Perustiedot
10
loka
bitcoin myynti

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Bitcoin myynti – myy Bitcoin helposti!

Bitcoin myynti on helppoa ja turvallista suomalaisessa Coinmotionissa. Bitcoinin myynti vaatii hieman huolellisuutta ja tarkkaavaisuutta, mutta kyseessä ei ole vaikea prosessi. Milloin kannattaa myydä bitcoineja on monimutkainen kysymys, johon ei ole yksiselitteistä vastausta.

Bitcoin myynti: pikaopas

Bitcoin myynti on helppoa ja turvallista suomalaisessa Coinmotionissa. Coinmotion on Suomen suurin ja tunnetuin Bitcoin-kauppapaikka. Coinmotion on myös Suomen Finanssivalvonnan hyväksymä toimija. Voit olla varma siitä, että bitcoinien myynti ja eurojen kotiutus tilillesi onnistuvat helposti.

Bitcoin myynti ei ole vaikeampaa kuin verkkopankin käyttö. Se onnistuu hyvin myös aloittelevalta sijoittajalta. Jos olet osannut ostaa bitcoineja, osaat varmasti myös myydä ne.

Myy bitcoin seuraavasti:

 1. Valitse kauppapaikka: Bitcoinkeskus suosittelee kotimaista Coinmotionia.
 2. Rekisteröi tili: Avaa käyttäjätili Coinmotioniin tästä.
 3. Lataa mobiiliappi: Myynti on helpointa mobiiliapin kautta, mutta voit käyttää myös selainta.
 4. Vahvista henkilöllisyytesi: Varmennat henkilöllisyytesi Coinmotionissa helposti pankkitunnuksilla.
 5. Siirrä bitcoinit Coinmotioniin: Siirrä bitcoinit lompakostasi Coinmotioniin.
 6. Myy bitcoinit: Myy bitcoinit eli vaihda ne euroiksi.
 7. Kotiuta eurot pankkitilillesi: Kotiutus tapahtuu parissa tunnissa tai viimeistään seuraavana pankkipäivänä.
 8. Laske luovutusvoitot: Laske myyntistä koituneet luovutusvoitot (tai -tappiot) ja ilmoita ne verotukseen.

Alla on kuva Coinmotionin etusivulta.

coinmotion.com etusivu

Jos olet luonut jo tilin johonkin toiseen palveluun bitcoineja ostaessasi, voit käyttää myös kyseistä palvelua myyntiin. On kuitenkin hyvä huomioida, että kaikki palvelut eivät välttämättä tue pankkiyhteyksiä eli eurosiirtoja. Saatat näin ollen joutuva etsimään uuden palvelun.

Coinmotion on suomalaisille suunnattu kauppapaikka, joten se tukee Suomessa käytettäviä SEPA-siirtoja. Sekä talletukset että kotiutukset onnistuvat helposti ja nopeasti.

Saat seuraavaksi artikkelista yksityiskohtaiset ohjeet myyntiprosessin jokaisesta vaiheesta. Klikkaa tarvittaessa päävalikosta Kauppapaikat ja valitse Coinmotion-opas. Saat kyseisestä artikkelista lisätietoja Coinmotionin käytöstä.

Bitcoin myynti: yksityiskohtainen opas

Bitcoinin myynti vaatii hieman huolellisuutta ja tarkkaavaisuutta, mutta kyseessä ei ole vaikea prosessi. Bitcoin myynti alkaa myyntipalvelun valinnalla ja päättyy veroilmoituksen tekemiseen. Käydään seuraavaksi läpi kaikki vaiheet yksi kerrallaan.

Myy Bitcoin – missä sen voi tehdä?

Bitcoinin myynti alkaa valitsemalla kauppapaikka eli palvelu myynnin suorittamiseksi. Useimmat sijoittajista myyvät bitcoininsa siinä palvelussa, josta ne ovat myös ostaneet. Tämä ei ole aina mahdollista. Ja vaikka myynti onnistuisi, palvelu ei välttämättä tue eurojen kotiutusta suomalaiseen pankkiin.

Bitcoinkeskus suosittelee käyttämään kotimaisia palveluntarjojajia. Tällaisia ovat Coinmotion ja Northcrypto. Molemmat tukevat SEPA-siirtoja, eli saat eurot tilillesi parhaimmillaan parissa tunnissa. Käytämme Coinmotionia esimerkkinä tässä artikkelissa.

Avaa tili ja lataa mobiiliappi

Tilin avaaminen Coinmotioniin on helppo toimenpide. Alla on kuva palvelun rekisteröintilomakkeesta mobiililaitteella.

coinmotion rekisteröintilomake

Syötä omat tietosi, hyväksy käyttöehdot ja avaa tili. Tämän jälkeen sinun täytyy myös suorittaa asiakkaan tunnistautumisprosessi ja henkilöllisyyden varmentaminen. Tämä on standardi toimenpide kaikissa palveluissa, joissa suoritetaan pankkisiirtoja.

Kun olet avannut tilin, lataa myös palvelun mobiiliappi. Myy bitcoinit helposti ja nopeasti sen avulla. Ilmainen mobiiliappi löytyy sekä Applen että Googlen sovelluskaupoista.

Siirrä bitcoineja tilillesi

Kun käytössäsi on Coinmotion-tili, voit tallettaa sinne bitcoineja. Klikkaa mobiiliapin alareunassa näkyvästä päävalikosta Siirrot ja valitse sen jälkeen Vastaanota kryptoja.

Näet tämän jälkeen ruudulla Bitcoin-osoitteesi. Jos sinulla ei ole vielä Bitcoin-osoitetta, klikkaa Luo Bitcoin-osoite linkkiä.

vastaanota bitcoineja coinmotioniin

Siirrä seuraavaksi bitcoinit omasta lompakostasi tähän osoitteeseen. Muista aina käyttää copy-paste -toimintoa Bitcoin-osoitteiden kanssa! Älä koskaan yritä kirjoittaa osoitetta käsin. QR-koodin skannaaminen on myös hyvin turvallinen tapa.

Bitcoinien siirto kestää tyypillisesti 30–60 minuuttia.

Myy bitcoin

Kun bitcoinit ovat saapuneet Coinmotion-tilillesi, voit myydä ne. Klikkaa mobiilisovelluksen päävalikosta Kaupankäynti ja valitse Myy. Seuraavaksi voit valita toimeksiannon tyypin kolmesta eri vaihtoehdosta:

 1. Markkinatoimeksianto
 2. Rajahintatoimeksianto
 3. Stop-toimeksianto

Valitse näistä vaihtoehdoista markkinatoimeksianto. Silloin kaupat tehdään välittömästi sillä hetkellä voimassa olevalla Bitcoinin kurssilla.

Myyntilomake näyttää tältä:

myy bitcoin coinmotionissa

Lomakkeelle on oletuksena valittuna Bitcoin. Sinun tarvitsee vain syöttää bitcoinien määrä ja klikata lopuksi Myy-painiketta (Anna määrä –painike vaihtuu Myy-painikkeeksi, kun olet syöttänyt määrän).

Eurot näkyvät tililläsi välittömästi myynnin jälkeen.

Siirrä euroja pankkitilillesi

Lopuksi voit tehdä kotiutuksen pankkitilillesi. Valitse päävalikosta Siirrot ja seuraavaksi Nosta. Valitse SEPA-pankkisiirto, syötä tilinumerosi ja sen jälkeen kotiutettava summa euroissa.

SEPA-siirrot ovat yleensä perillä muutaman tunnin sisällä, mutta viimeistään seuraavana pankkipäivänä.

Tee verolaskelma

Viimeinen vaihe myyntiprosessissa on verojen laskeminen. Tätä ei tarvitse tehdä Bitcoinin oston yhteydessä, sillä verot maksetaan vasta myyntihetkellä. Jokaisen Bitcoin-sijoittajan on pidettävä itse kirjaa kaikista transaktioista ja laskettava myynneistä koituvat luovutusvoitot tai -tappiot.

Bitcoin myynti verotus sisältää ainakin seuraavat toimenpiteet:

 • Ostot: Mihin hintaan teit oston, milloin, missä ja miten paljon maksoit kuluja?
 • Myynnit: Mihin hintaan teit myynnin, milloin, missä ja miten paljon maksoit kuluja?
 • Kryptotransaktiot: Kaikki siirrot omien lompakoiden ja kauppapaikkojen välillä.
 • Tilisiirrot: Eurojen talletukset ja kotiutukset.

Pääset helpoimmalla, kun käytät erillistä vero-ohjelmaa, johon voit tuoda esimerkiksi Coinmotion-tilisi transaktiot. Ohjelma tekee tämän jälkeen verolaskelman automaattisesti. Bitcoinkeskus suosittelee tutustumaan Divlyyn, joka on suomalaisille suunnattu palvelu.

divly-fi

Bitcoinkeskuksesta löytyy myös laaja artikkeli: Bitcoin myynti verot. Emme pureudu tähän aiheeseen sen vuoksi tarkemmin. Kunhan muistat, että verolaskelma on tehtävä aina myyntien jälkeen.

Sinun on myös itse kirjattava luovutusvoitot tai -tappiot veroilmoitukseen. Tiedot eivät siirry verottajalle Coinmotionista (tai muistakaan Bitcoin-kauppapaikoista) automaattisesti!

Milloin kannattaa myydä bitcoinit?

Milloin kannattaa myydä bitcoineja on monimutkainen kysymys, johon ei ole yksiselitteistä vastausta. Yksi yleinen strategia on tarkastella Bitcoinin kurssin liukuvia keskiarvoja. Jos Bitcoinin hinta on merkittävästi korkeampi kuin sen pitkän aikavälin liukuva keskiarvo, jotkut sijoittajat pitävät sitä merkkinä yliarvostuksesta ja mahdollisesta tulevasta korjausliikkeestä. Tällöin voi olla harkinnan arvoista myydä osa omistuksesta.

Joskus bitcoinit kannattaa myydä myös tappiolla verotuksen näkökulmasta! Suomessa, kuten monissa muissa maissa, voit vähentää pääomatappiot verotuksessasi. Tämä tarkoittaa, että jos myyt bitcoineja tappiolla, voit vähentää tämän tappion muista pääomatuloistasi. Tämä voi alentaa verotaakkaasi.

Lopulta päätös bitcoinien myymisestä riippuu yksilöllisistä taloudellisista tavoitteistasi, riskinsietokyvystäsi ja strategiastasi.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Antti Hyppänen

Antti Hyppänen on Bitcoinkeskuksen perustaja ja päätoimittaja. Antti on tuottanut sivustolle artikkeleita vuodesta 2017 lähtien. Hän seuraa kryptomarkkinoita vuoden jokaisena päivänä ja vastaa myös Bitcoinkeskuksen sometilien ylläpidosta. Antti ei ole maksimalisti minkään kryptovaluutan osalta vaan tarkastelee kryptoja objektiivisesti. Antin sijoitusprofiili on "buy & hold", eli hän ei treidaa tai vivuta. Kryptoportfolio sisältää suurimmaksi osaksi Bitcoinia ja Ethereumia. Antti seuraa myös aktiivisesti makrotalouden tapahtumia. Kiinnostuksen kohteita ovat kryptovaluuttojen lisäksi kulta, hopea sekä Yhdysvaltojen osakemarkkinat.