Uusi Bitcoin Misery Index suosittaa ostamaan Bitcoinia

bitcoin misery index bmi

Amerikkalainen kryptovaluutta-analyytikko Thomas Lee on julkaissut pari päivää sitten Bitcoin Misery Indexin. Lee:n indeksin mukaan nyt on loistava hetki ostaa Bitcoineja. Mistä on oikein kyse, ja mihin ankeuteen indeksin nimi oikein viittaa?

Rekisteröidy Binancelle

Fundstrat-yhtiön leivissä työskentelevä Lee on tunnettu analyytikko kryptovaluuttojen maailmassa. Hän on tehnyt ennenkin onnistuneita analyyseja Bitcoinin kurssiin liittyen. Lee on julkaissut pari päivää sitten Bitcoin Misery Index (BMI) -nimisen mittarin kuvaamaan Bitcoinin osto- ja myyntipotentiaalia.

Indeksi kuvaa nimensä mukaisesti Bitcoinin hodlaajien olotilaa. Silloin kun BMI on matalalla, Bitcoinin hodlaaminen ei tunnu miellyttävältä. Indeksi on lukema asteikolla nollasta sataan. Mitä matalampi indeksin arvo on, sitä suurempaa tuskaa kryptovaluuttojen omistajat kokevat. Tom Lee kertoo indeksistä tällä videolla CNBC:n haastattelussa:

Bitcoin Misery Index ottaa Lee:n mukaan huomioon mm. volatiliteettia sekä voitettujen treidien määrää suhteessa kaikkiin treideihin. Toisin sanoen: jos Bitcoinin kurssi käyttäytyy odottamattomasti ja tuottaa sijoittajille tappioita, BMI-indeksi laskee.

Mittari käväisi noin 70:n pisteen tasolla joulukuussa, jolloin Bitcoinin kurssi raketoi edellisen kerran. Tällä hetkellä indeksin arvo on 18,8. Kyseessä on todella poikkeuksellinen tilanne, sillä lukema ei ole ollut näin alhaalla sitten elokuun vuonna 2011!

Alla olevassa taulukossa näkyy Bitcoinin lineaarinen ja logaritminen kurssi vuodesta 2010 alkaen. Mustaan log-käyrään on merkitty ajankohdat, jolloin BMI-indeksi on ollut edellisen kerran alle 27 -tasolla, mitä Lee pitää merkittävänä signaalina ostolle.

bitcoin kurssi bmi

Jos Bitcoinia on hankkinut BMI-indeksin suosituksesta edellisillä kerroilla, lopputulos on ollut aina plussalla 12kk jälkeen. Vuoden 2011 tilanne on hyvin poikkeuksellinen, sillä Bitcoinin alamäki jatkui BMI-indeksin sukelluksen jälkeen vielä pitkän aikaa. Tästä huolimatta, sijoittaja olisi ollut vuoden päästä jo 20% plussalla.

Vuonna 2012 sijoitus olisi ollut vuoden päästä yli 3600% plussalla, vuonna 2015 136% ja vuonna 2016 456%. Indeksi käväisi myös alle 27 tasolla kuukausi sitten, jolloin Bitcoinin kurssi oli noin 9000 dollaria.

Mitä tästä Bitcoin Misery Indeksistä pitäisi sitten päätellä? Kyseinen indikaattori voi tarkoittaa jotain, tai välttämättä se ei tarkoita yhtään mitään. Ongelma on siinä, että Bitcoin on ollut pidemmällä aikavälillä niin selkeästi nouseva markkina. Mukaan mahtuu lähinnä yksi pidempi lamakausi, jossa Bitcoinin vuoden 2014 ATH-lukemat rikottiin seuraavan kerran vasta kolme vuotta myöhemmin. Tämäkin odotus on kuitenkin palkittu ruhtinaallisilla voitoilla, sillä vuoden 2014 ATH oli alle 1000 dollaria. Kärsivällinen hodlaaja sai palkinnoksi noin 2000 prosentin nousut, kunhan jaksoi vain odottaa.

Pointti on tämä: jos sijoittaja ei ole ostanut Bitcoinia pahimman huuman huipulla, hän on päässyt paria poikkeusta lukuun ottamatta aina nopeasti plussalle. Ja vaikka olisikin ostanut ATH-lukemissa, niin tällä hetkellä sijoitukset olisivat moninkertaistuneet joka tapauksessa.

Jos olet ostanut Bitcoinia ennen marraskuuta 2017, sijoituksesi ovat nykyisilläkin kursseilla reippaasti plussalla. Ajankohdasta riippuen 50%, 500%, 5000% tai kymmeniä tuhansia prosentteja. Oli BMI indeksi ollut sitten ostohetkellä alhaalla tai ylhäällä.

Kiinnostaako Bitcoin-sijoitaminen, mutta et omista vielä yhtään Bitcoinia? Tutustu siinä tapauksessa Bitcoinkeskuksen perustiedot-osioon, josta löydät paljon hyödyllisiä artikkeleita. Muun muassa: näin vältät aloittelevan kryptosijoittajan virheet sekä miten kryptovaluuttojen arvo muodostuu?

Tutustu myös artikkeliin Bitcoin osto – miten ja mistä ostaa Bitcoineja.

Lähde: Investopedia , kuva: Pixabay

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*