Paras Bitcoin kauppa Suomessa ja ulkomailla

Mikä on Suomen paras ja turvallisin Bitcoin kauppa? Kiinnostaako sinua kaupankäynti bitcoineilla ja muilla virtuaalivaluutoilla? Siinä tapauksessa olet tullut oikeaan paikkaan. Esittelemme tässä artikkelissa Bitcoin kaupat.

Rekisteröidy Binancelle

Suomen paras Bitcoin kauppa

Bitcoin kauppa voi olla monelle aloittelijalle hieman abstrakti käsite. Olet varmaan kuullut ystäväsi tai perheenjäsenesi kysyvän: Mistä niitä bitcoineja oikein ostetaan? Tämä voi tuntua kokeneelle käyttäjälle itsestäänselvyydeltä, mutta tilanne on toinen aloittelijoiden parissa.

Tämä johtuu pitkälti Bitcoinin luonteesta rahana. Kyseessä on monien ensikosketus täysin digitaaliseen rahaan, joten sen ymmärtäminen vaatii pientä aivojumppaa. Suomestakin löytyy nykyisin jo Bitcoin-automaatteja, mutta niistäkin saa ulos vain bittejä omaan digitaaliseen lompakkoon.

Mikä on sitten Suomen paras Bitcoin kauppa, jos päätät alkaa hankkia bittirahoja itsellesi? Tähän ei ole olemassa yksiselitteistä vastausta, mutta annamme muutaman vaihtoehdon.

Tunnetuin Bitcoin kauppa on Coinmotion, joka on suomalaisen Prasos Oy:n brändi. Kyseessä on Pohjoismaiden suurin kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu. Voit hankkia Coinmotionista bitcoineja sekä muita kryptovaluuttoja helposti euroilla.

coinmotion-etusivu-uusi

Coinmotion on myös rekisteröity Suomessa yhdeksi virallisista virtuaalivaluuttojen tarjoajista. Palvelu on käytettävissä suomen kielellä ja tarjolla on myös suomalainen käyttötuki.

Northcrypto on keväällä 2019 ovensa avannut sivusto. Kyseessä on myös kotimainen palvelu, joka on rekisteröity viralliseksi virtuaalivaluuttojen tarjoajaksi. Northcrypton tarjonta on hieman Coinmotionia pienempi, mutta palvelu on kenties vieläkin yksinkertaisempi käyttää.

Sekä Coinmotion että Northcrypto sopivat erinomaisesti aloittelijoille. Löydät kattavat oppaat molemmista palveluista Bitcoinkeskuksen kauppapaikat-kategoriasta.

Mikä on luotettavin ulkomainen Bitcoin kauppa

Edellä mainittujen sivustojen lisäksi Suomesta löytyy myös palvelu nimeltään Localbitcoins. Kyseessä on pitkälti kehittyvien maiden asiakkaille suunnattu palvelu. Sen ideana on toimia P2P-pörssinä, jossa kaksi henkilöä voi sopia bitcoin-kaupasta esim. käteisellä rahalla.

Localbitcoins ei ole juurikaan suomalaisten käytössä. Se on suosittu lähinnä valtioissa, joissa kansalaisilla on ongelmia pankkien kanssa ja muuta epävakautta.

Suomi on tällä hetkellä mikroskooppisen pieni markkina-alue, kun katsotaan kryptovaluuttoja koko maailman näkökulmasta. Suurimmat Bitcoin kaupat löytyvät pääasiassa Aasiasta (Etelä-Korea ja Japani) sekä Yhdysvalloista.

Coinbase on jo vuodesta 2011 toiminut amerikkalainen pörssi. Palvelulla on kymmeniä miljoonia asiakkaita, ja kyseessä on myös suomalaisten suosima Bitcoin kauppa. Coinbasen tarjonta sisältää pari kymmentä kryptovaluuttaa. Palvelu on myös helppokäyttöinen aloitteleville sijoittajille.

coinbase arvostelu kokemuksia

Markkinoiden suosituin Bitcoin kauppa on tällä hetkellä Binance. Kyseessä on pääasiassa ns. altcoin-pörssi, eli Bitcoinin sijaan Binancesta ostetaan muita kryptovaluuttoja bitcoineja käyttäen. Binancen pääkonttori on nykyisin Maltalla, mutta kyse on alun perin kiinalaistaustaisesta pörssistä.

Ulkomaisia Bitcoin-kauppoja löytyy netistä jo tuhansia kappaleita ja uusia tulee lisää lähes päivittäin. Aloittelijan kannattaa pysyä markkinoiden suosituimmissa palveluissa, ennen kuin omat tiedot ja taidot kasvavat.

Löydät Bitcoinkeskuksen listan tunnetuista ja luotettavista kauppapaikoista täältä.

Bitcoin-aiheisten tuotteiden kauppa

Bitcoin kauppa voi tarkoittaa käytännössä paria eri asiaa. Joko haluat ostaa bitcoineja itsellesi tai etsit Bitcoin-aiheisia tuotteita myyviä verkkokauppoja.

Bitcoiniin liittyvät kaupat voidaan jakaa karkeasti kolmeen eri kategoriaan: tekniset laitteet, pukeutuminen ja keräilyesineet. Esittelemme tässä muutamia eri vaihtoehtoja.

Tekniset laitteet tarkoittavat käytännössä lompakoita, louhijoita tai muita verkkolaitteita. Kun puhutaan hardware-lompakosta Bitcoinille, tarkoitetaan Ledger Nano S, Ledger Nano X tai Trezor Model T -tyyppisiä lompakoita.

Nämä ovat USB-tikkua muistuttavia laitteita, jotka säilyttävät privaattiavaimesi turvassa (offline). Klikkaa edellisessä kappaleessa olevia linkkejä, niin pääset kyseisen laitteen käyttöoppaaseen. Voit hankkia näitä tuotteita Ledgerin tai Trezorin verkkokaupasta.

Ledger Nano X - The secure hardware wallet

Bitcoin-louhinta tapahtuu nykyisin erikoisvalmisteisilla ASIC-laitteilla. Kyseisten tuotteiden markkinajohtaja on kiinalainen Bitmain, jonka louhijoita voit selata yhtiön verkkokaupasta. Muita kryptovaluuttoja (kuten esim. Ethereum) voidaan louhia myös riittävän tehokkailla näytönohjaimilla, joita voit hankkia mistä tahansa tietokoneita myyvästä verkkokaupasta.

Joku voi etsiä myös Bitcoin-aiheista vaatekauppaa. Yksi hyvä vaihtoehto on Bitcoin gear, josta löytyy monenlaisia tuotteita. Vaatteiden lisäksi löydät kelloja, lippiksiä, kahvikuppeja sekä muuta oheissälää.

Oletko sen sijaan kiinnostunut kultaisesta Bitcoin-kolikosta? Tsekkaa siinä tapauksessa Denarimin verkkokauppa.

Denarium on suomalaisen Prasos Oy:n brändi, eli kyseessä on englanninkielisestä sivusta huolimatta täysin kotimainen tuote. Denarium valmistaa fyysisiä Bitcoin-kolikoita, jotka on tehty kullasta, hopeasta tai pronssista.

Jokaisen kolikon sisältä löytyy Bitcoin-lompakko. Se toimii siis uuden ajan säästöpossuna. Bitcoinkeskuksen sivuilta löytyy myös yksityiskohtainen Denarium-opas.

Bitcoineja hyväksyvät verkkokaupat Suomessa ja ulkomailla

Bitcoin kauppaa etsivä käyttäjä voi tarkoittaa haullaan vielä yhtä asiaa: verkkokauppoja, jotka hyväksyvät maksuvälineeksi bitcoinit. Tällaisia palveluita oli vielä viisi vuotta sitten harvassa, mutta tilanne on muuttunut viime vuosina valtavasti.

Äskettäin julkaistun uutisen mukaan, maailmasta löytyy nykyisin jo 100 000 verkkokauppaa, jotka hyväksyvät bitcoinit maksuvälineenä. Verkkokauppoja löytyy kaikilta eri toimialoilta ja eri maista. Tunnetuimpia brändejä ovat mm. Microsoft, Overstock sekä matkailuun liittyvät AirBaltic, Norwegian ja Expedia.

norwegian-bitcoin

Suomestakin löytyy tällä hetkellä satakunta eri verkkokauppaa, jotka hyväksyvät bittirahat maksuvälineenä. Parhaiten tarjontaa on digituotteisiin liittyvissä palveluissa, esimerkkinä iTapsa, Turvamies, Tietokonekauppa.fi, Vadelma Pii ja Datapilvi.

Luontaistuotteita voi ostaa bitcoineilla Arctic Warriors sekä luontaistuotteet.net -verkkokaupoista. Samaan kategoriaan menee myös kuivaliha.com ja Muni’s Workshops. Optimoiautoasi.fi tarjoaa puolestaan tuotteita autojen ystäville bitcoineilla.

Markkina muuttuu niin nopeasti, että kaikkia verkkokauppoja on mahdoton nimetä. Kannattaa aina kysyä oman suosikkikauppasi tilannetta ja pyytää heitä lisäämään Bitcoin maksutavaksi!

Bitcoin maksupaikat Suomessa

Seuraavassa on esimerkkejä suomalaisista verkkokaupoista, joista löytyy artikkelin kirjoitushetkellä (11/2019) Bitcoin maksutapana. Jos sinulla on vinkki bitcoineja hyväksyvästä kaupasta Suomessa, niin kirjoita kommentti artikkelin alla olevaan laatikkoon!

Voit tukea myös Wikipediaa lahjoittamalla bitcoineja! Sivusto eroaeurosta.fi listaa myös muita kotimaisia verkkokauppoja, jotka ovat aiemmin tarjonneet maksuvaihtoehtoa bitcoineilla, mutta tällä hetkellä kyseinen vaihtoehto näytti poistuneen. Yllä oleva lista on tarkistettu marraskuussa 2019.

Photo by Dmitry Demidko on Unsplash

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*