Uutiset
26
marras
laptop chart mobile

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Bitcoin Gold lisätty Coinmarketcap-sivustolle

Coinmarketcap.com -sivusto on tuttu jokaiselle kryptovaluutoista kiinnostuneille. Se on tällä hetkellä de facto -standardi valuuttakurssien seuraamiseen. Sivusto on lisännyt tänään listoilleen uuden kryptovaluutan, joka kaappasi välittömästi viidennen sijan markkina-arvolla mitattuna. Kyseessä on Bitcoin Gold, joka syntyi maailmaan noin kuukausi sitten tehdyssä Bitcoin Coren hard forkissa.

Bitcoin Gold on ollut tähän asti varsin huonossa maineessa internetin keskustelupalstoilla. Heikko kannatus johtuu mm. siitä, että sijoittajia ärsyttää Bitcoin-nimen hyödyntäminen uudessa valuutassa. Samasta asiasta on syytetty myös Bitcoin Cashia, joka syntyi hard forkin seurauksena elokuussa. Bitcoin Gold on leimattu myös kehittäjien rahastusprojektiksi, joka katoaa listoilta ajan myötä täysin turhana kolikkona. Miksi tällainen kryptovaluutta on edes ylipäätään olemassa?

Bitcoin Gold -projektin takana on joukko kehittäjiä ja louhijoita keulahahmonaan mies nimeltään Jack Liao. Kyseessä on Hong Kongissa sijaitsevan LightningAsic nimisen yrityksen toimitusjohtaja. BTG:n tunnuslauseena on: Make Bitcoin decentralized again. Projektin vetäjien mukaan Bitcoinin ongelmana on sen louhinnan keskittyminen liian pienen joukon käsiin. Valtavat kiinalaiset louhintafarmit ovat tehneet Bitcoinin louhimisesta kannattamatonta muilla kuin siihen erikoistuneilla ASIC-laitteilla, joita valmistaa kiinalainen Bitmain. Yrityksellä on ollut jo jonkin aikaa käytännössä monopoliasema markkinoilla.

Bitcoin Gold haluaa palauttaa Bitcoinin GPU-louhimisen kannattavaksi. Tämä on saatu aikaan muuttamalla valuutan tiivistealgoritmia Sha256:sta Equhashiin. Ei ole mitenkään yllättävää, että BTG:n taustalla oleva LightningAsic on louhintalaitteistojen valmistaja. Monien mielestä on selvää, että Jack Liaon vetämä ryhmä haluaa tällä projektilla lähinnä kaapata Bitmainilta siivun louhintalaitteistojen myynnistä.

Bitcoinin, Bitcoin Cashin ja Bitcoin Goldin välillä ei ole erityisen dramaattisia eroja. Alla olevassa taulukossa on vertailu tärkeimmistä ominaisuuksista:

OminaisuusBitcoinBitcoin GoldBitcoin Cash
Määrä21 milj.21 milj.21 milj.
Pow-algoritmiSHA256EquihashSHA256
LouhintaASICGPUASIC
Blokkien väli10 min10 min10s – 2h
Blokin koko1M (2-4M)1M (2-4M)8M (8M)
Vaikeuden säätö2 vkon välein1 blokin välein2 vkon välein
SegWitkylläkylläei

Bitcoin Goldin treidaaminen on ollut mahdollista jo muutaman viikon ajan, mutta nyt valuutta on noteerattu myös Coinmarketcap-sivustolla. BTG:n treidausvolyymi on artikkelin kirjoitushetkellä kryptovaluuttojen 7. korkein, mutta lukema on vain viitisen prosenttia Bitcoin (Coren) tasosta.

Aika näyttää, saako valuutta jatkossa laajempaa kannatusta Bitcoin-yhteisöltä. Toistaiseksi suhtautuminen on ollut varsin nihkeää, mutta valuutan kurssi on ollut kovassa nosteessa viimeisen viikon ajan. BTG:n kurssi oli vain 6 päivää sitten 120 dollarin tasolla, josta on noustu todella rajusti 350+ dollariin. Bitcoin Goldin arvo oli sen tulleessa markkinoille noin 138 dollaria.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *