Bitcoin Gold lisätty Coinmarketcap-sivustolle

Bitcoin Gold kurssi | kannattaako nyt ostaa bitcoinia

Coinmarketcap.com -sivusto on tuttu jokaiselle kryptovaluutoista kiinnostuneille. Se on tällä hetkellä de facto -standardi valuuttakurssien seuraamiseen. Sivusto on lisännyt tänään listoilleen uuden kryptovaluutan, joka kaappasi välittömästi viidennen sijan markkina-arvolla mitattuna. Kyseessä on Bitcoin Gold, joka syntyi maailmaan noin kuukausi sitten tehdyssä Bitcoin Coren hard forkissa.

Rekisteröidy Binancelle

Bitcoin Gold on ollut tähän asti varsin huonossa maineessa internetin keskustelupalstoilla. Heikko kannatus johtuu mm. siitä, että sijoittajia ärsyttää Bitcoin-nimen hyödyntäminen uudessa valuutassa. Samasta asiasta on syytetty myös Bitcoin Cashia, joka syntyi hard forkin seurauksena elokuussa. Bitcoin Gold on leimattu myös kehittäjien rahastusprojektiksi, joka katoaa listoilta ajan myötä täysin turhana kolikkona. Miksi tällainen kryptovaluutta on edes ylipäätään olemassa?

Bitcoin Gold -projektin takana on joukko kehittäjiä ja louhijoita keulahahmonaan mies nimeltään Jack Liao. Kyseessä on Hong Kongissa sijaitsevan LightningAsic nimisen yrityksen toimitusjohtaja. BTG:n tunnuslauseena on: Make Bitcoin decentralized again. Projektin vetäjien mukaan Bitcoinin ongelmana on sen louhinnan keskittyminen liian pienen joukon käsiin. Valtavat kiinalaiset louhintafarmit ovat tehneet Bitcoinin louhimisesta kannattamatonta muilla kuin siihen erikoistuneilla ASIC-laitteilla, joita valmistaa kiinalainen Bitmain. Yrityksellä on ollut jo jonkin aikaa käytännössä monopoliasema markkinoilla.

Bitcoin Gold haluaa palauttaa Bitcoinin GPU-louhimisen kannattavaksi. Tämä on saatu aikaan muuttamalla valuutan tiivistealgoritmia Sha256:sta Equhashiin. Ei ole mitenkään yllättävää, että BTG:n taustalla oleva LightningAsic on louhintalaitteistojen valmistaja. Monien mielestä on selvää, että Jack Liaon vetämä ryhmä haluaa tällä projektilla lähinnä kaapata Bitmainilta siivun louhintalaitteistojen myynnistä.

Bitcoinin, Bitcoin Cashin ja Bitcoin Goldin välillä ei ole erityisen dramaattisia eroja. Alla olevassa taulukossa on vertailu tärkeimmistä ominaisuuksista:

Ominaisuus Bitcoin Bitcoin Gold Bitcoin Cash
Määrä 21 milj. 21 milj. 21 milj.
Pow-algoritmi SHA256 Equihash SHA256
Louhinta ASIC GPU ASIC
Blokkien väli 10 min 10 min 10s – 2h
Blokin koko 1M (2-4M) 1M (2-4M) 8M (8M)
Vaikeuden säätö 2 vkon välein 1 blokin välein 2 vkon välein
SegWit kyllä kyllä ei

Bitcoin Goldin treidaaminen on ollut mahdollista jo muutaman viikon ajan, mutta nyt valuutta on noteerattu myös Coinmarketcap-sivustolla. BTG:n treidausvolyymi on artikkelin kirjoitushetkellä kryptovaluuttojen 7. korkein, mutta lukema on vain viitisen prosenttia Bitcoin (Coren) tasosta. Alla Bitcoin Goldin reaaliaikainen kurssi:

Aika näyttää, saako valuutta jatkossa laajempaa kannatusta Bitcoin-yhteisöltä. Toistaiseksi suhtautuminen on ollut varsin nihkeää, mutta valuutan kurssi on ollut kovassa nosteessa viimeisen viikon ajan. BTG:n kurssi oli vain 6 päivää sitten 120 dollarin tasolla, josta on noustu todella rajusti 350+ dollariin. Bitcoin Goldin arvo oli sen tulleessa markkinoille noin 138 dollaria.

Kuva: iStock / bodnarchuk

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*