Uutiset
20
joulu
Bitcoin Cash kurssi

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Coinbase otti Bitcoin Cashin valikoimaansa

Bitcoinin kurssi on ollut viime päivät alamäessä. Samaan aikaan sen tunnetuin fork, Bitcoin Cash, on kohonnut ATH-lukemiin.  Bitcoin Cash on jopa noussut enemmän kuin mikään muu top 20 -kryptovaluutta viimeisen 24 tunnin aikana. Bitcoin Cash (BCH) on ollut hieman alamaissa edeltävän kuukauden ajan. Sen kurssi raketoi noin 2500 dollarin tasolle viitisen viikkoa sitten, jolloin Bitcoin Cash ja Bitcoin -leirit kävivät katkeraa sisällissotaa. Operaatio ”flippening” ei mennyt täysin maaliinsa, ja Bitcoin toipui tästä hyökkäyksestä nopeasti. Hyökkäyksen ollessa kuumimmillaan valuuttojen kurssit olivat 5500$ (BTC) vs 2500$ (BCH).

Rekisteröidy Binancelle

Bitcoin ja muut kärkipään kryptot ovat tämän jälkeen moninkertaistaneet arvonsa. Viikko sitten Bitcoinin ja Bitcoin Cashin välillä oli jo kymmenkertainen ero, mutta nyt välimatka on kiristynyt selvästi. Artikkelin kirjoitushetkellä Bitcoinin kurssi on noin viisi kertaa Bitcoin Cashia suurempi.

Bitcoin Cashin kurssinousun taustalla on hyviä uutisia, sillä kryptovaluutta on päässyt mukaan Coinbasen valikoimiin. Coinbase on tällä hetkellä maailman tunnetuin kryptovaluuttapankki, joka saa suurin piirtein 100.000 uutta tilinavaajaa päivittäin. Tähän asti Coinbasen tarjonnassa ovat olleet vain Ether, Litecoin ja Bitcoin. Coinbase ei ole pörssi, mutta toisaalta se on myös enemmän kuin lompakko. Tämä johtuu siitä, että Coinbasen kautta on mahdollista ostaa kryptovaluuttoja euroilla (pankkisiirto, luottokortti).

coinbase

Kuvassa näkymää Coinbasen käyttöliittymästä – Bitcoin Cashin kurssi on noussut rajusti.

Voit myös myydä kryptovaluutat euroiksi ja nostaa ne Coinbasesta omalle tilillesi. Kyseessä on hieman vastaava palvelu kuin suomalainen Coinmotion. Coinbasen omistama GDAX on sen sijaan täysiverinen pörssi, joka on myös yksi maailman suurimmista ja suosituimmista. Bitcoin Cash tuli samalla myös GDAXin valikoimiin.

Näiden uutisten lisäksi Bitcoin Cash sai merkittävää buustia Bitpayn ilmoituksesta ottaa ko. valuutta mukaan ensimmäisenä altcoinina. Bitpay on maailman tunnetuin kryptomaksujen välittäjä. Yhtiö toimii kolmantena osapuolena palvelun/tuotteen myyjän sekä asiakkaan välissä, jotta kauppias voi hyväksyä maksut kryptovaluutoilla. Bitpay tekee konversion Bitcoinista kauppaan haluamaksi fiat-rahaksi, jolloin myyjä saa pankkitililleen euroja aivan normaaliin tapaan ja asiakas voi puolestaan tehdä ostoksen suoraan kryptoina.

“We’ve received repeated requests from merchants and users over the years to support additional blockchain payment methods. Many of the top alternative cryptocurrencies’ blockchains make their own innovations on the features which have made Bitcoin great for payments. These range from faster transaction confirmations to greater payment privacy. (Bitpay)”

Bitpay tukee tulevaisuudessa myös muita altcoineja. Bitcoin Cash -leiri on ottanut tapahtuneesta ilon irti, sillä BCH:n lisäys ensimmäisenä altcoinina on tunnustus sen arvolle ja käytettävyydelle maksuliikenteessä. Jokainen Bitcoineja siirtänyt on varmasti hyvin tietoinen alati kasvista transaktiokustannuksista, ja Bitpayn on myös reagoitava tilanteeseen.

Bitcoin Cashin kurssinousu on saanut aikaan myös paljon vääntöä sosiaalisessa mediassa. Bitcoin Cash -leirin keulahahmo Roger Ver on vihattu mies Bitcoin-uskovaisten keskuudessa. Bitcoin Cash on ollut viimeiset 4-5 viikkoa pois otsikoista ja keskusteluista sen heikon kurssinousun vuoksi. Se ei ole saanut juuri huomiota, sillä Bitcoin-leiri on keskittynyt lähinnä iloitsemaan Bitcoinin uusista kurssihuipuista.

Nyt Bitcoin Cashin nousu ajoittuu kuitenkin Bitcoinin alamäkeen, joten spekulaatiot BCH-leirin hyökkäyksestä ja uudesta ”flippening”-yrityksistä pääsivät taas valloilleen. Bitcoinin kurssi on pudonnut kolmessa päivässä 3000 dollaria. On mielenkiintoista nähdä, alkaako Bitcoin Cash todella uhkaamaan Bitcoinin valta-asemaa vuoden 2018 alussa.

Päivitys artikkeliin: Uusimpien tietojen mukaan Coinbase epäilee, että jotkut sen työntekijät olisivat hyödyntäneet sisäpiiri-informaatiota Bitcoin Cashin kohdalla. Valuutan kurssissa tapahtui merkittäviä liikkeitä vain tunteja ennen sen ilmestymistä Coinbasen ilmoitusta asiasta.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *