Perustiedot
11
heinä

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Bitcoin Cash (BCH) ostaminen

Bitcoin Cashin (BCH) ostaminen on turvallista, helppoa ja nopeaa Binancen kautta. Voit ostaa Bitcoin Cashia Binancesta, kun olet varmentanut käyttäjätilisi ja tehnyt talletuksen euroilla.

Bitcoin Cash on tunnetuin ja markkina-arvoltaan suurin Bitcoinin forkeista. Bitcoin Cash ei ole ollut erityisen hyvä sijoituskohde historiadatan perusteella. Turvallisin tapa säilyttää Bitcoin Cashia on Ledger Nano X hardware-lompakko.

Bitcoin Cash (BCH) ostaminen: lyhyt ohje

Bitcoin Cashin (BCH) ostaminen on turvallista, helppoa ja nopeaa Binancen kautta. Binance on markkinoiden johtava kryptovaluuttapörssi ja tarjoaa Bitcoin Cashille parhaan likviditeetin sekä useita eri vaihtopareja. Voit tallettaa Binanceen kätevästi euroja mm. SEPA-siirrolla tai debit-kortilla.

Bitcoin Cash osto tapahtuu Binancesta seuraavasti:

  1. Avaa uusi tili Binanceen klikkaamalla tätä linkkiä
  2. Suorita KYC-prosessi eli henkilötietojen varmennus
  3. Tallenna tilillesi euroja haluamallasi tavalla
  4. Osta Bitcoin Cashia (BCH) pörssistä tai helpolla swap-toiminnolla
  5. Siirrä Bitcoin Cash -kolikot omaan lompakkoosi tai säilytä niitä Binancessa

Alla on kuva Binance.comin etusivulta.

binance.com

Bitcoin Cashin vahvuus on sen pitkä ikä ja hyvä tunnettuus, minkä vuoksi tämä kryptovaluutta on saanut myös vahvan tuen kryptovaluuttapörsseissä. Käytännössä kaikki globaalisti tunnetut kryptovaluuttapörssit listaavat BCH:n ja useita treidauspareja. Voit ostaa Bitcoin Cashia mm. ByBitistä, KuCoinista, BitGetistä ja monesta muusta pörssistä. Klikkaa päävalikosta kauppapaikat, niin löydät Bitcoinkeskuksen rankingin eri pörsseistä ja niiden oppaat.

Bitcoin Cash (BCH) ostaminen: yksityiskohtainen ohje

Voit ostaa Bitcoin Cashia Binancesta, kun olet varmentanut käyttäjätilisi ja tehnyt talletuksen euroilla. Jos henkilöllisyyden varmentaminen eli KYC-prosessi ei ole sinulle tuttu, kannattaa tutustua Bitcoinkeskuksen Binance-oppaaseen: Binance kokemuksia. Saat kyseisestä artikkelista paljon hyviä yleisen tason vinkkejä Binancen käytöstä.

Seuraavaksi kerromme yksityiskohtaisesti eli askel askeleelta, miten Bitcoin Cashia ostetaan Binancen mobiiliapilla. Kyseinen appi on ladattavissa sekä Googlen että Applen sovelluskaupoista. Sen oletusasetuksena on aloittelijoilla sopiva Lite-versio, joten käytämme samaa myös tässä ohjeessa.

Avaa Binancen treidausvalikko

Klikkaa ensin mobiiliapin päävalikosta löytyvää treidausikonia. Se on merkitty alla olevaan kuvaan nuolella.

binance ostonappi

Seuraavaksi ruudullesi avautuu valikko, josta on mahdollista tehdä ostoja (Buy), myyntejä (Sell) sekä swappeja (Convert). Valitse näistä vaihtoehdoista Buy eli ostaminen.

Valitse Bitcoin Cash (BCH)

Binancen mobiiliappi näyttää seuraavaksi listan palvelun tarjoamista kryptovaluutoista. Scrollaa listaa ja etsi Bitcoin Cash, tai kirjoita suoraan hakukenttään BCH.

valitse bitcoin cash (bch)

Ole tarkkana, että valitset juuri oikean kryptovaluutan. Valitse rivi, jossa näet lyhenteen BCH.

Osta Bitcoin Cashia (BCH)

Näytölläsi on nyt Buy Crypto -lomake, jossa voit suorittaa Bitcoin Cashin oston. Alla olevassa kuvassa tehdään esimerkkiostoa sadalla eurolla. Voit myös vaihtoehtoisesti klikata BCH-ikonia, joka on merkitty kuvaan nuolella. Se vaihtaa yksikön EUR -> BCH. Voit tämän jälkeen ostaa esimerkiksi tasan kaksi BCH-kolikkoa tietyn euromäärän sijasta.

bitcoin cash osto

Klikkaa lopuksi Buy-nappia päästäksesi oston viimeiseen vaiheeseen.

Valitse maksutapa eri vaihtoehdoista

Ostoprosessin viimeisessä vaiheessa tulee valita maksutapa eri vaihtoehdoista.

bch osto maksutapa

Käytä haluamaasi maksutaapaa. Ota kuitenkin huomioon erot kuluissa niiden välillä. On fiksuinta tallettaa tilille euroja halvalla SEPA-siirrolla ja käyttää tätä eurosaldoa ostoihin. Klikkaa lopuksi Confirm-nappia vahvistaaksesi oston. Huomaa, että tarjottu kurssi on voimassa 45 sekunnin ajan. Jos et vahvista ostoa tässä ajassa, joudut palaamaan edelliselle sivulle.

Bitcoin Cash -kolikot näkyvät oston jälkeen välittömästi tilisi saldossa.

Mikä on Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash on tunnetuin ja markkina-arvoltaan suurin Bitcoinin forkeista. Bitcoin Cash syntyi elokuussa 2017, kun se ”forkkasi” eli haarautui alkuperäisestä Bitcoinin lohkoketjusta. Forkkaus (hard fork) on ohjelmakoodin päivity, jossa uusi versio ei ole enää yhteensopiva vanhan kanssa. Tämän vuoksi lohkoketju haarautuu.

Bitcoin Cashin keulahahmo on ollut alusta asti Roger Ver. Hän masinoi Bitcoin Cashille todella merkittävän suosion vuoden 2017 kryptobuumissa, mutta sitä seuraavina vuosina Ver on kadonnut julkisuudesta koko projektin tavoin. Bitcoin Cashia ovat piinanneet myös sisäiset riidat, joiden vuoksi se on haarautunut kaksi kertaa Bitcoin SV ja eCash -kryptovaluutoiksi.

Alla on kuva projektin virallisesta sivusta Bitcoincash.org.

bitcoincash.org

Bitcoin Cash on teknisesti hyvin lähellä Bitcoinia, koska kyseessä on Bitcoinin ohjelmakoodista haarautunut valuutta. Suurin ero tulee lohkoketjun lohkon koosta, joka on nykyisin Bitcoin Cashissa jo 32 megatavua. Bitcoin Cash on myös louhittava kryptovaluutta. Sitä voidaan itse asiassa louhia täysin samoilla louhijoilla kuin Bitcoinia.

Bitcoin Cash on luotu halvemmaksi ja nopeammaksi versioksi Bitcoinista. Se ei ole saavuttanut tässä roolissa merkittävää menestystä, johtuen etenkin kryptovaluutoilla maksamisen hitaasta adoptiosta. Esimerkiksi länsimaissa kryptomaksaminen ei ole fiksua verotuksellisista syistä johtuen.

Bitcoinkeskuksesta löytyvä Bitcoin Cash -aloittelijan opas kertoo lisää projetkin historiasta ja teknologiasta.

Bitcoin Cash sijoituskohteena

Bitcoin Cash ei ole ollut erityisen hyvä sijoituskohde historiadatan perusteella. Bitcoin Cashin kurssi on yhä yli 90 prosenttia ATH-lukeman alapuolella, eikä kurssi ole edes kesän 2023 noususta huolimatta samalla tasolla kuin elokuussa 2017, jolloin se tuli markkinoille. Bitcoinin kurssi on noussut samaan aikaan yli 10-kertaiseksi.

Bitcoin Cash on sijoituskohteena haastava. Se on helppo ymmärtää, koska kyseessä puhdas kryptovaluutta sanan varsinaisessa merkityksessä. Bitcoin Cash on digitaalinen P2P-valuutta, jolla on yksi selkeä käyttötarkoitus: mahdollistaa halvat ja nopeat maksut kryptovaluuttojen maailmassa.

Ongelma on sijoittajan kannalta siinä, että Bitcoin Cashille on tullut edeltävän viiden vuoden aikana tuhansia kilpailijoita. Markkina oli hyvin erilainen vuonna 2017, jolloin projekti perustettiin. Nykyisin halpoja ja nopeita transaktioita voi tehdä tuhansilla eri kolikoilla. Miksi valita juuri Bitcoin Cash?

Bitcoin Cashin etuna on vahva brändiarvo ja pitkä ikä. BCH:n kurssi nousi myös merkittävästi kesällä 2023, kun suuret yhdysvaltalaiset instituutiot ottivat BCH:n uuden EDX-pörssin listoille. Tämän uskottiin antavan signaali siitä, ettei Bitcoin Cashia nähdä Yhdysvalloissa myöskään arvopaperina.

Valuutan roolissa on kuitenkin paljon rajoitteita. Bitcoin Cashia ei voi steikata, eikä sitä tarvita hajautettujen appien käyttöön, kuten esimerkiksi Etheriä. Bitcoin Cashille on markkinoilla juuri nyt todella paljon vaihtoehtoja, jotka moni sijoittaja näkee houkuttelevampina.

Bitcoin Cashin turvallinen säilytys

Turvallisin tapa säilyttää Bitcoin Cashia on Ledger Nano X hardware-lompakko. Kyseessä on niin sanottu kylmälompakko, joka on USB-tikkua muistuttava laite. Voit kytkeä tämän kylmälompakon tietokoneeseen USB-kaapelilla tai hallita sen sisältöä mobiililaitteella Bluetoothin avulla.

Ledger Nano X -lompakot maksavat tällä hetkellä noin 150 euroa. Klikkaa tästä ostaaksesi laitteen turvallisesti valmistajan sivuilta.

Bitcoin Cashia ei ole pakko säilyttää maksullisessa lompakossa. Voit säilyttää BCH-kolikoita myös ilmaislompakoissa. Niiden turvallisuus ei ole toki aivan Ledger Nano:n tasolla, mutta ne riittävät usein peruskäyttäjän tarpeisiin. Suosittuja vaihtoehtoja ovat mm. Exodus, Coinomi ja Trust Wallet.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.