Bitcoin Cash (BCH) kurssi – EUR & USD

Bitcoin Cashin (BCH) kurssi on vaihdellut historiallisesti $75,08 (15.12.2018) ja $4355,62 (20.12.2017) välillä. Bitcoin Cash on vuonna 2017 Bitcoinista haarautunut kryptovaluutta. Bitcoin Cashin arvo muodostuu monista eri tekijöistä, kuten brändiarvosta, hintaspekulaatiosta sekä kryptovaluuttojen adoptiosta. Bitcoin Cashin tulevaisuus näyttää paremmalta kuin vuosiin.

Bitcoin Cash (BCH) kurssi – historiallinen kehitys

Bitcoin Cashin (BCH) kurssi on vaihdellut historiallisesti $75,08 (15.12.2018) ja $4355,62 (20.12.2017) välillä. Bitcoin Cashin kurssihistoria alkaa elokuusta 2017. Tämä informaatio perustuu Coinmarketcapin historiadataan.

Bitcoin Cash tuli markkinoille elokuussa 2017. Bitcoin Cash haarautui tuolloin Bitcoinista hard forkin seurauksena. Bitcoin Cashin avauskurssi oli noin 412 dollaria, mutta kurssi heitteli noin 300-600 dollarin välimaastossa ensimmäiset kuukaudet.

Vuoden 2017 kryptovaluuttabuumi huipentui joulukuussa, kun monet altcoinit tekivät yli 10x nousuja muutamissa viikoissa. Myös Bitcoin Cashin kurssi nousi valtavasti joulukuussa 2017 ja saavutti 20. päivänä jopa 4355 dollarin kurssin.

Kryptokupla puhkesi rajusti tammikuussa 2018, ja Bitcoin Cashin kurssi romahti muun markkinan mukana. BCH:n kurssi kävi vielä toukokuussa 2018 yli 1700 dollarissa, mutta lopulta se romahti joulukuussa 2018 peräti 75 dollariin.

Alla on grafiikka Bitcoin Cashin hintakehityksestä.

bitcoin cash kurssi

Vuoden 2018 romahdukseen vaikutti myös Bitcoin Cashin sisäinen riitely, jonka seurauksena Bitcoin Cashista haarautui uusi kryptovaluutta, Bitcoin SV, marraskuussa 2018.

Vuodet 2019 ja 2020 olivat Bitcoin Cashin osalta lähinnä sivuttaisliikettä 200-350 dollarin välimaastossa. BCH putosi myös ulos kryptovaluuttojen top 10 -sijoilta markkina-arvolla mitattuna.

Vuonna 2021 Bitcoin Cashin kurssi sai nostetta, kun kryptomarkkina lähti uuteen nousuun. BCH:n hinta nousi noin 340 dollarista hieman yli 1500 dollariin. Yli 4x nousu oli komea, mutta monet muut altcoinit nousivat samassa ajassa 10x, 20x, 50x tai jopa 100x. Tämän seurauksena Bitcoin Cash menetti asemiaan kryptovaluuttojen rankinglistalla.

Bitcoin Cashin kurssi lähti yllättävään nousuun kesällä 2023. Bitcoin Cashin hinta nousi noin 105 dollarista aina 290 dollariin kesä- ja heinäkuun taitteessa. Syynä tähän raketointiin olivat positiiviset uutiset Yhdysvaltain regulaatioon liittyen.

Mikä on Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash on vuonna 2017 Bitcoinista haarautunut kryptovaluutta. Bitcoin Cash on kryptovaluutta sanan varsinaisessa merkityksessä, eli kyseessä on digitaalinen P2P valuutta. Bitcoin Cashin ticker on BCH.

Bitcoin Cash -yhteisön tarkoituksena on tarjota markkinoille vaihtoehto Bitcoinista, joka on halvempi ja nopeampi transaktioiden suorituksessa. Bitcoin Cash on toteuttanut tämän teknisesti nostamalla lohkoketjun lohkon kokoa. Tämä mahdollistaa moninkertaisen määrän transaktioita yhteen lohkoon.

Myöhemmin Bitcoin Cash kehitti myös päivityksen, joka mahdollistaa siirtojen tekemisen ilman 10 minuutin lohkoaikaa. Transaktio saadaan varmistettua käytännössä ilman riskiä parissa sekunnissa, mikä mahdollistaa BCH:n käytön myös mikromaksuissa.

Bitcoin Cash on Bitcoinin tavoin Proof of Work -kryptovaluutta, eli se käyttää lohkoketjun ylläpitoon louhijoita. Bitcoin Cashia ja Bitcoinia voidaan louhia täysin identtisillä laitteilla.

Bitcoin Cashin keulahahmo on ollut alusta asti Roger Ver, joka oli Bitcoinin alkuvuosina yksi koko skenen tunnetuimmista henkilöistä. Ver sai jopa nimen ”Bitcoin-Jeesus”. Viime vuosina Ver on kadonnut täysin otsikoista, samalla kun Bitcoin Cashin suosio on laskenut.

Alla on kuva Bitcoincash.org -sivustolta, joka on projektin virallinen nettisaitti.

bitcoincash.org

Bitcoin Cashin historia on ollut täynnä draamaa heti sen perustamisen jälkeen. Bitcoin Cash on nimittäin haarautunut kaksi kertaa uudelleen sisäisten riitojen jälkeen. Bitcoin SV -kryptovaluutta forkkasi eroon Bitcoin Cashista vuonna 2018, ja nykyisin eCash-nimeä käyttävä Bitcoin Cash ABC puolestaan vuonna 2020.

Sisäiset riidat ovat heikentäneet osaltaan Bitcoin Cashin asemaa markkinoilla. Se on kaikesta huolimatta yhä kryptovaluuttojen top 20 -listalla, mistä on kiittäminen kesän 2020 kurssiraketointia.

Lue lisää tästä kryptovaluutasta Bitcoinkeskuksen kattavasta Bitcoin Cash -aloittelijan oppaasta.

Mistä Bitcoin Cash saa arvonsa?

Bitcoin Cashin arvo muodostuu monista eri tekijöistä, kuten brändiarvosta, hintaspekulaatiosta sekä kryptovaluuttojen adoptiosta. Käydään seuraavaksi läpi muutamia Bitcoin Cashin arvonajureita.

Bitcoin Cashilla on kiistatta vahva brändi – kiitos ”Bitcoin” -sanasta sen nimessä. Bitcoin Cashin perustaja Roger Ver on myös omistanut pitkään bitcoin.com -domainin, joka on yksi sektorin arvokkaimmista domaineista. Ver on käyttänyt sitä Bitcoin Cashin promoamiseen vuosien varrella.

Vahvan brändin myötä Bitcoin Cashilla on hyvä tunnettuus ja tuki esim. kryptovaluuttapörsseissä. Tämä on yksi syy, miksi Bitcoin Cash listattiin yhdysvaltalaisten instituutioiden tukemaan EDX-pörssiin kesällä 2023. Bitcoin Cash oli Bitcoinin, Litecoinin ja Ethereumin ohella yksi neljästä kryptovaluutasta joka pääsi tarjontaan.

Bitcoin Cashin arvo muodostuu muiden kryptovaluuttojen tavoin myös kysynnästä ja tarjonnasta. Tähän vaikuttaa puolestaan kryptovaluuttojen globaali adoptio sekä makrotalouden tilanne. Kryptovaluuttojen arvo on historiallisesti noussut usein osakemarkkinan vanavedessä.

Bitcoin Cashin myös kehityttävä projektina jatkuvasti. Tämä tarkoittaa teknologista kehitystä ja adoptiota eli lisää käyttäjiä & käyttökohteita. Bitcoin Cash ei ole ollut näillä mittareilla erityisen vahva viime vuosina, mikä on näkynyt sen markkina-arvon laskuna.

Jos olet kiinnostunut sijoittamaan Bitcoin Cashiin, tutustu tähän oppaaseen: Bitcoin Cash (BCH) ostaminen. Saat artikkelista yksityiskohtaiset ohjeet BCH-ostojen tekemiseksi.

Bitcoin Cash kurssin tulevaisuus

Bitcoin Cashin tulevaisuus näyttää paremmalta kuin vuosiin. Posiitiviset uutiset Yhdysvalloista ovat nostaneet Bitcoin Cashin statusta sen kilpailijoiden joukossa ja vahvistaneet valuutan entisestään vankkaa brändiarvoa. Spekuloidaan seuraavaksi muutamilla mahdollisilla skenaarioilla, jotka vaikuttavat Bitcoin Cashin kurssiin. Aloitetaan posiitivisista tekijöistä.

Bitcoin Cashilla on vankka kannattajakunta ja asema markkinoilla, mikä on syntynyt yli viiden vuoden aikana. Bitcoin Cash tulee todennäköisesti hyötymään kryptovaluuttojen globaalista adoptioista ja koko markkina kasvusta. Onko Bitcoin Cashin kurssinousu sitten pienempää vai suurempaa kuin sen kilpailijoilla – aika näyttää.

Bitcoin Cash soveltuu myös mikromaksuihin. Toistaiseksi tämä käyttö on hyvin vähäistä mm. verotuksellisista syistä. Kryptovaluutoilla maksaminen ei ole esimerkiksi Suomessa järkevää, koska jokainen transaktio on verotettava tapahtuma. Bitcoin Cashin paras potentiaali onkin kehittyvissä maissa.

Entä sitten negatiiviset tekijät?

Bitcoin Cashin markkina-arvo on pudonnut sen perustamisvuoden jälkeen selvästi suhteessa kilpaileviin kryptovaluuttoihin. Suurin syy tähän on se, ettei Bitcoin Cashilla ole paljonkaan todellista käyttöä. Esimerkiksi Ethereumia tarvitaan koko ajan ”bensana” ekosysteemissä, minkä lisäksi Etheriä voi steikata ja saada sille vuosikorkoa.

Koska BCH on vain valuutta, sen kurssi ei saa nostetta steikkauksesta, eikä Bitcoin Cashin päälle ole rakennettu hajautettuja sovelluksia. Tavallinen sijoittaja ei voi kuin holdata Bitcoin Cashia ja toivoa sen kurssin nousevan. Tämä on iso hidaste myös muille vastaaville kolikoille.

Bitcoin Cash on myös hävinnyt viime vuosina täysin sosiaalisesta mediasta. Kryptosektorin influensserit hehkuttavat meemikolikoita, DeFi-tokeneita ja älysopimusalustoja. On vaikea perustella sijoitusta Bitcoin Cashiin, kun tarjolla on niin paljon houkuttelevampia vaihtoehtoja.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!