Bitcoin arvo

Tältä sivulta löytyy Bitcoin arvo tänään. Bitcoinin arvoa mitataan globaalisti dollareissa, mutta listaamme tällä sivulla myös reaaliaikaisen arvon euroissa. Löydät artikkelista lisäksi muuta hyödyllistä infoa Bitcoinin arvonkehityksestä historiallisesti sekä pohdintaa tulevasta.

Parhaat kauppapaikat Bitcoinin ostamiseen:

coinmotion logo 2022
starat
  • Finanssivalvonnan alainen.
  • Suomenkielinen palvelu.
  • Korkotili & debit-kortti.
OSTA NYT
Northcrypto logo 2022
starat
  • Finanssivalvonnan alainen.
  • Suomenkielinen palvelu.
  • Helppokäyttöisin sivusto.
OSTA NYT
binance logo
starat
  • Luotettava markkinajohtaja.
  • Futuurit, lainat ja staking.
  • SEPA-siirrot ja debit-kortti.
OSTA NYT

Bitcoin arvo reaaliajassa EUR & USD

Alla olevista laatikoista löytyy Bitcoin arvo reaaliajassa. Näet kurssin sekä euroissa että dollareissa. Kurssi on aina ajan tasalla kun avaat tämän sivun!

 

Kryptovaluuttoihin sijoittaminen on noussut todella suosituksi myös suomalaisten keskuudessa. Arviolta noin 250.000 suomalaista on ostanut bitcoinia tai muita kryptoja. Bitcoin luonnollinen tapa aloittaa kryptosijoittaminen. Siihen on helppo sijoittaa kotimaisessa Northcryptossa. Kyseessä on turvallinen ja helppokäyttöinen kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu. Voit lukea ensin myös aloittelijoille tehdyn Northcrypto-oppaan

Jatka artikkelin lukemista, jos olet kiinnostunut Bitcoinin arvonkehityksestä historiassa.

Bitcoin arvo tänään ja historiassa

Otetaan seuraavaksi tarkasteluun Bitcoin arvo tänään ja historiassa. Miten Bitcoinin arvo on oikein kehittynyt reilun kymmenen vuoden aikana?

Bitcoinin arvonkehitys on ollut isossa kuvassa huikeaa. Bittiraha on noussut satoja tuhansia prosentteja historiansa aikana ja jättänyt kaikki muut sijoitusluokat jälkeensä. Tarkan arvonnousun määrittäminen on kuitenkin haastavaa.

Bitcoin arvo tänään on simppeli asia, sen näet vaikkapa tältä sivulta. Tilanne oli kuitenkin toinen reilu kymmenen vuotta sitten. Bitcoinin alkuvuosina markkinoilta puuttuivat kryptovaluuttojen välityspalvelut. Sijoittajat treidasivat kolikoita toisilleen P2P-tyyliin ennen kuin surullisen kuuluisaa Mt. Gox -pörssiä.

Arvonnousu on silti huikeaa, vaikka mentäisiin taaksepäin historiassa vain vuoteen 2015 asti. Bitcoinin kurssi oli kesällä 2015 noin 200 dollaria välimaastossa. Nyt bittirahan kurssi on 100x korkeampi! Alla olevassa grafiikassa näkyy Bitcoinin arvo historiassa vuoteen 2014 asti euroissa mitattuna.

bitcoin arvo euroissa

Bitcoinin arvo on kehittynyt historiallisesti selkeissä sykleissä. Monien mielestä niitä ovat ohjanneet ns. halving-tapahtumat. Seuraava Bitcoin halving tapahtuu vuonna 2024. Kyseessä on hetki, jolloin lohkopalkkiot puolittuvat eli Bitcoinin inflaatio myös puoliintuu. Tapahtuu tietynlainen tarjontashokki.

Vuoden 2020 koronaromahduksen jälkeen on kuitenkin selvinnyt, että Bitcoinia ohjaa enemmän keskuspankkien rahapolitiikka ja osakemarkkinoiden kehitys. Bitcoinin kurssi on romahtanut yhdessä osakkeiden kanssa, eikä edes korkea inflaatio ole saanut sitä nousuun.

Kulkeeko Bitcoinin arvo jatkossakin käsi kädessä osakkeiden kanssa vai särkyykö tämä korrelaatio jossain vaiheessa? Aika näyttää.

Onko Bitcoin arvo nyt nousussa vai laskussa?

Onko Bitcoin arvo nyt nousumarkkinassa vai laskumarkkinassa? Tähän kysymykseen voi vastata monella tavalla, ja vastaus riippuu pitkälti aikaikkunassa. Yleisellä tasolla voidaan sanoa, että lasku- ja nousumarkkinoita tarkastellaan päivätason tai viikkotason ”kynttilöillä”.

Alla olevassa grafiikassa näkyy Bitcoin arvo nyt päivätason kynttilöillä. Sen lisäksi kuvaan on piirretty tärkeät liukuvat keskiarvot: 50 päivän (sininen) sekä 200 päivän (purppura). Kurssin sijainti näiden keskiarvojen ylä- tai alapuolella kertoo paljon yleisestä markkinan tilanteesta.

bitcoin arvo nyt

Bitcoinin arvon pysyminen 50 päivän keskiarvon yläpuolella on vahva signaali siitä, että käynnissä on nousumarkkina. Arvo voi hetkellisesti pudota 50 päivän keskiarvon alapuolelle ja pysyä siellä esim. viikon ajan. Mutta, jos se ei palaudu nopeasti ja alkaa trendaamaan alaspäin, karhumarkkina on tuloillaan.

Jos kurssi putoaa alle 200 päivän keskiarvon ollaan jo varsin syvällä laskumarkkinassa. Tässä kohtaa nähdään yleensä myös ns. death cross eli 200 ja 50 päivän keskiarvojen leikkaaminen.

Kun kurssi nousee laskumarkkinasta se ylittää ensin 50 päivän keskiarvon. Tämä on hyvä signaali, mutta se ei vielä yksin riitä. Vasta 200 päivän keskiarvon ylitys antaa uskoa todellisesta nousumarkkinasta. Yleensä 50 ja 200 päivän keskiarvot leikkaavat myös tässä kohtaa ja syntyy ns. Golden Cross.

Bitcoinin arvo nyt on selvästi alle 200 päivän keskiarvon. Kyseisen trendin suunta on myös vahvasti vielä alaspäin.

Bitcoin markkina-arvo vs. Ethereum

Voiko Bitcoin markkina-arvo pudota joskus Ethereum markkina-arvon alapuolelle? Ovatko nämä kaksi kryptovaluuttaa ikuisesti markkinoiden suurimmat? Kukaan ei voi tietää, mutta voimme aina esittää erilaisia arvauksia.

Bitcoinin markkina-arvo on artikkelin kirjoitushetkellä hieman yli 410 miljardia dollaria. Ethereumin markkina-arvo on puolestaan noin 197 miljardia taalaa. Ethereum on näin ollen lähes 50 prosenttia pienempi.

Tuo ero on ollut välillä suurempi, välillä pienempi. Moni Ethereumin kannattaja haaveilee ”flippening”-tapahtumasta, jossa Ethereumista tulisi markkinoiden suurin kryptovaluutta. Onko tämä realistinen haave?

Bitcoin tulee aina olemaan ykkönen omassa kategoriassaan. Se on digitaalista kultaa ja täysin poikkeuksellinen arvonsiirtoverkko johtuen louhinnasta. Ethereum on puolestaan käyttöjärjestelmä hajautetuille sovelluksille. Se saa arvonsa muista applikaatioista, joita Ethereumiin rakennetaan.

Kyse on hieman samasta asiasta kuin Microsoftin ja kullan markkina-arvon vertailusta. Siinä ei ole tavallaan mitään järkeä. Jos Bitcoinin markkina-arvo ei ole joku päivä kryptomarkkinan suurin, se ei tarkoita, että Bitcoin olisi konseptina millään tavoin epäonnistunut.

Näet ajankohtaisen markkina-arvon sivun alussa olevista laatikoista, jotka näyttävät Bitcoinin arvon.

Näin Bitcoinin arvoa voidaan määrittää

Bitcoinin arvonmääritys on yksi Bitcoin-sijoittamisen oleellisista kysymyksistä. Miten se oikein tapahtuu? Milloin Bitcoinin arvo on matala ja milloin bittirahan voi sanoa olevan kallista? Näihin kysymyksiin ei ole aivan helppo vastata, mutta yritetään!

Aivan ensin on ymmärrettävä faktat. Bitcoin on teknologia, ei teknologiayhtiö. Bitcoinilla ei ole toimitusjohtajaa tai hallitusta. Sillä ei ole missiota tai visiota. Bitcoinilla ei ole myyntituottoja, eikä bittirahan holdaus tuo sinulle osinkoa.

Kaikki edellä mainitut asiat tarkoittavat sitä, että Bitcoinin arvoa ei voi määrittää samalla tavalla kuin osakkeiden arvoa. Perinteisistä sijoituskohteista paras esimerkki voisi olla kulta. Ei ole mikään yllätys, että Bitcoinin sanotaan usein olevan digitaalista kultaa.

bitcoinin arvonmääritys ja kulta

Kullan ”oikean kurssin” määrittäminen on myös tietyllä tavalla hankalaa. Kulta on vain metallia, joka ei maksa osinkoja eikä sitä voida arvottaa kuten yrityksen osaketta. Kullan hintaa voidaan kuitenkin verrata sen louhintakustannuksiin. Mitä lähemmäs kurssi putoaa louhintakustannuksia, sen halvempaa se on.

Bitcoinia louhitaan myös kullan tavoin. Sen louhintakustannukset kuitenkin vaihtelevat globaalisti, koska sähkön hinta on niin eri tasolla eri maissa. Lisäksi eri louhintafarmeilla on käytössään laadukkaampia laitteita kuin toisilla. Mutta, globaali louhintakustannus antaa kuitenkin jotain osviittaa.

Tämän lisäksi arvoa voidaan määritellä historiallisten keskiarvojen perusteella. Aiemmin artikkelissa mainittu 200 päivän keskiarvo on hyvä esimerkki. Mitä lähempänä kurssi on kyseistä lukemaa, sitä lähempänä sen voisi sanoa olevan ”oikeaa” arvoaan.

Mutta mikä tekee Bitcoinista lopulta arvokkaan? Oli yhden kolikon hinta sitten $100 tai $100.000 niin miksi se on suurempi kuin nolla? Suurin syy Bitcoinin arvoon on satojen tuhansien louhijoiden sekä solmujen (node) muodostama hajautettu verkko. Se mahdollistaa miljardien dollareiden arvoiset siirrot parissa sekunnissa ilman kolmansia osapuolia ja takaa jokaiselle mahdollisuuden hallita omia varojaan kenenkään estämättä.

Olemme käyneet aihetta yksityiskohtaisesti tässä artikkelissa. Se on nimeltään ”Miksi Bitcoin on niin arvokas?” Suosittelemme tutustumaan siihen, jos aihe kiinnostaa enemmän.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.