Uutiset
10
helmi
binance upgrade

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Binancen rankka päivä todisti yhtiön olevan markkinoiden ykkönen

Binance on volyymiltaan maailman suurin kryptovaluuttapörssi. Yhtiön perustaja sekä nykyinen toimitusjohtaja, Changpeng Zhao, on nostanut sen tyhjästä markkinajohtajaksi reilussa puolessa vuodessa. Binance joutui pari päivää sitten kaaoksen keskelle, kun vakava laitteistovika johti sivuston alasajoon. Tästä seurasi välitön FUD sekä DDos-hyökkäysten sarja Binancea vastaan.

Rekisteröidy Binancelle

Toimitusjohtaja Changpeng Zhao on julkaissut raportin tapahtuneesta LinkedIN-sivullaan. CZ kertoo tässä artikkelissa yksityiskohtaisesti siitä, mikä torstaina meni oikein vikaan.

”On Thursday morning, one of our replica database clusters failed over from master to backup.  This is most likely due to an unexpected hardware failure.  27 minutes later, the backup database cluster also had an issue and failed over again.  Shortly after that, data inconsistency alarms were triggered. ”

Laitteistovika johti kriittisiin ongelmiin, sillä se alkoi aiheuttaa datan korruptoitumista. Tiedot eivät olleet enää synkronoituja tietokantojen välillä, ja järjestelmän käyttö vain kasvatti ongelmaa. Näin ollen Binancen oli pakko vetää töpseli seinästä ja aloittaa datan palautustoimenpiteet.

Alustavat arviot palautusprosessista olivat 10 tuntia, mikä ei ollut tekniikan osaston mieleen.  ” One of our team members threw up, literally.” Tilanne muuttui kuitenkin tästäkin pahemmaksi, ja prosessin ennuste alkoi venyä jopa 60 tuntiin. Tämä pakotti Binancen koodaamaan kaksi uutta metodia, jolla data saataisiin palautettua. Siitä huolimatta prosessi kesti lopulta 34 tuntia.

Kiinalaisen sanonnan mukaan ongelmat eivät tule yksin. Niinpä Binancen kimppuun iskettiin monelta eri rintamalta juuri silloin, kun palvelu oli heikoimmillaan. Yhtiön support-kanavana käyttämä ZenDesk joutui DDos-hyökkäyksen kohteeksi. Näin ollen Binancen oli mahdoton informoida asiakkaita pääasiallisen kanavan kautta.

Sosiaalisessa mediassa alkoi levitä myös FUD (Fear Uncertainty Doubt)-hyökkäyksiä, joiden tarkoituksena oli herättää huhuja Binancen hakkeroinnista. Twitterissä ja Redditissä levisi väärennettyjä kuvakaappauksia, jotka väittivät asiakkaiden varojen olevan hakkereiden käsissä. Tunnettu tietoturvaguru John McAfee postasi yhden tällaisista kuvista.

Loppujen lopuksi McAfeen tweetti auttoi Binancea, sillä lukemattomat twitteristit tulivat puolustamaan palvelua ja toteamaan hakkerointiviestien olevan bullshittiä.

”It was Christmas for FUDers.  All kinds of conspiracy theories were dreamed up.  Most of these guys were probably shorting the market at the same time.  Well, it probably didn’t work out too well this time, as the market didn’t drop during our downtime and went up 20%+ right after our recovery.”

Tällaisten kampanjoiden tarkoitus on saada markkinat romahtamaan, joka hyödyttäisi väärän informaation levittäjiä. Monilla kryptosijoittajilla on yhä muistissa parin viikon takainen Coincheck-pörssin hakkerointi, jossa rikolliset saivat haltuunsa 500 miljoonaa kappaletta XEM-kryptovaluuttaa.

Binance onnistui kuitenkin tiedotuksessaan erinomaisesti. ZenDeskin ollessa alhaalla yhtiö informoi tapahtumista jatkuvasti Twitter-tilillään. Lisäksi toimitusjohtaja Changpeng Zhao kertoi myös jatkuvasti faktoja tilanteen kehityksestä. Binancen kilpailijat saisivat todellakin ottaa tällaisesta kommunikoinnista oppia. Vastaavissa tilanteissa monien palveluntarjoajien informointi on tasoa luokaton.

Yhtiön tekniset asiantuntijat onnistuivat myös kovan paineen alla erinomaisesti. Ero oli kuin yöllä ja päivällä kun tapahtumia vertasi taannoiseen Kraken-pörssin päivitykseen. Tilanne näytti olevan koko ajan Binancen kontrollissa, eikä käyttäjien joukossa alkanut levitä paniikkimielialaa varojen menettämisestä.

Binance on päättänyt myös hyvittää asiakkaitaan tapahtuneesta seuraavalla bonuksella:

binance 70% alennus

Nyt on siis hyvä hetki avata tili Binancelle, jos sinulla ei sellaista vielä ole. Saat parin viikon ajan hyödyn näistä treidauspalkkioiden ale-hinnoista.

Binance sekä toimitusjohtaja Changpeng Zhao ovat saaneet valtavasti positiivista palautetta tilanteen hoitamisesta. Ikävä tapaus vahvisti varmasti monien luottamusta markkinajohtajaan entisestään.

Vaikka Binance hoitikin tilanteen asiallisesti, niin Bitcoinkeskus haluaa muistuttaa seuraavasta asiasta. Pörssi on tietoturvaltaan kaikista huonoin vaihtoehto kryptovaluutan säilyttämiseen. Kun olet suorittanut haluamasi treidaukset, kotiuta varasi turvallisempaan lompakkoon. Voit tutkia eri lompakkovaihtoehtoja tästä oppaasta.

Toinen tärkeä neuvo kaikille aloitteleville sijoittajille. Jos haluat pysyä perillä kryptomaailman tapahtumista, sinun on syytä opetella käyttämään Twitteriä. Kyseinen some-kanava ei ole Suomessa erityisessä suosiossa, mutta tilanne on toinen muuaalla. Laita Twitterissä seurantaan kaikki a) käyttämäsi palvelut ja b) ostamasi kryptovaluutat. Esimerkiksi Binancen virallinen support-kanavan löydät osoitteesta @binance_2017 ja toimitusjohtaja CZ löytyy handlella @cz_binance. Toinen hyvä kanava on Reddit – löydät Binancen oman sivun osoiteesta Reddit.com/r/BinanceExchange.

Artikkelin lähteenä on käytetty Changpeng Zhaon LinkedIN-raporttia tapahtuneesta.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.