Uutiset
11
kesä
binance-etusivu

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Binance rikkoi 200 miljoonan käyttäjän rajan

Maailman suurin kryptopörssi Binance on rikkonut 200 miljoonan käyttäjän rajan. Binance hallitsee yli 100 miljardia käyttäjien varallisuutta. Viime aikojen negatiiviset uutiset eivät ole vaikuttaneet pörssiin haitallisesti.

Markkinoiden johtava kryptopörssi Binance on rikkonut merkittävän virstanpylvään. Binancen virallisen X-tilin mukaan yhtiöllä on globaalisti yli 200 miljoonaa asiakasta! Yhtiön tavoitteena on palvella tulevaisuudessa jopa miljardia kryptosijoittajaa.

Binance on 200 miljoonalla asiakkaallaan markkinoiden selvästi suurin pörssi. Muita pörsseistä 100 miljoonan käyttäjän rajan ovat rikkoneet ainakin Coinbase ja Crypto.com.

Tuoreen tutkimuksen mukaan maailmassa on 562 miljoonaa kryptosijoittajaa. Jos lukema pitää paikkansa, enemmän kuin joka kolmas on Binancen asiakas.

Binance perustettiin kesällä 2017, ja pörssi saavutti heti valtavan suosion vuoden 2017 kryptobuumin aikana. Binancen vahvuutena on ollut alusta asti poikkeuksellisen toimintavarma palvelu valtavasta käyttäjämäärästä ja treidausvolyymista huolimatta.

Binance on ollut markkinoiden johtava pörssi vuodesta 2018 lähtien. Se nousi 2020-luvun alussa täysin omille luvuilleen treidausvolyymilla mitattuna. Vaikka Binancen asema on tällä mittarilla hieman heikentynyt, pörssi on yhä omaa luokkaansa asiakasvaroissa mitattuna. Binance hallitsee tällä hetkellä noin 120 miljardin dollarin arvosta varallisuutta.

Tutustu pörssiin tarkemmin Suomen laajimman Binance-oppaan avulla: Binance arvostelu ja kokemuksia käytöstä.

Binancen lisäksi myös BNB-token on rikkonut uusia ennätyksiä. BNB perustettiin vuonna 2017 alun perin Binance-pörssin käyttötokeniksi nimellä Binance Coin. Vuonna 2022 suoritettu uudelleenbrändäys BNB:ksi pyrkii erottamaan BNB:n Binancesta ja alleviivaa sen asemaa BNB Chainin natiivitokenina.

BNB:n kurssi rikkoi aiemmin viikolla 700 dollarin rajapyykin ja samalla uuden ATH-lukeman!

BNB:n kurssi kohosi lopulta 720 dollariin saakka. Kyseessä on ensimmäinen suurista altcoineista, joka on rikkonut uuden ATH-kurssin tämän noususyklin aikana. Tähän asti siihen on pystynyt vain Bitcoin. Top 15 -listan kryptoista myös Toncoin on tehnyt uuden ATH-kurssin 2023-2024 syklin aikana.

BNB nousi 2.6. – 6.6. välisenä aikana noin 600 dollarista 720 dollariin. Nousun taustalla oli ilmeisesti lisääntynyt aktiviteetti BNB Chainin puolella. Uusi kurssihuippu osui lähes päivälleen Binance-pörssin käyttäjäennätykseen.

Lue lisää BNB:stä: Mikä on BNB Chain (BNB)?

Binancen negatiivinen julkisuus ei ole vaikuttanut haitallisesti

Binance on ollut negatiivisten uutisten kohteena marraskuusta 2023 lähtien. Tuolloin Binance pääsi sopuun Yhdysvaltain viranomaisten kanssa vuosia jatkuneesta tutkinnasta. Pörssi joutui maksamaan yli neljän miljardin dollarin sakot mm. puutteellisten KYC/AML -prosessien vuoksi.

Suurin isku julkisuudessa oli perustaja Changpeng Zhaon astuminen syrjään toimitusjohtajan paikalta. CZ on ollut yli viisi vuotta kryptoskenen vaikutusvaltaisimpia henkilöitä, ja Binance-pörssi on henkilöitynyt vahvasti Zhaoon.

Changpeng Zhao sai lopulta neljän kuukauden vankilatuomion, minkä lisäksi hän joutui maksamaan henkilökohtaisesti 50 miljoonan sakot. Zhaosta tuli Yhdysvaltain historian rikkain vankilatuomion saanut henkilö. Miehen omaisuudeksi arvioidaan 35-40 miljardia dollaria. Zhao aloitti istumaan tuomiotaan kesäkuun alussa kalifornialaisessa vankilassa.

Vaikuttaa siltä, että tällä uutisoinnilla ei ole ollut merkittävää vaikutusta Binanceen. Yhtiön asiakasmäärä on tasaisessa kasvussa, ja markkina-asema on edelleen vakaa.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.