BNB kurssi

Tältä sivulta löytyy aina ajan tasalla oleva BNB kurssi. Lisäksi löydät tietoa BNB:n eli entisen Binance Coinin kurssikehityksestä viime vuosilta sekä perustietoa BNB-tokenista. Kurssi ilmoitetaan dollareissa sekä euroissa. Tallenna sivu selaimesi kirjanmerkkeihin ja pysyt kurssimuutoksista kärryillä helposti!

Parhaat kauppapaikat BNB-tokenin ostamiseen:

binance logo
starat
  • Luotettava markkinajohtaja.
  • Futuurit, lainat ja staking.
  • SEPA-siirrot ja debit-kortti.
OSTA NYT
kucoin logo
stars 4
  • Huikea altcoin-tarjonta.
  • KYC ei pakollinen.
  • Paljon kilpailuja
OSTA NYT

BNB reaaliaikainen kurssi USD & EUR

 

Onko BNB mielestäsi potentiaalinen sijoituskohde? Jos BNB-tokenin ostaminen kiinnostaa, suosittelemme tutustumaan Binanceen. Se on maailman johtava kryptovaluuttapörssi. Löydät Binancesta BNB:n lisäksi myös muut suositut valuutat. Tutustu myös kattavaan Binance-oppaaseen.

Bitcoinkeskus listaa myös muiden kryptovaluuttojen kurssit. Seuraavassa perustietoa Binance Coinista sekä kurssihistoriaa.

BNB kurssi viime vuosina

BNB eli entinen Binance Coin on nimensä mukaisesti Binance-kryptovaluuttapörssin julkaisema kryptovaluutta. BNB julkaistiin ICO:n yhteydessä vuonna 2017. Historiaa kolikolla on siis takana verrattain vähän, mutta menestys on ollut sitäkin huimempaa.

BNB julkaistiin alun perin Ethereum-alustalla, kuten lähes kaikki tuon ajan tokenit. Yhteensä 200 miljoonasta tokenista myytiin ICO:n yhteydessä sijoittajille sata miljoonaa, 80 miljoonaa kappaletta jäi Binancen tiimin haltuun ja 20 miljoonaa meni enkelisijoittajille.

Sijoittajille BNB on ollut erinomainen valinta. Lyhyen historiansa aikana BNB on sementoinut asemansa suurimpien kryptovaluuttaprojektien joukossa. BNB pitää paikkaa suurimpien kryptovaluuttojen listalla kolmantena heti Bitcoinin sekä Ethereumin vanavedessä.

Julkaisun jälkeen BNB kurssi oli yhden dollarin luokkaa, kunnes vuoden 2018 ensimmäisinä päivinä hinta pomppasi kahdeksan dollarin paikkeille. Läpi vuoden 2018 ja alkuvuoden 2019 BNB kurssi vaihteli viiden ja kymmenen dollarin välillä tarjoamatta sen suurempaa draamaa.

Keväällä 2019 BNB kurssi kävi parhaimmillaan 30 dollarin molemmin puolin, minkä jälkeen se vuonna 2020 vakiintui 20 dollarin paikkeille. Läpi vuoden 2020 kryptovaluuttamarkkina oli odottavissa tunnelmissa, eikä myöskään BNB kurssissa juuri tapahtunut äkillisiä muutoksia.

Alla on BNB:n kurssigrafiikka vuosilta 2017-2022.

bnb-usd

Uskollisille sijoittajille oli kuitenkin luvassa herkullinen palkinto heti vuoden 2021 ensimmäisinä viikkoina, kun BNB kurssi lähti raketinomaisesti nousuun tehden helmikuussa piikin peräti 300 dollarin tuntumassa. Tämän jälkeen vauhtia haettiin hieman alempaa, minkä jälkeen BNB teki uskomattoman nousun lähes 700 dollariin.

Toukokuussa 2021 kryptovaluuttamarkkinoilla nähtiin merkittävä romahdus ja myös BNB tuli pilvilinnoista kolinalla alas. Top-listan kolmanneksi noussut Binance Coin kesti romahduksen kuitenkin yllättävän hyvin, sillä alle 300 dollarin kursseihin ei huippulukemien jälkeen ole enää poikettu kuin hetkellisesti.

Kryptomarkkinoiden alkaessa kesän 2021 jälkeen jälleen kukoistaa, on myös BNB kurssi seurannut uskollisesti mukana. Sijoittajalle BNB on kiistatta ollut erinomainen kohde ja myös tulevaisuus näyttää valoisalta.

Binancen oma älysopimusalusta BSC on hyötynyt Ethereumin korkeista transaktiomaksuista, ja tämä on satanut suoraan BNB kolikon laariin.

Binance Coin -nimi pudotettiin pois keväällä 2022 tehdyn uudelleenbrändäyksen yhteydessä. Nykyisin Binance Coinin nimi on sama kuin sen tickerin eli BNB.

Binance-pörssi ja Binance Smart Chain

BNB:n toimintaa ja käyttötarkoituksia ymmärtääkseen on hyvä tutustua kryptovaluuttapörssi Binanceen sekä Binancen omiin lohkoketjuihin. Nämä kaikki liittyvät olennaisesti toisiinsa.

Binance on yksi maailman suuremmista kryptovaluuttapörsseistä. Se on erityisen tunnettu valtavasta valikoimastaan: Binancesta löytyvät usein kaikista pienimmät projektit, jotka eivät Coinbasen tai Crypto.comin tarjontaan kuulu. Tästä syystä Binance on erityisesti uusia raketteja haistelevien kryptotreidaajien suosiossa.

binance-etusivu

Binance avasi ovensa vuoden 2017 lopulla. Pörssin menestys on ollut hämmästyttävää, sillä se nousi maailman johtavaksi kryptovaluuttojen kauppapaikaksi vain kuudessa kuukaudessa. Samalla Binancen luotsaajasta Changpeng Zhaosta tuli yksi kryptovaluuttamaailman rikkaimmista ihmisistä.

Vuonna 2019 julkaistiin Binancen oma lohkoketju Binance Chain. Tämä toi myös jo aikaisemmin julkaistulle BNB-tokenille täysin uusia käyttötarkoituksia, joista voit lukea hieman alempaa artikkelista. Lohkoketjun julkaisemisen yhteydessä BNB Coin siirrettiin Ethereumin alustalta Binancen omaan lohkoketjuun.

Vuonna 2020 lohkoketjuun julkaistiin Binance Smart Chain -laajennus. Yhdessä nämä kaksi ketjua muodostavat niin sanotun dual-chain-kokonaisuuden. BSC-lohkoketju julkaistiin erityisesti älysopimuksia varten. Se myös käyttää erillistä konsensusmallia ja steikkausta.

Binance Smart Chain on ollut valtava menestys kiitos DeFi-buumin. Valtaisaan suosion kasvuun ovat vaikuttaneet positiivisesti Ethereumin huimat siirtokulut. BSC on houkutellut alustalleen paljon DeFi-sovelluksia Ethereumin alustalta. Tunnettuja BSC-Dappeja ovat muun muassa Venus ja Pancakeswap.

Toisin kuin Bitcoin ja Ethereum (toistaiseksi), Binance Chain perustuu Proof of Stake -pohjaiseen konsensusalgoritmiin. PoS ei vaadi fyysisiä louhintakoneita ja se mahdollistaa holdaajille steikkauspalkkioiden ansaitsemisen.

Perustietoa BNB:stä

BNB on olennainen osa kokonaisuutta. Vuonna 2017 julkaistu BNB oli alun perin Binance-pörssin hyödyke-token, mutta lohkoketjujen julkaisemisen myötä BNB on saanut paljon uusia käyttötarkoituksia. Samalla Binance Coin kurssi on kehittynyt positiiviseen suuntaan.

BNB:llä on ollut alusta lähtien selkeä käyttötarkoitus. Kun Binance-käyttäjätililtä löytyy BNB-tokenia, saa treidaaja 25 prosentin alennuksen pörssin treidauspalkkioista. Tämä tuo aktiiviselle treidaajalle suuren säästön.

Kun BNB lanseerattiin, tuli Binance Coinille paljon uusia käyttötarkoituksia. BNB toimii molempien lohkoketjujen natiivitokenina sekä arvonsiirtäjänä. BNB:n tehtävä Binancen omissa lohkoketjuissa on identtinen verrattuna ETH-tokenin tehtäviin Ethereumin lohkoketjussa.

BNB-tokenin kanssa toimittaessa on tärkeää ymmärtää, että BSC käyttää BEP20-token standardia, mikä on eri asia kuin Binance Chainin käyttämä BEP2. Käyttäjän on oltava tarkkana siitä, missä verkossa milloinkin operoi. BNB liikkuu molemmissa verkoissa ja kahdella eri standardilla.

BSC-verkossa jokainen validaattori steikkaa vaaditun määrän BNB:tä päästäkseen verkon ylläpitäjäksi. Steikkaaminen on tuonut merkittävää lisäboostia BNB-tokenin kurssille. BNB-sijoittaja voi kerryttää steikkauspalkkioista ekstratuloa omistuksiaan hyödyntäen.

Sijoittajan on hyvä ottaa huomioon myös ”burning”, joka tuhoaa BNB:tä jokaisen kvartaalin jälkeen. Binance on sitoutunut tuhoamaan tokeneita niin kauan, kunnes markkinoilla on enää 100 miljoonaa kappaletta jäljellä.

Kun tokeneita poistuu jatkuvasti kierrosta ja samalla Binancen sekä Binance Smart Chainin suosio kasvavat, pitäisi tämän tehdä hyvää BNB:n kurssille. Kaikki BNB-tokenit on jo luotu, eli niitä ei synny lisää nyt tai tulevaisuudessa.

Kokonaisuutena voidaan toeta, että BNB:n tulevaisuus näyttää valoisalta. Tokenin holdaamisesta saa hyötyä monin erilaisin tavoin ja sillä on paljon käyttökohteita. Tokenien jatkuva poistaminen kierrosta varmistaa, että inflaation sijaan käynnissä on arvoa nostava deflaatio.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!