Binance Coin kurssi

Tältä sivulta löytyy aina ajan tasalla oleva BNB kurssi. Lisäksi löydät tietoa Binance Coinin kurssikehityksestä viime vuosilta sekä perustietoa BNB-tokenista. Kurssi ilmoitetaan dollareissa sekä euroissa. Tallenna sivu selaimesi kirjanmerkkeihin ja pysyt kurssimuutoksista kärryillä helposti!

Osta BNB Binancesta

Binance Coin reaaliaikainen kurssi USD & EUR

 

Onko Binance Coin mielestäsi potentiaalinen sijoituskohde? Jos DOT-tokenin ostaminen kiinnostaa, suosittelemme tutustumaan Binanceen. Se on maailman johtava kryptovaluuttapörssi. Löydät Binancesta BNB:n lisäksi myös muut suositut valuutat. Tutustu myös kattavaan Binance-oppaaseen.

Bitcoinkeskus listaa myös muiden kryptovaluuttojen kurssit. Seuraavassa perustietoa Binance Coinista sekä kurssihistoriaa.

Binance Coin kurssi viime vuosina

Binance Coin on nimensä mukaisesti Binance-kryptovaluuttapörssin julkaisema kryptovaluutta. BNB-lyhenteellä tunnettu Binance Coin julkaistiin ICO:n yhteydessä vuonna 2017. Historiaa kolikolla on siis takana verrattain vähän, mutta menestys on ollut sitäkin huimempaa.

Binance Coin julkaistiin alun perin Ethereum-alustalla, kuten lähes kaikki tuon ajan tokenit. Yhteensä 200 miljoonasta tokenista myytiin ICO:n yhteydessä sijoittajille sata miljoonaa, 80 miljoonaa kappaletta jäi Binancen tiimin haltuun ja 20 miljoonaa meni enkelisijoittajille.

Sijoittajille Binance Coin on ollut erinomainen valinta. Lyhyen historiansa aikana BNB on sementoinut asemansa suurimpien kryptovaluuttaprojektien joukossa. BNB pitää paikkaa suurimpien kryptovaluuttojen listalla kolmantena heti Bitcoinin sekä Ethereumin vanavedessä.

Julkaisun jälkeen BNB kurssi oli yhden dollarin luokkaa, kunnes vuoden 2018 ensimmäisinä päivinä hinta pomppasi kahdeksan dollarin paikkeille. Läpi vuoden 2018 ja alkuvuoden 2019 BNB kurssi vaihteli viiden ja kymmenen dollarin välillä tarjoamatta sen suurempaa draamaa.

Keväällä 2019 BNB kurssi kävi parhaimmillaan 30 dollarin molemmin puolin, minkä jälkeen se vuonna 2020 vakiintui 20 dollarin paikkeille. Läpi vuoden 2020 kryptovaluuttamarkkina oli odottavissa tunnelmissa, eikä myöskään BNB kurssissa juuri tapahtunut äkillisiä muutoksia. Alla on Binance Coinin kurssigrafiikka vuosilta 2017-2021.

binance coin kurssi

Uskollisille sijoittajille oli kuitenkin luvassa herkullinen palkinto heti vuoden 2021 ensimmäisinä viikkoina, kun BNB kurssi lähti raketinomaisesti nousuun tehden helmikuussa piikin peräti 300 dollarin tuntumassa. Tämän jälkeen vauhtia haettiin hieman alempaa, minkä jälkeen BNB teki uskomattoman nousun lähes 700 dollariin.

Toukokuussa 2021 kryptovaluuttamarkkinoilla nähtiin merkittävä romahdus ja myös BNB tuli pilvilinnoista kolinalla alas. Top-listan kolmanneksi noussut Binance Coin kesti romahduksen kuitenkin yllättävän hyvin, sillä alle 300 dollarin kursseihin ei huippulukemien jälkeen ole enää poikettu kuin hetkellisesti.

Kryptomarkkinoiden alkaessa kesän 2021 jälkeen jälleen kukoistaa, on myös BNB kurssi seurannut uskollisesti mukana. Sijoittajalle BNB on kiistatta ollut erinomainen kohde ja myös tulevaisuus näyttää valoisalta.

Binancen oma älysopimusalusta BSC on hyötynyt Ethereumin korkeista transaktiomaksuista, ja tämä on satanut suoraan BNB kolikon laariin.

Binance-pörssi ja Binance Smart Chain

Binance Coinin toimintaa ja käyttötarkoituksia ymmärtääkseen on hyvä tutustua kryptovaluuttapörssi Binanceen sekä Binancen omiin lohkoketjuihin. Nämä kaikki liittyvät olennaisesti toisiinsa.

Binance on yksi maailman suuremmista kryptovaluuttapörsseistä. Se on erityisen tunnettu valtavasta valikoimastaan: Binancesta löytyvät usein kaikista pienimmät projektit, jotka eivät Coinbasen tai Crypto.comin tarjontaan kuulu. Tästä syystä Binance on erityisesti uusia raketteja haistelevien kryptotreidaajien suosiossa.

binance-etusivu

Binance avasi ovensa vuoden 2017 lopulla. Pörssin menestys on ollut hämmästyttävää, sillä se nousi maailman johtavaksi kryptovaluuttojen kauppapaikaksi vain kuudessa kuukaudessa. Samalla Binancen luotsaajasta Changpeng Zhaosta tuli yksi kryptovaluuttamaailman rikkaimmista ihmisistä.

Vuonna 2019 julkaistiin Binancen oma lohkoketju Binance Chain. Tämä toi myös jo aikaisemmin julkaistulle BNB-tokenille täysin uusia käyttötarkoituksia, joista voit lukea hieman alempaa artikkelista. Lohkoketjun julkaisemisen yhteydessä BNB Coin siirrettiin Ethereumin alustalta Binancen omaan lohkoketjuun.

Vuonna 2020 lohkoketjuun julkaistiin Binance Smart Chain -laajennus. Yhdessä nämä kaksi ketjua muodostavat niin sanotun dual-chain-kokonaisuuden. BSC-lohkoketju julkaistiin erityisesti älysopimuksia varten. Se myös käyttää erillistä konsensusmallia ja steikkausta.

Binance Smart Chain on ollut valtava menestys kiitos DeFi-buumin. Valtaisaan suosion kasvuun ovat vaikuttaneet positiivisesti Ethereumin huimat siirtokulut. BSC on houkutellut alustalleen paljon DeFi-sovelluksia Ethereumin alustalta. Tunnettuja BSC-Dappeja ovat muun muassa Venus ja Pancakeswap.

Toisin kuin Bitcoin ja Ethereum (toistaiseksi), Binance Chain perustuu Proof of Stake -pohjaiseen konsensusalgoritmiin. PoS ei vaadi fyysisiä louhintakoneita ja se mahdollistaa holdaajille steikkauspalkkioiden ansaitsemisen.

Perustietoa Binance Coinista

Binance Coin on olennainen osa kokonaisuutta. Vuonna 2017 julkaistu BNB oli alun perin Binance-pörssin hyödyke-token, mutta lohkoketjujen julkaisemisen myötä BNB on saanut paljon uusia käyttötarkoituksia. Samalla Binance Coin kurssi on kehittynyt positiiviseen suuntaan.

Binance Coinilla on ollut alusta lähtien selkeä käyttötarkoitus. Kun Binance-käyttäjätililtä löytyy BNB-tokenia, saa treidaaja 25 prosentin alennuksen pörssin treidauspalkkioista. Tämä tuo aktiiviselle treidaajalle suuren säästön.

Kun Binance Chain lanseerattiin, tuli Binance Coinille paljon uusia käyttötarkoituksia. BNB toimii molempien lohkoketjujen natiivitokenina sekä arvonsiirtäjänä. BNB:n tehtävä Binancen omissa lohkoketjuissa on identtinen verrattuna ETH-tokenin tehtäviin Ethereumin lohkoketjussa.

BNB-tokenin kanssa toimittaessa on tärkeää ymmärtää, että BSC käyttää BEP20-token standardia, mikä on eri asia kuin Binance Chainin käyttämä BEP2. Käyttäjän on oltava tarkkana siitä, missä verkossa milloinkin operoi. BNB liikkuu molemmissa verkoissa ja kahdella eri standardilla.

BSC-verkossa jokainen validaattori steikkaa vaaditun määrän Binance Coinia päästäkseen verkon ylläpitäjäksi. Steikkaaminen on tuonut merkittävää lisäboostia BNB-tokenin kurssille. BNB-sijoittaja voi kerryttää steikkauspalkkioista ekstratuloa omistuksiaan hyödyntäen.

Sijoittajan on hyvä ottaa huomioon myös ”burning”, joka tuhoaa Binance Coinia jokaisen kvartaalin jälkeen. Binance on sitoutunut tuhoamaan tokeneita niin kauan, kunnes markkinoilla on enää 100 miljoonaa kappaletta jäljellä.

Kun tokeneita poistuu jatkuvasti kierrosta ja samalla Binancen sekä Binance Smart Chainin suosio kasvavat, pitäisi tämän tehdä hyvää Binance Coinin kurssille. Kaikki BNB-tokenit on jo luotu, eli niitä ei synny lisää nyt tai tulevaisuudessa.

Kokonaisuutena voidaan toeta, että Binance Coinin tulevaisuus näyttää valoisalta. Tokenin holdaamisesta saa hyötyä monin erilaisin tavoin ja sillä on paljon käyttökohteita. Tokenien jatkuva poistaminen kierrosta varmistaa, että inflaation sijaan käynnissä on arvoa nostava deflaatio.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.