Binance arvostelu ja kokemuksia

Binance

Binance on yksi maailman suosituimmista kryptovaluuttapörsseistä. Sen menestys on nostanut myös perustaja Changpeng Zhaon yheksi kryptomaailman tunnetuimmista hahmoista. Tämä artikkeli on Binance arvostelu. Käymme läpi pörssin historiaa, tärkeimmät ominaisuudet sekä käyttökokemuksia.

Binance on kiinalaistaustainen pörssi

Binancen perustaja Changpeng Zhao on noussut koko kryptomaailman tietoisuuteen vuoden 2018 aikana. Zhaolla on pitkä tausta treidausohjelmistojen kehittämisestä. Hän on toiminut myös OKCoin pörssin CTO:na ennen Binancen perustamista.

Kyse on alun perin kiinalaisesta projektista, joka siirtyi Taiwaniin vuonna 2017 Kiinan kryptobännin vuoksi. Binance keräsi kesällä 2017 ICO-rahoituksella 15 miljoonaa dollaria, mikä oli varsin vaatimaton potti moniin muihin projekteihin verrattuna. Yhtiön arvo on kasvanut tämän jälkeen huimaa vauhtia, ja kyseessä on nykyään pitkälti yli miljardin dollarin bisnes.

Binance on projekti, jota on hiottu perustaja Zhaon mukaan jo vuosien ajan erittäin vahvalla tiimillä. Tästä syystä pörssin suosio räjähti maailmanlaajuisesti vuoden 2017 kryptohuumassa. Kun muut sivustot menivät jumiin, Binance rullasi 24/7 valtavasta asiakasmäärästä huolimatta. Pörssi on hoidellut myös muutamat ongelmatilanteet erinomaisesti. Tällä hetkellä tyytyväisiä asiakkaita on jo yli 10 miljoonaa.

Binancen etusivu tammikuussa 2019

Kyseessä on krypto-krypto -pörssi, eli kryptovaluuttoja ei voi ostaa euroilla tai dollareilla. Voit siirtää pörssiin esimerkiksi Bitcoineja ja ostaa sitten haluamasi kolikot niiden avulla. Tulevaisuudessa tilanne voi muuttua, sillä Binance on rantautunut vuonna 2018 Maltalle rakentamaan yhteyksiä fiat-valuuttoihin.

Tammikuussa 2019 on avattu myös Binance Jersey, joka on nimestä huolimatta täysin erillinen pörssi. Se käyttää Binance teknologiaa ja tarjoaa myös mahdollisuuden talletukseen euroilla. Voit lukea lisää tästä artikkelista.

Binancen tarjonta on nykyisin todella laaja. Se on myös volyymiltaan yksi maailman suurimmista pörsseistä.

Tilin avaaminen Binancelle

Tilin avaaminen Binancelle on todella helppoa – tarvitset vain toimivan sähköpostiosoitteen.

Pääset suoraan rekisteröitymislomakkeelle tästä linkistä.

Saat tämän jälkeen viestin sähköpostiisi, jossa on linkki tilin vahvistamiseksi.

Rekisteröinnin jälkeen Binance pyytää sinua aktivoimaan 2FA:n eli kaksivaiheisen autentikoinnin. Tarvitset tätä varten puhelimeesi Google Authenticator appsin – jos sinulla ei sitä vielä ole. Kyseinen ominaisuus on oltava ehdottomasti päällä kaikissa käyttämissäsi kryptovaluuttapörsseissä. 2FA:n avulla kukaan ei voi kirjautua tilillesi eikä suorittaa kotiutusta ilman erillistä koodia.

Tärkeää! Kun otat 2FA:n käyttöön tallenna varmuuskoodi varmaan paikkaan. Tarvitset sitä, jos puhelimesi katoaa tai rikkoutuu. Toinen hyvä tapa on lisätä koodi samalla erilliseen backup-puhelimeen.

Binancen talletus ja kotiutus

Binancella ei ole pankkisiirto tai luottokorttitalletusta, eli sinun täytyy siirtää pörssiin jotain siellä käytettävää kryptovaluuttaa. Voit esimerkiksi ostaa Bitcoineja Coinmotionista tai Coinbasesta, joihin voit tallettaa rahaa pankkisiirrolla. Tämän jälkeen vain siirrät Bitcoinit Binance-tilillesi, ja voit ostaa mitä tahansa pörssin eri kryptovaluutoista.

Näet kaikkien tililläsi olevien kryptovaluuttojen saldot, kun valitset yläpalkista Funds -> Balances. Voit tehdä talletuksen tai kotiutuksen tältä sivulta klikkaamalla minkä tahansa kryptovaluutan perästä deposit tai withdrawal -nappia. Voit myös valita ylävalikosta Funds -> Deposits tai Funds -> Withdrawals. Näiltä sivuilta näet myös talletus- sekä kotiutushistoriasi.binance talletus

Kun valitset haluamasi kryptovaluutan, saat ruudulle osoitteen talletusta varten. Tämän jälkeen vain lähetät osoitteeseen haluamasi määrän kryptovaluuttaa, ja varat ovat pian Binancen tililläsi. Talletuksen kesto riippuu käyttämästäsi kryptovaluutasta. Binancen käsittelyajat ovat todella nopeita, joten parhaimmillaan talletuksesi näkyy jo parissa minuutissa.

Kotiutus tapahtuu yhtä helposti. Valitset haluamasi kryptovaluutan, syötät osoitteen kotiutusta varten ja painat nappia. Binance pyytää sinulta tämän jälkeen 2FA-koodin ja erillisen sähköpostivahvistuksen. Binancen käsittelyajat ovat normaalisti todella nopeita. Kotiutuksesi kokonaiskesto riippuu käyttämästäsi kryptovaluutasta.

Binance kryptovaluuttojen ostaminen

Pääset varsinaisen pörssin puolelle valitsemalla ylävalikosta Exchange -> Basic. Bitcoinkeskus suosittelee aloittelevia sijoittajia käyttämään pörssin Basic-versiota.

Voit ostaa kryptovaluuttoja Bitcoineilla, Ethereumilla, Binance Coineilla sekä joitain myös Tetherillä. Et voi siis esimerkiksi ostaa Nanoa Tronilla tai OmiseGota Saltilla. Sama periaate on käytössä kaikissa pörsseissä, eli pienempiä kryptovaluuttoja ostetaan yleensä Bitcoinilla tai Ethereumilla.

Valitse oikeasta ylänurkasta [BTC] jos haluat ostaa jotain kryptovaluuttaa Bitcoineilla. Sen jälkeen valitse listasta haluamasi kryptovaluutta, ja saat keskelle ruutua laatikon (alla oleva kuva).

Voit ostaa kryptovaluuttoja kolmella eri tavalla:
* Limit: aseta hinta jonka haluat maksaa ja syötä haluamasi määrä
* Market: syötä vain haluamasi määrä
* Stop-Limit: voit asettaa ostopyynnön, joka tulee voimaan, kun hinta nousee tietylle tasolle (kokeneemmille käyttäjille).

binance pörssi

Jos pörssit eivät ole sinulle tuttuja, niin valitse Market -vaihtoehto (kuten yllä olevassa kuvassa). Silloin teet kaupat sen hetkisellä markkinahinnalla. Painamalla 100% -nappia saat laatikkoon automaattisesti maksimimäärän kryptovaluuttaa, jonka voit ostaa.

Jos yrität ostaa maksimimäärää ja saat ilmoituksen order failed [x] insufficient balance , se johtuu siitä, että markkinahinta on muuttunut juuri ennen osto-nappulan painamista. Kokeile siinä tapauksessa klikata 100% uudelleen tai tee pieni vähennys ostettavaan määrään. Jos maksimimäärä on vaikkapa 100 kolikkoa, niin korjaa määräksi 99,5 kappaletta, jolloin osto menee läpi.

Kryptovaluuttojen myynti tapahtuu täsmälleen samalla tavalla kuin osto. Voit siis myydä mitä tahansa kryptovaluuttaa ja saada valintasi mukaan joko Bitcoinia, Ethereumia, Binance Coinia tai tietyissä tapauksissa Tetheriä. Jos pörssit eivät ole sinulle tuttuja, niin valitse myös myynnissä Market -vaihtoehto. Silloin teet kaupat sen hetkisellä markkinahinnalla. Painamalla 100% -nappia saat myyntilaatikkoon automaattisesti maksimimäärän virtuaalivaluuttaa, jonka voit kaupata.

Jos olet käyttänyt limit-vaihtoehtoa eikä haluamaasi hintaa ole saavutettu, löydät avoimet kaupat ylävalikon Orders -> Open Orders -sivulta. Sieltä voit myös perua avoimet pyynnit.

Kokemuksia Binancesta ja yleisiä huomioita

Binance on yleisesti ottaen varmatoiminen pörssi. Jos sivustolla on teknisiä ongelmia, niistä informoidaan todella hyvin eri kanavia pitkin. Binancen Support -sivun (löytyy ylävalikosta) lisäksi Binancen Twitter ja Reddit-sivut ovat myös aktiivisia.

Binancen kotiutukset ja talletukset käsitellään nopeasti, ja käyttötuki vastaa suuresta asiakasmäärästä huolimatta ripeästi. Jos koet sivustoa käyttäessäsi teknisiä ongelmia, suosittelen katsomaan ensin edellä mainitut informaatiokanavat läpi. Jos vastaava ongelma on muillakin käyttäjillä, se todennäköisesti korjaantuu pian itsestään.

Tärkeää! Jos käytät Binancea aktiivisesti, pidä tilillä pieni määrä Binancen omaa kryptovaluuttaa eli Binance Coinia. Valitse tämän jälkeen tilisi asetuksista kohta: Using BNB to pay fees (kts. alla oleva kuva). Tilisi asetukset tulevat näytöllesi automaattisesti aina kirjautumisen jälkeen.

Pörssin välityspalkkio maksetaan normaalisti kaupanteon kohteena olevassa valuutassa. Jos maksat sen Binance Coinilla, saat peräti 50% alennuksen. Näin ollen maksat välityspalkkiota vain 0,05% jokaisesta treidistä. Säästät siis paljon rahaa ajan mittaan, eikä Binance Coineja tarvitse olla tililläsi kuin pieni määrä.

Voit kotiuttaa Binancelta ilman tilin varmennusta kahden (2) Bitcoinin edestä yhtä päivää kohti. Tämä riittää hyvin peruskäyttäjälle. Jos haluat liikutella enemmän rahaa, joudut varmentamaan henkilöllisyytesi normaaliin tapaan.

Binance on monien mielestä markkinoiden paras pörssi. Tarjolla on todella paljon eri kryptovaluuttoja riittävällä volyymilla. Teknisiä ongelmia on erittäin harvoin, ja Binance on hoidellut kriittiset tilanteet toistaiseksi erittäin hyvin.

Binancen turvallisuus

Parannat omaa tietoturvaasi aktivoimalla heti alussa 2FA:n eli kaksivaiheisen autentikoinnin, kuten artikkelin alussa ohjeistettiin. Binancen kirjautuminen saattaa hämmentää aloittelevaa käyttäjää. Kirjautumissivun jälkeen ruudulle tulee alla olevan kuvan mukainen palapeli:

Binance kirjautuminen

Sen ideana on estää kirjautumiskomponentin koneellinen spämmi sekä varmistaa, että kirjautumista yrittää todellinen henkilö. Vedä nuolella merkittyä palloa vasemmalta oikealle siten, että palapelin pala sijoittuu kuvassa näkyvällä tavalla oikeaan kohtaan. Tämän jälkeen sinulta kysytään vielä Google Authenticator -koodia.

Kaikki maailman kryptovaluuttapörssit ovat kuitenkin alttiita hakkeroinneille. Bitcoinkeskus ei suosittele säilyttämään kryptovarallisuutta missään pörssissä. Ostojen jälkeen varat on syytä siirtää turvallisempaan lompakkoon pitkäaikaista säilytystä varten. Lue lisää eri lompakkovaihtoehdoista tästä artikkelista.

Jos sinulla ei ole vielä tiliä Binancelle, voit avata sen tästä linkistä! 

Alla olevasta listasta löydät myös muita suosittuja kryptovaluuttapörssejä.

Kauppapaikka Info Arvosana       Linkki
Luotettava markkinajohtaja
Todella laaja valikoima
Pienet kulut Binance Coinilla
Helppokäyttöinen pörssi
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Pankkisiirrot & luottokortti
Sopiva aloittelijalle
Laajentunut tarjonta
Avaa tili
Nopeat pankkisiirrot
Suomenkielinen tuki
Sopiva aloittelijalle
Kapea tarjonta
Avaa tili
Suuri volyymi
Ammattimaiset työkalut
Käytössä jopa 100:1 vipu
Ei aloittelijoille
Avaa tili
Social trading
Toiminut jo vuodesta 2007
Osakkeet & raaka-aineet
Ei kryptojen kotiutusta
Avaa tili
Valtava valikoima
Uudet & suositut tokenit
Paljon promootioita
Vähän kokemuksia
Avaa tili
Luotettava kotimainen
Todella helppokäyttöinen
Suomenkielinen tuki
Tarjonnan laajuus
Avaa tili
Euroopan johtava pörssi
Neteller & Skrill -kotiutukset
Myös kultaa & hopeaa!
Tarjonta ei Binancen tasoa
Avaa tili
Valikoiman laajuus
Kilpailuja somessa
KuCoin Shares tuo osinkoa
Pieni volyymi
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2013
Sopiva aloittelijalle
Nopea käyttötuki
Tarjonnan laajuus
Avaa tili
Binancen omistama
Binancen teknologia
Tukee ostoja euroilla
Kapea tarjonta
Avaa tili
Tarjoaa Bitcoin-futuureja
Käytössä jopa 100:1 vipu
Vaihtoehto ammattilaisille
Vain Bitcoin-treidaus
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2014
Laaja valikoima
Tukee pankkisiirtoja
Ei sovi aloittelijoille
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Tukee pankkisiirtoja
Laaja valikoima + vipu
Supportin huono maine
Avaa tili
Todella helppo ja nopea
Eurojen reaaliaikainen siirto
Ei kryptojen kotiutusta
Supportin huono maine
Avaa tili
Suomalainen palvelu
Osta vaikka käteisellä
Ei suositella aloittelijalle
Pörssin palvelut puuttuvat
Avaa tili
Todella paljon altcoineja
Sis. harvinaisia kryptoja
Uusi toimija markkinoilla
Ei erityisen hyvä maine
Avaa tili
Helppo & nopea osto
Ostot omaan lompakkoosi
Vain Bitcoin & Ethereum
Korkeat kulut
Avaa tili
Mahtava palkkiojärjestelmä
Helppokäyttöinen
Pieni valikoima
Uusi toimija markkinoilla
Avaa tili
P2P-kaupankäynti
Paljon eri maksutapoja
Kulut tällä hetkellä 0%!
Vain Bitcoin ja Litecoin
Avaa tili


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*