Binance arvostelu ja kokemuksia

Binance kokemuksia

Binance on noussut nopeasti markkinoiden johtavaksi kryptovaluuttapörssiksi. Sen kryptotarjonta on huippuluokkaa, minkä lisäksi pörssistä löytyvät myös futuurit, staking, oma IEO-alusta ja paljon muuta! Kesällä 2020 avatut pankkitalletukset vahvistavat Binancen asemaa entisestään. Tämä artikkeli on Binance arvostelu ja käyttöopas. Käymme läpi pörssin taustoja, rekisteröinnin, tärkeimmät toiminnot sekä tietysti Binance kokemuksia.

Rekisteröidy Binancelle

Binance on kiinalaistaustainen pörssi

Binancen perustaja Changpeng Zhao on noussut koko kryptomaailman tietoisuuteen viimeisen kahden vuoden aikana aikana. Zhaolla on pitkä tausta treidausohjelmistojen kehittämisestä. Hän on toiminut myös OKCoin pörssin johdossa ennen Binancen perustamista.

Kyse on alun perin kiinalaisesta projektista, joka siirtyi Taiwaniin vuonna 2017 Kiinan kryptobännin vuoksi. Binance keräsi kesällä 2017 ICO-rahoituksella 15 miljoonaa dollaria. Yhtiön arvo on kasvanut tämän jälkeen huimaa vauhtia, ja kyseessä on nykyään pitkälti yli miljardin dollarin bisnes.

Binance on projekti, jota hiottiin perustaja Zhaon mukaan jo vuosien ajan erittäin vahvalla tiimillä. Tästä syystä pörssin suosio räjähti maailmanlaajuisesti vuoden 2017 lopun kryptohuumassa. Kun muut sivustot menivät jumiin, Binance rullasi 24/7 valtavasta asiakasmäärästä huolimatta. Tällä hetkellä tyytyväisiä asiakkaita on maailmanlaajuisesti kymmeniä miljoonia.

binance etusivu 2020
Binancen etusivu vuonna 2020

Kyseessä oli pitkään krypto-krypto -pörssi, jossa kryptovaluuttoja ostetaan toisilla kryptovaluutoilla. Nykyisin Binancelle on mahdollista tallettaa myös euroja joko debit-kortilla tai pankkisiirrolla.

Binancen tarjonta on nykyisin todella laaja. Se on myös volyymiltaan yksi maailman suurimmista pörsseistä. Lisäksi uusia toimintoja tulee jatkuvasti lisää, eikä Binancen ominaisuuksiin pysty tällä hetkellä vastaamaan mikään muu pörssi.

Binance rekisteröinti

Tilin avaaminen Binancelle on todella helppoa – tarvitset vain toimivan sähköpostiosoitteen. Klikkaa alla olevaa painiketta niin pääset alkuun:

Rekisteröidy Binancelle

Syötä lomakkeelle käyttäjätunnus, salasana sekä sähköpostiosoitteesi. Saat tämän jälkeen viestin sähköpostiisi, jossa on linkki tilin vahvistamiseksi.

Rekisteröinnin jälkeen Binance pyytää sinua aktivoimaan 2FA:n eli kaksivaiheisen autentikoinnin. Tarvitset tätä varten puhelimeesi Google Authenticator appsin – jos sinulla ei sitä vielä ole. Se on saatavilla ilmaiseksi Applen sekä Googlen sovelluskaupoista.

Kyseinen ominaisuus on oltava ehdottomasti päällä kaikissa käyttämissäsi kryptovaluuttapörsseissä. 2FA:n avulla kukaan ei voi kirjautua tilillesi eikä suorittaa kotiutusta ilman erillistä koodia.

Kun otat 2FA:n käyttöön, muist tallentaa backup-koodi turvalliseen paikkaan! Tarvitset sitä kirjautumiseen, jos puhelimesi katoaa tai rikkoutuu. Toinen hyvä tapa on lisätä koodi yhtä aikaa myös toiseen puhelimeen, jos sellainen löytyy.

Binance tilin vahvistaminen

Yksi Binancen parhaista ominaisuuksista on se, että pörssin käyttöönotto on todella nopeaa. Voit siirtää Binance-tilillesi kryptovaluuttaa välittömästi rekisteröinnin jälkeen. Sinun ei ole pakko käydä läpi erillistä tilin varmennusprosessia.

Binancea käytetään pääasiassa krypto-krypto -pörssinä. Jos haluat ostaa esim. suosittua THETA-kryptovaluuttaa, sen suosituin vaihtopari on THETA/BTC, eli kyseistä valuuttaa hankitaan bitcoineilla. Muita vaihtopareja ovat USDT, ETH ja BNB. Toisin sanoen, et voi suoraan ostaa satoja eri altcoineja euroilla tai dollareilla. Suurin osa kaupoista tehdään bitcoineilla.

Kesällä 2020 Binance lisäsi myös SEPA-pankkisiirrot valikoimiinsa, eli voit nykyisin siirtää Binance-tilille euroja suoraan omasta pankistasi.  Jos haluat tehdä pankkitalletuksen, tilisi on ensin varmennettava. Tämä KYC-prosessi on standardi toimenpide kaikissa pörsseissä, joissa käsitellään pankkisiirtoja.

Klikkaa päävalikosta oma tili -kuvaketta (pyörä ikoni jossa on henkilön kuva), ja sen jälkeen avautuvasta valikosta Identification. Kun olet tilin varmennussivulla, voit aloittaa prosessin klikkaamalla keltaista verify-nappia. Alla olevassa kuvassa näkyvä popup-ikkuna avautuu.

binance-kyc

Tarvitset tilin varmentamiseen kuvaa joko passista tai ajokortistasi (molemmat puolet). Kannattaa siis varata hyvälaatuinen kuva valmiiksi. Tämän lisäksi KYC-prosessi sisältää selfien ottamisen kameran avulla, joten tarvitset siihen joko toimivaa läppärin kameraa tai mobiilia.

Vastaava KYC-prosessi tehdään monissa muissakin pörsseissä. Jos et ole suorittanut näitä aiemmin, niin tsekkaa ensin tältä videolta, kuinka Binancen prosessi toimii.

Tilin varmennusta ei tosiaan tarvitse tehdä Binancen käyttämiseksi. Voit liikuttaa tililtäsi 2 bitcoinin verran varoja 24h sisällä myös varmentamatta. Tämän lisäksi suoritat kryptovaluuttaostoksesi joka tapauksessa bitcoineilla tai muilla kryptovaluutoilla (ETH, BNB, USDT).

Binance talletus euroilla – pankkisiirto tai luottokortti

Monilla suomalaisilla on olemassa jo tili Coinmotion, Northcrypto tai Coinbase-palveluun. Jos sinä olet myös yksi heistä, voit aivan hyvin tehdä pankkitalletuksen johonkin näistä kauppapaikoista ja vaihtaa eurosi Bitcoiniin. Tämän jälkeen voit tehdä kuluttoman Bitcoin-talletuksen Binance-tilillesi ja hankkia haluamaasi altcoinia.

Jos olet suorittanut tilin varmennusprosessin, voit tehdä suoraan pankkitalletuksen myös Binance-tilillesi. Klikkaa päävalikosta Wallet -> Fiat And Spot. Tämän jälkeen valitse sivun vasemmasta reunasta Deposit ja tämän jälkeen Fiat -optio. Valitse valuutaksi euro ja talletustavaksi SEPA-siirto. Seuraa sitten ruudun ohjeita.

binance-sepa-eur

Talletuksesi pitäisi näkyä tililläsi tyypillisesti 1-3 pankkipäivän kuluessa. Kannattaa aina kokeilla uuden palvelun kohdalla pientä testitalletusta, jotta voit varmistua sen toiminnasta.

Binancella on tällä hetkellä vain muutama kryptovaluutta ostettavissa suoraan euroilla. Kannatta suosiolla vaihtaa eurot heti bitcoineiksi, joilla voit ostaa kaikkia palvelun valuuttoja. Ostaminen ja myyminen neuvotaan myöhemmin tässä oppaassa.

Voit myös tallettaa Binancelle euroja debit-kortilla / luottokortilla, joka on helppo ja nopea tapa siirtää tilille euroja. Löydät tämän vaihtoehdon päävalikon vasemmasta ylänurkasta (“Buy Crypto”). Katso alla oleva kuva.

binance deposit debit card

Kun valitset Credit/Debit Card -option, ruudulle avautuu simppeli lomake krytpovaluuttojen ostoa varten. Huomaa, että tämä optio on pankkitalletusta selvästi kalliimpi optio.

Kryptovaluuttojen talletus on paras vaihtoehto, sillä ne ovat aina täysin kuluttomia. Myös kotiutukset kryptovaluutoilla ovat (Bitcoinia lukuun ottamatta) niin halpoja, että ne ovat lähestulkoon kuluttomia.

Binancen talletus ja kotiutus kryptovaluutoilla

Näet kaikkien tililläsi olevien kryptovaluuttojen saldot, kun valitset yläpalkista Wallet -> Fiat and Spot. Voit tehdä talletuksen tai kotiutuksen tältä sivulta klikkaamalla minkä tahansa kryptovaluutan perästä Deposit tai Withdraw -nappia. Voit myös valita vasemmassa reunassa olevasta valikosta Deposit tai Withdraw.

Jos haluat tallettaa Binanceen bitcoineja, talletussivu näyttää seuraavalta:

binance bitcoin talletus

Vastaava sivu tulee näkyviin myös muillakin kryptovaluutoilla. Klikkaa Copy Address -linkkiä, niin saat osoitteen kopioitua leikepöydälle. Jos lähetät Bitcoineja mobiililompakosta, voit myös klikata QR koodin esiin.

Tämän jälkeen vain lähetät osoitteeseen haluamasi määrän kryptovaluuttaa, ja varat ovat pian Binancen tililläsi. Talletuksen kesto riippuu käyttämästäsi kryptovaluutasta. Binancen käsittelyajat ovat todella nopeita, joten parhaimmillaan talletuksesi näkyy jo parissa minuutissa.

Kotiutus tapahtuu yhtä helposti. Valitset haluamasi kryptovaluutan, syötät osoitteen kotiutusta varten ja painat nappia. Binance pyytää sinulta tämän jälkeen 2FA-koodin ja erillisen sähköpostivahvistuksen. Binancen käsittelyajat ovat normaalisti todella nopeita myös kotiutuksissa. Transaktion kokonaiskesto riippuu taas käyttämästäsi kryptovaluutasta.

Talletuksista ei peritä kuluja, mutta kotiutuksissa on pieni kulu muiden pörssien tapaan. Sen suuruus riippuu aina kryptovaluutasta. Näet kulun aina kotiutuksen yhteydessä.

Kryptovaluuttojen ostaminen Binancesta

Pääset varsinaisen pörssin puolelle valitsemalla ylävalikosta Trade -> Classic. Bitcoinkeskus suosittelee aloittelevia sijoittajia käyttämään pörssin Classic-versiota. Basic-versio on vieläkin simppelimpi ja käytännössä kahden eri kryptovaluutan swappaus toisiinsa. Jos olet liikkeellä ensimmäistä kertaa ja löydät Basic-sivulta haluamasi kryptovaluuttaparit, voit suorittaa hankinnan myös sitä kautta.

Classic-vaihtoehto on se pörssi, joka Binancella on ollut aina käytössään. Sen rinnalle ovat siis tulleet Basic sekä Advanced -vaihtoehdot. Classic-pörssissä voit voit ostaa kryptovaluuttoja Bitcoineilla, Ethereumilla, Binance Coineilla sekä Tetherillä valuutasta riippuen. Et voi siis esimerkiksi ostaa Tron-kryptovaluuttaa käyttäen Litecoinia. Sama periaate on käytössä kaikissa pörsseissä, eli pienempiä kryptovaluuttoja ostetaan yleensä Bitcoinilla, Ethereumilla tai Tetherillä.

Katso alla olevaa kuvaa. Näet oikeassa ylänurkassa linkit [BNB] [BTC] [ALTS] [FIAT]. Klikkaa BTC, niin saat alla olevaan laatikkoon kaikki Bitcoinilla ostettavat kryptovaluutat.

binance-classic-market

Jos käytät pörssiä usein, voit lisätä valuuttaparin suosikkeihin klikkaamalla sen vasemmalla puolella olevaa tähteä. Kuvassa ADA/BTC -pari on lisätty suosikkeihin. Saat tämän jälkeen kaikki suosikit näkyviin mustaa tähti-symbolia klikkaamalla. Kun valitset listalta haluamasi kryptovaluuttaparin, saat ruudulle alla oleva osto- ja myyntilomakkeen.

Voit ostaa kryptovaluuttoja kolmella eri tavalla:

 • Limit: haluat ostaa kryptovaluuttaa tarkalleen tietyllä summalla. Käytetään lähinnä suuremmissa ostoissa, jolloin osa osto- tai myyntipyynnöstä jää avoimeksi ja täyttyy myöhemmin markkinan liikkuessa.
 • Market: ostat kryptovaluuttaa tämän hetkisellä markkinahinnalla
 • Stop-Limit: haluat ostaa kryptovaluuttaa, kun hinta liikkuu tietylle tasolle (stop). Tämän jälkeen asetetaan uusi rajakurssi (limit), jonka mukaan ostoja tai myyntejä tehdään.

binance kryptovaluutan ostaminen

Jos pörssit eivät ole sinulle tuttuja ja haluat ostaa kryptovaluuttaa nyt, niin valitse Market -vaihtoehto (kuten kuvassa on valittu). Silloin teet kaupat sen hetkisellä markkinahinnalla. Pidä myös huoli siitä, että sinulla on Exchange-välilehti auki, kuten oletuksena pitäisi olla.

Painamalla 100% -nappia saat laatikkoon automaattisesti maksimimäärän kryptovaluuttaa, jonka voit ostaa. Limit-vaihtoehdot ovat kokeneemmille käyttäjille. Niitä kannattaa hyödyntää etenkin sellaisten kryptovaluuttojen kohdalla, joiden markkina on pieni.

Jos yrität ostaa maksimimäärää ja saat virheilmoituksen, se johtuu siitä, että markkinahinta on muuttunut juuri ennen osto-nappulan painamista. Kokeile siinä tapauksessa klikata 100% uudelleen tai tee pieni vähennys ostettavaan määrään. Jos maksimimäärä on vaikkapa 100 kolikkoa, niin korjaa määräksi 99 kappaletta, jolloin osto menee läpi.

Kryptovaluuttojen myynti tapahtuu täsmälleen samalla tavalla kuin osto. Voit siis myydä mitä tahansa kryptovaluuttaa ja saada valintasi mukaan joko Bitcoinia, Ethereumia, Binance Coinia tai tietyissä tapauksissa Tetheriä.

Jos pörssit eivät ole sinulle tuttuja, niin valitse myös myynnissä taas Market -vaihtoehto. Silloin teet kaupat sen hetkisellä markkinahinnalla. Painamalla 100% -nappia saat myyntilaatikkoon automaattisesti maksimimäärän virtuaalivaluuttaa, jonka voit kaupata.

binance-open-orders

Yllä oleva kuva: jos olet käyttänyt limit-vaihtoehtoa eikä haluamaasi hintaa ole saavutettu, löydät avoimet kaupat klikkaamalla ylävalikon pyöreää Oma Tili -ikonia. Valitse sitten Open Orders, kuten yllä olevassa kuvassa. Sieltä voit myös perua avoimet pyynnit.

Binance kokemuksia ja yleisiä huomioita

Binance on yleisesti ottaen varmatoiminen pörssi. Jos sivustolla on teknisiä ongelmia, niistä informoidaan todella hyvin eri kanavia pitkin. Binancen Support -sivun (löytyy ylävalikosta) lisäksi Binancen Twitter ja Reddit-sivut ovat myös aktiivisia. Paras tietolähde on kenties pörssin perustaja Changpeng Zhao. “CZ” on todella aktiivinen myös silloin, jos Binancella on päällä jokin ongelmatilanne. Laita siis @cz_binance myös seurantaan!

Sivustolta löytyy myös live chat, joka toimii ainakin meidän tapauksissamme todella ripeästi.

Binancen kotiutukset ja talletukset käsitellään nopeasti, ja käyttötuki vastaa suuresta asiakasmäärästä huolimatta ripeästi. Jos koet sivustoa käyttäessäsi teknisiä ongelmia, suosittelen katsomaan ensin edellä mainitut informaatiokanavat läpi. Jos vastaava ongelma on muillakin käyttäjillä, se todennäköisesti korjaantuu pian itsestään.

Voit kotiuttaa Binancelta ilman tilin varmennusta kahden (2) bitcoinin edestä yhtä päivää kohti. Tämä riittää hyvin peruskäyttäjälle. Jos haluat liikutella enemmän rahaa, joudut varmentamaan henkilöllisyytesi normaaliin tapaan.

Tutustu Binanceen jo tänään!

Binance on monien mielestä markkinoiden paras pörssi. Tarjolla on todella paljon eri kryptovaluuttoja riittävällä volyymilla. Teknisiä ongelmia on erittäin harvoin, ja Binance on hoidellut kriittiset tilanteet toistaiseksi erittäin hyvin. Bitcoinkeskuksella on myös positiivisia Binance kokemuksia.

Binance kulut

Jos käytät Binancea aktiivisesti, kannattaa tilillä säilyttää pieni määrä Binancen omaa kryptovaluuttaa eli Binance Coinia. Valitse tämän jälkeen tilisi asetuksista kohta: Using BNB to pay fees (kts. alla oleva kuva). Tilisi asetukset tulevat näytöllesi, kun klikkaat pyöreää Oma Tili -ikonia päävalikossa ja heti sen alapuolella olevaa linkkiä.

binance-vip

Pörssin välityspalkkio maksetaan normaalisti kaupanteon kohteena olevassa valuutassa. Jos maksat sen Binance Coinilla, saat peräti 25% alennuksen. Näin ollen maksat välityspalkkiota vain 0,075% jokaisesta treidistä. Säästät siis paljon rahaa ajan mittaan, eikä Binance Coineja tarvitse olla tililläsi kuin pieni määrä.

Binancen kulut ovat ehdottomasti yksi pörssin vahvuuksista. Jo perustasolla (VIP 0) kulut ovat vain 0,1 % tasolla. Jos käytät Binance Coinia maksuun, niin 0,075 % kuten yllä olevasta kuvasta näet.

Jos treidausvolyymisi ylittää 30 BTC kuukaudessa, pääset VIP 1 -tasolle. Tuolloin kulut ovat 0,09 % (0,0675 % BNB). Tasoja riittää volyymin mukaan aina VIP 9 -levelille asti. Treidaaminen muuttuu sitä halvemmaksi, mitä enemmän kauppoja teet.

Aloittelijoille suunnatuissa palveluissa kulut pyörivät 1-2 prosentin välimaastossa, eli Binance on jopa 10-20 kertaa halvempi kuin kalliimmat vaihtoehdot.

Binance Coin ja Launchpad

Binance on nykyisin paljon muutakin kuin pelkkä pörssi. Se julkaisi vuoden 2019 alussa oman lohkoketjunsa, joka on nimeltään Binance Chain. Samalla myös Binancen oma kryptovaluutta, Binance Coin, siirtyi sen oman lohkoketjun sisälle.

Binance Coinin tunnetuin ominaisuus on sen tuoma alennus treidauspalkkioihin, mikä mainittiin tekstissä jo aiemmin. Tämän lisäksi Binance Coin mahdollistaa osallistumisen Binance LaunchPadilla järjestettäviin IEO-anteihin. Jos IEO ei ole sinulle ennestään tuttu, niin aloita lukemalla tämä artikkeli: mikä on IEO? Lyhyesti sanottuna, kyse on ICO:sta eli kryptomaailman joukkorahoituksesta, jonka järjestäjänä toimii pörssi.

Binancen IEO-platform, LaunchPad, on tullut todella suosituksi. Se on hostannut myös markkinoiden suurimpia IEO:ta, joista tunnetuimmvat lienevät Matic sekä BitTorrent. Voit hankkia IEO:ssa tarjolla olevia tokeneita vain siinä tapauksessa, jos holdaat Binance-tililläsi Binance Coineja.

binance-launchpad-valikko

Löydät Binance Launchpadin klikkaamalla neliön muotoista ikonia Exchange-linkin vasemmalla puolella. Siitä avautuu kuvassa näkyvä alasvetovalikko ja LaunchPad -linkki. Samasta paikkaa löydät myös hyödyllisen Binance Academyn, jossa on paljon oppaita kryptovaluuttoihin liittyen. TrustWallet on puolestaan Binance oma lompakko esimerkiksi Binance Coinien säilyttämiseen.

LaunchPad toimii tällä hetkellä lottoarvonnan tyyppisesti, millä pyritään tarjoamaan kaikille tasapuolinen mahdollisuus tokenin ostamiseen. Mitä enemmän holdaat tililläs Binance Coineja, sen enemmän saat lottokuponkeja arvontaan. Myyntiajan päätyttyä Binance arpoo, ketkä käyttäjistä saavat tilaisuuden ostaa tokeneita. Minimiraja on 100 Binance Coinia, eli IEO-kaupoille ei ole asiaa parin sadan euron budjetilla.

Voit lukea lisää Binance Coinista ja Binancen lohkoketjusta tästä artikkelista.

Binance futuurit, staking ja saving

Binance on laajentunut vuodesta 2019 lähtien palveluna valtavasti. Nykyisin se on paljon muutakin kuin pelkkä pörssi, mistä sait jo esimakua edellisessä kappaleessa. Binance Chain -lohkoketju sekä Binance Launchpad on vain pari haaraa yhtiön palveluista.

Ylävalikosta löytyvä Futures eli futuurit ovat nousseet hurjaan suosioon niiden julkaisun jälkeen. Kyseinen markkina on suunnattu vain ammattisijoittajille, joten aloittelijan kannattaa pysyä sieltä loitolla. Futuurit mahdollistavat vivutuksen käytön ja kovan riskinoton.

Futuurien lisäksi suuren suosion ovat saaneet talletuspalvelut, jotka löytyvät ylävalikosta Finance -> Savings. Binance tarjoaa jopa 5-8% suuruista vuosikorkoa valituilla kryptovaluutoilla tehdyille talletuksille. Tällaiset palvelut ovat alkaneet lisääntyä nopeasti verkossa DeFi eli Decentralized Finance -sektorin nousun myötä.

Binance siirtyi myös keväällä 2020 louhintaan. Se käynnisti oman Bitcoin-louhintapoolinsa, minkä lisäksi Binance tarjoaa mahdollisuutta steikkaukseen kymmenille eri Proof of Stake -pohjaisille kryptovaluutoille. Löydät steikkaus-optiot ylävalikosta Finance -> Staking. Eri kryptovaluuttojen steikkaus mahdollistaa lainojen tavoin passiivista tuloa eli vuosikorkoa sijoituksillesi.

Binancen arvostelu ja turvallisuus

Kuten edellä olevista kappaleista huomaat, Binance on nykyisin valtava kokonaisuus, josta löytyy taatusti palveluita kaikkien sijoittajien tarpeisiin. Olitpa sitten parin kympin ostoksia tekevä aloittelija tai alan ammattilainen. Bitcoinkeskuksella on vain positiivisia Binance kokemuksia tähän asti. Binance on kasvanut nopeasti alan kiistattomaksi markkinajohtajaksi.

Parannat omaa tietoturvaasi aktivoimalla heti alussa 2FA:n eli kaksivaiheisen autentikoinnin, kuten artikkelin alussa ohjeistettiin. Binancen kirjautuminen saattaa hämmentää aloittelevaa käyttäjää. Kirjautumissivun jälkeen ruudulle tulee alla olevan kuvan mukainen palapeli:

Binance kirjautuminen

Sen ideana on estää kirjautumiskomponentin koneellinen spämmi sekä varmistaa, että kirjautumista yrittää todellinen henkilö. Vedä nuolella merkittyä palloa vasemmalta oikealle siten, että palapelin pala sijoittuu kuvassa näkyvällä tavalla oikeaan kohtaan. Tämän jälkeen sinulta kysytään vielä Google Authenticator -koodia.

Binancen pyytää sinulta myös vahvistuksen sähköpostin kautta jokaiselle kotiutukselle, mikä tekee palvelun käytöstä entistä turvallisemman.

Bitcoinkeskus suosittelee tutustumaan Binanceen ja sen valikoimiin. Koska peruskäyttäjän ei tarvitse suorittaa KYC-prosessia, pääset treidaaman todella nopeasti. Tarjolla on myös todella hyvin toimiva mobiilisovellus sekä iOS:lle että Androidille, jolla voit suorittaa kaikki tässä artikkelissa kuvatut toiminnot.

Avaa Binance-tili 

Seuraavassa muutamia yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia.

Onko Binance luotettava?

Binance on perustettu vuonna 2017, ja se on noussut nopeasti maailman johtavaksi kryptovaluuttapörssiksi. Binance on tällä hetkellä luotettavimpien pörssien joukossa.

Onko Binance turvallinen?

Kaikki kryptovaluuttapörssit ovat jatkuvasti verkkorikollisten tähtäimessä. Binance on hoidellut toistaiseksi kaikki vaaratilanteet hyvin, eivätkä sen asiakkaat ole menettäneet varojaan hakkeroinnin vuoksi.

Voiko Binancelle tehdä pankkitalletuksen?

Kyllä voi. Binance toi SEPA-siirrot palveluvalikoimiinsa kesällä 2020. Siirrot tulevat normaalisti perille yhdessä pankkipäivässä.

Onko Binance parempi kuin Coinmotion tai Coinbase?

Binancen tarjonta ja palveluiden laajuus on aivan eri luokkaa kuin millään muulla pörssillä. Futuurit, staking, IEO Launchpad, oma Bitcoin ja Ethereum louhintapooli jne. Lisäksi kulut ovat erittäin alhaiset. Coinmotion ja Coinbase sopivat paremmin aloittelijoille, sillä ne ovat helppokäyttöisempiä vaihtoehtoja. Binance sopii aktiivisijoittajalle.

Mikä on Binance Coin?

Binance Coin on Binancen oma kryptovaluutta. Kun pidät sitä Binance-tililläsi, saat merkittävän alennuksen treidausmaksuista. Binance Coinin avulla voit tehdä myös IEO-sijoituksia.

Mikä on TrustWallet?

TrustWallet on Binancen rakentama kryptovaluuttalompakko. Se soveltuu erityisesti Binance Coinin säilytykseen.

Mitä kryptovaluuttoja voin ostaa Binancesta?

Binancen tarjonta vaihtelee ajan myötä, mutta pörssistä löytyvät käytännössä kaikki tunnetuimmat (top 100) kryptovaluutat.

Mitkä ovat Binancen kulut?

Treidauspalkkiot ovat vain 0,1 % matalimmalla tasolla. Saat 25 prosentin alennuksen käyttämällä Binance Coinia (BNB) niiden maksuun!

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

31 Comments

  • KYC täytyy suorittaa aina kun suorittaa pankkisiirtoja (suuntaan tai toiseen). Jos klikkaat lompakkonäkymästä EUR-saldon perästä Withdraw niin ruudulle tulee popup-ikkuna joka ohjaa KYC-prosessiin.

   • Tarvitaanko KYC jos siirtää cryptovaluuttaa esim. Binancen ja Coinmotionin välillä molempiin suuntiin? Coinmotionissa voi sitten myydä kryptot euroiksi ja siirtää pankkiin koska coinmotionissa tunnistus tehty suomalaisittain sähköisellä pankkitunnistusmenetelmällä? Näin Binancessa mahdollista tehdä kauppaa ilman että suorittaa koskaan KYC-prosessia?

    • Ei tarvitse KYC:tä suorittaa jos siirtelet Binanceen / Binancesta kryptovaluuttoja. Siellä on tosin siirtoraja 2 BTC per päivä. Jos toi ei ole ongelma, niin sitten voi toimia ilman tilin varmennusta.

 1. Olen melko tuore kryptotreidaaja ja kysymys verotuksesta:

  Miten Binancesta see helposti tiedot verotusta varten, kun sikäli mikäli olen oikein ymmärtänyt että aina kun vaihdan esim bitcoinia muuhun kryptoon, niin se realisoi verotuksen. Miten tästä saa helpoiten otettua ns. kuitin Binancesta?

  • Olet ihan oikeassa siinä, että jokainen treidi realisoi verotuksen. Klikkaa päävalikosta Orders -> Spot Order. Sieltä löytyy sitten Order History ja Trade History.

   Huom. Voit listata vain 3kk kerrallaan, mutta pääset myös kauemmas historiaan siten että valitset ensin päättymispäivän esim. 1.11.2020 ja sitten alkamispäivän 1.9.2020 niin listaus onnistuu tuolta esimerkkiväliltä.

 2. Apua? Rekisteröidyin Binanceen, siirsin rahaa pankista (2 päivää) nyt ostin Docecoineja.
  Nyt haluan myydä ne pois niin miten helv.. se onnistuu ja suoraan tililleni? ja mikä on ADD WITHDRAWAL ADDRESS ??

  • Kun osasit jo ostaa Dogecoineja, niin myyntihän tapahtuu aivan samalla tavalla. Vaihdat vain ostolaatikkoon EUR ja myyntilaatikkon DOGE. Sitten vain lompakosta (Wallet) Eurot-riviltä withdraw ja seuraat ohjeita.

   • Kiitos tiedosta, mutta sanoo että minulta puuttuu ihme osoite
    You don’t have any whitelisted addresses yet.
    että ei ole mihin siirtää rahoja ?

    • Eli menen, WALLET, FIAT AND SPOT,
     sitten painan withdraw. Crypto valittuna, ja siihen coin:iin laitan Dogecoin.
     mutta oikeella laatikossa lukee You don’t have any whitelisted addresses yet.
     imeisesti pitää mennä sitten siis address managmentiin ja siellä ADD WITHDRAW ADDRESS, siellä coin DOGECOIN, mitä select networkiin laitetaan, dogecoin? entä wallet label ? ja address ?

     • Sä voit ottaa myös tuon whitelist-toiminnon pois päältä, niin ei tarvitse tuota tehdä erikseen. Dogecoin network (jos haluat Dogecoin-verkossa siirtää), wallet label tarkoittaa varmaankin lompakon nimeä (esim. “Mun Doge-lompakko”) ja address-kohtaan sitten Dogecoin-lompakkosi osoite.

 3. Veloittaako tämä käyttäjätililtä muita kuluja, kuin kaupankäyntikuluja? Täytyykö maksaa ikään kuin jäsenmaksua? Onko käyttäminen ilmaista pl. kaupankäyntikulut?

  • En tiedä että missään pörssissä olisi käytössä ns. jäsenmaksua tai erillistä tilin avaamismaksua. Kotiutuksista velotetaan aina kulu, joissain pörsseissä on kuluja myös talletuksesta jos käyttää tiettyjä talletustapoja. Muuten sitten kuluja maksetaan vain treideistä.

 4. Voisiko joku selventää, mistä löytyy tuo whitelist address, mikä se on? Cryptojen osto luottokortilla kyllä onnistuu kokoajan, mutta mikään nosto ei. Kaikki tökkää tuohon whitelist addressiin. Jos kirjoitan whitelist address kohtaa vaikka “Pasi”, niin se ei toimi. Ei minulla näy misään mitään osoitetta.

  • Tuo whitelist on asetus, jonka voi kytkeä päälle/pois asetuksista. Se tarkoittaa sitä, että noston voi tehdä vain ennalta hyväksyttyihin osoitteisiin. Jos ei meinaa onnistua niin kannattaa kysellä neuvoja Facebookin puolelta, jos joku on paininut saman probleeman kanssa: https://www.facebook.com/groups/187549938068445

 5. Kiitos avustasi, mutta ei hyvöksy Dogecoin nimeä addressiin..
  The withdrawal address format is wrong. Please check the withdrawal address length and character content and try again

  • Address on Dogecoin-lompakkosi osoite eli se osoite mihin olet kotiuttamassa varoja. Siihen ei tule tekstiä Dogecoin vaan saat sen osoitteen Dogecoin-lompakostasi.

 6. Kiitos, sain copy pastella tehtyä lompakon, koitan nyt saada selville että olen valmiina kotiuttamaan dogecoinit suomen tililleni kun Musk twiittaa kurssin ylös,
  Mutta jos vielä autatte, testasin siirtoa eli laitoin withdraw 2000kpl dogecoineja sinne dogecoin lompakkoon…. mutta miten pääsen sinne lompakkoon käsiksi ja sieltä rahat kotimaan tilille, eli en minkä valikon alta löydän tämän uuden lompakon jonne myin 2000kpl dogecoinia ?

  • Elikkä jos saisin neuvon,
   kun myyn dogecoineja pois ja haluan ne osuuspankin tililleni.
   Teenkö näin,
   Menen
   Wallet, FIAT & SPOT
   Withdrawal, painan CRYPTO ja valitsen laatikkoon DOGE COININ
   sitten ADDRESS siin laitan oman tekemäni dogecoinin lompakon osoitteen ( tässähän ei ole tietoa minun osuuspankin tili tietoja )
   transfer networkiin laitan dogecoin
   ja sitten sytän kappalemäärän mitä myyn…
   Mutta mihin nämä sitten menee, kun eivät mene osuuspankin tilille.
   Miten löydän nyt nämä myymäni dogecoinit ja miten ne saan osuuspankin tililleni ?

   • Withdrawal on kotiutus. Sä voit kotiuttaa joko kryptovaluuttoja kryptovaluuttalompakkoon tai sitten euroja pankkitilille. Jos sä haluat kotiuttaa euroja Osuuspankkiin, sun täytyy ensin vaihtaa ne dogecoinit euroiksi. Sitten kun tilillä on euroja niin FIAT & SPOT -näkymästä euro-riviltä withdraw ja seuraa näytön ohjeita.

    En tiedä mitä kautta ostit dogecoinit alun perin tilillesi kun Binancessa on erilaisia pörssinäkymiä. Olet kuitenkin osannut jo dogecoineja ostaa, niin menet samaan paikkaan nyt sitten myymään ne 🙂

    • Kiitos jälleen kerran, siirsin Binancen tilille ihan normaalilla pankki siirrolla, kesti yhden päivän.
     Saisinko vielä tähä ohjeita mistä ja miten saan vaihdettua DOGECOINIT EUROIKSI?
     Minulla oli jäänyt 5€ tilille ja se onnistui kyllä helposti kotiuttaa osuuspankin tililleni

     • Lyöysin TRADE valikon alta, en ollut tätä käyttänyt koska siirsin suoraan osuuspankista dogecoiniin rahat. mutta Iso Kiitos avustasi!

 7. Hei osaatko auttaa, Onnistuin siirtämään jotenkin omat varani pois fied & spotista, cross & marginiin. mietin teinkö oikein, tuskin. nyt en kuitenkaan sieltä saa siirrettyä niitä pois. tulee kirjoitus, että transfers amount exceeds available balance

 8. En saa kotiutettua €urojani SEPAlla omalle DanskeBankin tililleni.
  Ilmoitus aina: status failed. Olen yrittänyt useita kertoja.
  Address verification -> verified eli kunnossa.
  Mikä vikana ?

 9. Moi. Tutustun juuri kryptosijoitteluun ja avasin tilin Binanceen. Jos haluan pelata esim. niin, että ostan jotain altcoinia ja kun se on noussut niin vaihdan ne stablecoineihin odottelemaan seuraavaa sopivaa kohdetta. Sen jälkeen ostan taas altcoineja ja niin edelleen ja yritän sillä tavalla kasvattaa kassaa niin kysymys kuuluukin pitääkö tosiaan jokainen vaihto pistää ylös verottajaa varten, vaikka en kotiuttaisi latin latia vaikka vuoteen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*