Binance arvostelu ja kokemuksia

Binance kokemuksia

Binance on nykyisin yksi maailman suosituimmista kryptovaluuttapörsseistä. Se on noussut kahdessa vuodessa nollasta yli miljardin dollarin arvoiseksi yhtiöksi. Tämä artikkeli on Binance opas. Käymme läpi pörssin taustoja, rekisteröinnin, tärkeimmät toiminnot sekä Binance kokemuksia. Artikkeli on suunnattu aloitteleville käyttäjille, joille Binance ei ole ennestään tuttu.

Binance on kiinalaistaustainen pörssi

Binancen perustaja Changpeng Zhao on noussut koko kryptomaailman tietoisuuteen viimeisen kahden vuoden aikana aikana. Zhaolla on pitkä tausta treidausohjelmistojen kehittämisestä. Hän on toiminut myös OKCoin pörssin CTO:na ennen Binancen perustamista.

Kyse on alun perin kiinalaisesta projektista, joka siirtyi Taiwaniin vuonna 2017 Kiinan kryptobännin vuoksi. Binance keräsi kesällä 2017 ICO-rahoituksella 15 miljoonaa dollaria, mikä oli varsin vaatimaton potti moniin muihin projekteihin verrattuna. Yhtiön arvo on kasvanut tämän jälkeen huimaa vauhtia, ja kyseessä on nykyään pitkälti yli miljardin dollarin bisnes.

Binance on projekti, jota on hiottu perustaja Zhaon mukaan jo vuosien ajan erittäin vahvalla tiimillä. Tästä syystä pörssin suosio räjähti maailmanlaajuisesti vuoden 2017 kryptohuumassa. Kun muut sivustot menivät jumiin, Binance rullasi 24/7 valtavasta asiakasmäärästä huolimatta. Pörssi on hoidellut myös muutamat ongelmatilanteet erinomaisesti. Tällä hetkellä tyytyväisiä asiakkaita on maailmanlaajuisesti kymmeniä miljoonia.

binance etusivu 7/19
Binancen etusivu heinäkuussa 2019.

Kyseessä on krypto-krypto -pörssi, eli kryptovaluuttoja ostetaan toisilla kryptovaluutoilla. Voit siirtää pörssiin esimerkiksi Bitcoineja ja ostaa sitten haluamasi kolikot niiden avulla. Tulevaisuudessa tilanne todennäköisesti muuttuu, sillä Binance on rantautunut Maltalle vuonna 2018 rakentamaan yhteyksiä fiat-valuuttoihin.

Tammikuussa 2019 on avattu myös Binance Jersey, joka on nimestä huolimatta täysin erillinen pörssi. Se käyttää Binancen teknologiaa ja tarjoaa myös mahdollisuuden pankkitalletukseen ja -kotiutukseen. Voit lukea lisää tästä artikkelista.

Binancen tarjonta on nykyisin todella laaja. Se on myös volyymiltaan yksi maailman suurimmista pörsseistä.

Tilin avaaminen Binancelle

Tilin avaaminen Binancelle on todella helppoa – tarvitset vain toimivan sähköpostiosoitteen. Klikkaa alla olevaa painiketta niin pääset alkuun:

Rekisteröidy Binancelle

Syötä lomakkeelle käyttäjätunnus, salasana sekä sähköpostiosoitteesi. Saat tämän jälkeen viestin sähköpostiisi, jossa on linkki tilin vahvistamiseksi.

Rekisteröinnin jälkeen Binance pyytää sinua aktivoimaan 2FA:n eli kaksivaiheisen autentikoinnin. Tarvitset tätä varten puhelimeesi Google Authenticator appsin – jos sinulla ei sitä vielä ole. Se on saatavilla ilmaiseksi Applen sekä Googlen sovelluskaupoista.

Kyseinen ominaisuus on oltava ehdottomasti päällä kaikissa käyttämissäsi kryptovaluuttapörsseissä. 2FA:n avulla kukaan ei voi kirjautua tilillesi eikä suorittaa kotiutusta ilman erillistä koodia. Kun otat 2FA:n käyttöön tallenna varmuuskoodi varmaan paikkaan. Tarvitset sitä, jos puhelimesi katoaa tai rikkoutuu. Toinen hyvä tapa on lisätä koodi samalla erilliseen backup-puhelimeen.

Huom. Binancella ei ole käytössä pakollista tilin varmentamista eli KYC-prosessia. Se on lähinnä tarpeen, jos haluat liikuttaa suurempia rahasummia joka päivä.

Binancen talletus ja kotiutus

Binance ei tarjoa vielä mahdollisuutta pankkisiirtoon, joten sinun on siirrettävä pörssiin jotain siellä käytettävää kryptovaluuttaa. Voit esimerkiksi ostaa Bitcoineja Coinmotionista tai Coinbasesta, joihin voit tallettaa rahaa pankkisiirrolla. Tämän jälkeen voit siirtää ostamasti Bitcoinit Binacen-tilillesi ja ostaa jotain lukemattomista eri altcoineista.

Pörssiin on lisätty vuoden 2018 aikana myös luottokorttitalletus. Tämä optio on hyvin kallis korkeiden minimikulujen vuoksi ja sen avulla voi vain ostaa tiettyjä kryptovaluuttoja. Bitcoinkeskus ei suosittele käyttämään sitä etenkään pienillä summilla, eikä toiminto välttämättä toimi suomalaisilla korteilla.

Näet kaikkien tililläsi olevien kryptovaluuttojen saldot, kun valitset yläpalkista Wallet -> Balance. Voit tehdä talletuksen tai kotiutuksen tältä sivulta klikkaamalla minkä tahansa kryptovaluutan perästä Deposit tai Withdraw -nappia. Voit myös valita ylävalikosta Wallet -> Deposit tai Wallet -> Withdraw.

Jos haluat tallettaa Binanceen Bitcoineja, talletussivu näyttää seuraavalta:

binance talletus

Vastaava sivu tulee näkyviin myös muillakin kryptovaluutoilla. Klikkaa Copy Address -linkkiä, niin saat osoitteen kopioitua leikepöydälle. Jos lähetät Bitcoineja mobiililompakosta, voit myös klikata QR koodin esiin.

Tämän jälkeen vain lähetät osoitteeseen haluamasi määrän kryptovaluuttaa, ja varat ovat pian Binancen tililläsi. Talletuksen kesto riippuu käyttämästäsi kryptovaluutasta. Binancen käsittelyajat ovat todella nopeita, joten parhaimmillaan talletuksesi näkyy jo parissa minuutissa.

Kotiutus tapahtuu yhtä helposti. Valitset haluamasi kryptovaluutan, syötät osoitteen kotiutusta varten ja painat nappia. Binance pyytää sinulta tämän jälkeen 2FA-koodin ja erillisen sähköpostivahvistuksen. Binancen käsittelyajat ovat normaalisti todella nopeita myös kotiutuksissa. Transaktion kokonaiskesto riippuu taas käyttämästäsi kryptovaluutasta.

Binance kryptovaluuttojen ostaminen

Pääset varsinaisen pörssin puolelle valitsemalla ylävalikosta Exchange -> Basic. Bitcoinkeskus suosittelee aloittelevia sijoittajia käyttämään pörssin Basic-versiota.

Voit ostaa kryptovaluuttoja Bitcoineilla, Ethereumilla, Binance Coineilla sekä Tetherillä. Et voi siis esimerkiksi ostaa Tron-kryptovaluuttaa käyttäen Litecoinia. Sama periaate on käytössä kaikissa pörsseissä, eli pienempiä kryptovaluuttoja ostetaan yleensä Bitcoinilla, Ethereumilla tai Tetherillä.

Katso alla olevaa kuvaa. Näet oikeassa ylänurkassa linkit [BNB] [BTC] [ETH] [USDT]. Klikkaa BTC, niin saat alla olevaan laatikkoon kaikki Bitcoinilla ostettavat kryptovaluutat.

binance pörssi basic

 

Jos käytät pörssiä usein, voit lisätä valuuttaparin suosikkeihin klikkaamalla sen vasemmalla puolella olevaa tähteä. Kuvassa ADA/BTC -pari on lisätty suosikkeihin. Saat tämän jälkeen kaikki suosikit näkyviin mustaa tähti-symbolia klikkaamalla. Kun valitset listalta haluamasi kryptovaluuttaparin, saat ruudulle alla oleva osto- ja myyntilomakkeen.

Voit ostaa kryptovaluuttoja kolmella eri tavalla:

  • Limit: haluat ostaa kryptovaluuttaa tarkalleen tietyllä summalla. Käytetään lähinnä suuremmissa ostoissa, jolloin osa osto- tai myyntipyynnöstä jää avoimeksi ja täyttyy myöhemmin markkinan liikkuessa.
  • Market: ostat kryptovaluuttaa tämän hetkisellä markkinahinnalla
  • Stop-Limit: haluat ostaa kryptovaluuttaa, kun hinta liikkuu tietylle tasolle (stop). Tämän jälkeen asetetaan uusi rajakurssi (limit), jonka mukaan ostoja tai myyntejä tehdään.

binance pörssi ostaminen

Jos pörssit eivät ole sinulle tuttuja ja haluat ostaa kryptovaluuttaa nyt, niin valitse Market -vaihtoehto. Silloin teet kaupat sen hetkisellä markkinahinnalla. Painamalla 100% -nappia saat laatikkoon automaattisesti maksimimäärän kryptovaluuttaa, jonka voit ostaa.

Limit-vaihtoehdot ovat kokeneemmille käyttäjille. Niitä kannattaa hyödyntää etenkin sellaisten kryptovaluuttojen kohdalla, joiden markkina on pieni.

Jos yrität ostaa maksimimäärää ja saat ilmoituksen order failed [x] insufficient balance , se johtuu siitä, että markkinahinta on muuttunut juuri ennen osto-nappulan painamista. Kokeile siinä tapauksessa klikata 100% uudelleen tai tee pieni vähennys ostettavaan määrään. Jos maksimimäärä on vaikkapa 100 kolikkoa, niin korjaa määräksi 99,5 kappaletta, jolloin osto menee läpi.

Kryptovaluuttojen myynti tapahtuu täsmälleen samalla tavalla kuin osto. Voit siis myydä mitä tahansa kryptovaluuttaa ja saada valintasi mukaan joko Bitcoinia, Ethereumia, Binance Coinia tai tietyissä tapauksissa Tetheriä. Jos pörssit eivät ole sinulle tuttuja, niin valitse myös myynnissä Market -vaihtoehto. Silloin teet kaupat sen hetkisellä markkinahinnalla. Painamalla 100% -nappia saat myyntilaatikkoon automaattisesti maksimimäärän virtuaalivaluuttaa, jonka voit kaupata.

binance-open-orders

Yllä oleva kuva: jos olet käyttänyt limit-vaihtoehtoa eikä haluamaasi hintaa ole saavutettu, löydät avoimet kaupat klikkaamalla ylävalikon pyöreää Oma Tili -ikonia. Valitse sitten Open Orders, kuten yllä olevassa kuvassa. Sieltä voit myös perua avoimet pyynnit.

Binance kokemuksia ja yleisiä huomioita

Binance on yleisesti ottaen varmatoiminen pörssi. Jos sivustolla on teknisiä ongelmia, niistä informoidaan todella hyvin eri kanavia pitkin. Binancen Support -sivun (löytyy ylävalikosta) lisäksi Binancen Twitter ja Reddit-sivut ovat myös aktiivisia. Paras tietolähde on kenties pörssin perustaja Changpeng Zhao. ”CZ” on todella aktiivinen myös silloin, jos Binancella on päällä jokin ongelmatilanne. Laita siis @cz_binance myös seurantaan!

Binancen kotiutukset ja talletukset käsitellään nopeasti, ja käyttötuki vastaa suuresta asiakasmäärästä huolimatta ripeästi. Jos koet sivustoa käyttäessäsi teknisiä ongelmia, suosittelen katsomaan ensin edellä mainitut informaatiokanavat läpi. Jos vastaava ongelma on muillakin käyttäjillä, se todennäköisesti korjaantuu pian itsestään.

Jos käytät Binancea aktiivisesti, pidä tilillä pieni määrä Binancen omaa kryptovaluuttaa eli Binance Coinia. Valitse tämän jälkeen tilisi asetuksista kohta: Using BNB to pay fees (kts. alla oleva kuva). Tilisi asetukset tulevat näytöllesi, kun klikkaat pyöreää Oma Tili -ikonia päävalikossa ja heti sen alapuolella olevaa linkkiä.

binance-vip

Pörssin välityspalkkio maksetaan normaalisti kaupanteon kohteena olevassa valuutassa. Jos maksat sen Binance Coinilla, saat peräti 25% alennuksen. Näin ollen maksat välityspalkkiota vain 0,075% jokaisesta treidistä. Säästät siis paljon rahaa ajan mittaan, eikä Binance Coineja tarvitse olla tililläsi kuin pieni määrä.

Treidaaminen muuttuu sitä halvemmaksi, mitä enemmän kauppoja teet.

Voit kotiuttaa Binancelta ilman tilin varmennusta kahden (2) Bitcoinin edestä yhtä päivää kohti. Tämä riittää hyvin peruskäyttäjälle. Jos haluat liikutella enemmän rahaa, joudut varmentamaan henkilöllisyytesi normaaliin tapaan.

Tutustu Binanceen jo tänään!

Binance on monien mielestä markkinoiden paras pörssi. Tarjolla on todella paljon eri kryptovaluuttoja riittävällä volyymilla. Teknisiä ongelmia on erittäin harvoin, ja Binance on hoidellut kriittiset tilanteet toistaiseksi erittäin hyvin. Bitcoinkeskuksella on myös positiivisia Binance kokemuksia.

Binance Coin ja Launchpad

Binance on nykyisin paljon muutakin kuin pelkkä pörssi. Se julkaisi vuoden 2019 alussa oman lohkoketjunsa, joka on nimeltään Binance Chain. Samalla myös Binancen oma kryptovaluutta, Binance Coin, siirtyi sen oman lohkoketjun sisällä.

Binance Coinin tunnetuin ominaisuus on sen tuoma alennus treidauspalkkioihin, mikä mainittiin tekstissä jo aiemmin. Tämän lisäksi Binance Coin mahdollistaa osallistumisen Binance LaunchPadilla järjestettäviin IEO-anteihin. Jos IEO ei ole sinulle ennestään tuttu, niin aloita lukemalla tämä artikkeli: mikä on IEO? Lyhyesti sanottuna, kyse on ICO:sta eli kryptomaailman joukkorahoituksesta, jonka järjestäjänä toimii pörssi.

Binancen IEO-platform, LaunchPad, on tullut todella suosituksin vuoden 2019 aikana. Tunnetuin IEO lienee BitTorrent. Voit hankkia IEO:ssa tarjolla olevia tokeneita vain siinä tapauksessa, jos holdaat Binance-tililläsi Binance Coineja.

binance-launchpad-valikko

Löydät Binance Launchpadin klikkaamalla neliön muotoista ikonia Exchange-linkin vasemmalla puolella. Siitä avautuu kuvassa näkyvä alasvetovalikko ja LaunchPad -linkki. Samasta paikkaa löydät myös hyödyllisen Binance Academyn, jossa on paljon oppaita kryptovaluuttoihin liittyen. TrustWallet on puolestaan Binance oma lompakko esimerkiksi Binance Coinien säilyttämiseen.

LaunchPad toimii tällä hetkellä lottoarvonnan tyyppisesti, millä pyritään tarjoamaan kaikille tasapuolinen mahdollisuus tokenin ostamiseen. Mitä enemmän holdaat tililläs Binance Coineja, sen enemmän saat lottokuponkeja arvontaan. Myyntiajan päätyttyä Binance arpoo, ketkä käyttäjistä saavat tilaisuuden ostaa tokeneita. Minimiraja on 100 Binance Coinia, eli IEO-kaupoille ei ole asiaa parin sadan euron budjetilla.

Voit lukea lisää Binance Coinista ja Binancen lohkoketjusta tästä artikkelista.

Binance ottaa vuoden 2019 käyttöön myös margin trading -option, eli treidaamisen vipua käyttäen. Pörssi pyrkii houkuttelemaan sen avulla lisää ammattitreidaajia. Kyseinen ominaisuus on artikkelin kirjoitushetkellä tarjolla vain valikoidulle testiryhmälle. Vivun käyttöä ei suositella missään nimessä aloittelijoille.

Binancen turvallisuus

Parannat omaa tietoturvaasi aktivoimalla heti alussa 2FA:n eli kaksivaiheisen autentikoinnin, kuten artikkelin alussa ohjeistettiin. Binancen kirjautuminen saattaa hämmentää aloittelevaa käyttäjää. Kirjautumissivun jälkeen ruudulle tulee alla olevan kuvan mukainen palapeli:

Binance kirjautuminen

Sen ideana on estää kirjautumiskomponentin koneellinen spämmi sekä varmistaa, että kirjautumista yrittää todellinen henkilö. Vedä nuolella merkittyä palloa vasemmalta oikealle siten, että palapelin pala sijoittuu kuvassa näkyvällä tavalla oikeaan kohtaan. Tämän jälkeen sinulta kysytään vielä Google Authenticator -koodia.

Kaikki maailman kryptovaluuttapörssit ovat kuitenkin alttiita hakkeroinneille. Bitcoinkeskus ei suosittele säilyttämään kryptovarallisuutta missään pörssissä. Ostojen jälkeen varat on syytä siirtää turvallisempaan lompakkoon pitkäaikaista säilytystä varten. Lue lisää eri lompakkovaihtoehdoista tästä artikkelista.

Avaa Binance-tili 

Alla muutamia yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia.

Onko Binance luotettava?

Binance on perustettu vuonna 2017, mutta se on noussut nopeasti maailman johtavaksi kryptovaluuttapörssiksi. Binance on tällä hetkellä luotettavimpien pörssien joukossa.

Onko Binance turvallinen?

Kaikki kryptovaluuttapörssit ovat jatkuvasti verkkorikollisten tähtäimessä. Binance on hoidellut toistaiseksi kaikki vaaratilanteet hyvin, eivätkä sen asiakkaat ole menettäneet varojaan hakkeroinnin vuoksi.

Onko Binance parempi kuin Coinmotion tai Coinbase?

Binancelle ei voi tallettaa euroja, mikä on sen heikkous. Vahvuutena on kuitenkin todella laaja tarjonta. Coinmotion ja Coinbase sopivat paremmin aloittelijoille, Binance sopii paremmin aktiivisijoittajalle.

Mikä on Binance Coin?

Binance Coin on Binancen oma kryptovaluutta. Kun pidät sitä Binance-tililläsi, saat merkittävän alennuksen treidausmaksuista. Binance Coinin avulla voit tehdä myös IEO-sijoituksia.

Mikä on TrustWallet?

TrustWallet on Binancen rakentama kryptovaluuttalompakko. Se soveltuu erityisesti Binance Coinin säilytykseen.

Mitä kryptovaluuttoja voin ostaa Binancesta?

Binancen tarjonta vaihtelee koko ajan, mutta käytännössä pörssistä löytyvät kaikki tunnetuimmat kryptovaluutat. Klikkaa osoitteeseen Binance.com ja katso etusivulta kaikki treidausparit.

Alla olevasta listasta löydät myös muita suosittuja kryptovaluuttapörssejä.

Kauppapaikka Info Arvosana       Linkki
Luotettava markkinajohtaja
Todella laaja valikoima
Pienet kulut Binance Coinilla
Myös futuurit ja lainat
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Pankkisiirrot & luottokortti
Sopiva aloittelijalle
Laaja valikoima
Avaa tili
Nopeat pankkisiirrot
Suomenkielinen tuki
Sopiva aloittelijalle
Kapea valikoima
Avaa tili
Suuri volyymi
Ammattimaiset työkalut
Käytössä jopa 100:1 vipu
Ei sovi aloittelijoille
Avaa tili
Valtava valikoima
Uudet & suositut tokenit
Paljon promootioita
Vähän kokemuksia
Avaa tili
Luotettava kotimainen
Todella helppokäyttöinen
Suomenkielinen tuki
Tarjonnan laajuus
Avaa tili
Euroopan johtava pörssi
Neteller & Skrill -kotiutukset
Myös kultaa & hopeaa!
Tarjonta ei Binancen tasoa
Avaa tili
Valikoiman laajuus
Kilpailuja somessa
KuCoin Shares tuo osinkoa
Pieni volyymi
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Tukee pankkisiirtoja
Laaja valikoima + vipu
Ei paras käyttöliittymä
Avaa tili
Helppokäyttöinen palvelu
Jopa 100:1 vivutus
Nopea käyttötuki
Uusi toimija markkinoilla
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2014
Laaja valikoima
Tukee pankkisiirtoja
Ei sovi aloittelijoille
Avaa tili
Todella helppo ja nopea
Eurojen reaaliaikainen siirto
Ei kryptojen kotiutusta
Supportin huono maine
Avaa tili
Binancen omistama
Binancen teknologia
Tukee ostoja euroilla
Kapea tarjonta
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2013
Sopiva aloittelijalle
Nopea käyttötuki
Tarjonnan laajuus
Avaa tili
Suomalainen palvelu
Osta vaikka käteisellä
Ei suositella aloittelijalle
Pörssin palvelut puuttuvat
Avaa tili
Tarjoaa Bitcoin-futuureja
Käytössä jopa 100:1 vipu
Vaihtoehto ammattilaisille
Vain Bitcoin-treidaus
Avaa tili
Helppo & nopea osto
Ostot omaan lompakkoosi
Vain Bitcoin & Ethereum
Korkeat kulut
Avaa tili

Coinmotion


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*