Kryptovaluuttapörssit
13
elo
Binance kokemuksia

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Binance kokemuksia, arvostelu ja käyttöopas

Binance on maailman johtava kryptovaluuttapörssi. Sen kryptotarjonta on huippuluokkaa, minkä lisäksi pörssistä löytyvät futuurit, staking sekä paljon muuta! Tämä artikkeli on Binance arvostelu ja käyttöopas. Käymme läpi pörssin taustoja, rekisteröinnin, tärkeimmät toiminnot sekä kerromme Bitcoinkeskus-tiimin Binance kokemuksia.

Rekisteröidy Binancelle

Perustiedot Binancesta

Binance on vuonna 2017 perustettu kryptovaluuttapörssi. Sen toimitusjohtaja & perustaja Changpeng Zhao on yksi kryptoskenen tunnetuimmista ja rikkaimmista henkilöistä. Zhaolla on pitkä työkokemus pörsseistä sekä treidausohjelmistojen kehittämisestä.

Binance on projekti, jota hiottiin vuosien ajan erittäin vahvalla tiimillä. Tästä syystä pörssin suosio räjähti maailmanlaajuisesti vuoden 2017 kryptohuumassa. Kun muut sivustot menivät jumiin, Binance rullasi 24/7 valtavasta asiakasmäärästä huolimatta.

Vaikka Binance on iältään varsin nuori, se on ollut jo pari vuotta maailman johtava kryptovaluuttapörssi. Binancen tarjonta sekä volyymit ovat aivan omaa luokkaansa. Yhtiöllä on nykyisin arviolta yli 80 miljoonaa asiakasta ympäri maailmaa.

Binancen tavaramerkkinä on jatkuva kehittyminen. Vaikka pörssi on saavuttanut markkinoiden ykkössijan, se on jatkanut kehitystyötä ja tuonut asiakkailleen uusia ominaisuuksia joka vuosi. Binancen oma debit-kortti, futuurit, steikkaus ja LaunchPad ovat vain muutamia esimerkkejä.

Binance on myös suomalaisten suosima kauppapaikka. Kesällä 2020 käyttöönotetut SEPA-pankkisiirrot ovat vahvistaneet sen asemaa entisestään. Onko sinulla Binance kokemuksia? Kommentoi artikkelin alle ja kerro oma mielipiteesi!

Tilin avaaminen Binancelle

Tilin avaaminen Binancelle on todella helppoa – tarvitset vain toimivan sähköpostiosoitteen. Klikkaa alla olevaa linkkiä, niin pääset rekisteröitymissivulle.

Rekisteröidy Binancelle

Klikkaa seuraavaksi keltaista Sign up with phone or email -painiketta. Seuraavaksi ruudulle avautuu rekisteröintilomake, johon syötetään sähköpostiosoite sekä salasana. Saat tämän jälkeen viestin sähköpostiisi, jossa on linkki tilin vahvistamiseksi. Klikkaa vahvistuslinkkiä, niin sinut ohjataan palveluun. Tilisi on nyt avattu!

Huom. Tämä artikkeli tehdään desktop-version eli tavallisen selainversion näkökulmasta. Jos käytät Binancea mobiililaitteella, tietyt toiminnot löytyvät hieman eri paikoista.

Henkilöllisyyden varmentaminen (KYC)

Rekisteröinnin jälkeen suoritetaan henkilöllisyyden varmentaminen. Tämä toimenpide tehdään kaikissa pörsseissä, joissa käytetään pankkisiirtoja. Binance tukee nykyisin myös nopeita SEPA-siirtoja. Näitä voi suorittaa vasta henkilöllisyyden varmentamisen (KYC) jälkeen.

Aloita KYC klikkaamalla päävalikosta pyöreää käyttäjäikonia ja valitse avautuvasta valikosta Identification.

Binance KYC valikko

Pääset seuraavaksi Basic Info -sivulle, josta löytyy keltainen Verify-nappi. Älä aloita KYC-prosessia, ennen kuin sinulla on tarvittava laitteisto sekä kuvamateriaali valmiina!

Tarvitset tunnistautumiseen kuvan henkilökortista, ajokortista tai passista. Jos käytät henkilökorttia tai ajokorttia, niin ota kuvat molemmilta puolilta. Ota lisäksi selfie itsestäsi jo valmiiksi. Käytä hyvälaatuisia kuvia, joista kaikki tiedot ovat luettavissa.

Viimeisessä vaiheessa tarvitaan myös web-kameran käyttöä. Suorita prosessi siis sellaiselta laitteelta, jossa on toimiva kamera. Tsekkaa tarvittaessa tämä Youtube-video ennen aloittamista.

Kun kaikki on valmista, klikkaa Verify-nappia ja aloita KYC-prosessi. Saat ruudulle alla olevan popup-ikkunan, josta henkilöllisyyden varmennus suoritetaan.

binance-kyc

Ensimmäisessä vaiheessa valitset kotimaan. Seuraavaksi syötetään nimi, syntymäaika sekä osoitetiedot.

Kolmannessa vaiheessa valitset käytettävän ID-kortin: ID-card (henkilökortti), Passport (passi) tai Driver’s License (ajokortti). Klikkaa haluamaasi vaihtoehtoa ja lataa ohjeiden mukaisesti kuvat järjestelmään. Tämän jälkeen Binance pyytää sinua myös lataaman selfien.

Viimeisessä vaiheessa tarvitaan kameraa. Sinun on mm. liikuteltava päätäsi kameran edessä, jotta järjestelmä voi varmistua kyseessä olevan aito henkilö.

Bitcoinkeskuksella ei ole negatiivisia Binance kokemuksia tästä osioista, mutta viimeinen vaihe (kamera) on aiheuttanut ongelmia muissa palveluissa. Vinkkinä voi antaa sen, että suorita toimenpide hyvin valaistuissa tilassa. Kokeile myös liikkua lähemmäs tai kauemmas kameraa. Tämä vaihe voi vaatia pari minuuttia säätämistä.

Binance talletus euroilla

Kun olet suorittanut tilin varmennusprosessin, voit tehdä pankkisiirron Binance-tilillesi.

Klikkaa päävalikosta Wallet -> Fiat And Spot. Tämän jälkeen klikkaa sivulla näkyvää keltaista Deposit-painiketta. Seuraavaksi valitset Crypto | Fiat -vaihtoehdoista Fiat-option (katso alla oleva kuva).

fiat deposit

Seuraavaksi valitset käytettäväksi valuutaksi (Currency) euron. Klikkaa sitten Bank Deposit kohdasta Bank Transfer (SEPA). Tämä on suomalaisille helpoin ja nopein tapa talletaa euroja.

Syötä haluamasi summa ja klikkaa Continue. Seuraavaksi saat ruudulle pankin tiedot, johon siirto tehdään. Tärkeää on huomioida Binancen antama Reference Code. Tämä syötetään siirron viestikenttään. Vastaava käytäntö on myös muiden pörssien pankkitalletuksissa.

Talletus näkyy minuuteissa tai tunneissa – riippuen käyttämästäsi pankista. SEPA-siirrot näkyvät normaalisti viimeistään seuraavana pankkipäivänä.

Voit myös tallettaa Binancelle euroja debit-kortilla / luottokortilla, joka on nopea tapa siirtää tilille euroja. Löydät tämän vaihtoehdon päävalikon vasemmasta ylänurkasta (”Buy Crypto”). Katso alla oleva kuva.

binance deposit debit cardSeuraavaksi ruudulle avautuu simppeli lomake kryptovaluuttojen ostoa varten. Valitse haluamasi summa ja kryptovaluutta. Jos listalla ei ole juuri haluamaasi valuuttaa, osta Bitcoinia, sillä se on helppo treidata mihin tahansa muuhun kolikkoon. Seuraa sitten ohjeita ja syötä korttisi tiedot oston suorittamiseksi.

Huomaa, että korttitalletukset ovat aina pankkisiirtoa selvästi kalliimpi vaihtoehto.

Kryptovaluutan osto ja myynti (helppo tapa)

Kun tililläsi on euroja, voit hankkia haluamaasi kryptovaluuttaa! Binance tarjoaa muiden pörssien tavoin kaksi eri tapaa kryptojen ostamiseksi: aloittelijoiden optio ja kokeneempien käyttäjien vaihtoehto. Tsekataan helpoin vaihtoehto ensin.

Klikkaa päävalikosta Trade ja valitse ylin vaihtoehto eli Convert.

Binance päävalikko trade

Convert-optio tarjoaa käyttäjälle simppelin lomakkeen, josta voit valita haluamasi valuutat. Alla olevassa esimerkissä ostetaan euroilla bitcoineja.

Convert

Lomakkeella ei näy tässä vaiheessa vielä Bitcoinin kurssia. Kun klikkaat Preview Conversion, Binance hakee pörssin puolelta ajantasaisen kurssin. Vahvista osto, niin bittirahat ovat tililläsi parissa sekunnissa!

Myynti suoritetaan täysin vastaavalla tavalla. Klikkaa itsesi tälle lomakkeelle, ja vaihda From-kohtaan BTC ja To-riville EUR. Näin saat konvertoitua bitcoinit takaisin euroiksi! Voit vaihtaa tällä lomakkeella myös kryptovaluuttoja toisiinsa.

Convert-optio ei välttämättä sisällä aivan kaikkia kryptovaluuttoja, jotka ovat treidattavissa Binancen pörssin puolella.

Kryptovaluutan osto ja myynti (pörssi)

Pääset Binancen pörssin puolelle valitsemalla ylävalikosta Trade -> Classic.

Classic-vaihtoehto on se pörssi, joka Binancella on ollut aina käytössään. Sen rinnalle ovat siis tulleet edellä mainittu Convert-sivu sekä Advanced -vaihtoehto. Classic tarjoaa peruskäyttäjälle aivan riittävästi työkaluja kauppojen tekemiseen.

Vaihdetaan seuraavaksi eurot bitcoineiksi. Löydät pörssin oikeasta ylänurkasta vaihtoparit. Katso alla olevaa kuvaa ja nuolen osoittamaa riviä. Stablecoinit sekä fiat-valuutat (kuten euron) saat esiin FIAT-vaihtoehdon alta.

Classic vaihtoparit

Seuraavaksi ruudulle listataan kaikki euroilla ostettavat kryptovaluutat. Lista on varsin lyhyt, kun huomioidaan Binancen koko tarjonta. Tämä johtuu siitä, että harvinaisempia altcoineja ostetaan joko bitcoineilla tai Binancen omalla Binance Coinilla (BNB). Myös Tether (USDT) on suosittu vaihtopari.

Käytä hakulaatikkoa löytääksesi haluamasi kryptovaluutan ja sen vaihtoparit. Tarvitset hakua varten kolikon tickerin eli lyhenteen. Esim. Litecoinin sijasta sinun on käytettävä LTC, Bitcoinin sijasta BTC ja niin edelleen.

Classic hakuYllä olevassa kuvassa on haettu CAKE (PancakeSwap) token. Kuten näkyy, se on treidattavissa USDT, BUSD, BNB ja BTC vaihtoehdoilla. Jos haluaisit ostaa euroilla CAKE-tokenia, se ei onnistu. Sinun olisi ensin vaihdettava eurot johonkin edellä mainituista vaihtoehdosta.

Jos käytät pörssiä usein, voit lisätä valuuttaparin suosikkeihin klikkaamalla sen vasemmalla puolella olevaa tähteä.

Ostetaan tässä esimerkissä euroilla bitcoineja. Valitse vaihtopariksi BTC/EUR ja siirry osto- ja myyntilomakkeelle. Se näkyy kurssigrafiikan alapuolella.

Huomaa, että lomakkeen yläreunassa on kolme vaihtoehtoa: Spot, Cross 3x ja Isolated 5x. Valitse Spot (pitäisi olla myös oletuksena valittuna). Sen alapuolella ovat vaihtoehdot: Limit, Market ja Stop-limit. Valitse näistä Market. Kyseinen vaihtoehto sopii aloittelijalle, sillä kaupat tehdään välittömästi.

Binance Classic osto

Limit ja Stop-limit mahdollistavat rajahintaiset toimeksiannot, eli voit ostaa tai myydä bitcoinia kun kurssi liikkuu haluamallesi tasolle. Tässä vaihtoehdossa treidisi jäävät auki ja täyttyvät aikanaan jos kurssi liikkuu suotuisaan suuntaan. Limit-kauppohin ei mennä tässä oppaassa tarkemmin.

Kuvassa näkyvä alempi nuoli osoittaa vedettävään palkkiin. Liikuta sitä oikealle, jos haluat esim. ostaa bitcoineja 100 prosentilla tai 50 prosentilla käytössä olevista euroistasi. Voit myös syöttää Amount kohtaan määrän, esim. 0.01 BTC. Klikkaa lopuksi vihreää Buy-nappia.

Jos yrität tehdä oston maksimimäärällä (100 %) ja saat virheilmoituksen, se johtuu siitä, että markkinahinta on muuttunut kalliimmaksi juuri ennen ostoasi. Kokeile siinä tapauksessa muuttaa ostettavaa määrä hieman pienemmäksi.

Myynti tapahtuu täysin vastaavalla tavalla. Etsi pörssistä ensin haluamasi valuuttapari ja käytä sitten ostolomakkeen vieressä olevaa myyntilomaketta.

Classic myynti

Suosittelemme aloittelijoille jälleen Limit / Market / Stop-limit -vaihtoehdoista Market-optiota. Pidä huoli ennen myyntiä, että tämä vaihtoehto on valittuna.

Voit liikuttaa valkoista palkkia myydäksesi esim. 50 tai 100 prosenttia omistuksistasi. Yllä olevassa esimerkissä on syötetty myytävä summa 0.001 BTC. Klikkaa punaista Sell-painiketta niin kaupat toteutuvat.

Ostot ja myynnit näkyvät tililläsi välitömästi. Klikkaa päävalikosta Wallet -> Fiat and Spot, niin pääset tarkastelemaan tilisi saldoja.

Binance talletus kryptovaluutoilla

Binancelle on mahdollista siirtää mitä tahansa palvelun tarjoamaa kryptovaluuttaa. Voit myös kotiuttaa ostoksesi ulkopuoliseen lompakkoon. Tallennetaan palveluun seuraavassa esimerkissä bitcoineja.

Klikkaa ensin päävalikosta Wallet -> Fiat and Spot. Tältä sivulta suoritetaan sekä talletukset että kotiutukset. Klikkaa kuvassa näkyvää Deposit-painiketta päästäksesi talletussivulle.

binance talletus bitcoin

Seuraavaksi ruudulle tulee popup, jossa kysytään talletuksen tyyppiä: fiat vai crypto. Valitse näistä vaihtoehdoista crypto. Pääset tämän jälkeen valitsemaan talletettavan kryptovaluutan sekä käytettävän verkon.

Tässä esimerkissä tehdään Bitcoin-talletus, joten valitsemme Coin-alasvetovalikosta BTC:n. Sen alapuolella oleva Network-valinta on erittäin tärkeä.

binance talletus btc

Bitcoineja liikkuu ns. wrapped-versioina nykyisin myös muissa lohkoketjuissa. Tämän vuoksi Network-alasvetovalikko antaa sinulle vaihtoehdot BNB Smart Chain (BEP20), Bitcoin, BNB Beacon Chain (BEP2), BTC (SegWit) sekä Ethereum (ERC20).

binance talletus btc

Valitse näistä vaihtoehdoista Bitcoin. Voit myös käyttää Bitcoin SegWit-talletusta, jos tiedät, että käyttämäsi palveluntarjoaja tukee sitä. Perus Bitcoin-talletus on kuitenkin varmin vaihtoehto.

Aloittelijan on oltava erittäin tarkkana verkon valinnassa sekä talletusten että kotiutusten yhteydessä. Tämä koskee muitakin kryptovaluuttoja kuin Bitcoinia. Jos olet epävarma, voit aina suorittaa pienen testitransaktion ensin ja varmistua, että varat siirtyvät oikeaan paikkaan.

Suorita seuraavaksi siirto ruudulla näkyvään osoitteeseen. Siirtonopeus riippuu lähettäjästä sekä käytetystä kryptovaluutasta.

Bitcoinkeskuksella on positiivisia Binance kokemuksia lukuisista talletuksista. Käsittelyajat ovat todella nopeita, ja esim. Bitcoin-talletukset ovat käytössä jo yhden (1) vahvistuksen jälkeen.

Binance kotiutus kryptovaluutoilla

Vaikka Binancea voi pitää turvallisena säilytyspaikkana, moni haluaa silti kotiuttaa ostokset omaan lompakkoonsa. Tämä onkin suositeltava tapa. Pörssissä kannattaa säilyttää vain sellaisia valuuttoja, joita tarvitset päivittäin kaupankäyntiin.

Valitse jälleen päävalikosta Wallet -> Fiat and Spot. Klikkaa tämän jälkeen Withdraw-nappia. Saat jälleen ruudullesi popupin, jossa pyydetään valitsemaan joko fiat tai crypto kotiutus. Valitse jälleen crypto. Kotiutuslomake näyttää seuraavalta.

binance kotiutus krypto

Tässä esimerkissä tehdään Bitcoin-kotiutus. Valitse Coin-alasvetovalikosta ensin oikea kryptovaluutta. Tämän jälkeen kopioi Bitcoin-lompakkosi osoite Address-kenttään. Kolmas valinta eli Network on se, missä käyttäjän on oltava erittäin huolellinen.

Kuten jo talletuksen yhteydessä kerroimme, bitcoineja liikkuu ns. wrapped-versioina myös muissa lohkoketjuissa. Tämän vuoksi kotiutus ja talletusvaiheessa on valittava myös oikea verkko. Jos olet tekemässä aivan tavallista Bitcoin-verkon kotiutusta, valitse Bitcoin-verkko. Muita vaihtoehtoja listalla ovat BNB Smart Chain, BNB Beacon Chain ja Ethereum.

Binancen pitäisi automaattisesti valita oikea verkko käyttämäsi osoitteen perusteella. Muista kuitenkin varmistaa vielä, että Network-alasvetovalikossa on varmasti oikea valinta.

Tämän jälkeen ruudulle ilmestyy laatikko kotiutettavaa summaa varten sekä keltainen Withdraw-nappi. Kun olet tehnyt kotiutuspyynnön, Binance pyytää sinulta 2FA-koodia sekä lähettää erillisen sähköpostivahvistuksen, jos nämä turvallisuusasetukset ovat valittuna.

Binancen käsittelyajat ovat normaalisti todella nopeita myös kotiutuksissa. Transaktion kokonaiskesto riippuu taas käyttämästäsi kryptovaluutasta sekä vastaanottavasta lompakosta.

Rahan kotiuttaminen Binance (SEPA-siirto)

Käydään seuraavaksi läpi, miten rahan kotiuttaminen Binance oikein toimii. Tällä tarkoitetaan SEPA-siirtoa eli kyseessä on eurojen kotiutus omalle pankkitilile.

Kaikki SEPA-siirtoja tukevat pörssit toimivat yleensä siten, että henkilön on ensin tehtävä talletus omalta pankkitililtään. Vasta tämän jälkeen sinne voidaan kotiuttaa euroja. Tee siis ensin vaikka pieni pankkisiirto omalta tililtäsi euroissa. Tämän jälkeen eurojen kotiutus onnistuu Binancelta.

Klikkaa ensin päävalikosta Wallet -> Fiat and Spot. Tämän jälkeen valitse Withdraw ja Fiat-kotiutus. Pääset seuraavaksi varsinaiselle kotiutussivulle.

binance sepa kotiutus

 

Valitse Currency-alasvetovalikosta eurot ja Withdraw to -vaihtoehdosta SEPA-siirto. Klikkaa tämän jälkeen Continue. Muista, että kotiutus ei onnistu, ennen kuin pankkitilisi on varmennettu talletuksella.

Lopuksi voit syöttää summan euroissa ja hyväksyä siirron. Rahan kotiuttaminen Binacesta ei siis ole vaikeaa! SEPA-kotiutukset tulevat tyypillisesti perille seuraavan pankkipäivän aikana.

Binance kulut

Binance kulut ovat erittäin kilpailukykyiset kilpailijoihin verrattuna. Sen volyymi on ylivoimaisesti markkinoiden suurin, joten Binance voi pitää kulut erittäin alhaalla. Pienempiä kuluja on vaikea löytää.

Saat kulut vieläkin alemmas, kun maksat ne käyttäen Binancen omaa kryptovaluuttaa, BNB:tä (tunnettiin aiemmin nimellä Binance Coin). Jokaisen aktiivisen treidaajan kannattaa siis holdata edes pieni määrä BNB-tokeneita. Klikkaa tämän jälkeen päävalikosta käyttäjäikonia ja valitse listasta ylin vaihtoehto, jossa näkyy email-osoitteesi.

Valikko

Pääset tämän jälkeen sivulle, jossa näkyy paljon informaatiota käyttäjätilistäsi. Oikeasta alanurkasta löydät kohdan Your Trading Fee Level. Sen alapuolella näkyy käytössä oleva kulutaso.

binance-vip

Valitse vaihtoehto: Using BNB to pay for fees (25% discount ). Tämän jälkeen kulusi putoavat 0,1 prosentin lähtötasolta 0,075 prosenttiin.

Kulut ovat vain 0,1 % jo aivan matalimmalla tasolla (VIP 0). Jos treidausvolyymisi ylittää 30 BTC kuukaudessa, pääset VIP 1 -tasolle. Tuolloin kulut ovat 0,09 % (0,0675 % BNB). Tasoja riittää volyymin mukaan aina VIP 9 -levelille asti. Treidaaminen muuttuu sitä halvemmaksi, mitä enemmän kauppoja teet.

Tutustu Binanceen nyt!

Aloittelijoille suunnatuissa palveluissa kulut pyörivät 1-2 prosentin välimaastossa, eli Binance on jopa 10-20 kertaa halvempi kuin monet kilpailevat vaihtoehdot. Aktiivitreidaajille suunnatuissa pörsseissä kulut ovat 0,1-0,5 prosentin maastossa perustasolla. Binance kestää myös vertailun tähän.

Binance Suomi – onko sellaista olemassa?

Binance Suomi on varsin suosittu Google-haku. Onko Binancella olemassa erillistä Suomi-versiota tai suomen kieltä? Valitettavasti ei. Kyse on todennäköisesti maakohtaisesta regulaatiosta. Binancen käyttöliittymä oli hetken aikaa tarjolla myös suomen kielellä, mutta tämä vaihtoehto on nykyisin poistunut. Samoin on käynyt myös mm. Nnorjan kielivalinnalle.

Tarvitset joka tapauksessa englannin kieltä, jos haluat asioida Binancen asiakaspalvelun kanssa. Joillekin suomalaisille tämä voi olla ongelma, vaikka suurimmalle osalle englannin käyttö onkin tuttua. Etenkin kryptomaailman termistö saattaa tuottaa haasteita, jos englannin kieli ei ole riittävän korkealla tasolla.

Markkinoilta löytyy myös suomen kielellä toimivia palveluita: Coinmotion & Northcrypto. Jos suomen kieli on sinulle ehdoton vaatimus, tutustu kotimaisiin palveluntarjoajiin. Löydät niiden oppaat päävalikon Kauppapaikat -linkistä.

Toivottavasti markkinoille saataisiin joku päivä myös Binance Suomi -versio! Sitä odotellessa on kuitenkin toimittava englannin kielellä.

Binance verotus

Binance verotus mietityttää paljon etenkin aloittelevia kryptosijoittajia. Lähettääkö Binance verotustiedot suoraan Verohallinnolle? Mistä löydän raportit omista treideistä? Käydään seuraavaksi myös tämä aihe läpi.

Aloitetaan aivan perusteista. Muistathan, että jokaisen kryptosijoittajan on huolehdittava veroista itse ja ilmoitettava mahdolliset luovutusvoitot joka vuosi. Myös krypto <> krypto -treidit (esim. Bitcoinin treidaus Litecoiniin) laukaisee verotettavan tapahtuman. Lue lisää Bitcoinkeskuksen kattavasta vero-oppaasta.

Kryptopalvelut eivät myöskään ilmoita tapahtumia verottajalle automaattisesti. Sinun täytyy itse laskea mahdolliset luovutusvoitot myös Binancen treideistä. Tämä voi olla haastavaa, jos treidejä on paljon. Tämän vuoksi kannattaa käyttää erillistä vero-ohjelmaa. Suosittuja vaihtoehtoja ovat Koinly (kuvassa) sekä Cointracking.

koinlyio

Voit ladata verosoftaan treidisi CSV-tiedoston avulla tai kytkeä päälle API:n, jolloin ohjelma lukee automaattisesti kaikki Binancessa tehdyt kaupat.

Löydät Binance verotus eli treidaus- sekä transaktioraportit seuraavasti. Klikkaa päävalikosta Wallet ja valitse Transaction History. Näet tältä sivulta kaikki kotiutukset ja talletukset.

Klikkaa päävalikosta Orders ja valitse Spot Order. Tämän jälkeen saat sivun vasempaan reunaan lisävalinnat Order History ja Trade History. Näiltä sivuilta voit ladata tiedoston treideistäsi.

Suosittelemme tallentamaan kaupankäyntidatan esimerkiksi kerran kuukaudessa. Pörssit voivat poistaa vanhaa dataa tasaisin väliajoin, joten sitä on syytä kerätä talteen jatkuvasti. Kannattaa myös ottaa treideistä ja transaktioista screenshotit.

Binance turvallisuus

Binancea voidaan pitää yhtenä markkinoiden turvallisimmista pörsseistä. Sen holveissa pyörii enemmän kryptovaluuttaa kuin kilpailijoilla yhteensä, joten Binancen turvallisuuasetukset ovat huippuunsa viritetyt. Jokaisen käyttäjän on silti pidettävä huolta omista salasanoistaan sekä tilin turvallisuudesta.

Klikkaa päävalikosta pyöreää käyttäjäikonia ja valitse avautuvasta listasta Security.

Security

Tältä sivulta voit ottaa käyttöön useita erilaisia turvallisuusasetuksia. On jokaisen oma valinta, miten paljon tiliä haluaa suojata. Jokainen turvallisuusasetus tekee käytöstä aina pykälän raskaampaa.

Bitcoinkeskus suosittelee ottamaan ainakin kaksivaiheisen autentikoinnin eli 2FA:n käyttöön. Tämä on suositeltavaa jokaisessa palvelussa, missä se on tuettuna. Lista turvallisuusasetuksista näyttää seuraavalta.

Security options

Tämä ei tarkoita sitä, että Google & SMS Authentication olisivat päällä! On-painike tarkoittaa, että sitä klikkaamalla saat ko. asetuksen käyttöön. Kun option on käytössä, tilalle tulee Disable-painike.

Klikkaa On-painiketta Google Authentication -riviltä. Lataa sen jälkeen Google Authenticator appi joko Applen tai Googlen sovelluskaupasta ja seuraa ruudun ohjeita. Muista ottaa viimeisessä vaiheessa annettu backup-koodiavain talteen. Pääset sen avulla tilillesi, jos puhelimesi ei ole käytössä.

Voit asettaa myös sallittuja osoitteita kotiutuksiin (whitelist) sekä ottaa Anti-Phishing koodin käyttöön.

Binance Earn ja futuurit

Binance on nykyään paljon muutakin kuin pelkkä pörssi. Viime vuosina tarjontaan on lisätty mm. futuurit, staking, Launchpad ja säästöpalvelut (saving).

Ylävalikosta löytyvät futuurit ovat nousseet hurjaan suosioon niiden julkaisun jälkeen. Kyseinen markkina on suunnattu vain ammattisijoittajille, joten aloittelijan kannattaa pysyä sieltä loitolla. Futuurit mahdollistavat jop 100x-vivutuksen käytön ja kovan riskinoton.

Binance Earn sopii sen sijana myös ”taviksille”. Löydät sen klikkaamalla päävalikosta Finance -> Binance Earn. Löydät tältä sivulta useita erilaisia vaihtoehtoja passiivisen tulon tienaamiseen.

Binance earn

Tarjolla on Flexible Terms sekä Fixed Terms -tuottoja. Flexiblen korot ovat pienemmät, mutta sinulla on optiona siirtää varat takaisin lompakkoosi nopealla aikataululla. Jos lukitset varasi esim. 7, 14 tai 30 päivän ajaksi, Binance maksaa selkeästi korkeampaa korkoa.

Kolmas vaihtoehto on DeFi Staking, jossa on vielä korkeampia tuottolukuja. Jos säilytät Binancessa varoja pitkäaikaisesti, kannattaa tutustua Binance Earn -vaihtoehtoihin. Tarjolla on paikoin jopa 20 prosentin vuosikorkoa monille tunnetuille valuutoille. Lompakkosi saldo kasvaa ajan mittaan mukavasti steikkauksen avulla.

Binancen maksamat korot ovat hyvin kilpailukykyisiä muihin vaihtoehtoihin verrattuna.

Binance kokemuksia ja arvostelu

Tämä artikkeli oli vasta pintaraapaisu Binancen palveluihin ja ominaisuuksiin. Kyseessä on nykyisin valtava kokonaisuus. Binance vahvistaa koko ajan asemaansa markkinoiden johtavana kryptovaluuttapörssinä.

Bitcoinkeskuksella on positiivisia Binance kokemuksia jo vuosien ajalta. Aktiivisen treidaajan on lähes mahdoton sivuuttaa tätä pörssiä. Binancen tarjonta on markkinoiden parhaimmistoa, minkä lisäksi sen kulutaso on myös todella matala. Tämä yhdistelmä tekee Binancesta kryptomarkkinoiden ykkösvalinnan.

Nykyisin tarjolla on myös Binancen oma debit -kortti. Se toimii myös Suomessa kaikissa kaupoissa. Voit käyttää tilisi saldoa suoraan debit-kortin avulla. Kun tähän lasketaan lisäksi futuurit, korkotuotot ja paljon muuta, on helppo suositella Binancea kaikille sijoittajille.

Negatiivisena puolena ovat lähinnä palvelun koosta johtuvat ongelmat. Binance on paikoin vaikeuksissa valtavien asiakasvirtojen kanssa, mikä näkyy asiakaspalvelun hitautena – etenkin markkinoiden kuumimpina aikoina. Tämä on globaalien pörssien heikko kohta; kymmenet miljoonat asiakkaat tarkoittavat ruuhkia asiakapalvelussa.

Bitcoinkeskus suosittelee tutustumaan Binanceen ja sen valikoimiin. Tarjolla on myös todella hyvin toimiva mobiilisovellus sekä iOS:lle että Androidille, jolla voit suorittaa kaikki tässä artikkelissa kuvatut toiminnot. Monien peruskäyttäjien mielestä mobiilisovellus on jopa helpompi kuin desktop-versio.

Avaa Binance-tili tästä

Seuraa myös Binancea sosiaalisessa mediassa, niin pysyt ajan tasalla pörssin tapahtumista. Virallinen Twitter-tili on @binance ja Reddit-sivu löytyy osoittesta Reddit.com/r/binance. Kannattaa myös seurata toimitusjohtaja Changpeng ”CZ” Zhaon tiliä. Hän on erittäin aktiivinen twiittaaja.

FAQ

Alta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä Binanceen liittyen.

Onko Binance luotettava?

Binance on perustettu vuonna 2017, ja se nousi nopeasti maailman johtavaksi kryptovaluuttapörssiksi. Binance on tällä hetkellä luotettavimpien pörssien joukossa.

Onko Binance turvallinen?

Kaikki suuret kryptovaluuttapörssit ovat jatkuvasti verkkorikollisten tähtäimessä. Binance on hoidellut kaikki vaaratilanteet hyvin. Sen asiakkaat eivät ole koskaan menettäneet varojaan hakkeroinnin vuoksi.

Onko Binance parempi kuin suomalaiset pörssit?

Binancen tarjonta ja palveluiden laajuus on täysin omassa luokassaan myös ulkomaisiin pörsseihin verrattuna. Futuurit, staking, louhintapoolit, alhaiset kulut, debit-kortti jne. Kotimaiset kauppapaikat sopivat paremmin aloittelijoille. Binance tarjoaa enemmän vaihtoehtoja aktiivitreidaajille.

Mikä on Binance Coin (BNB) ?

Binance Coin on Binance-pörsson luoma kryptovaluutta. Säilytä pieni määrä tokeneita Binance-tililläsi kulujen maksamiseen, niin saat 25% alennuksen. Nykyisin Binance Coinin nimeksi on vaihdettu BNB. Se on myös  älysopimusalusta BNB Chainin natiivivaluutta, jolla maksetaan BNB Chainin transaktiomaksut.

Mikä on TrustWallet?

TrustWallet on Binancen omistama kryptovaluuttalompakko mobiililaitteille. Se soveltuu erityisesti Binance Coinin säilytykseen sekä Binance Smart Chainin päälle rakennettujen DeFi-palveluiden käyttöön.

Mitä kryptovaluuttoja voin ostaa Binancesta?

Binancen listoilla on satoja eri kryptovaluuttoja, ja tarjonta päivittyy jatkuvasti. Löydät todennäköisesti Binancesta ainakin kaikki top 100 -kryptovaluutat sekä paljon muuta.

Mitkä ovat Binancen kulut?

Treidauspalkkiot ovat vain 0,1 % matalimmalla tasolla. Saat 25 prosentin alennuksen käyttämällä BNB-tokenia niiden maksuun. Mitä enemmän treidaat, sen alemmas kulut putoavat.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

39 kommenttia

  1. KYC täytyy suorittaa aina kun suorittaa pankkisiirtoja (suuntaan tai toiseen). Jos klikkaat lompakkonäkymästä EUR-saldon perästä Withdraw niin ruudulle tulee popup-ikkuna joka ohjaa KYC-prosessiin.

   1. Tarvitaanko KYC jos siirtää cryptovaluuttaa esim. Binancen ja Coinmotionin välillä molempiin suuntiin? Coinmotionissa voi sitten myydä kryptot euroiksi ja siirtää pankkiin koska coinmotionissa tunnistus tehty suomalaisittain sähköisellä pankkitunnistusmenetelmällä? Näin Binancessa mahdollista tehdä kauppaa ilman että suorittaa koskaan KYC-prosessia?

    1. Ei tarvitse KYC:tä suorittaa jos siirtelet Binanceen / Binancesta kryptovaluuttoja. Siellä on tosin siirtoraja 2 BTC per päivä. Jos toi ei ole ongelma, niin sitten voi toimia ilman tilin varmennusta.

 1. Olen melko tuore kryptotreidaaja ja kysymys verotuksesta:

  Miten Binancesta see helposti tiedot verotusta varten, kun sikäli mikäli olen oikein ymmärtänyt että aina kun vaihdan esim bitcoinia muuhun kryptoon, niin se realisoi verotuksen. Miten tästä saa helpoiten otettua ns. kuitin Binancesta?

  1. Olet ihan oikeassa siinä, että jokainen treidi realisoi verotuksen. Klikkaa päävalikosta Orders -> Spot Order. Sieltä löytyy sitten Order History ja Trade History.

   Huom. Voit listata vain 3kk kerrallaan, mutta pääset myös kauemmas historiaan siten että valitset ensin päättymispäivän esim. 1.11.2020 ja sitten alkamispäivän 1.9.2020 niin listaus onnistuu tuolta esimerkkiväliltä.

 2. Apua? Rekisteröidyin Binanceen, siirsin rahaa pankista (2 päivää) nyt ostin Docecoineja.
  Nyt haluan myydä ne pois niin miten helv.. se onnistuu ja suoraan tililleni? ja mikä on ADD WITHDRAWAL ADDRESS ??

  1. Kun osasit jo ostaa Dogecoineja, niin myyntihän tapahtuu aivan samalla tavalla. Vaihdat vain ostolaatikkoon EUR ja myyntilaatikkon DOGE. Sitten vain lompakosta (Wallet) Eurot-riviltä withdraw ja seuraat ohjeita.

   1. Kiitos tiedosta, mutta sanoo että minulta puuttuu ihme osoite
    You don’t have any whitelisted addresses yet.
    että ei ole mihin siirtää rahoja ?

    1. Eli menen, WALLET, FIAT AND SPOT,
     sitten painan withdraw. Crypto valittuna, ja siihen coin:iin laitan Dogecoin.
     mutta oikeella laatikossa lukee You don’t have any whitelisted addresses yet.
     imeisesti pitää mennä sitten siis address managmentiin ja siellä ADD WITHDRAW ADDRESS, siellä coin DOGECOIN, mitä select networkiin laitetaan, dogecoin? entä wallet label ? ja address ?

     1. Sä voit ottaa myös tuon whitelist-toiminnon pois päältä, niin ei tarvitse tuota tehdä erikseen. Dogecoin network (jos haluat Dogecoin-verkossa siirtää), wallet label tarkoittaa varmaankin lompakon nimeä (esim. ”Mun Doge-lompakko”) ja address-kohtaan sitten Dogecoin-lompakkosi osoite.

 3. Veloittaako tämä käyttäjätililtä muita kuluja, kuin kaupankäyntikuluja? Täytyykö maksaa ikään kuin jäsenmaksua? Onko käyttäminen ilmaista pl. kaupankäyntikulut?

  1. En tiedä että missään pörssissä olisi käytössä ns. jäsenmaksua tai erillistä tilin avaamismaksua. Kotiutuksista velotetaan aina kulu, joissain pörsseissä on kuluja myös talletuksesta jos käyttää tiettyjä talletustapoja. Muuten sitten kuluja maksetaan vain treideistä.

 4. Voisiko joku selventää, mistä löytyy tuo whitelist address, mikä se on? Cryptojen osto luottokortilla kyllä onnistuu kokoajan, mutta mikään nosto ei. Kaikki tökkää tuohon whitelist addressiin. Jos kirjoitan whitelist address kohtaa vaikka ”Pasi”, niin se ei toimi. Ei minulla näy misään mitään osoitetta.

  1. Tuo whitelist on asetus, jonka voi kytkeä päälle/pois asetuksista. Se tarkoittaa sitä, että noston voi tehdä vain ennalta hyväksyttyihin osoitteisiin. Jos ei meinaa onnistua niin kannattaa kysellä neuvoja Facebookin puolelta, jos joku on paininut saman probleeman kanssa: https://www.facebook.com/groups/187549938068445

 5. Kiitos avustasi, mutta ei hyvöksy Dogecoin nimeä addressiin..
  The withdrawal address format is wrong. Please check the withdrawal address length and character content and try again

  1. Address on Dogecoin-lompakkosi osoite eli se osoite mihin olet kotiuttamassa varoja. Siihen ei tule tekstiä Dogecoin vaan saat sen osoitteen Dogecoin-lompakostasi.

 6. Kiitos, sain copy pastella tehtyä lompakon, koitan nyt saada selville että olen valmiina kotiuttamaan dogecoinit suomen tililleni kun Musk twiittaa kurssin ylös,
  Mutta jos vielä autatte, testasin siirtoa eli laitoin withdraw 2000kpl dogecoineja sinne dogecoin lompakkoon…. mutta miten pääsen sinne lompakkoon käsiksi ja sieltä rahat kotimaan tilille, eli en minkä valikon alta löydän tämän uuden lompakon jonne myin 2000kpl dogecoinia ?

  1. Elikkä jos saisin neuvon,
   kun myyn dogecoineja pois ja haluan ne osuuspankin tililleni.
   Teenkö näin,
   Menen
   Wallet, FIAT & SPOT
   Withdrawal, painan CRYPTO ja valitsen laatikkoon DOGE COININ
   sitten ADDRESS siin laitan oman tekemäni dogecoinin lompakon osoitteen ( tässähän ei ole tietoa minun osuuspankin tili tietoja )
   transfer networkiin laitan dogecoin
   ja sitten sytän kappalemäärän mitä myyn…
   Mutta mihin nämä sitten menee, kun eivät mene osuuspankin tilille.
   Miten löydän nyt nämä myymäni dogecoinit ja miten ne saan osuuspankin tililleni ?

   1. Withdrawal on kotiutus. Sä voit kotiuttaa joko kryptovaluuttoja kryptovaluuttalompakkoon tai sitten euroja pankkitilille. Jos sä haluat kotiuttaa euroja Osuuspankkiin, sun täytyy ensin vaihtaa ne dogecoinit euroiksi. Sitten kun tilillä on euroja niin FIAT & SPOT -näkymästä euro-riviltä withdraw ja seuraa näytön ohjeita.

    En tiedä mitä kautta ostit dogecoinit alun perin tilillesi kun Binancessa on erilaisia pörssinäkymiä. Olet kuitenkin osannut jo dogecoineja ostaa, niin menet samaan paikkaan nyt sitten myymään ne 🙂

    1. Kiitos jälleen kerran, siirsin Binancen tilille ihan normaalilla pankki siirrolla, kesti yhden päivän.
     Saisinko vielä tähä ohjeita mistä ja miten saan vaihdettua DOGECOINIT EUROIKSI?
     Minulla oli jäänyt 5€ tilille ja se onnistui kyllä helposti kotiuttaa osuuspankin tililleni

     1. Lyöysin TRADE valikon alta, en ollut tätä käyttänyt koska siirsin suoraan osuuspankista dogecoiniin rahat. mutta Iso Kiitos avustasi!

 7. Hei osaatko auttaa, Onnistuin siirtämään jotenkin omat varani pois fied & spotista, cross & marginiin. mietin teinkö oikein, tuskin. nyt en kuitenkaan sieltä saa siirrettyä niitä pois. tulee kirjoitus, että transfers amount exceeds available balance

 8. En saa kotiutettua €urojani SEPAlla omalle DanskeBankin tililleni.
  Ilmoitus aina: status failed. Olen yrittänyt useita kertoja.
  Address verification -> verified eli kunnossa.
  Mikä vikana ?

 9. Moi. Tutustun juuri kryptosijoitteluun ja avasin tilin Binanceen. Jos haluan pelata esim. niin, että ostan jotain altcoinia ja kun se on noussut niin vaihdan ne stablecoineihin odottelemaan seuraavaa sopivaa kohdetta. Sen jälkeen ostan taas altcoineja ja niin edelleen ja yritän sillä tavalla kasvattaa kassaa niin kysymys kuuluukin pitääkö tosiaan jokainen vaihto pistää ylös verottajaa varten, vaikka en kotiuttaisi latin latia vaikka vuoteen?

  1. Moi Rami! Jokainen treidi täytyy tosiaan kirjata ylös ja laskea voitto/tappio niistä, vaikka et ”kotiuttaisi” euroiksi mitään. Tsekkaa Koinly: https://koinly.io/fi/ — vaikuttaa olevan tällä hetkellä suosituin ohjelmisto suomalaisten keskuudessa.

 10. Onko tietoa kun nyt löytyy binance tili henkkoht puolelta miten pystyy yritystilin avaamaan? Ja pystyykö nämä kaksi olla kumminkin päällekkäin päällä?

 11. Moikka!
  Onko kokemusta eurojen nostosta Binancesta takaisin suomalaiseen pankkiin nyt, kun sepa siirrot ovat pois käytöstä?

  1. Kortille kotiuttaminen ilmeisesti toimii ihan hyvin. Siirrä vaihtoehtoisesti kryptovaluutta Binancesta sellaiseen kauppapaikkaan, josta SEPA-siirto onnistuu.

 12. Hei.
  Millä olette siirrelleet euroja palveluun kun SEPA on poissa pelistä?
  VISA-siirtopalkkio melko suolaisia…. (2%)

 13. Binance on ihan ok jos ei haittaa,
  – että ensinnäkään sulla ei itselläsi ole ollenkaan niitä rahoja, eli siis sitä salausavainta yms, vaan ne on binancella. Et siis periaatteessa omista niitä rahoja. Hakkeri-isku Binanceen vie kaikki rahasi.
  – jos et tahdo toimia lain mukaan: Binance ei anna sulle sun menneitä tapahtumia veroja varten, jos tahdot edellisen vuoden transaktiot niin ainoa vaihtoehtosi on maksaa kolmannelle osapuolelle (Binancen tytäryhtiöitä) että hakevat binancen API:sta sun tekemät myynnit ja ostot noin 60-100 dollarin hintaan per haku. Eli vuodessa siis kuluja vähintään tuo 60 euroa. Taistelin just aiheesta Binancen huonon asiakaspalvelun kanssa: et saa kuin edellisen 12kk datan itse ladattua ja sekin on todella huonosti jäsennelty toisin kuin Coinbasella. Binancella on siis kyseinen tieto, mutta eivät sitä anna käyttäjälle itselleen (käsittääkseni Suomessa laitonta). Vituttaa kyllä huolella, en saa nyt edellisen vuoden veroilmoitukseen 1.1.-31.3.21 tietoja, koska binance ei niitä mulle anna. Coinbaselta saa kyseiset tiedot 2 klikkauksella.
  – Binancella crypto-siirrot on jääätävän kalliita: jos tahdot vaikka siirtää ethereumia toiseen lompakkoon, niin se on sellainen 10 euroa per siirto vai oliko peräti 20 e.
  – Binance spämmää sua monta kertaaa viikossa kaiken maailman huijauksilla: voit voittaa sitä ja tätä kun maksat niin ja niin paljon ja laitat rahojasi siihen ja tohon uuteen projektiin kiinni.
  – Olen ollut Binancen käyttäjä pari vuotta, mutta edelleenkin pidän sitä jonkin sortin huijauksena. Kulut on tosi korkeat ja maksuja on joka välissä. Niillä on aika paljon sivubisneksiä ja oikeasti yrittävät vaan saada sun rahat vaikkakin rehellisesti.

 14. Binancen tili on lukittu, kun en ole pitkään aikaan sitä käyttänyt. Millainen tunnistautumisprosessi pitää tehdä, että tiliä voisi taas käyttää?

  1. Sun täytyy kysyä tuota tarkemmin Binancen supportista. Saat varmaankin kirjautumisen yhteydessä ohjeita siitä, mitä pitää tehdä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *