Binance arvostelu ja kokemuksia

Binance kokemuksia

Binance on maailman johtava kryptovaluuttapörssi. Sen kryptotarjonta on huippuluokkaa, minkä lisäksi pörssistä löytyvät futuurit, staking sekä paljon muuta! Kesällä 2020 avatut pankkitalletukset vahvistavat Binancen asemaa entisestään. Tämä artikkeli on Binance arvostelu ja käyttöopas. Käymme läpi pörssin taustoja, rekisteröinnin, tärkeimmät toiminnot sekä tietysti Binance kokemuksia.

Rekisteröidy Binancelle

Binance on kiinalaistaustainen pörssi

Binance on vuonna 2017 perustettu kryptovaluuttapörssi. Sen toimitusjohtaja & perustaja Changpeng Zhao on yksi kryptoskenen tunnetuimmista (ja rikkaimmista) henkilöistä. Zhaolla on pitkä tausta treidausohjelmistojen kehittämisestä sekä pörsseistä. 

Binance on projekti, jota hiottiin vuosien ajan erittäin vahvalla tiimillä. Tästä syystä pörssin suosio räjähti maailmanlaajuisesti vuoden 2017 kryptohuumassa. Kun muut sivustot menivät jumiin, Binance rullasi 24/7 valtavasta asiakasmäärästä huolimatta. 

Vaikka Binance on iältään varsin nuori, se on ollut jo pari vuotta maailman johtava kryptovaluuttapörssi. Binancen tarjonta sekä volyymit ovat aivan omaa luokkaansa. Yhtiöllä on nykyisin kymmeniä miljoonia asiakkaita ympäri maailmaa.

binance etusivu 2020
 Binancen etusivu vuonna 2020

Binancen tavaramerkkinä on ollut jatkuva kehittyminen. Vaikka pörssi on saavuttanut markkinoiden ykkössijan, se on jatkanut kehitystyötä ja tuonut asiakkailleen uusia ominaisuuksia joka vuosi. Binancen oma debit-kortti, futuurit, steikkaus, LaunchPad ja osaketokenit ovat vain muutamia esimerkkejä.

Binance on myös suomalaisten suosima kauppapaikka. Kesällä 2020 käyttöönotetut SEPA-pankkisiirrot ovat vahvistaneet sen asemaa entisestään.

Onko sinulla Binance kokemuksia? Kommentoi artikkelin alle ja kerro oma mielipiteesi!

Binance kokemuksia – rekisteröinti

Tilin avaaminen Binancelle on todella helppoa – tarvitset vain toimivan sähköpostiosoitteen. Klikkaa alla olevaa linkkiä, niin pääset suoraan rekisteröintilomakkeelle.

Rekisteröidy Binancelle

Syötä käyttäjätunnus, salasana sekä sähköpostiosoitteesi. Saat tämän jälkeen viestin sähköpostiisi, jossa on linkki tilin vahvistamiseksi. Klikkaa vahvistuslinkkiä, niin sinut ohjataan palveluun. Tilisi on nyt avattu!

Huom. Tämä artikkeli tehdään desktop-version eli tavallisen selainversion näkökulmasta. Jos käytät Binancea mobiililaitteella, tietyt toiminnot löytyvät hieman eri paikoista.

Binance henkilöllisyyden varmentaminen (KYC)

Rekisteröinnin jälkeen suoritetaan henkilöllisyyden varmentaminen. Tämä toimenpide tehdään jokaisessa pörssissä, jossa käytetään pankkisiirtoja. Binance tukee nykyisin myös nopeita SEPA-siirtoja. Näitä voi suorittaa vasta henkilöllisyyden varmentamisen (KYC) jälkeen. 

Huom. Binance-tiliä voi käyttää myös ilman varmennusta! Silloin voit siirtää sisään ja ulos vain kryptovaluuttoja. Voit esimerkiksi ostaa euroilla bitcoineja Coinmotionista, siirtää ne Binanceen, ja treidata bitcoinit sitten muihin valuuttoihin. Jos henkilöllisyyden varmentamisessa on ongelmia, voit aina käyttää tätä optiota.

Aloita KYC klikkaamalla päävalikosta pyöreää käyttäjäikonia ja valitse avautuvasta valikosta Identification.

Binance KYC valikko

Pääset seuraavaksi Basic Info -sivulle, josta löytyy keltainen Verify-nappi. Älä aloita KYC-prosessia, ennen kuin sinulla on tarvittava laitteisto sekä kuvamateriaali valmiina!

Tarvitset tunnistautumiseen kuvan henkilökortista, ajokortista tai passista. Jos käytät henkilökorttia tai ajokorttia, niin ota kuvat molemmilta puolilta. Ota lisäksi selfie itsestäsi jo valmiiksi. Käytä hyvälaatuisia kuvia, joista kaikki tiedot ovat luettavissa. 

Viimeisessä vaiheessa tarvitaan myös web-kameran käyttöä. Suorita prosessi siis sellaiselta laitteelta, jossa on toimiva kamera. Tsekkaa tarvittaessa tämä Youtube-video ennen aloittamista.

Kun kaikki on valmista, klikkaa Verify-nappia ja aloita KYC-prosessi. Saat ruudulle alla olevan popup-ikkunan, josta henkilöllisyyden varmennus suoritetaan.

binance-kyc

Ensimmäisessä vaiheessa valitset kotimaan. Seuraavaksi syötetään nimi, syntymäaika sekä osoitetiedot.

Kolmannessa vaiheessa valitset käytettävän ID-kortin: ID-card (henkilökortti), Passport (passi) tai Driver’s License (ajokortti). Klikkaa haluamaasi vaihtoehtoa ja lataa ohjeiden mukaisesti kuvat järjestelmään. Tämän jälkeen Binance pyytää sinua myös lataaman selfien. 

Viimeisessä vaiheessa tarvitaan kameraa. Sinun on mm. liikuteltava päätäsi kameran edessä, jotta järjestelmä voi varmistua kyseessä olevan aito henkilö.

Bitcoinkeskuksella ei ole negatiivisia Binance kokemuksia tästä osioista, mutta viimeinen vaihe (kamera) on aiheuttanut ongelmia muissa palveluissa. Vinkkinä voi antaa sen, että suorita toimenpide hyvin valaistuissa tilassa. Kokeile myös liikkua lähemmäs tai kauemmas kameraa. Tämä vaihe voi vaatia pari minuuttia säätämistä. 

Binance talletus euroilla – pankkisiirto tai luottokortti

Kun olet suorittanut tilin varmennusprosessin, voit tehdä pankkisiirron Binance-tilillesi.

Klikkaa päävalikosta Wallet -> Fiat And Spot. Tämän jälkeen klikkaa sivulla näkyvää keltaista Deposit-painiketta. Seuraavaksi valitset Crypto | Fiat -vaihtoehdoista Fiat-option (katso alla oleva kuva).

fiat deposit

Seuraavaksi valitset käytettäväksi valuutaksi (Currency) euron. Klikkaa sitten Bank Deposit kohdasta Bank Transfer (SEPA). Tämä on suomalaisille helpoin ja nopein tapa talletaa euroja. 

Syötä haluamasi summa ja klikkaa Continue. Seuraavaksi saat ruudulle pankin tiedot, johon siirto tehdään. Tärkeää on huomioida Binancen antama Reference Code. Tämä syötetään siirron viestikenttään. Vastaava käytäntö on myös muiden pörssien pankkitalletuksissa.

Talletus näkyy minuuteissa tai tunneissa – riippuen käyttämästäsi pankista. SEPA-siirrot näkyvät normaalisti viimeistään seuraavana pankkipäivänä. 

Voit myös tallettaa Binancelle euroja debit-kortilla / luottokortilla, joka on nopea tapa siirtää tilille euroja. Löydät tämän vaihtoehdon päävalikon vasemmasta ylänurkasta (“Buy Crypto”). Katso alla oleva kuva.

binance deposit debit cardSeuraavaksi ruudulle avautuu simppeli lomake kryptovaluuttojen ostoa varten. Valitse haluamasi summa ja kryptovaluutta. Jos listalla ei ole juuri haluamaasi valuuttaa, osta Bitcoinia, sillä se on helppo treidata mihin tahansa muuhun kolikkoon. Seuraa sitten ohjeita ja syötä korttisi tiedot oston suorittamiseksi.

Huomaa, että korttitalletukset ovat aina pankkisiirtoa selvästi kalliimpi vaihtoehto.

Kryptovaluutan osto ja myynti (helppo tapa)

Kun tililläsi on euroja, voit hankkia haluamaasi kryptovaluuttaa!

Binance tarjoaa muiden pörssien tavoin kaksi eri tapaa kryptojen ostamiseksi: aloittelijoiden optio ja kokeneempien käyttäjien vaihtoehto. Tsekataan helpoin vaihtoehto ensin.

Klikkaa päävalikosta Trade ja valitse ylin vaihtoehto eli Convert.

Binance päävalikko trade

Convert-optio tarjoaa käyttäjälle simppelin lomakkeen, josta voit valita haluamasi valuutat. Alla olevassa esimerkissä ostetaan euroilla bitcoineja.

Convert

Lomakkeella ei näy tässä vaiheessa vielä Bitcoinin kurssia. Kun klikkaat Preview Conversion, Binance hakee pörssin puolelta ajantasaisen kurssin. Vahvista osto, niin bittirahat ovat tililläsi parissa sekunnissa!

Myynti suoritetaan täysin vastaavalla tavalla. Klikkaa itsesi tälle lomakkeelle, ja vaihda From-kohtaan BTC ja To-riville EUR. Näin saat konvertoitua bitcoinit takaisin euroiksi! Voit vaihtaa tällä lomakkeella myös kryptovaluuttoja toisiinsa. 

Convert-optio ei välttämättä sisällä aivan kaikkia kryptovaluuttoja, jotka ovat treidattavissa Binancen pörssin puolella. 

Kryptovaluutan osto ja myynti (pörssi)

Pääset Binancen pörssin puolelle valitsemalla ylävalikosta Trade -> Classic. 

Classic-vaihtoehto on se pörssi, joka Binancella on ollut aina käytössään. Sen rinnalle ovat siis tulleet edellä mainittu Convert-sivu sekä Advanced -vaihtoehto. Classic tarjoaa peruskäyttäjälle aivan riittävästi työkaluja kauppojen tekemiseen.

Vaihdetaan seuraavaksi eurot bitcoineiksi. Löydät pörssin oikeasta ylänurkasta vaihtoparit. Katso alla olevaa kuvaa ja nuolen osoittamaa riviä. Stablecoinit sekä fiat-valuutat (kuten euron) saat esiin FIAT-vaihtoehdon alta.

Classic vaihtoparit

Seuraavaksi ruudulle listataan kaikki euroilla ostettavat kryptovaluutat. Lista on varsin lyhyt, kun huomioidaan Binancen koko tarjonta. Tämä johtuu siitä, että harvinaisempia altcoineja ostetaan joko bitcoineilla tai Binancen omalla Binance Coinilla (BNB). Myös Tether (USDT) on suosittu vaihtopari.

Käytä hakulaatikkoa löytääksesi haluamasi kryptovaluutan ja sen vaihtoparit. Tarvitset hakua varten kolikon tickerin eli lyhenteen. Esim. Litecoinin sijasta sinun on käytettävä LTC, Bitcoinin sijasta BTC ja niin edelleen. 

Classic hakuYllä olevassa kuvassa on haettu CAKE (PancakeSwap) token. Kuten näkyy, se on treidattavissa USDT, BUSD, BNB ja BTC vaihtoehdoilla. Jos haluaisit ostaa euroilla CAKE-tokenia, se ei onnistu. Sinun olisi ensin vaihdettava eurot johonkin edellä mainituista vaihtoehdosta.

Jos käytät pörssiä usein, voit lisätä valuuttaparin suosikkeihin klikkaamalla sen vasemmalla puolella olevaa tähteä.

Ostetaan tässä esimerkissä euroilla bitcoineja. Valitse vaihtopariksi BTC/EUR ja siirry osto- ja myyntilomakkeelle. Se näkyy kurssigrafiikan alapuolella.

Huomaa, että lomakkeen yläreunassa on kolme vaihtoehtoa: Spot, Cross 3x ja Isolated 5x. Valitse Spot (pitäisi olla myös oletuksena valittuna). Sen alapuolella ovat vaihtoehdot: Limit, Market ja Stop-limit. Valitse näistä Market. Kyseinen vaihtoehto sopii aloittelijalle, sillä kaupat tehdään välittömästi.

Binance Classic osto

Limit ja Stop-limit mahdollistavat rajahintaiset toimeksiannot, eli voit ostaa tai myydä bitcoinia kun kurssi liikkuu haluamallesi tasolle. Tässä vaihtoehdossa treidisi jäävät auki ja täyttyvät aikanaan jos kurssi liikkuu suotuisaan suuntaan. Limit-kauppohin ei mennä tässä oppaassa tarkemmin.

Kuvassa näkyvä alempi nuoli osoittaa vedettävään palkkiin. Liikuta sitä oikealle, jos haluat esim. ostaa bitcoineja 100 prosentilla tai 50 prosentilla käytössä olevista euroistasi. Voit myös syöttää Amount kohtaan määrän, esim. 0.01 BTC. Klikkaa lopuksi vihreää Buy-nappia.

Jos yrität tehdä oston maksimimäärällä (100 %) ja saat virheilmoituksen, se johtuu siitä, että markkinahinta on muuttunut kalliimmaksi juuri ennen ostoasi. Kokeile siinä tapauksessa muuttaa ostettavaa määrä hieman pienemmäksi.

Myynti tapahtuu täysin vastaavalla tavalla. Etsi pörssistä ensin haluamasi valuuttapari ja käytä sitten ostolomakkeen vieressä olevaa myyntilomaketta.

Classic myynti

Suosittelemme aloittelijoille jälleen Limit / Market / Stop-limit -vaihtoehdoista Market-optiota. Pidä huoli ennen myyntiä, että tämä vaihtoehto on valittuna.

Voit liikuttaa valkoista palkkia myydäksesi esim. 50 tai 100 prosenttia omistuksistasi. Yllä olevassa esimerkissä on syötetty myytävä summa 0.001 BTC. Klikkaa punaista Sell-painiketta niin kaupat toteutuvat. 

Ostot ja myynnit näkyvät tililläsi välitömästi. Klikkaa päävalikosta Wallet -> Fiat and Spot, niin pääset tarkastelemaan tilisi saldoja.

Binance talletus kryptovaluutoilla

Binancelle on mahdollista siirtää mitä tahansa palvelun tarjoamaa kryptovaluuttaa. Voit myös kotiuttaa ostoksesi ulkopuoliseen lompakkoon. Tallennetaan palveluun seuraavassa esimerkissä bitcoineja.

Näet kaikkien tililläsi olevien kryptovaluuttojen saldot, kun valitset yläpalkista Wallet -> Fiat and Spot. Jos et löydä heti haluamaasi kryptovaluuttaa, käytä hakutoimintoa. Tässä esimerkissä haemme Bitcoinin.

Wallet search

Crypto Balance -kohdassa pitäisi nyt näkyä listattuna haluamasi kryptovaluutta. Listan viimeinen sarake on nimeltään Action. Jokaisen kryptovaluutan kohdalla on erikseen Buy | Deposit | Withdraw -vaihtoehdot. Klikkaa Deposit-linkkiä, niin pääset talletussivulle.

Talletussivulta saat näkyviin osoitteen, johon siirto suoritetaan. Tässä on huomioitava pari tärkeää pointtia.

Talletus

Kuvassa näkyy rivi, jossa on vaihtoehdot BTC, BEP2 jne. Tämä johtuu siitä, että bitcoineja liikkuu nykyisin myös muissa kuin Bitcoinin omassa lohkoketjussa. Kyse on silloin ns. wrapped-tokeneista. Tämä ei koske vain bitcoinia. Vastaavia optioita voi tulla eteen myös muillakin kryptovaluutoilla, esim. Ethereumin kohdalla saat optiot BEP2, BEP20 ja ERC20.

Emme voi tässä käydä läpi kymmenien eri kolikoiden kaikkia optioita. Jos olet sen verran untuvikko, ettet osaa valita oikeaa verkkoa, niin kysy ensin kokeneemmilta käyttäjiltä apua! Muussa tapauksessa saatat hukata varasi. Lomakkeella pitäisi olla oletuksena valittu default-vaihtoehto, esim. Bitcoinilla BTC, Ethereumilla ERC20 jne.

Bitcoinin tapauksessa teemme siirron BTC-verkkoon. Kuvassa näkyvä nuoli osoittaa kahteen ikoniin: vasemmanpuoleinen neliö kopioi osoitteen leikepöydälle. Oikeanpuoleinen ikoni tuo esiin QR-koodin. Voit skannata sen, jos käytät lähetykseen mobiililompakkoa.

Suorita seuraavaksi siirto kyseiseen osoitteeseen. Siirtonopeus riippuu lähettäjästä sekä käytetystä kryptovaluutasta.

Bitcoinkeskuksella on positiivisia Binance kokemuksia lukuisista talletuksista. Käsittelyajat ovat todella nopeita, ja esim. Bitcoin-talletukset ovat käytössä jo yhden (1) vahvistuksen jälkeen.

Binance kotiutus kryptovaluutoilla

Vaikka Binancea voi pitää turvallisena säilytyspaikkana, moni haluaa silti kotiuttaa ostokset omaan lompakkoonsa. Tämä onkin suositeltava tapa. Pörssissä kannattaa säilyttää vain sellaisia valuuttoja, joita tarvitset päivittäin kaupankäyntiin. 

Valitse jälleen päävalikosta Wallet -> Fiat and Spot, niin pääset lompakkosi saldoihin. Crypto Balance -listassa on näkyvissä kaikki kryptovaluutat, joita tililtäsi löytyy. Klikkaa tällä kertaa Withdraw-linkkiä haluamasi kryptovaluutan kohdalla.

Kotiutamme tässä esimerkissä bitcoineja. Kotiutuslomake näyttää seuraavalta.

kotiutus

Tietyillä kryptovaluutoilla edessä on jälleen verkon (lohkoketjun) valinta. Esimerkiksi Bitcoin, Ethereum ja Binance Coin voidaan lähettää moniin eri lohkoketjuihin wrapped token -formaatissa. Ole huolellinen, että valitset oikean vaihtoehdon. Muussa tapauksessa voit menettää varasi.

Emme voi tässä käydä läpi kymmenien eri kolikoiden kaikkia optioita. Jos olet sen verran untuvikko, ettet osaa valita oikeaa verkkoa, niin kysy ensin kokeneemmilta käyttäjiltä apua! Kotiutuslomakkeella ei ole defaultina valittu mitään optiota.

Teemme aivan tavallisen Bitcoin-kotiutuksen, eli valitaan verkoksi Bitcoin (BTC). Recipient Address -laatikkoon syötetään puolestaan vastaanottajan osoite. Sivulla näkyvät myös siirron kulut. Klikkaa lopuksi Submit, jonka jälkeen Binance pyytää sinulta 2FA-koodia sekä lähettää erillisen sähköpostivahvistuksen, jos nämä turvallisuusasetukset ovat valittuna.

Binancen käsittelyajat ovat normaalisti todella nopeita myös kotiutuksissa. Transaktion kokonaiskesto riippuu taas käyttämästäsi kryptovaluutasta sekä vastaanottavasta lompakosta. 

Binance kulut

Binance on kulujen puolesta erittäin kilpailukykyinen pörssi. Sen volyymi on ylivoimaisesti markkinoiden suurin, joten Binance voi pitää kulut erittäin alhaalla. Pienempiä kuluja on vaikea löytää. 

Saat kulut vieläkin alemmas, kun maksat ne käyttäen Binancen omaa kryptovaluuttaa, Binance Coinia (BNB). Jokaisen aktiivisen treidaajan kannattaa siis holdata edes pieni määrä BNB-tokeneita. Klikkaa tämän jälkeen päävalikosta käyttäjäikonia ja valitse listasta ylin vaihtoehto, jossa näkyy email-osoitteesi.

Valikko

Pääset tämän jälkeen sivulle, jossa näkyy paljon informaatiota käyttäjätilistäsi. Oikeasta alanurkasta löydät kohdan Your Trading Fee Level. Sen alapuolella näkyy käytössä oleva kulutaso.

binance-vip

Valitse vaihtoehto: Using BNB to pay for fees ( 25% discount ). Tämän jälkeen kulusi putoavat 0,1 prosentin lähtötasolta 0,075 prosenttiin.

Kulut ovat vain 0,1 % jo aivan matalimmalla tasolla (VIP 0). Jos treidausvolyymisi ylittää 30 BTC kuukaudessa, pääset VIP 1 -tasolle. Tuolloin kulut ovat 0,09 % (0,0675 % BNB). Tasoja riittää volyymin mukaan aina VIP 9 -levelille asti. Treidaaminen muuttuu sitä halvemmaksi, mitä enemmän kauppoja teet.

Tutustu Binanceen nyt!

Aloittelijoille suunnatuissa palveluissa kulut pyörivät 1-2 prosentin välimaastossa, eli Binance on jopa 10-20 kertaa halvempi kuin monet kilpailevat vaihtoehdot. Aktiivitreidaajille suunnatuissa pörsseissä kulut ovat 0,1-0,5 prosentin maastossa perustasolla. Binance kestää myös vertailun tähän.

Binance turvallisuus

Binancea voidaan pitää yhtenä markkinoiden turvallisimmista pörsseistä. Sen holveissa pyörii enemmän kryptovaluuttaa kuin kilpailijoilla yhteensä, joten Binancen turvallisuuasetukset ovat huippuunsa viritetyt. Jokaisen käyttäjän on silti pidettävä huolta omista salasanoistaan sekä tilin turvallisuudesta.

Klikkaa päävalikosta pyöreää käyttäjäikonia ja valitse avautuvasta listasta Security. 

Security

Tältä sivulta voit ottaa käyttöön useita erilaisia turvallisuusasetuksia. On jokaisen oma valinta, miten paljon tiliä haluaa suojata. Jokainen turvallisuusasetus tekee käytöstä aina pykälän raskaampaa.

Bitcoinkeskus suosittelee ottamaan ainakin kaksivaiheisen autentikoinnin eli 2FA:n käyttöön. Tämä on suositeltavaa jokaisessa palvelussa, missä se on tuettuna. Lista turvallisuusasetuksista näyttää seuraavalta.

Security options

Tämä ei tarkoita sitä, että Google & SMS Authentication olisivat päällä! On-painike tarkoittaa, että sitä klikkaamalla saat ko. asetuksen käyttöön. Kun option on käytössä, tilalle tulee Disable-painike.

Klikkaa On-painiketta Google Authentication -riviltä. Lataa sen jälkeen Google Authenticator appi joko Applen tai Googlen sovelluskaupasta ja seuraa ruudun ohjeita. Muista ottaa viimeisessä vaiheessa annettu backup-koodiavain talteen. Pääset sen avulla tilillesi, jos puhelimesi ei ole käytössä.

Voit asettaa myös sallittuja osoitteita kotiutuksiin (whitelist) sekä ottaa Anti-Phishing koodin käyttöön.

Binance Earn ja futuurit

Binance on nykyään paljon muutakin kuin pelkkä pörssi. Viime vuosina tarjontaan on lisätty mm. futuurit, staking, Launchpad ja säästöpalvelut (saving). 

Ylävalikosta löytyvät futuurit ovat nousseet hurjaan suosioon niiden julkaisun jälkeen. Kyseinen markkina on suunnattu vain ammattisijoittajille, joten aloittelijan kannattaa pysyä sieltä loitolla. Futuurit mahdollistavat jop 100x-vivutuksen käytön ja kovan riskinoton.

Binance Earn sopii sen sijana myös “taviksille”. Löydät sen klikkaamalla päävalikosta Finance -> Binance Earn. Löydät tältä sivulta useita erilaisia vaihtoehtoja passiivisen tulon tienaamiseen.

Binance earn

Tarjolla on Flexible Terms sekä Fixed Terms -tuottoja. Flexiblen korot ovat pienemmät, mutta sinulla on optiona siirtää varat takaisin lompakkoosi nopealla aikataululla. Jos lukitset varasi esim. 7, 14 tai 30 päivän ajaksi, Binance maksaa selkeästi korkeampaa korkoa. 

Kolmas vaihtoehto on DeFi Staking, jossa on vielä korkeampia tuottolukuja. Jos säilytät Binancessa varoja pitkäaikaisesti, kannattaa tutustua Binance Earn -vaihtoehtoihin. Tarjolla on paikoin jopa 20 prosentin vuosikorkoa monille tunnetuille valuutoille. Lompakkosi saldo kasvaa ajan mittaan mukavasti steikkauksen avulla.

Binancen maksamat korot ovat hyvin kilpailukykyisiä muihin vaihtoehtoihin verrattuna.

Binance kokemuksia ja arvostelu – yhteenveto

Tämä artikkeli oli vasta pintaraapaisu Binancen palveluihin ja ominaisuuksiin. Silti, siinä on mittaa aika monta sivua! Tämä kertoo siitä, miten valtava kokonaisuus Binance nykyään on. Palvelu on kasvanut hurjasti vuodesta 2017 ja kasvaa edelleen. Binance vahvistaa koko ajan asemaansa markkinoiden johtavana kryptovaluuttapörssinä.

Bitcoinkeskuksella on positiivisia Binance kokemuksia jo vuosien ajalta. Aktiivisen treidaajan on lähes mahdoton sivuuttaa tätä pörssiä. Binancen tarjonta on markkinoiden paras, minkä lisäksi sen kulutaso on matalin. Tämä yhdistelmä tekee Binancesta kryptomarkkinoiden ykkösvalinnan.

Nykyisin tarjolla on myös Binancen oma debit -kortti. Se toimii myös Suomessa kaikissa kaupoissa. Voit käyttää tilisi saldoa suoraan debit-kortin avulla. Kun tähän lasketaan lisäksi futuurit, korkotuotot ja paljon muuta, on helppo suositella Binancea kaikille sijoittajille.

Negatiivisena puolena ovat lähinnä palvelun koosta johtuvat ongelmat. Binance on paikoin vaikeuksissa valtavien asiakasvirtojen kanssa, mikä näkyy asiakaspalvelun hitautena – etenkin markkinoiden kuumimpina aikoina. Tämä on globaalien pörssien heikko kohta; kymmenet miljoonat asiakkaat tarkoittavat ruuhkia asiakapalvelussa.

Bitcoinkeskus suosittelee tutustumaan Binanceen ja sen valikoimiin. Tarjolla on myös todella hyvin toimiva mobiilisovellus sekä iOS:lle että Androidille, jolla voit suorittaa kaikki tässä artikkelissa kuvatut toiminnot. Monien peruskäyttäjien mielestä mobiilisovellus on jopa helpompi kuin desktop-versio.

Avaa Binance-tili 

Seuraa myös Binancea sosiaalisessa mediassa, niin pysyt ajan tasalla pörssin tapahtumista. Virallinen Twitter-tili on @binance ja Reddit-sivu löytyy osoittesta Reddit.com/r/binance. Kannattaa myös seurata toimitusjohtaja Changpeng “CZ” Zhaon tiliä. Hän on erittäin aktiivinen twiittaaja. 

Seuraavassa muutamia yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia.

Onko Binance luotettava?

Binance on perustettu vuonna 2017, ja se on noussut nopeasti maailman johtavaksi kryptovaluuttapörssiksi. Binance on tällä hetkellä luotettavimpien pörssien joukossa.

Onko Binance turvallinen?

Kaikki kryptovaluuttapörssit ovat jatkuvasti verkkorikollisten tähtäimessä. Binance on hoidellut toistaiseksi kaikki vaaratilanteet hyvin, eivätkä sen asiakkaat ole menettäneet varojaan hakkeroinnin vuoksi.

Voiko Binancelle tehdä pankkitalletuksen?

Kyllä voi. Binance toi SEPA-siirrot palveluvalikoimiinsa kesällä 2020. Siirrot tulevat normaalisti perille yhdessä pankkipäivässä.

Onko Binance parempi kuin Coinmotion tai Coinbase?

Binancen tarjonta ja palveluiden laajuus on aivan eri luokkaa kuin millään muulla pörssillä. Futuurit, staking, IEO Launchpad, oma Bitcoin ja Ethereum louhintapooli jne. Lisäksi kulut ovat erittäin alhaiset. Coinmotion ja Coinbase sopivat paremmin aloittelijoille, sillä ne ovat helppokäyttöisempiä vaihtoehtoja. Binance sopii aktiivisijoittajalle.

Mikä on Binance Coin?

Binance Coin on Binancen oma kryptovaluutta. Kun pidät sitä Binance-tililläsi, saat merkittävän alennuksen treidausmaksuista. Binance Coinin avulla voit tehdä myös IEO-sijoituksia.

Mikä on TrustWallet?

TrustWallet on Binancen rakentama kryptovaluuttalompakko. Se soveltuu erityisesti Binance Coinin säilytykseen.

Mitä kryptovaluuttoja voin ostaa Binancesta?

Binancen tarjonta vaihtelee ajan myötä, mutta pörssistä löytyvät käytännössä kaikki tunnetuimmat (top 100) kryptovaluutat.

Mitkä ovat Binancen kulut?

Treidauspalkkiot ovat vain 0,1 % matalimmalla tasolla. Saat 25 prosentin alennuksen käyttämällä Binance Coinia (BNB) niiden maksuun!

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

35 Comments

  • KYC täytyy suorittaa aina kun suorittaa pankkisiirtoja (suuntaan tai toiseen). Jos klikkaat lompakkonäkymästä EUR-saldon perästä Withdraw niin ruudulle tulee popup-ikkuna joka ohjaa KYC-prosessiin.

   • Tarvitaanko KYC jos siirtää cryptovaluuttaa esim. Binancen ja Coinmotionin välillä molempiin suuntiin? Coinmotionissa voi sitten myydä kryptot euroiksi ja siirtää pankkiin koska coinmotionissa tunnistus tehty suomalaisittain sähköisellä pankkitunnistusmenetelmällä? Näin Binancessa mahdollista tehdä kauppaa ilman että suorittaa koskaan KYC-prosessia?

    • Ei tarvitse KYC:tä suorittaa jos siirtelet Binanceen / Binancesta kryptovaluuttoja. Siellä on tosin siirtoraja 2 BTC per päivä. Jos toi ei ole ongelma, niin sitten voi toimia ilman tilin varmennusta.

 1. Olen melko tuore kryptotreidaaja ja kysymys verotuksesta:

  Miten Binancesta see helposti tiedot verotusta varten, kun sikäli mikäli olen oikein ymmärtänyt että aina kun vaihdan esim bitcoinia muuhun kryptoon, niin se realisoi verotuksen. Miten tästä saa helpoiten otettua ns. kuitin Binancesta?

  • Olet ihan oikeassa siinä, että jokainen treidi realisoi verotuksen. Klikkaa päävalikosta Orders -> Spot Order. Sieltä löytyy sitten Order History ja Trade History.

   Huom. Voit listata vain 3kk kerrallaan, mutta pääset myös kauemmas historiaan siten että valitset ensin päättymispäivän esim. 1.11.2020 ja sitten alkamispäivän 1.9.2020 niin listaus onnistuu tuolta esimerkkiväliltä.

 2. Apua? Rekisteröidyin Binanceen, siirsin rahaa pankista (2 päivää) nyt ostin Docecoineja.
  Nyt haluan myydä ne pois niin miten helv.. se onnistuu ja suoraan tililleni? ja mikä on ADD WITHDRAWAL ADDRESS ??

  • Kun osasit jo ostaa Dogecoineja, niin myyntihän tapahtuu aivan samalla tavalla. Vaihdat vain ostolaatikkoon EUR ja myyntilaatikkon DOGE. Sitten vain lompakosta (Wallet) Eurot-riviltä withdraw ja seuraat ohjeita.

   • Kiitos tiedosta, mutta sanoo että minulta puuttuu ihme osoite
    You don’t have any whitelisted addresses yet.
    että ei ole mihin siirtää rahoja ?

    • Eli menen, WALLET, FIAT AND SPOT,
     sitten painan withdraw. Crypto valittuna, ja siihen coin:iin laitan Dogecoin.
     mutta oikeella laatikossa lukee You don’t have any whitelisted addresses yet.
     imeisesti pitää mennä sitten siis address managmentiin ja siellä ADD WITHDRAW ADDRESS, siellä coin DOGECOIN, mitä select networkiin laitetaan, dogecoin? entä wallet label ? ja address ?

     • Sä voit ottaa myös tuon whitelist-toiminnon pois päältä, niin ei tarvitse tuota tehdä erikseen. Dogecoin network (jos haluat Dogecoin-verkossa siirtää), wallet label tarkoittaa varmaankin lompakon nimeä (esim. “Mun Doge-lompakko”) ja address-kohtaan sitten Dogecoin-lompakkosi osoite.

 3. Veloittaako tämä käyttäjätililtä muita kuluja, kuin kaupankäyntikuluja? Täytyykö maksaa ikään kuin jäsenmaksua? Onko käyttäminen ilmaista pl. kaupankäyntikulut?

  • En tiedä että missään pörssissä olisi käytössä ns. jäsenmaksua tai erillistä tilin avaamismaksua. Kotiutuksista velotetaan aina kulu, joissain pörsseissä on kuluja myös talletuksesta jos käyttää tiettyjä talletustapoja. Muuten sitten kuluja maksetaan vain treideistä.

 4. Voisiko joku selventää, mistä löytyy tuo whitelist address, mikä se on? Cryptojen osto luottokortilla kyllä onnistuu kokoajan, mutta mikään nosto ei. Kaikki tökkää tuohon whitelist addressiin. Jos kirjoitan whitelist address kohtaa vaikka “Pasi”, niin se ei toimi. Ei minulla näy misään mitään osoitetta.

  • Tuo whitelist on asetus, jonka voi kytkeä päälle/pois asetuksista. Se tarkoittaa sitä, että noston voi tehdä vain ennalta hyväksyttyihin osoitteisiin. Jos ei meinaa onnistua niin kannattaa kysellä neuvoja Facebookin puolelta, jos joku on paininut saman probleeman kanssa: https://www.facebook.com/groups/187549938068445

 5. Kiitos avustasi, mutta ei hyvöksy Dogecoin nimeä addressiin..
  The withdrawal address format is wrong. Please check the withdrawal address length and character content and try again

  • Address on Dogecoin-lompakkosi osoite eli se osoite mihin olet kotiuttamassa varoja. Siihen ei tule tekstiä Dogecoin vaan saat sen osoitteen Dogecoin-lompakostasi.

 6. Kiitos, sain copy pastella tehtyä lompakon, koitan nyt saada selville että olen valmiina kotiuttamaan dogecoinit suomen tililleni kun Musk twiittaa kurssin ylös,
  Mutta jos vielä autatte, testasin siirtoa eli laitoin withdraw 2000kpl dogecoineja sinne dogecoin lompakkoon…. mutta miten pääsen sinne lompakkoon käsiksi ja sieltä rahat kotimaan tilille, eli en minkä valikon alta löydän tämän uuden lompakon jonne myin 2000kpl dogecoinia ?

  • Elikkä jos saisin neuvon,
   kun myyn dogecoineja pois ja haluan ne osuuspankin tililleni.
   Teenkö näin,
   Menen
   Wallet, FIAT & SPOT
   Withdrawal, painan CRYPTO ja valitsen laatikkoon DOGE COININ
   sitten ADDRESS siin laitan oman tekemäni dogecoinin lompakon osoitteen ( tässähän ei ole tietoa minun osuuspankin tili tietoja )
   transfer networkiin laitan dogecoin
   ja sitten sytän kappalemäärän mitä myyn…
   Mutta mihin nämä sitten menee, kun eivät mene osuuspankin tilille.
   Miten löydän nyt nämä myymäni dogecoinit ja miten ne saan osuuspankin tililleni ?

   • Withdrawal on kotiutus. Sä voit kotiuttaa joko kryptovaluuttoja kryptovaluuttalompakkoon tai sitten euroja pankkitilille. Jos sä haluat kotiuttaa euroja Osuuspankkiin, sun täytyy ensin vaihtaa ne dogecoinit euroiksi. Sitten kun tilillä on euroja niin FIAT & SPOT -näkymästä euro-riviltä withdraw ja seuraa näytön ohjeita.

    En tiedä mitä kautta ostit dogecoinit alun perin tilillesi kun Binancessa on erilaisia pörssinäkymiä. Olet kuitenkin osannut jo dogecoineja ostaa, niin menet samaan paikkaan nyt sitten myymään ne 🙂

    • Kiitos jälleen kerran, siirsin Binancen tilille ihan normaalilla pankki siirrolla, kesti yhden päivän.
     Saisinko vielä tähä ohjeita mistä ja miten saan vaihdettua DOGECOINIT EUROIKSI?
     Minulla oli jäänyt 5€ tilille ja se onnistui kyllä helposti kotiuttaa osuuspankin tililleni

     • Lyöysin TRADE valikon alta, en ollut tätä käyttänyt koska siirsin suoraan osuuspankista dogecoiniin rahat. mutta Iso Kiitos avustasi!

 7. Hei osaatko auttaa, Onnistuin siirtämään jotenkin omat varani pois fied & spotista, cross & marginiin. mietin teinkö oikein, tuskin. nyt en kuitenkaan sieltä saa siirrettyä niitä pois. tulee kirjoitus, että transfers amount exceeds available balance

 8. En saa kotiutettua €urojani SEPAlla omalle DanskeBankin tililleni.
  Ilmoitus aina: status failed. Olen yrittänyt useita kertoja.
  Address verification -> verified eli kunnossa.
  Mikä vikana ?

 9. Moi. Tutustun juuri kryptosijoitteluun ja avasin tilin Binanceen. Jos haluan pelata esim. niin, että ostan jotain altcoinia ja kun se on noussut niin vaihdan ne stablecoineihin odottelemaan seuraavaa sopivaa kohdetta. Sen jälkeen ostan taas altcoineja ja niin edelleen ja yritän sillä tavalla kasvattaa kassaa niin kysymys kuuluukin pitääkö tosiaan jokainen vaihto pistää ylös verottajaa varten, vaikka en kotiuttaisi latin latia vaikka vuoteen?

 10. Onko tietoa kun nyt löytyy binance tili henkkoht puolelta miten pystyy yritystilin avaamaan? Ja pystyykö nämä kaksi olla kumminkin päällekkäin päällä?

 11. Moikka!
  Onko kokemusta eurojen nostosta Binancesta takaisin suomalaiseen pankkiin nyt, kun sepa siirrot ovat pois käytöstä?

  • Kortille kotiuttaminen ilmeisesti toimii ihan hyvin. Siirrä vaihtoehtoisesti kryptovaluutta Binancesta sellaiseen kauppapaikkaan, josta SEPA-siirto onnistuu.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*