Kryptovaluuttapörssit
18
maalis
binance kokemuksia

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Binance kokemuksia: Paras kryptopörssi!

Binance on markkinoiden johtava kryptovaluuttapörssi. Bitcoinkeskuksella on Binance kokemuksia jo vuodesta 2017 lähtien.

Uuden tilin rekisteröinti Binancelle on helppo ja nopea prosessi. Binanceen voi tallettaa euroja edullisesti SEPA-pankkisiirrolla. Binancesta voi ostaa yli 350 erilaista kryptovaluuttaa. Binance Pro -versio tarjoaa ammattilaisten työkalut kryptovaluuttojen treidausta varten. Binancen kaupankäyntikulut ovat vain 0,1 prosenttia.

Voit kotiuttaa Binance-tililläsi olevat eurot pankkitilille SEPA-siirtona. Binance-tilin turvallisuutta voi parantaa erilaisilla lisäasetuksilla. Binance tarjoaa kryptovaluuttojen treidauksen lisäksi myös erilaisia lisäpalveluita. Binance ei lähetä tietoja kaupoistasi automaattisesti Suomen verottajalle.

Binancea voi suositella hyvin sekä aloitteleville että kokeneille kryptosijoittajille.

Yleistietoa Binancesta

Binance on markkinoiden johtava kryptovaluuttapörssi. Binance on perustettu vuonna 2017, ja yhtiön toimitusjohtaja on Richard Teng. Hän korvasi tehtävässä aiemmin toimineen Changpeng Zhaon 21. marraskuuta 2023.

Binance on hallinnut kryptopörssien markkinaa vuodesta 2018 lähtien. Binancen spot- ja futuurimarkkinan treidausvolyymit ovat selvästi kilpailijoita suuremmat. Nykyisin pörssi palvelee jo 200 miljoonaa asiakasta ympäri maailmaa. Binance on kasvanut sekä yritysostojen että laajan palvelukokonaisuuden vuoksi.

binance

Binance on nykyisin muutakin kuin pelkkä pörssi. Binancella on oma Bitcoin-louhintapooli, LaunchPad, institutionaaliset palvelut, sijoitusyhtiö jne. Voit myös tienata korkoa kryptovaluutoillesi Binance Earn -palvelussa ja ottaa kryptolainoja.

Binance lanseerasi pörssin avautuessa myös oman tokeninsa. Binance Coin -nimellä tunnettu token uudelleenbrändättiin BNB:ksi vuonna 2022. Saat Binance kuluista 25 % alennuksen maksamalla ne BNB-tokenilla. BNB toimii myös BNB Chainin nativiitokenina. BNB Chain on yksi markkinoiden suurimmista älysopimustalustoista.

Binance kokemuksia

Bitcoinkeskuksella on Binance kokemuksia jo vuodesta 2017 lähtien. Kyseessä on mielestämme markkinoiden paras kryptovaluuttapörssi.

Binancen vahvuutena on sen valtavat tarjonta sekä kryptovaluutoissa että oheispalveluissa. Binance tuo myös uudet ja suositut kryptot nopeasti tarjontaansa. Pörssistä löytyy markkinoiden paras likviditeetti satoihin eri kryptovaluuttoihin.

Binance on ollut alusta asti erittäin toimiva palvelu teknisestä näkökulmasta. Se joutuu käsittelemään valtavia käyttäjä- ja treidimääriä joka sekunti, mutta pörssi toimii päivästä toiseen erinomaisesti. Myöskään uudet ominaisuudet eivät ole aiheuttaneet epävakautta.

Bitcoinkeskuksella on erittäin positiivisia kokemuksia Binancen käytöstä. Tämä pörssi on myös suomalaisten treidaajien ykkösvalinta. Binancen ainoat heikkoudet ovat suomen kielen puuttuminen ja asiakasmäärästä johtuvat hidasteet asiakaspalvelussa.

Binance Suomi (Binance Finland)

Binancesta ei ole toistaiseksi olemassa suomenkielistä versiota. Binance Suomi voidaan nähdä lähivuosina, mutta toistaiseksi suomalaisten on käytettävä palvelun englanninkielistä versiota. Tämä on tilanne myös kilpailevien kryptopörssien kohdalla.

Binance on käännetty useille eri kielille mutta ei (vielä) suomeksi. Suomen kieli puuttuu valikoimista, koska Binance ei ole vielä lisensoitu toimija Suomessa. Binance sai vuonna 2023 lisenssin Ruotsiin, joten yhtiö on ottamassa yhä vahvempaa asemaa myös Pohjoismaissa. Ruotsin kielen osaajille on siis tarjolla vaihtoehto!

Binancen käyttö on sallittua suomalaisille asiakkaille. Binance tukee euroa, talletuksia suomalaisilla debit-korteilla ja nopeita SEPA-pankkisiirtoja.

Binance rekisteröinti

Uuden tilin rekisteröinti Binancelle on helppo ja nopea prosessi. Tarvitset rekisteröintiä varten toimivan sähköpostiosoitteen. Klikkaa alla olevaa linkkiä aloittaaksesi rekiströintiprosessin.

Rekisteröidy Binancelle

Klikkaa seuraavaksi keltaista Sign Up With E-mail or Phone -painiketta. Ruudullesi avautuu alla oleva rekisteröintilomake.

binance rekisteröinti

Syötä lomakkeelle sähköpostiosoitteesi. Hyväksy palvelun käyttöehdot ja klikkaa Next-painiketta. Seuraavaksi sinulta kysytään vahvistuskoodia, joka lähetetään sähköpostiisi. Poimi koodi sähköpostista ja syötä se lomakkeelle.

Tämän jälkeen asetat salasanan. Lopuksi sinulta kysytään referral-koodia. Jos sitä ei ole automaattisesti syötetty, voit käyttää koodia 11965276 ja tukea Bitcoinkeskuksen toimintaa.

Suosittelemme lataamaan rekisteröinnin jälkeen Binancen mobiiliapin – tarvitset sitä viimeistään tunnistautumisen yhteydessä. Tämä käyttöopas on tehty myös Binancen mobiiliappia käyttäen.

Binance tunnistautuminen (henkilöllisyyden todistaminen)

Rekisteröinnin jälkeen suoritetaan Binance tunnistautuminen eli henkilöllisyyden todistaminen. Tästä toimenpiteestä käytetään usein nimitystä KYC-prosessi. Se tehdään nykyisin kaikissa pörsseissä, joissa käytetään pankkisiirtoja.

Kannattaa ladata ennen tunnistautumista Binancen mobiiliappi. Se löytyy Googlen ja Applen sovelluskaupoista. Binance tunnistautuminen viimeistellään mobiiliapin puolella.

Tarvitset henkilöllisyyden varmentamiseen kuvan passista tai ajokortista. Voit tehdä varmennuksen myös selainversiossa, mutta KYC-prosessi suoritetaan loppuun mobiiliapissa puhelimen kameraa hyödyntäen. Tunnistautumisessa kysytään tilin avaajan henkilötiedot ja varmistetaan kotiosoite.

Saat sähköpostiisi tiedon, kun henkilöllisyytesi on vahvistettu ja tilisi on käyttövalmis. Tämä kestää tyypillisesti pari tuntia. Binance on tehnyt tunnistautumisesta myös erillisen opasvideon.

Binance rahan siirto euroilla

Binanceen voi tallettaa euroja edullisesti SEPA-pankkisiirrolla. Pääset tekemään eurotalletuksen klikkaamalla mobiiliapin alabannerissa olevaa Portfolio-ikonia. Se avaa Binance-lompakkosi saldot. Klikkaa tämän jälkeen Deposit-painiketta.

Saat seuraavaksi vaihtoehdot Fiat ja Crypto. Valitse Fiat ja valuutaksi EUR. Seuraavaksi ruudulla näkyy lomake, josta voit valita talletustavaksi joko SEPA-pankkisiirron tai debit-kortin.

binance eurotalletus

Valitse SEPA-siirto. Saat ruudullesi tarkemmat tiedot talletuksen suorittamisesta.

Binance perii pankkisiirroista yhden euron suuruisen kulun (talletus ja kotiutus). Debit-kortilla tehdyissä talletuksissa kulu on kaksi (2) prosenttia. Suosittelemme talletusta Binance SEPA siirrolla, sillä se on nopea ja halpa tapa liikuttaa rahaa.

SEPA-siirto näkyy tililläsi normaalisti parissa tunnissa, mutta viimeisetään 1-2 pankkipäivän kuluessa.

Kryptovaluutan osto ja myynti Binancesta

Binancesta voi ostaa yli 350 erilaista kryptovaluuttaa. Binancesta voit ostaa mm. näitä suosittuja kryptovaluuttoja:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Tether (USDT)
 • BNB (BNB)
 • XRP (XRP)
 • Cardano (ADA)
 • Dogecoin (DOGE)
 • Polygon (MATIC)

Binancen tarjonta päivittyy jatkuvasti, ja pörssi lisää uusimmat ja halutuimmat kryptot valikoimiinsa nopeasti. Binancen tarjonta on markkinoiden laajimpia, ja se riittää varmasti sekä aloittelijoiden että ammattilaisten tarpeisiin.

Binancen mobiiliapista on oletuksena käytössä ns. Lite-versio, jossa osto ja myynti tapahtuvat todella helposti. Aktiivitreidaajat ja alan ammattilaiset voivat vaihtaa apin käyttäjäprofiilista Pro-versioon. Saat Pro-versiosta käyttöösi ammatilaisten treidaustyökalut. Koska tämä on aloittelijan opas, käymme läpi Binancen toimintoja Lite-version kautta.

Osta kryptovaluuttoja euroilla klikkaamalla mobiiliapin päävalikosta keskellä olevaa keltaista treidausikonia (katso alla oleva kuva).

binance osto

Klikkaa avautuvasta listasta Buy-linkkiä. Etsi tämän jälkeen haluamasi kryptovaluutta ja klikkaa sitä päästäksesi ostolomakkeelle. Alla olevassa esimerkkikuvassa ollaan ostamassa bitcoinia sadalla eurolla.

binance ostaminen euroilla

Ostolomake on erittäin yksinkertainen ja selkeä myös aloittelevalle käyttäjälle.

Kryptovaluutojen myynti tapahtuu vastaavalla tavalla. Klikkaa päävalikon treidausikonia ja valitse Sell. Tämän jälkeen valitset vain myytävän kryptovaluutan, ja ruudullesi avautuu yllä olevan kuvan kaltainen lomake. Syötä haluttu määrä joko euroissa tai kryptovaluutassa (esim. 100 dogecoinia).

Treidausikonista avautuvassa listassa on myös Convert-vaihtoehto. Sen avulla voit konvertoida esimerkiksi bitcoinit Etheriksi tai Dogecoinit Litecoineiksi ja niin edelleen. Convert-vaihtoehtoa kannatta käyttää myynnin sijasta jos et halua tilillesi euroja vaan suoraan toista kryptovaluuttaa.

Binance Pro -versio

Binance Pro -versio tarjoaa ammattilaisten työkalut kryptovaluuttojen treidausta varten. Binance Pro tuo mobiiliappiisi kaikki laadukkaan pörssin ominaisuudet, kuten erilaiset treidit, vivutuksen, futuurit, teknisen analyysin työkalut ja niin edelleen. Jos haluat käydä kauppaa kuin ammattilainen, vaihda mobiiliappisi näkymä Pro-versioon.

Klikkaa mobiiliapin päävalikosta Markets ja seuraavaksi vasemmasta ylänurkasta käyttäjäikonia. Klikkaa avautuvasta valikosta Binance Pro, jolloin mobiiliappisi vaihtuu ammattilaisten versioon. Pro-version päävalikkoon ilmestyy Trade-linkki, joka avaa Binancen pörssinäkymän.

binance pro

Binance Pro on monien mielestä markkinoiden paras pörssi. Binance ei ole syyttä markkinajohtaja selvällä marginaalilla. Löydät Pro Trade -puolelta kaikki nykyaikaisen pörssin palvelut, ja voit säätää mobiiliapin asetuksista näkymää itsellesi sopivaksi. Ostoja voi tehdä markkinahinnan lisäksi myös Limit, Stop Limit, Trailing Stop ja OCO -treideillä.

Spot-kaupan lisäksi voit käydä Pro-versiossa kauppaa futuureilla ja hyödyntää myös vivutusta. Me emme suosittele futuurikauppaa ja vivutusta aloitteleville sijoittajille niiden korkean riskin vuoksi.

Binance Pro -näkymä voi olla peruskäyttäjille turhan raskas. Pääset takaisin Lite-versioon klikkaamalla päävalikosta Home ja vasemman ylänurkan käyttäjäikonia. Klikkaa Binance Pro -versio pois päältä, jolloin mobiiliappisi palautuu jälleen Lite-näkymään. Käymme läpi palvelun muita ominaisuuksia Lite-version pohjalta.

Binance kulut

Binancen kaupankäyntikulut ovat vain 0,1 prosenttia. Saat treidauskuluista välittömästi myös 25 % alennuksen, jos maksat ne BNB-tokenilla. Binancen kulutaso on yksi pörssin vahvuuksista, sillä peruskäyttäjän kulut ovat markkinoiden halvimpien joukossa.

Ota käyttöön 25 % alennus käyttäjäasetuksista. Klikkaa alavalikosta Markets ja vasemmasta ylänurkasta keltaista käyttäjäikonia. Olet nyt Binancen käyttäjäprofiilisi etusivulla. Klikkaa oikeasta ylänurkasta ratas-ikonia, joka avaa Settings-sivun eli käyttäjäasetukset.

Klikkaa asetuksista riviä BNB Discount päästäksesi BNB-asetuksiin.

bnb discount

Yllä olevassa esimerkissä on otettu käyttöön 25 prosentin BNB-alennus. Ylin vaihtoehto koskee spot-kauppaa. Aktiivisen treidaajan kannattaa ottaa BNB-alennus käyttöön myös muissa kaupankäyntivaihtoehdoissa. Muista pitää aina tililläsi BNB-tokeneita treiduspalkkioiden maksua varten.

Binancen 0,1 prosentin treidauskulut ovat lähtötaso (Regular User). Jos treidaat paljon tai holdaat tililläsi BNB-tokeneita, pääset VIP-tasoille ja saat halvemmat treidauskulut. Alla olevasta taulukosta löydät Binancen treidauskulut eri tasoilla. Niissä ei ole huomioitu mahdollista 25 % alennusta BNB-tokenilla maksettaessa.

VIP-tasoTredaidausvolyymiBNB holdausMaker FeeTaker Fee
Regular user < 1 milj. BUSD < 25 BNB 0,1 % 0,1 %
VIP 1 > 1 milj. BUSD > 25 0,09 % 0,1 %
VIP 2 > 5 milj. BUSD > 100 0,08 % 0,1 %
VIP 3 > 20 milj. BUSD > 250 0,07 % 0,1 %
VIP 4 > 100 milj. BUSD > 500 0,07 % 0,09 %
VIP 5 > 150 milj. BUSD > 1000 0,06 % 0,08 %
VIP 6 > 400 milj. BUSD > 1750 0,05 % 0,07 %
VIP 7 > 800 milj. BUSD > 3000 0,04 % 0,06 %
VIP 8 > 2 mrd. BUSD > 4500 0,03 % 0,05 %
VIP 9 > 4 mrd. BUSD > 5500 0,02 % 0,04 %

Treidausvolyymi lasketaan edeltävän 30 päivän ajalta. Vaatimus VIP-tasoille on sekä että, eli pääset korkeammille tasoille treidaamalla riittävästi sekä holdaamalla myös vaaditun määrän BNB-tokeneita. Taker fee tarkoittaa kulua, kun teet oston markkinahinnalla. Maker feen maksat silloin, jos tarjoat likviditeettiä pörssiin rajahintaisella ostolla (limit order).

Futuurikaupassa ja velkavivun käytössä on myös omat kulunsa, joista voit lukea lisää Binancen sivuilta.

Binance kotiutus pankkitilille

Voit kotiuttaa Binance-tililläsi olevat eurot pankkitilille SEPA-siirtona. Klikkaa mobiiliapin päävalikosta Portfolio ja sen jälkeen Withdrawal-painiketta. Valitse valuuttatyypiksi Fiat ja valuuttalistasta EUR. Voit tämän jälkeen valita kotiutusvaihtoehdoksi SEPA-pankkisiirron.

binance kotiutus eur

SEPA-siirto on helppo ja edullinen tapa kotiuttaa eurot omalle pankkitilille. Binance perii siirrosta vain yhden euron kulut. SEPA-siirrot ovat usein perillä jo muutamassa tunnissa, mutta viimeistään 1-2 pankkipäivän sisällä.

Voit kotiuttaa myös Binance-tililläsi olevat kryptovaluutat milloin tahansa omaan kryptolompakkoosi. Kryptovaluutat kannattaa siirtää pörsseistä omaan lompakkoon pitkäaikaista säiltystä varten. Vaikka Binance on turvallinen kauppapaikka, kryptosijoittajan on hyvä opetella säilyttämään kolikoita itse. Mahdollisuus kontrolloida omia varojaan on yksi kryptovaluuttojen tärkeimmistä ominaisuuksista.

Binancen omistama Trust Wallet on hyvä lompakkovaihtoehto ja sopii myös aloittelevalle käyttäjälle. Se toimii mobiililaitteessa ja tukee tuhansia eri kryptovaluuttoja. Lue lisää Bitcoinkeskuksen Trust Wallet -oppaasta. Binance-pörssi ei liity Trust Wallet -mobiiliappiin millään tavoin. Kyseessä on täysin itsenäinen sovellus.

Kryptovaluuttojen kotiutus etenee samalla tavalla kuin eurojen kotiutus. Valitset vain Fiatin sijasta valuuttatyypiksi Crypto ja klikkaat kotiutettavaa kryptovaluuttaa. Saat tämän jälkeen ruudullesi lomakkeen kotiutuksen prosessointia varten.

binance kotiutus krypto

Yllä olevassa kuvassa ollaan kotiuttamassa BNB-tokeneita. Muista aina käyttää copy-paste toimintoa osoitteiden kanssa – älä koskaan yritä kirjoittaa niitä käsin! Jos tarjolla on QR-koodi, voit skannata sen mobiiliapilla.

Ole myös tarkkana verkon valinnassa. Moni kryptovaluuttaa liikkuu nykyisin useissa eri verkoissa – tämä koskee myös Bitcoinia. Jos et ole sataprosenttisen varma kysy apua Binancen käyttötuesta. Voit myös tehdä ensin pienen testikotiutuksen, jotta näet saapuuko siirto oikeaan lompakkoon.

Binance perii muiden pörssien tavoin kotiutuksista transaktiomaksun. Sen suuruus riippuu käytettävästä kryptovaluutasta ja verkon ruuhkasta.

Binancen turvallisuus

Binance-tilin turvallisuutta voi parantaa erilaisilla lisäasetuksilla. Turvallisuusasetuksiin on syytä perehtyä, jos säilytät Binance-tililläsi merkittäviä määriä kryptovaluuttaa tai euroja.

Klikkaa mobiiliapin päävalikosta Markets. Klikkaa seuraavaksi vasemmasta ylänurkasta keltaista käyttäjäikonia niin pääset profiilisi etusivulle. Klikkaa lopuksi käyttäjäikonisi vieressä näkyvää harmaata nuoli-ikonia (katso alla oleva kuva).

binance security

Saat näytölle valikon, josta löytyy Security. Voit ottaa tältä sivulta käyttöön erilaisia lisäasetuksia.

Mitään kryptovaluuttapörssiä, sähköpostia tai muutakaan tärkeää palvelua ei pidä käyttää ilman kaksivaiheista autentikointia. Kannattaa myös käyttää 2FA:ta Google Authenticator -apilla tekstiviestin sijasta. Voit ottaa käyttöön myös biometrisen tunnistuksen mobiiliappiin.

Huom. Kaikkia turvallisuusasetuksia ei ole mahdollista asettaa mobiiliapin kautta. Kirjaudu palveluun sisään selainversiossa, klikkaa käyttäjäikonia päävalikosta ja valitse Security. Voit asettaa selainversion kautta mm. whitelist-osoitteet sekä muita asetuksia.

Muista myös käyttää Binance-tililläsi uniikkia ja riittävän pitkää (mielellään yli 10 merkkiä) salasanaa.

Binance Earn

Binance tarjoaa kryptovaluuttojen treidauksen lisäksi myös erilaisia lisäpalveluita. Kaikkien Binancen toimintojen läpikäynti olisi tässä artikkelissa mahdotonta, joten nostamme esiin kaksi suosittua toimintoa.

Binance Earn on varmasti yksi pörssin eniten käytetyistä lisäpalveluista. Se tarjoaa korkotuottoa valituille kryptovaluutoille. Jos säilytät tiettyjä kryptoja Binancessa, voit laittaa kolikkosi keräämään myös passiivista tuloa.

Earn-palvelu löytyy mobiiliapissa klikkaamalla päävalikosta Discover.

Korkotuottoa maksetaan tyypillisesti parista prosentista kymmeneen prosenttiin valuutan mukaan. Tarjolla voi olla myös korkeampia tuottoja erilaisten kampanjoiden yhteydessä. Tutustu huolella korkopalveluiden käyttöehtoihin ennen kuin lukitset varojasi niihin.

Earn-palvelun lisäki Binancesta löyty mm. oma Bitcoin louhintapooli, Launchpad sekä paljon muuta. Kannattaa tutustua Binanceen selainversiolla, sillä mobiiliappi (etenkään Lite-versio) ei tue kaikkia toimintoja.

Binance verotus

Binance ei lähetä tietoja kaupoistasi automaattisesti Suomen verottajalle. Jokaisen kryptotreidaajan on pidettävä itse kirjaa tapahtumiesta ja laskettava kryptotreideistä saadut luovutusvoitot. Lue lisää Bitcoinkeskuksen kattavasta vero-oppaasta, jos kryptoverotus ei ole sinulle vielä tuttu aihe.

Moni kryptosijoittaja käy kauppaa useissa eri pörsseissä, minkä lisäksi kryptovaluuttoja voidaan holdata jopa kymmenissä lompakoissa. Jos teet edes pari kymmentä kauppaa vuodessa, kannattaa suosiolla ottaa käyttöön erillinen kryptovero-ohjelmisto. Bitcoinkeskus suosittelee tutustumaan Divlyyn.

Divly tukee kotimaisten kauppapaikkojen raportteja sekä Suomen verotuksessa poikkeuksellista hankintameno-olettamaa. Voit säästää hankintameno-olettaman avulla merkittäviä summia verotuksessa.

Käytä koodia BITCOINKESKUS20 tilauksen yhteydessä niin saat 20 % alennuksen veroraporteista! Bitcoinkeskuksesta löytyy myös erillinen aloittelijan opas Divlyn käytöstä.

divly-fi

Divly tukee myös Binancen raportteja. Saat ne ladattua helposti kirjautumalla sivustolle selainversiolla. Klikkaa päävalikosta Wallet ja seuraavaksi Transaction history. Voit ladata tältä sivulta transaktiot tietyltä aikaväliltä tai klikata Generate All Statements -linkkiä.

Binancen transaktiot on mahdollista tuoda Divlyyn myös API:n avulla. Klikkaa selainversiosta päävalikon käyttäjäikonia ja valitse API management. Saat tältä sivulta API-avaimet, jotka voit kopioida Divlyyn. Tämän jälkeen Divly päivittää treidisi Binancesta automaattisesti.

Yhteenveto Binance-pörssistä

Binancea voi suositella hyvin sekä aloitteleville että kokeneille kryptosijoittajille. Kyseessä on kokonaisuutena markkinoiden paras pörssi. On vaikea keksiä hyvää syytä, miksi aktiivisen treidaajan ei kannattaisi tutustua tähän palveluun.

Binancen vahvuus on sen valtava palvelukokonaisuus. Yhtiön hurja kasvu on mahdollistanut pörssin toimintojen laajentamisen. Kryptovaluuttojen treidaus on vain yksi osa-alue. Sen lisäksi Binancesta löytyy monia muitakin sijoittajia kiinnostavia ominaisuuksia.

Binance on todistanut vuosien mittaan olevansa luotettava ja turvallinen palvelu. Se tarjoaa asiakkailleen myös optioita tilin turvallisuuden parantamiseksi. Tässä artikkelissa on mahdotonta käydä läpi kattavasti Binancen kaikkia ominaisuuksia. Kannattaa tutustua palveluun tarkemmin itse!

Tilin avaaminen ei maksa mitään, eikä Binance peri kuukausi- tai vuosimaksuja palvelun käytöstä.

Tutustu Binanceen nyt!

Seuraa Binancea myös sosiaalisessa mediassa, niin pysyt ajan tasalla pörssin tapahtumista ja uusista kampanjoista. Virallinen X-tili on @binance.

FAQ

Alta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä Binanceen liittyen.

Onko Binance luotettava?

Kyllä, Binance on luotettava palvelu. Kyseessä on markkinoiden johtava kryptovaluuttapörssi, joka palvelee yli 150 miljoonaa asiaksta. Binance on todistanut vuosien aikana olevansa luotettava ja turvallinen kauppapaika.

Onko Binance turvallinen?

Kyllä, Binance on turvallinen kauppapaikka. Sen asiakkaat eivät ole menettäneet koskaan varoja hakkerointien vuoksi. Binance on myös tilannut auditoinnin asiakasvaroistaan eli ns. Proof of Reserves.

Onko Binance parempi kuin suomalaiset pörssit?

Binancen tarjonta ja palveluiden laajuus on täysin omassa luokassaan myös ulkomaisiin pörsseihin verrattuna. Futuurit, staking, louhintapoolit, alhaiset kulut, debit-kortti jne. Kotimaiset kauppapaikat sopivat paremmin aloittelijoille. Binance tarjoaa enemmän vaihtoehtoja aktiivitreidaajille.

Mikä on Binance Coin (BNB) ?

Binance Coin (nykyisin BNB) on Binancen oma kryptovaluutta. Saat Binancen treidauskuluista 25 % alennuksen maksamalla ne BNB-tokenilla. BNB on myös  älysopimusalusta BNB Chainin natiivivaluutta.

Mikä on Trust Wallet?

Trust Wallet on Binancen omistama kryptovaluuttalompakko, joka toimii mobiililaitteessa. Lue lisää Bitcoinkeskuksen Trust Wallet -oppaasta.

Mitä kryptovaluuttoja voin ostaa Binancesta?

Binancen listoilla on satoja eri kryptovaluuttoja, ja tarjonta päivittyy jatkuvasti. Löydät todennäköisesti Binancesta kaikki top 50 -kryptovaluutat.

Mitkä ovat Binancen kulut?

Binancen treidauskulut ovat vain 0,1 % perustasolla. Saat lisäksi 25 prosentin alennuksen käyttämällä BNB-tokenia niiden maksuun. Aktiivitreidaajien kulut voivat pudota jopa 0,02 % (maker fee) tasolle riittävällä treidausvolyymilla.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.

41 kommenttia

  1. KYC täytyy suorittaa aina kun suorittaa pankkisiirtoja (suuntaan tai toiseen). Jos klikkaat lompakkonäkymästä EUR-saldon perästä Withdraw niin ruudulle tulee popup-ikkuna joka ohjaa KYC-prosessiin.

   1. Tarvitaanko KYC jos siirtää cryptovaluuttaa esim. Binancen ja Coinmotionin välillä molempiin suuntiin? Coinmotionissa voi sitten myydä kryptot euroiksi ja siirtää pankkiin koska coinmotionissa tunnistus tehty suomalaisittain sähköisellä pankkitunnistusmenetelmällä? Näin Binancessa mahdollista tehdä kauppaa ilman että suorittaa koskaan KYC-prosessia?

    1. Ei tarvitse KYC:tä suorittaa jos siirtelet Binanceen / Binancesta kryptovaluuttoja. Siellä on tosin siirtoraja 2 BTC per päivä. Jos toi ei ole ongelma, niin sitten voi toimia ilman tilin varmennusta.

 1. Olen melko tuore kryptotreidaaja ja kysymys verotuksesta:

  Miten Binancesta see helposti tiedot verotusta varten, kun sikäli mikäli olen oikein ymmärtänyt että aina kun vaihdan esim bitcoinia muuhun kryptoon, niin se realisoi verotuksen. Miten tästä saa helpoiten otettua ns. kuitin Binancesta?

  1. Olet ihan oikeassa siinä, että jokainen treidi realisoi verotuksen. Klikkaa päävalikosta Orders -> Spot Order. Sieltä löytyy sitten Order History ja Trade History.

   Huom. Voit listata vain 3kk kerrallaan, mutta pääset myös kauemmas historiaan siten että valitset ensin päättymispäivän esim. 1.11.2020 ja sitten alkamispäivän 1.9.2020 niin listaus onnistuu tuolta esimerkkiväliltä.

 2. Apua? Rekisteröidyin Binanceen, siirsin rahaa pankista (2 päivää) nyt ostin Docecoineja.
  Nyt haluan myydä ne pois niin miten helv.. se onnistuu ja suoraan tililleni? ja mikä on ADD WITHDRAWAL ADDRESS ??

  1. Kun osasit jo ostaa Dogecoineja, niin myyntihän tapahtuu aivan samalla tavalla. Vaihdat vain ostolaatikkoon EUR ja myyntilaatikkon DOGE. Sitten vain lompakosta (Wallet) Eurot-riviltä withdraw ja seuraat ohjeita.

   1. Kiitos tiedosta, mutta sanoo että minulta puuttuu ihme osoite
    You don’t have any whitelisted addresses yet.
    että ei ole mihin siirtää rahoja ?

    1. Eli menen, WALLET, FIAT AND SPOT,
     sitten painan withdraw. Crypto valittuna, ja siihen coin:iin laitan Dogecoin.
     mutta oikeella laatikossa lukee You don’t have any whitelisted addresses yet.
     imeisesti pitää mennä sitten siis address managmentiin ja siellä ADD WITHDRAW ADDRESS, siellä coin DOGECOIN, mitä select networkiin laitetaan, dogecoin? entä wallet label ? ja address ?

     1. Sä voit ottaa myös tuon whitelist-toiminnon pois päältä, niin ei tarvitse tuota tehdä erikseen. Dogecoin network (jos haluat Dogecoin-verkossa siirtää), wallet label tarkoittaa varmaankin lompakon nimeä (esim. ”Mun Doge-lompakko”) ja address-kohtaan sitten Dogecoin-lompakkosi osoite.

 3. Veloittaako tämä käyttäjätililtä muita kuluja, kuin kaupankäyntikuluja? Täytyykö maksaa ikään kuin jäsenmaksua? Onko käyttäminen ilmaista pl. kaupankäyntikulut?

  1. En tiedä että missään pörssissä olisi käytössä ns. jäsenmaksua tai erillistä tilin avaamismaksua. Kotiutuksista velotetaan aina kulu, joissain pörsseissä on kuluja myös talletuksesta jos käyttää tiettyjä talletustapoja. Muuten sitten kuluja maksetaan vain treideistä.

 4. Voisiko joku selventää, mistä löytyy tuo whitelist address, mikä se on? Cryptojen osto luottokortilla kyllä onnistuu kokoajan, mutta mikään nosto ei. Kaikki tökkää tuohon whitelist addressiin. Jos kirjoitan whitelist address kohtaa vaikka ”Pasi”, niin se ei toimi. Ei minulla näy misään mitään osoitetta.

  1. Tuo whitelist on asetus, jonka voi kytkeä päälle/pois asetuksista. Se tarkoittaa sitä, että noston voi tehdä vain ennalta hyväksyttyihin osoitteisiin. Jos ei meinaa onnistua niin kannattaa kysellä neuvoja Facebookin puolelta, jos joku on paininut saman probleeman kanssa: https://www.facebook.com/groups/187549938068445

 5. Kiitos avustasi, mutta ei hyvöksy Dogecoin nimeä addressiin..
  The withdrawal address format is wrong. Please check the withdrawal address length and character content and try again

  1. Address on Dogecoin-lompakkosi osoite eli se osoite mihin olet kotiuttamassa varoja. Siihen ei tule tekstiä Dogecoin vaan saat sen osoitteen Dogecoin-lompakostasi.

 6. Kiitos, sain copy pastella tehtyä lompakon, koitan nyt saada selville että olen valmiina kotiuttamaan dogecoinit suomen tililleni kun Musk twiittaa kurssin ylös,
  Mutta jos vielä autatte, testasin siirtoa eli laitoin withdraw 2000kpl dogecoineja sinne dogecoin lompakkoon…. mutta miten pääsen sinne lompakkoon käsiksi ja sieltä rahat kotimaan tilille, eli en minkä valikon alta löydän tämän uuden lompakon jonne myin 2000kpl dogecoinia ?

  1. Elikkä jos saisin neuvon,
   kun myyn dogecoineja pois ja haluan ne osuuspankin tililleni.
   Teenkö näin,
   Menen
   Wallet, FIAT & SPOT
   Withdrawal, painan CRYPTO ja valitsen laatikkoon DOGE COININ
   sitten ADDRESS siin laitan oman tekemäni dogecoinin lompakon osoitteen ( tässähän ei ole tietoa minun osuuspankin tili tietoja )
   transfer networkiin laitan dogecoin
   ja sitten sytän kappalemäärän mitä myyn…
   Mutta mihin nämä sitten menee, kun eivät mene osuuspankin tilille.
   Miten löydän nyt nämä myymäni dogecoinit ja miten ne saan osuuspankin tililleni ?

   1. Withdrawal on kotiutus. Sä voit kotiuttaa joko kryptovaluuttoja kryptovaluuttalompakkoon tai sitten euroja pankkitilille. Jos sä haluat kotiuttaa euroja Osuuspankkiin, sun täytyy ensin vaihtaa ne dogecoinit euroiksi. Sitten kun tilillä on euroja niin FIAT & SPOT -näkymästä euro-riviltä withdraw ja seuraa näytön ohjeita.

    En tiedä mitä kautta ostit dogecoinit alun perin tilillesi kun Binancessa on erilaisia pörssinäkymiä. Olet kuitenkin osannut jo dogecoineja ostaa, niin menet samaan paikkaan nyt sitten myymään ne 🙂

    1. Kiitos jälleen kerran, siirsin Binancen tilille ihan normaalilla pankki siirrolla, kesti yhden päivän.
     Saisinko vielä tähä ohjeita mistä ja miten saan vaihdettua DOGECOINIT EUROIKSI?
     Minulla oli jäänyt 5€ tilille ja se onnistui kyllä helposti kotiuttaa osuuspankin tililleni

     1. Lyöysin TRADE valikon alta, en ollut tätä käyttänyt koska siirsin suoraan osuuspankista dogecoiniin rahat. mutta Iso Kiitos avustasi!

 7. Hei osaatko auttaa, Onnistuin siirtämään jotenkin omat varani pois fied & spotista, cross & marginiin. mietin teinkö oikein, tuskin. nyt en kuitenkaan sieltä saa siirrettyä niitä pois. tulee kirjoitus, että transfers amount exceeds available balance

 8. En saa kotiutettua €urojani SEPAlla omalle DanskeBankin tililleni.
  Ilmoitus aina: status failed. Olen yrittänyt useita kertoja.
  Address verification -> verified eli kunnossa.
  Mikä vikana ?

 9. Moi. Tutustun juuri kryptosijoitteluun ja avasin tilin Binanceen. Jos haluan pelata esim. niin, että ostan jotain altcoinia ja kun se on noussut niin vaihdan ne stablecoineihin odottelemaan seuraavaa sopivaa kohdetta. Sen jälkeen ostan taas altcoineja ja niin edelleen ja yritän sillä tavalla kasvattaa kassaa niin kysymys kuuluukin pitääkö tosiaan jokainen vaihto pistää ylös verottajaa varten, vaikka en kotiuttaisi latin latia vaikka vuoteen?

  1. Moi Rami! Jokainen treidi täytyy tosiaan kirjata ylös ja laskea voitto/tappio niistä, vaikka et ”kotiuttaisi” euroiksi mitään. Tsekkaa Koinly: https://koinly.io/fi/ — vaikuttaa olevan tällä hetkellä suosituin ohjelmisto suomalaisten keskuudessa.

 10. Onko tietoa kun nyt löytyy binance tili henkkoht puolelta miten pystyy yritystilin avaamaan? Ja pystyykö nämä kaksi olla kumminkin päällekkäin päällä?

 11. Moikka!
  Onko kokemusta eurojen nostosta Binancesta takaisin suomalaiseen pankkiin nyt, kun sepa siirrot ovat pois käytöstä?

  1. Kortille kotiuttaminen ilmeisesti toimii ihan hyvin. Siirrä vaihtoehtoisesti kryptovaluutta Binancesta sellaiseen kauppapaikkaan, josta SEPA-siirto onnistuu.

 12. Hei.
  Millä olette siirrelleet euroja palveluun kun SEPA on poissa pelistä?
  VISA-siirtopalkkio melko suolaisia…. (2%)

 13. Binance on ihan ok jos ei haittaa,
  – että ensinnäkään sulla ei itselläsi ole ollenkaan niitä rahoja, eli siis sitä salausavainta yms, vaan ne on binancella. Et siis periaatteessa omista niitä rahoja. Hakkeri-isku Binanceen vie kaikki rahasi.
  – jos et tahdo toimia lain mukaan: Binance ei anna sulle sun menneitä tapahtumia veroja varten, jos tahdot edellisen vuoden transaktiot niin ainoa vaihtoehtosi on maksaa kolmannelle osapuolelle (Binancen tytäryhtiöitä) että hakevat binancen API:sta sun tekemät myynnit ja ostot noin 60-100 dollarin hintaan per haku. Eli vuodessa siis kuluja vähintään tuo 60 euroa. Taistelin just aiheesta Binancen huonon asiakaspalvelun kanssa: et saa kuin edellisen 12kk datan itse ladattua ja sekin on todella huonosti jäsennelty toisin kuin Coinbasella. Binancella on siis kyseinen tieto, mutta eivät sitä anna käyttäjälle itselleen (käsittääkseni Suomessa laitonta). Vituttaa kyllä huolella, en saa nyt edellisen vuoden veroilmoitukseen 1.1.-31.3.21 tietoja, koska binance ei niitä mulle anna. Coinbaselta saa kyseiset tiedot 2 klikkauksella.
  – Binancella crypto-siirrot on jääätävän kalliita: jos tahdot vaikka siirtää ethereumia toiseen lompakkoon, niin se on sellainen 10 euroa per siirto vai oliko peräti 20 e.
  – Binance spämmää sua monta kertaaa viikossa kaiken maailman huijauksilla: voit voittaa sitä ja tätä kun maksat niin ja niin paljon ja laitat rahojasi siihen ja tohon uuteen projektiin kiinni.
  – Olen ollut Binancen käyttäjä pari vuotta, mutta edelleenkin pidän sitä jonkin sortin huijauksena. Kulut on tosi korkeat ja maksuja on joka välissä. Niillä on aika paljon sivubisneksiä ja oikeasti yrittävät vaan saada sun rahat vaikkakin rehellisesti.

 14. Binancen tili on lukittu, kun en ole pitkään aikaan sitä käyttänyt. Millainen tunnistautumisprosessi pitää tehdä, että tiliä voisi taas käyttää?

  1. Sun täytyy kysyä tuota tarkemmin Binancen supportista. Saat varmaankin kirjautumisen yhteydessä ohjeita siitä, mitä pitää tehdä?

 15. Mikä on Binancen sähköpostiosoite?
  Pitäisi vastata heille, kun olen saanut viestin – please contact Binance Customer Support immedia.

  Sain tekstiviestin, että sorry your verification has been rejected, The reason for failure is as follows: KYC EXPIRED _
  FORCE_REFUSE. Please read the FAQs and help section on our website and retry.

  Kiitos kun vastaatte.

  1. Ota yhteyttä Binancen supportiin selaimen oikeassa alanurkasta näkyvän support-ikonin kautta. Pääset siitä chattiin. Jos ongelma ei ratkea botin avulla, niin valitsemalla ”Transfer to Customer Service” pääset keskustelemaan asiakaspalvelijan kanssa.

   Katso tästä lisää: https://www.binance.com/en-NZ/support/faq/how-to-contact-customer-support-7b0fd3ccb821483a99ff8f5cda374ee9

   Jos tämä tuntuu vaikealta, niin hyvä muistaa, että markkinoilla on myös suomalaisia palveluita joissa tunnistautuminen käy helposti pankkitunnuksilla ja voit aina toimia suomen kielellä. Päävalikosta kauppapaikat -> Coinmotion ja Northcrypto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *