Bank Frick Liechesteinissa tarjoaa kryptovaluuttojen osto- ja säilytyspalvelua

frick bank

Pankit ympäri maailmaa suhtautuvat tällä hetkellä kryptovaluuttoihin varsin viileästi. Mitä suurempi pankki, sen negatiivisempia lausunnot ovat olleet. Suuret instituutiot ovatkin usein hitaita liikkeissään, eikä niiden politiikka muutu kovin helpolla uutta ja mullistavaa teknologiaa kohtaan. Tämän on huomannut myös suomalainen Prasos Oy, jolta kotimaiset finanssitalot sulkevat parhaillaan pankkitilejä.

Rekisteröidy Binancelle

Liechtensteinissa sijaitseva Bank Frick on ottanut askeleen täysin toisenlaiseen suuntaan. Frick-pankki tarjoaa nyt asiakkailleen suoraa sijoitusmahdollisuutta kryptovaluuttoihin. Tämä eroaa olennaisesti esim. ETF:stä ja muista sijoitusinstrumenteista, joiden arvo muuttuu kryptovaluuttojen arvon mukaan.

Joillekin kotimaisille sijoittajille voi olla tuttu ruotsalaisen Avanzan Bitcoin- ja Ethereum-sertifikaatit, joiden kurssi muuttuu ko. valuuttojen hinnan mukaan. Tällaiset tuotteet ovat helpoin tapa sijoittaa kryptovaluuttoihin omistamatta niitä itse. Silloin sijoittaja välttää esimerkiksi säätämisen verojen sekä kryptovaluuttojen turvallisen tallentamisen kanssa.

Bank Frick ottaa askeleen pidemmälle ja tarjoaa mahdollisuutta ostaa kryptovaluuttoja pankin kautta. Tarjolla ovat viisi suosittua kryptovaluuttaa: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP) ja Ether (ETH).

Entäs valuuttojen säilytys? Frick-pankki huolehtii myös siitä. Kryptojen tallennuspaikkana on cold storage wallet, jolla tarkoitetaan Ledger Nano S:n kaltaista ratkaisua. Valuutat ovat silloin offlinessa ja hakkereiden uloittumattomissa.

Kryptovaluutojen ostajilta vaaditaan tunnistautuminen sekä rahojen alkuperän selvitys:

“When investing in cryptocurrencies, Bank Frick applies the same strict legal standards as traditional financial transactions. Bank Frick is a fully regulated bank according to Liechtenstein and European (EU / EEA) law. Only fully identified and audited clients have the opportunity to invest in cryptocurrencies. Determining the origin of the funds is also part of this review and identification process.” (Lähde)

Tällainen palvelu on suunnattu ennen kaikkea suursijoittajille. Se on todella houkutteleva vaihtoehto, jossa riskit varojen hakkeroinnista, valuuttasiirtojen ongelmista yms. saadaan poistettua. Tulevaisuudessa vastaavia palveluita tarjoavat varmasti monet pankit ympäri maailmaa.

Samaan aikaan hollantilainen Rabobank on väläytellyt mahdollisuutta Rabobit-nimisen palvelun perustamisesta. Sen ideana olisi tarjota myös turvallinen säilytyspaikka kryptovaluutoille. Toistaiseksi Rabobit-palvelun toteutusta ei ole lyöty vielä lukkoon.

Saa nähdä, kuinka moni kryptosijoittaja säilyttää tulevaisuudessa virtuaalivaluuttansa perinteisessä pankissa!

Suomessa suuntaus on tällä hetkellä täysin päinvastainen, mikä on todella valitettavaa. Coinmotion-palvelua pyörittävä Prasos on joutumassa vakavaan ahdinkoon, sillä kotimaiset pankit eivät suostu sen kanssa yhteistyöhön. Tuoreiden tietojen mukaan Nordea ja Säästöpankki ovat sulkeneet tammi-helmikuussa yhtiön käyttämät tilit. Prasos neuvottelee tällä hetkellä kotimaisten sekä ulkomaisten pankkien kanssa tilanteen ratkaisemiseksi.

Yhtiön toimitusjohtaja Henry Brade alkaa olla tuskastunut Finanssivalvonnan toimintaan:

“He ovat olleet tietoisia tästä ilmiöstä [bitcoin-välitystoiminnasta] vähintäänkin jo vuodesta 2012, jolloin aloitimme ja kysyimme Finanssivalvonnan näkemystä toiminnastamme. He eivät ole saaneet mitään aikaiseksi vuoteen 2018 mennessä.” (Yle)

Ylen uutisen mukaan Prasos ottaa tällä viikolla käyttöön EU:n ja Suomen rahanpesulakien mukaiset tunnistamiskäytännöt vapaaehtoisesti. Niiden tarkoituksena on valvoa asiakkaiden epäilyttäviä kryptovaluuttasiirtoja.

Toivottavasti Suomessakin saadaan lakipykälät pian ojennukseen ja otetaan välillä myös askeleita oikeaan suuntaan. Uuden teknologian vastustamisella päästään harvoin mihinkään hyödylliseen lopputulokseen – tämä on nähty ihmiskunnan historiassa jo aika monta kertaa.

Lähde: bankfrick.li -tiedote  | Kuva: Flickr / Paul Cooper

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*