Aptos (APT) kurssi – EUR & USD

Aptos (APT) kurssi on vaihdellut historiallisesti $3,09 (29.12.2022) ja $19,90 (30.1.2023) välillä. Aptos on vuonna 2022 lanseerattu älysopimusalusta. Aptos saa arvonsa sen ekosysteemiin kehitetyistä sovelluksista.

Aptos (APT) kurssi – historiallinen kehitys

Aptos (APT) kurssi on vaihdellut historiallisesti $3,09 (29.12.2022) ja $19,90 (30.1.2023) välillä. Aptos kurssihistoria alkaa lokakuusta 2022. Tämä informaatio perustuu Coinmarketcapin historiadataan.

Aptos-token tuli treidattavaksi markkinoille pari päivää sen MainNet-julkaisun jälkeen lokakuussa 2022. Aptoksen kurssi oli tuolloin 7,2 dollaria. Kurssi nousi alle viikossa 9,7 dollariin, jonka jälkeen positiivinen kurssiliike pysähtyi.

Aptos kurssi lähti laskuun marraskuun alussa ja putosi joulukuun viimeisinä päivinä aina 3,09 dollariin saakka. Aptoksen tulo markkinoille osui pahimpaan mahdolliseen hetkeen, sillä FTX-pörssin romahdus tapahtui vain kolme viikkoa APT-tokenin lanseerauksen jälkeen. Tämä selittää ison laskun vuoden 2022 lopulla.

Aptoksen kurssi lähti rajuun nousuun tammikuussa 2023. APT-token saavutti itse asiassa all-time high kurssinsa vain kuukausi sen jälkeen, kun tokenin kurssi oli tehnyt historiansa alimman noteerauksen. Aptos kurssi oli tammikuun viimeisinä päivinä peräti 19,90 dollaria.

Syynä rajuun nousuun oli vuoden 2023 alussa nähty hetkellinen AI-kryptojen buumi. Aptos asetettiin jostain syystä tähän kategoriaan, mikä toi sen tokenille isoa nostetta.

Alla on Aptos kurssigrafiikka koko tokenin historian ajalta.

aptos kurssi

Aptoksen kurssi aloitti helmikuussa 2023 pitkän laskukauden, joka päättyi vasta lokakuun lopulla. APT-tokenin kurssi putosi alimmillaan noin 4,9 dollariin, mikä tarkoittaa yli 75 prosentin laskua tammikuun 2023 huipuista.

Vuoden lopulla nähtiin buumi koko kryptovaluuttamarkkinassa Bitcoinin vetämänä. Myös Aptos kurssi kohosi vuoden viimeisinä päivinä 9,39 dollariin asti. Tämän ansiosta Aptos sai vuonna 2023 yli 170 prosentin kurssinousun, joka on Bitcoinia parempi suoritus.

Vuosi 2024 on ollut vuoristorataa Aptoksen kurssille. APT-token lähti rajuun nousuun maaliskuussa 2024 muiden kryptovaluuttojen mukana ja rikkoi peräti 18 dollarin kurssitason. Kurssi palautui kuitenkin lähtötasolleen vain parissa viikossa.

APT-tokenin kurssi oli toukokuun lopulla täysin samalla tasolla kuin vuoteen 2024 lähdettäessä.

Mikä on Aptos?

Aptos on vuonna 2022 lanseerattu älysopimusalusta. Aptos on siten käyttöjärjestelmä hajautetuille sovelluksille. Voit ajatella Aptoksen olevan kuin iOS tai Android. Tämä sektori on hyvin kilpailtu, ja sen ylivoimainen markkinajohtaja on Ethereum.

Aluksi Aptos kilpailee lähinnä pienempiä älysopimusalustoja vastaan. Sen suoriksi kilpailijoiksi voidaan nostaa mm. Solana, Avalanche, BNB Chain ja Polygon. Kaikki nämä platformit tarjoavat halpoja transaktiotia ja skaalautuvan teknologian. Aptos pyrkii tarjoamaan samaa, mutta pykälää paremmin,

Aptos-platformin natiivitoken on nimeltään Aptos. Sen lyhenne (ticker) on pörsseissä APT. Tätä tokenia käytetään muiden platformien tavoin transaktioiden maksuun sekä steikkaukseen. Aptos on siis Proof of Stake -pohjainen lohkoketju. Kehitystyöstä vastaa Aptos Labs. Alla on kuvakaappaus firman nettisivulta.

aptos labs

Miksi Aptos on niin kohuttu? Projektin taustalta löytyy ensinnäkin nimekkäitä tekijöitä ja tukijoita. Aptoksen perustajakaksikko tulee Facebookin Libra-projektista joka sai pari vuotta sitten nimen Diem. Kyse on siis Facebookin omasta kryptovaluutasta. Aptos on tehnyt myös kaksi yli sadan miljoonan dollarin rahoituskierrosta. Mukana ovat kaikki alan nimekkäimmät VC-firmat.

Aptos pyrkii murskaamaan kilpailijansa myös teknisellä tasolla. Projekti lupaa jopa 160.000 transaktioita per sekunti -tason skaalautuvuuden. Tämä on moninkertaisesti Solanan taso, joka on tällä hetkellä markkinoiden nopein lohkoketju. Aptos on teoriassa myös yli 50 % skaalautuvampi kuin tuleva Ethereum 2.0 versio.

Paperilla Aptos näyttää siis potentiaaliselta. Koska MainNet lanseerattiin vasta äskettäin, sen ekosysteemi alkaa kehittyä. Sijoittajan kannattaa seurata millaisen suosion Aptos oikein kerää. Jos haluat lisätietoja projektista, lue Bitcoinkeskuksen Aptos-opas.

Mistä Aptos saa arvonsa?

Aptos saa arvonsa sen ekosysteemiin kehitetyistä sovelluksista. Mitä enemmän Aptos houkuttelee sovelluskehittäjiä alustalleen, sitä enemmän hajautettuja sovelluksia rakennetaan. Tämä tuo mukanaan uusia käyttäjiä sekä sijoittajia, jotka tarvitsevat appien käyttöön APT-tokenia.

APT on Aptos-alustan natiivitoken. Sitä käytetään Aptos-lohkoketjussa transaktiomaksuihin sekä steikkaukseen. Kilpailevien platformien natiivitokeneilla on täysin vastaavat käyttökohteet.

Kaikki älysopimusalustat saavat arvonsa samojen periaatteiden mukaisesti. Mitä enemmän sovelluksia, sitä enemmän likviditeettiä ja käyttäjiä. Mitä enemmän käyttäjiä, sitä enemmän tarvetta natiivitokenille. Voit seurata Aptoksen ja muiden älysopimusalustojen DeFi-sektorin kehitystä esimerkiksi Defillama.com -sivustolta.

Transaktiomaksujen lisäksi steikkaus on tärkeä elementti Aptos-tokenin arvonluonnissa. Jos sijoittajat näkevät APT:n tulevaisuuden valoisana, ne lukitsevat tokeneita steikkaukseen kasvavassa määrin. Tämä poistaa kolikoita pois kierrosta, mikä vähentää taas myyntipainetta. Lopputuloksena Aptos kurssi nousee.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!