Aptos (APT) kurssi – EUR & USD

Aptos (APT) kurssi on vaihdellut historiallisesti $3,09 (29.12.2022) ja $19,90 (30.1.2023) välillä. Aptos on vuonna 2022 lanseerattu älysopimusalusta. Aptos saa arvonsa sen ekosysteemiin kehitetyistä sovelluksista.

Aptos (APT) kurssi – historiallinen kehitys

Aptos (APT) kurssi on vaihdellut historiallisesti $3,09 (29.12.2022) ja $19,90 (30.1.2023) välillä. Aptos kurssihistoria alkaa lokakuusta 2022. Tämä informaatio perustuu Coinmarketcapin historiadataan.

Aptos-tokenin kurssihistoria on lyhyt mutta tapahtumarikas. Aptos-token tuli treidattavaksi markkinoille lokakuun lopulla vuonna 2022. Aptos kurssi oli tuolloin 8,5 dollaria, tosin joissain pörsseissä avauskurssi kohosi yli kymmenen dollarin.

aptos kurssi

Aptos tuli markkinoille varsin huonoon aikaan, sillä lokakuussa 2022 elettiin pitkän karhumarkkinan synkimpiä hetkiä. Vain pari viikkoa myöhemmin FTX-pörssi romahti, mikä ajoi koko kryptomarkkinan kovaan laskuun parin kuukauden ajaksi.

Aptos kurssi romahti vuoden 2022 lopulla 3,2 dollariin saakka. Kurssi putosi siis yli 60 prosenttia hyvin lyhyessä ajassa. APT-tokenin kurssi lähti kuitenkin rajuun nousuun vuoden 2023 ensimmäisinä päivinä. Aptos nousi tammikuun 2023 aikana hieman alle 20 dollariin eli 550 prosenttia.

Aptoksen kurssikehitys on siis ollut historiallisesti melkoista vuoristorataa.

Mikä on Aptos?

Aptos on vuonna 2022 lanseerattu älysopimusalusta. Aptos on siten käyttöjärjestelmä hajautetuille sovelluksille. Voit ajatella Aptoksen olevan kuin iOS tai Android. Tämä sektori on hyvin kilpailtu, ja sen ylivoimainen markkinajohtaja on Ethereum.

Aluksi Aptos kilpailee lähinnä pienempiä älysopimusalustoja vastaan. Sen suoriksi kilpailijoiksi voidaan nostaa mm. Solana, Avalanche, BNB Chain ja Polygon. Kaikki nämä platformit tarjoavat halpoja transaktiotia ja skaalautuvan teknologian. Aptos pyrkii tarjoamaan samaa, mutta pykälää paremmin,

Aptos-platformin natiivitoken on nimeltään Aptos. Sen lyhenne (ticker) on pörsseissä APT. Tätä tokenia käytetään muiden platformien tavoin transaktioiden maksuun sekä steikkaukseen. Aptos on siis Proof of Stake -pohjainen lohkoketju. Kehitystyöstä vastaa Aptos Labs. Alla on kuvakaappaus firman nettisivulta.

aptos kurssi - aptos labs

Miksi Aptos on niin kohuttu? Projektin taustalta löytyy ensinnäkin nimekkäitä tekijöitä ja tukijoita. Aptoksen perustajakaksikko tulee Facebookin Libra-projektista joka sai pari vuotta sitten nimen Diem. Kyse on siis Facebookin omasta kryptovaluutasta. Aptos on tehnyt myös kaksi yli sadan miljoonan dollarin rahoituskierrosta. Mukana ovat kaikki alan nimekkäimmät VC-firmat.

Aptos pyrkii murskaamaan kilpailijansa myös teknisellä tasolla. Projekti lupaa jopa 160.000 transaktioita per sekunti -tason skaalautuvuuden. Tämä on moninkertaisesti Solanan taso, joka on tällä hetkellä markkinoiden nopein lohkoketju. Aptos on teoriassa myös yli 50 % skaalautuvampi kuin tuleva Ethereum 2.0 versio.

Paperilla Aptos näyttää siis potentiaaliselta. Koska MainNet lanseerattiin vasta äskettäin, sen ekosysteemi alkaa kehittyä. Sijoittajan kannattaa seurata millaisen suosion Aptos oikein kerää. Jos haluat lisätietoja projektista, lue Bitcoinkeskuksen Aptos-opas.

Mistä Aptos saa arvonsa?

Aptos saa arvonsa sen ekosysteemiin kehitetyistä sovelluksista. Mitä enemmän Aptos houkuttelee sovelluskehittäjiä alustalleen, sitä enemmän hajautettuja sovelluksia rakennetaan. Tämä tuo mukanaan uusia käyttäjiä sekä sijoittajia, jotka tarvitsevat appien käyttöön APT-tokenia.

APT on Aptos-alustan natiivitoken. Sitä käytetään Aptos-lohkoketjussa transaktiomaksuihin sekä steikkaukseen. Kilpailevien platformien natiivitokeneilla on täysin vastaavat käyttökohteet.

Kaikki älysopimusalustat saavat arvonsa samojen periaatteiden mukaisesti. Mitä enemmän sovelluksia, sitä enemmän likviditeettiä ja käyttäjiä. Mitä enemmän käyttäjiä, sitä enemmän tarvetta natiivitokenille. Voit seurata Aptoksen ja muiden älysopimusalustojen DeFi-sektorin kehitystä Defillama.com -sivustolta.

Transaktiomaksujen lisäksi steikkaus on tärkeä elementti Aptos-tokenin arvonluonnissa. Jos sijoittajat näkevät APT:n tulevaisuuden valoisana, ne lukitsevat tokeneita steikkaukseen kasvavassa määrin. Tämä poistaa kolikoita pois kierrosta, mikä vähentää taas myyntipainetta. Lopputuloksena Aptos kurssi nousee.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!