Perustiedot
12
joulu
bitcoin-kuva

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Aloittelija: Aloita tästä

Tämä artikkeli on suunnattu henkilölle, joka saapuu Bitcoinkeskukseen ensimmäistä kertaa. Löydät tältä sivulta linkit sivuston tärkeimpiin artikkeleihin eri aihealueista.

Bitcoin

Mikä on Bitcoin?

Tämä artikkeli käy läpi Bitcoinin historian sekä tekniset toimintaperiaatteet. Se on ehdottomasti yksi sivuston tärkeimmistä artikkeleista. Suosittelemme tutustumaan tähän ensimmäisenä.

Miksi Bitcoinilla on arvoa?

Tämä artikkeli pureutuu yhteen tärkeimmistä kysymyksistä Bitcoiniin liittyen. Miksi Bitcoinin ominaisuudet tekevät siitä arvokkaan? Tästä aiheesta kiistellään lähes päivittäin sosiaalisessa mediassa.

Bitcoinin louhinta

Bitcoinin louhinta sulattaa jäätiköt ja tuhoaa maapallon! Vai onko sittenkään näin? Louhinnasta liikkuu todella paljon vääriä käsityksiä etenkin aloittelijoiden joukossa. Tämä artikkeli antaa hyvän yleiskuvan Bitcoinin louhinnasta.

Bitcoin halving (2024)

Neljän vuoden välein tapahtuva halving eli lohkopalkkioiden puoliintuminen on kriittinen osa Bitcoinin toimintalogiikkaa. Halving on syy, miksi Bitcoinin inflaatio putoaa ja miksi Bitcoinista tulee ajan myötä arvokkaampaa suhteessa fiat-valuuttoihin.

UKK Bitcoinista

Tähän artikkeliin on kerätty vastauksia aloittelijoiden usein esiittämiin kysymyksiin.

Bitcoinin ostaminen

Tämä artikkeli antaa pohjatiedot ennen Bitcoin-sijoittamisen aloittamista. Mitä asioita on syytä huomioida ennen ensimmäistä ostoa?

Eri tapoja sijoittaa Bitcoiniin

Kryptovaluuttoihin voi nykyisin sijoittaa monin eri tavoin. Sinun ei tarvitse välttämättä edes omistaa yhtään bitcoinia voidaksesi hyötyä sen kurssinoususta. Voit myös shortata Bitcoinia eli tienata sen kurssilaskulla. Tämä artikkeli esittelee eri sijoitusmuodot sekä niiden hyvät ja huonot puolet.

Bitcoin-lompakko

Ennen bitcoinien hankintaa on syytä ymmärtää eri talletusmuodot sekä niiden hyvät ja huonot puolet. Muistathan, että jokainen kryptosijoittaja on itse vastuussa omista kolikoistaan.

Bitcoinin kurssi

Tältä sivulta löydät aina ajan tasalla olevan Bitcoinin kurssin

Teknologia

Mikä on lohkoketju?

Lohkoketju eli blockchain on Bitcoinin selkäranka. Tämä artikkeli käy läpi lohkoketjuteknologian alkeet helposti ymmärrettävässä muodossa.

Mikä on älysopimus?

Älysopimusalustat, kuten Ethereum, ovat Bitcoinin jälkeen suosituimpia ja suurimpia kryptovaluuttoja. Älysopimus on myös hajautettujen sovellusten (Dapp) rakennuspalikka.

Mikä on konsensusalgoritmi?

Konsensusalgoritmit ovat kaikkien kryptovaluuttojen ytimessä. Miten Bitcoinin Proof of Work eroaa Ethereumin Proof of Stake -konsensuksesta?

DeFi – hajautetut finanssipalvelut

Decentralized Finance eli hajautettu talous nousi vuonna 2020 kryptomaailman kuumimmaksi trendiksi. Mitä DeFi tarkoittaa käytännössä?

Kryptovaluutat

Mikä on kryptovaluutta?

Kattava opas kryptovaluutoista aloittelijalle.

Kryptovaluuttoihin sijoittaminen

Tässä artikkelissa annetaan yleisen tason neuvoja aloittelevalle kryptosijoittajalle. Miten vältät pahimmat sudenkuopat ja miten varaudut erilaisiin riskeihin. Lue tämä ennen kuin ostat yhtään kryptokolikkoa!

Osta kryptovaluuttaa

Tässä oppaassa käydään läpi aloittelijan ensimmäiset askeleet kryptovaluuttasijoittajan uralla. Mitä toimenpiteitä sinun on tehtävä ja mitä asioita huomioitava, jos haluat sijoittaa myös muihin kryptovaluuttoihin? Lue tämä artikkeli läpi ennen kuin ostat kryptovaluuttoja ensimmäistä kertaa.

Kryptovaluuttalompakko

Jokaiselle kryptovaluutalle löytyy omat lompakkonsa. Tässä artikkelissa esitellään suositumpia kryptolompakoita.

Kryptovaluuttojen louhinta

Miten eri kryptovaluuttoja louhintaan ja miten ne eroavat toisistaan? Lue tämä, jos kryptojen louhinta kiinnostaa sinua.

Kryptovaluuttojen verotus

Jokaisen kryptosijoittajan on tiedettävä miten kryptojen verotus toimii Suomessa! Tämä opas auttaa sinut alkuun.

Kryptovaluutta kurssi

Tältä sivulta löydät aina ajan tasalla olevat kryptovaluuttojen kurssit!

UKK kryptovaluutoista

Tähän artikkeliin on kerätty vastauksia aloittelijoiden usein esittämiin kysymyksiin kryptoista.

Kauppapaikat

Binance kokemuksia ja arvostelu

Binance on markkinoiden suurin ja suosituin kauppapaikka.

Coinmotion kokemuksia ja arvostelu

Coinmotion on Suomen vanhin ja tunnetuin kryptovaluuttojen kauppapaikka.

Northcrypto kokemuksia ja arvostelu

Northcrypto on toinen Suomalainen kryptovaluuttojen kauppapaikka, joka on palvellut jo vuodesta 2019 lähtien.

Tietoa

Tietoa meistä

Tietoa Bitcoinkeskuksesta.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *