Perustiedot
12
joulu
bitcoin-kuva

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Aloittelija: Aloita tästä

Tämä artikkeli on suunnattu henkilölle, joka saapuu Bitcoinkeskukseen ensimmäistä kertaa. Olemme keränneet tähän linkit sekä lyhyet kuvaukset sivuston tärkeimmästä materiaalista. Nämä artikkelit sisältävät kaikki oleelliset tiedot kryptovaluuttojen maailmasta. Jos haluat olla varma, ettet missaa mitään tärkeää, käy tämä sivun linkit huolella läpi.

Seuraavassa listatut artikkelit eivät ole missään tietyssä järjestyksessä. Riippuu hieman henkilön omista kiinnostuksen kohteista, kuinka syvälle hän haluaa mennä eri aiheisiin.

Bitcoin

Mikä on Bitcoin?

Tämä artikkeli käy läpi Bitcoinin historian sekä tekniset toimintaperiaatteet. Se on ehdottomasti yksi sivuston tärkeimmistä artikkeleista. Suosittelemme tutustumaan tähän ensimmäisenä.

Miksi Bitcoinilla on arvoa?

Tämä artikkeli pureutuu yhteen tärkeimmistä kysymyksistä Bitcoiniin liittyen. Miksi Bitcoinin ominaisuudet tekevät siitä arvokkaan? Tästä aiheesta kiistellään lähes päivittäin sosiaalisessa mediassa.

Mikä on lohkoketju?

Lohkoketju eli blockchain on Bitcoinin selkäranka. Tämä artikkeli käy läpi lohkoketjuteknologian alkeet helposti ymmärrettävässä muodossa.

Bitcoinin louhinta

Bitcoinin louhinta sulattaa jäätiköt ja tuhoaa maapallon! Vai onko sittenkään näin? Louhinnasta liikkuu todella paljon vääriä käsityksiä etenkin aloittelijoiden joukossa. Tämä artikkeli antaa hyvän yleiskuvan Bitcoinin louhinnasta.

Bitcoin halving (2024)

Neljän vuoden välein tapahtuva halving eli lohkopalkkioiden puoliintuminen on kriittinen osa Bitcoinin toimintalogiikkaa. Halving on syy, miksi Bitcoinin inflaatio putoaa ja miksi Bitcoinista tulee ajan myötä arvokkaampaa suhteessa fiat-valuuttoihin.

UKK Bitcoinista

Tähän artikkeliin on kerättey vastauksia aloittelijoiden usein esiittämiin kysymyksiin.

Bitcoinin ostaminen

Tämä artikkeli antaa pohjatiedot ennen Bitcoin-sijoittamisen aloittamista. Mitä asioita on syytä huomioida ennen ensimmäistä ostoa?

Eri tapoja sijoittaa Bitcoiniin

Kryptovaluuttoihin voi nykyisin sijoittaa monin eri tavoin. Sinun ei tarvitse välttämättä edes omistaa yhtään bitcoinia voidaksesi hyötyä sen kurssinoususta. Voit myös shortata Bitcoinia eli tienata sen kurssilaskulla. Tämä artikkeli esittelee eri sijoitusmuodot sekä niiden hyvät ja huonot puolet.

Näin valitset oikean Bitcoin-lompakon

Ennen bitcoinien hankintaa on syytä ymmärtää eri talletusmuodot sekä niiden hyvät ja huonot puolet. Muistathan, että jokainen kryptosijoittaja on itse vastuussa omista kolikoistaan.

Bitcoinin kurssi

Tältä sivulta löydät aina ajan tasalla olevan Bitcoinin kurssin

Näin selviydyt Bitcoinin kurssiromahduksista

Tämä video on erinomainen opas aloitteleville sijoittajille, joita kauhistuttaa Bitcoinin volatiliteetti!

Kryptovaluutat

Mikä on kryptovaluutta?

Kattava opas kryptovaluutoista aloittelijalle.

Kryptovaluuttoihin sijoittaminen

Tässä artikkelissa annetaan yleisen tason neuvoja aloittelevalle kryptosijoittajalle. Miten vältät pahimmat sudenkuopat ja miten varaudut erilaisiin riskeihin. Lue tämä ennen kuin ostat yhtään kryptokolikkoa!

Näin ostat kryptovaluuttaa

Tässä oppaassa käydään läpi aloittelijan ensimmäiset askeleet kryptovaluuttasijoittajan uralla. Mitä toimenpiteitä sinun on tehtävä ja mitä asioita huomioitava, jos haluat sijoittaa myös muihin kryptovaluuttoihin? Lue tämä artikkeli läpi ennen kuin ostat kryptovaluuttoja ensimmäistä kertaa.

Kryptovaluuttalompakot

Jokaiselle kryptovaluutalle löytyy omat lompakkonsa. Tässä artikkelissa esitellään suositumpia kryptolompakoita.

Kryptovaluuttojen louhinta

Miten eri kryptovaluuttoja louhintaan ja miten ne eroavat toisistaan? Lue tämä, jos kryptojen louhinta kiinnostaa sinua.

Kauppapaikkojen esittelyt

Olemme tehneet aloittelijoiden oppaat kaikista markkinoiden tunnetuimmista ja suosituimmista kryptovaluuttapörsseistä. Nämä kauppapaikat ovat suosittuja ja luotettavia, jotka olemme itse testanneet. Löydät lisää pörssejä tästä listasta, jossa olemme rankanneet eri toimijat paremmuusjärjestykseen.

Kryptovaluuttojen verotus

Jokaisen kryptosijoittajan on tiedettävä miten kryptojen verotus toimii Suomessa! Tämä opas auttaa sinut alkuun.

Kryptovaluuttojen kurssit

Tältä sivulta löydät aina ajan tasalla olevat kryptovaluuttojen kurssit!

DeFi – hajautettu talous

Decentralized Finance eli hajautettu talous nousi vuonna 2020 kryptomaailman kuumimmaksi trendiksi. Mitä DeFi tarkoittaa käytännössä? Löydät oppaita ja artikkeleita Bitcoinkeskuksen DeFi-kategoriasta, joiden avulla pääset sisään tähän kiehtovaan maailmaan!

Kryptovaluuttojen sanakirja

Olemme keränneet tähän artikkeliin kryptovaluuttojen maailmasta tunnettuja sanontoja ja lyhenteitä. Sanakirjasta on taatusti hyötyä aloittelijalle.

Sijoitusopas altcoineihin

Tämä todella suosituksi noussut video on netin paras suomenkielinen sijoitusopas altcoineihin. Siinä käydään läpi kaikki yleisimmät virheet ja sudenkuopat altcoin-sijoittamisessa.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *