Aloittelija: Aloita tästä

bitcoin-kuva

Tämä artikkeli on suunnattu aloittelijalle, joka saapuu Bitcoinkeskus.com -sivustolle ensimmäistä kertaa. Olemme keränneet tähän linkit sekä lyhyet kuvaukset sivuston tärkeimmästä materiaalista. Nämä artikkelit sisältävät kaikki oleelliset tiedot kryptovaluuttojen maailmasta. Jos haluat olla varma, ettet missaa mitään tärkeää, käy tämä sivun materiaali läpi.

Rekisteröidy Binancelle

Seuraavassa listatut artikkelit eivät ole mitenkään absoluuttisesti oikeassa järjestyksessä. Riippuu hieman henkilön omista kiinnostuksen kohteista, kuinka syvälle hän haluaa mennä tiettyyn aiheeseen. Suosittelemme vahvasti myös tutustumaan lopussa mainittuihin kirjoihin.

Bitcoin ja teknologia

Mikä on Bitcoin?

Tämä artikkeli kertoo Bitcoinin historian ja toimintaperiaatteet. Se on ehdottomasti yksi sivuston tärkeimmistä artikkeleista ja hyvä lukea ensimmäisenä.

Mikä on kryptovaluutta?

Tässä artikkelissa tutustutaan Bitcoinia laajempaan termiin. Mikä kryptovaluutta oikein on ja mihin sitä tarvitaan. Millaisia kryptovaluuttoja markkinoilta oikein löytyy? Kyseessä on tärkeä aloittelijan infopaketti.

Mikä on lohkoketjuteknologia?

Lohkoketju eli blockchain on Bitcoinin selkäranka. Tämä artikkeli käy läpi lohkoketjuteknologian alkeet helposti ymmärrettävässä muodossa.

Miten kryptovaluuttojen arvo muodostuu?

Tämä on varmasti yksi useimmin esitetyistä aloittelijoiden kysymyksistä. Miten kryptovaluutoilla voi olla arvoa, jos niitä ”luodaan tyhjästä”? Artikkeli auttaa aloittelijaa ymmärtämään perusteet uudenlaiselle arvonmääritykselle.

defi - decentralized finance

Opas: Näin valitset oikean Bitcoin-lompakon

Ennen bitcoinien hankintaa on syytä ymmärtää eri talletusmuodot sekä niiden riskit ja vahvuudet. Jokainen kryptosijoittaja on itse vastuussa omista kolikoistaan. On erittäin tärkeä ymmärtää oikeaoppiset säilytystavat.

Virtuaaluvaluuttojen verotus

Kryptovaluuttoja koskevat verotusohjeet ovat muuttuneet useaan otteeseen viimeisen parin vuoden aikana. On tärkeä ymmärtää verotuksen periaatteet, jos aiot joskus hankkia kryptovaluuttoja.

Uutiskatsaukset

Bitcoinkeskus julkaisee uutiskatsauksia kryptovaluutoista noin kerran viikossa. Käymme läpi markkinoiden tilannetta sekä tärkeimmät suomalaisia kiinnostavat uutiset. Seuraamalla viikkoraportteja pysyt hyvin kärryillä alan suurimmista puheenaiheista.

Harhakäsitykset kryptovaluuttojen louhinnasta

Bitcoinin louhinta sulattaa jäätiköt ja tuhoaa maapallon. Vai onko sittenkään näin? Louhinnasta liikkuu todella paljon vääriä käsityksiä etenkin aloittelijoiden joukossa. Tämä artikkeli käy perinpohjaisesti läpi nämä harhakäsitykset ja oikoo ne.

Muut kryptovaluutat

Bitcoinkeskuksesta löydät kattavat esittelyt kaikista markkinoiden tunnetuimmista ja suosituimmista kryptovaluutoista. Ethereum, Litecoin, Ripple XRP, Bitcoin Cash ja kaikki muut sijoittajien suosikit. Löydät kymmeniä sivuja materiaalia, jota ei ole suomeksi missään muuaalla. Päivittämme myös artikkeleita jatkuvasti, jotta ne olisivat mahdollisimman hyvin ajan tasalla.

DeFi – hajautettu talous

Decentralized Finance eli hajautettu talous on noussut vuonna 202 kryptomaailman kuumimmaksi trendiksi. Mitä DeFi tarkoittaa käytännössä? Löydät oppaita ja artikkeleita Bitcoinkeskuksen DeFi-kategoriasta, joiden avulla pääset sisään tähän kiehtovaan maailmaan!

Bitcoin-sanakirja

Olemme keränneet tähän artikkeliin kryptovaluuttojen maailmasta tunnettuja sanontoja ja lyhenteitä. Sanakirjasta on taatusti hyötyä aloittelijalle.

Bitcoinkeskus FAQ

Kryptovaluuttoihin sijoittaminen

Näin aloitat sijoittamisen kryptovaluuttoihin

Tässä oppaassa käydään läpi aloittelijan ensimmäiset askeleet kryptovaluuttasijoittajan uralla. Mitä toimenpiteitä sinun on tehtävä ja mitä asioita huomioitava, jos haluat sijoittaa kryptovaluuttoihin? Lue tämä artikkeli läpi ennen kuin ostat kryptovaluuttoja ensimmäistä kertaa.

Bitcoinin ostaminen Coinmotion | Northcrypto

Jos haluat hankkia bitcoineja, se on helpointa tehdä luotettavista ja kotimaisista palveluista. Tunnistautuminen on helppoa pankkitunnuksilla ja saat käyttötukea suomeksi. Olemme tehneet oppaat sekä Coinmotion että Northcrypto -palveluista.

Kryptovaluuttojen kurssit

Tältä sivulta löydät aina ajan tasalla olevat kryptovaluuttojen kurssit.

Eri tapoja sijoittaa kryptovaluuttoihin

Kryptovaluuttoihin voi nykyisin sijoittaa monin eri tavoin. Sinun ei tarvitse välttämättä edes omistaa yhtään bitcoinia voidaksesi hyötyä sen kurssinoususta. Voit myös shortata Bitcoinia eli tienata sen kurssilaskulla. Tämä artikkeli esittelee eri sijoitusmuodot sekä niiden hyvät ja huonot puolet.

kryptovaluutta-bitcoin

Stock-to-Flow mallin kuvaus

Vuonna 2019 julkisuuteen noussut Bitcoinin Stock-To-Flow malli on tämän hetken paras kuvaus bittirahan kurssikehityksestä. Sen ymmärtäminen kuuluu jokaisen Bitcoin-sijoittajan yleissivistykseen. Mallin ennuste tulee vaikuttamaan valtavasti myös koko kryptomarkkinan kehitykseen.

Kauppapaikkojen esittelyt

Olemme tehneet aloittelijoiden oppaat kaikista markkinoiden tunnetuimmista ja suosituimmista kryptovaluuttapörsseistä. Nämä kauppapaikat ovat suosittuja ja luotettavia, jotka olemme itse testanneet. Löydät lisää pörssejä tästä listasta, jossa olemme rankanneet eri toimijat paremmuusjärjestykseen.

Bitcoin vai kulta?

Bitcoinin sanotaan olevan digitaalista kultaa. Tällä hetkellä on käynnissä suuri väittely siitä, kumpi näistä kahdesta on parempi suoja mahdollista finanssikriisiä vastaan. Tämä artikkeli käy kattavasti läpi Bitcoinin ja kullan hyvät sekä huonot puolet portfolion suojana.

Kirja-arvostelut

Bitcoin-standardi

Bitcoin-standardi on syksyllä 2019 ilmestynyt suomennos hurjaan suosioon nousseesta alkuperäisteoksesta The Bitcoin Standard. Kyseessä oli ensimmäinen Konsensus Networkin suomennostyö. Kirja on yli 400-sivuinen lukupaketti, jota voi hyvin pitää Bitcoinista kiinnostuneiden henkilöiden raamattuna. Lukemalla tämän teoksen säästät helposti kymmeniä tai satoja työtunteja opiskelussa. Bitcoin-standardia ei kannata lukea ennen kuin olet opiskellut ensin pohjatiedot kryptovaluutoista yllä linkitetyistä artikkeleista.

Bitcoin: Matemaattisesti turvattu itsemääräämisoikeus

Bitcoin: Matemaattisesti turvattu itsemääräämisoikeus on syksyn 2019 toinen mielenkiintoinen kirjauutuus, jonka käännöstyö on myös Konsensus Networkin heiniä. Kyseessä on Bitcoin-standardiin verrattuna huomattavasti kevyempää luettavaa. Kirja sisältää reilut sata sivua ja tusinan verran Bitcoiniin ja sen teknologiaan liittyviä esseitä. Se erinomaisesti myös aloittelijalle, joka on opiskellut Bitcoinin perusteet esimerkiksi tämän sivuston oppaista.

21 oppituntia

21 oppituntia on kolmas Konsensus Networkin kirjasuomennos. Kyseessä on kahteen yllä olevaan kirjaan verrattuna kevyt lukupaketti. Mielestämme se sopii erinomaisesti ensimmäiseksi teokseksi, jonka luet Bitcoinista. 21 oppituntia sisältää nimensä mukaisesti 21 lyhyttä oppituntia Bitcoinin maailmasta. Ne on jaettu kolmeen osioon, joissa on seitsemän oppituntia jokaisessa. Yksi oppitunti on yleensä parin sivun mittainen, eli kirja tarjoaa lyhyitä infopaloja, jotka herättävät lukijan ruokahalun. Lopussa on pari kymmentä sivua erinomaisia lähteitä, joiden avulla pääset kirjan aiheisiin syvemmälle.

bitcoin standardi kirja-arvostelu

Kuvat: Ed Robertson on Unsplash, Pexels, André François McKenzie on Unsplash

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*