Aloittelija: Aloita tästä

bitcoin-kuva

Tämä artikkeli on suunnattu aloittelijalle, joka saapuu Bitcoinkeskus.com -sivustolle ensimmäistä kertaa. Olemme keränneet tähän linkit sekä lyhyet kuvaukset sivuston tärkeimmästä materiaalista. Nämä artikkelit sisältävät kaikki oleelliset tiedot kryptovaluuttojen maailmasta. Jos haluat olla varma, ettet missaa mitään tärkeää, käy tämä sivun materiaali läpi.

Rekisteröidy Binancelle

Seuraavassa listatut artikkelit eivät ole missään tietyssä järjestyksessä. Riippuu hieman henkilön omista kiinnostuksen kohteista, kuinka syvälle hän haluaa mennä eri aiheisiin. Suosittelemme vahvasti myös tutustumaan lopussa mainittuihin kirjoihin.

Bitcoin ja teknologia

Mikä on Bitcoin?

Tämä artikkeli kertoo Bitcoinin historian ja toimintaperiaatteet. Se on ehdottomasti yksi sivuston tärkeimmistä artikkeleista ja hyvä lukea ensimmäisenä.

Miksi Bitcoinilla on arvoa?

Tämä artikkeli pureutuu yhteen tärkeimmistä kysymyksistä Bitcoiniin liittyen. Miksi Bitcoin on niin arvokas?

Mikä on kryptovaluutta?

Tässä artikkelissa tutustutaan Bitcoinia laajempaan termiin. Mikä kryptovaluutta oikein on ja mihin sitä tarvitaan. Millaisia kryptovaluuttoja markkinoilta oikein löytyy? Kyseessä on tärkeä aloittelijan infopaketti.

Mikä on lohkoketjuteknologia?

Lohkoketju eli blockchain on Bitcoinin selkäranka. Tämä artikkeli käy läpi lohkoketjuteknologian alkeet helposti ymmärrettävässä muodossa.

Bitcoinin louhinta

Bitcoinin louhinta sulattaa jäätiköt ja tuhoaa maapallon. Vai onko sittenkään näin? Louhinnasta liikkuu todella paljon vääriä käsityksiä etenkin aloittelijoiden joukossa. Tämä artikkeli käy perinpohjaisesti läpi eri harhakäsityksiä. Opas löytyy myös Youtube-kanavaltamme!

Bitcoinin ostaminen ja säilytys

Bitcoinin ostaminen

Tämä artikkeli antaa pohjatiedot Bitcoinin hankinnalle. Mitä sinun on huomioitava ennen ensimmäistä ostoasi?

Näin valitset oikean lompakon

Ennen bitcoinien hankintaa on syytä ymmärtää eri talletusmuodot sekä niiden hyvät ja huonot puolet. Jokainen kryptosijoittaja on itse vastuussa omista kolikoistaan.

Coinmotionin esittely

Coinmotion on pohjoismaiden suurin ja tunnetuin kryptovaluuttojen kauppapaikka. Se on kotimainen, lisensoitu ja aloittelijoille sopiva. Coinmotion on loistava paikka ensimmäisen bitcoinisi ostoon. Lue tästä artikkelista yksityiskohtainen opas.

Virtuaaluvaluuttojen verotus

Jokainen kryptovaluutoilla suoritettu transaktio on verotettava tapahtuma. Tämä artikkeli antaa hyvät perustiedot kryptovaluuttojen verotusta varten.

Bitcoinin kurssi

Tältä sivulta löydät aina ajan tasalla olevan Bitcoinin kurssin

Näin selviydyt Bitcoinin kurssiromahduksista

Tämä video on erinomainen opas aloitteleville sijoittajille, joita kauhistuttaa Bitcoinin volatiliteetti!

Kryptovaluuttoihin sijoittaminen

Näin aloitat sijoittamisen kryptovaluuttoihin

Tässä oppaassa käydään läpi aloittelijan ensimmäiset askeleet kryptovaluuttasijoittajan uralla. Mitä toimenpiteitä sinun on tehtävä ja mitä asioita huomioitava, jos haluat sijoittaa myös muihin kryptovaluuttoihin? Lue tämä artikkeli läpi ennen kuin ostat Bitcoinin lisäksi muita kryptovaluuttoja ensimmäistä kertaa.

Eri tapoja sijoittaa kryptovaluuttoihin

Kryptovaluuttoihin voi nykyisin sijoittaa monin eri tavoin. Sinun ei tarvitse välttämättä edes omistaa yhtään bitcoinia voidaksesi hyötyä sen kurssinoususta. Voit myös shortata Bitcoinia eli tienata sen kurssilaskulla. Tämä artikkeli esittelee eri sijoitusmuodot sekä niiden hyvät ja huonot puolet.

Kauppapaikkojen esittelyt

Olemme tehneet aloittelijoiden oppaat kaikista markkinoiden tunnetuimmista ja suosituimmista kryptovaluuttapörsseistä. Nämä kauppapaikat ovat suosittuja ja luotettavia, jotka olemme itse testanneet. Löydät lisää pörssejä tästä listasta, jossa olemme rankanneet eri toimijat paremmuusjärjestykseen.

Stock-to-Flow mallin kuvaus

Vuonna 2019 julkisuuteen noussut Stock-To-Flow malli on tämän hetken paras kuvaus Bitcoinin kurssikehityksestä. Sen ymmärtäminen kuuluu aktiivisen Bitcoin-sijoittajan yleissivistykseen. Kyseinen mallinnus toimii monien ammattilaisten analyysien selkärankana.

Kryptovaluuttojen markkinakatsaukset

Käymme läpi kryptomarkkinoiden parhaita sijoituskohteita säännöllisesti Youtube-kanavallamme!

Sijoitusopas altcoineihin

Tämä todella suosituksi noussut video on netin paras suomenkielinen sijoitusopas altcoineihin. Siinä käydään läpi kaikki yleisimmät virheet ja sudenkuopat altcoin-sijoittamisessa.

Muita tärkeitä linkkejä

Uutiskatsaukset

Bitcoinkeskus julkaisee uutiskatsauksia kryptovaluutoista noin kerran viikossa. Käymme läpi markkinoiden tilannetta sekä tärkeimmät suomalaisia kiinnostavat uutiset. Seuraamalla viikkoraportteja pysyt hyvin kärryillä alan suurimmista puheenaiheista.

Kryptovaluuttaoppaat

Bitcoinkeskuksesta löydät kattavat esittelyt kaikista markkinoiden tunnetuimmista ja suosituimmista kryptovaluutoista. Ethereum, Litecoin, Ripple XRP, Bitcoin Cash ja kaikki muut sijoittajien suosikit. Löydät kymmeniä sivuja materiaalia, jota ei ole suomeksi missään muuaalla. Päivittämme myös artikkeleita jatkuvasti, jotta ne olisivat mahdollisimman hyvin ajan tasalla.

Bitcoin-sanakirja

Olemme keränneet tähän artikkeliin kryptovaluuttojen maailmasta tunnettuja sanontoja ja lyhenteitä. Sanakirjasta on taatusti hyötyä aloittelijalle.

DeFi – hajautettu talous

Decentralized Finance eli hajautettu talous nousi vuonna 2020 kryptomaailman kuumimmaksi trendiksi. Mitä DeFi tarkoittaa käytännössä? Löydät oppaita ja artikkeleita Bitcoinkeskuksen DeFi-kategoriasta, joiden avulla pääset sisään tähän kiehtovaan maailmaan!

Kirja-arvostelut

Bitcoin-standardi

Bitcoin-standardi on syksyllä 2019 ilmestynyt suomennos hurjaan suosioon nousseesta alkuperäisteoksesta The Bitcoin Standard. Kyseessä oli ensimmäinen Konsensus Networkin suomennostyö. Kirja on yli 400-sivuinen lukupaketti, jota voi hyvin pitää Bitcoinista kiinnostuneiden henkilöiden raamattuna. Lukemalla tämän teoksen säästät helposti kymmeniä tai satoja työtunteja opiskelussa. Bitcoin-standardia ei kannata lukea ennen kuin olet opiskellut ensin pohjatiedot kryptovaluutoista yllä linkitetyistä artikkeleista.

Bitcoin: Matemaattisesti turvattu itsemääräämisoikeus

Bitcoin: Matemaattisesti turvattu itsemääräämisoikeus on syksyn 2019 toinen mielenkiintoinen kirjauutuus, jonka käännöstyö on myös Konsensus Networkin heiniä. Kyseessä on Bitcoin-standardiin verrattuna huomattavasti kevyempää luettavaa. Kirja sisältää reilut sata sivua ja tusinan verran Bitcoiniin ja sen teknologiaan liittyviä esseitä. Se erinomaisesti myös aloittelijalle, joka on opiskellut Bitcoinin perusteet esimerkiksi tämän sivuston oppaista.

21 oppituntia

21 oppituntia on kolmas Konsensus Networkin kirjasuomennos. Kyseessä on kahteen yllä olevaan kirjaan verrattuna kevyt lukupaketti. Mielestämme se sopii erinomaisesti ensimmäiseksi teokseksi, jonka luet Bitcoinista. 21 oppituntia sisältää nimensä mukaisesti 21 lyhyttä oppituntia Bitcoinin maailmasta. Ne on jaettu kolmeen osioon, joissa on seitsemän oppituntia jokaisessa. Yksi oppitunti on yleensä parin sivun mittainen, eli kirja tarjoaa lyhyitä infopaloja, jotka herättävät lukijan ruokahalun. Lopussa on pari kymmentä sivua erinomaisia lähteitä, joiden avulla pääset kirjan aiheisiin syvemmälle.

bitcoin standardi kirja-arvostelu

Kuvat: Ed Robertson on Unsplash, Pexels, André François McKenzie on Unsplash

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*