Perustiedot
12
touko
bitcoin-kuva

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Aloittelija: Aloita tästä

Tämä artikkeli on suunnattu henkilölle, joka saapuu Bitcoinkeskukseen ensimmäistä kertaa. Olemme keränneet tähän linkit sekä lyhyet kuvaukset sivuston tärkeimmästä materiaalista. Nämä artikkelit sisältävät kaikki oleelliset tiedot kryptovaluuttojen maailmasta. Jos haluat olla varma, ettet missaa mitään tärkeää, käy tämä sivun linkit huolella läpi.

Rekisteröidy Binancelle

Seuraavassa listatut artikkelit eivät ole missään tietyssä järjestyksessä. Riippuu hieman henkilön omista kiinnostuksen kohteista, kuinka syvälle hän haluaa mennä eri aiheisiin.

Bitcoin ja teknologia

Mikä on Bitcoin?

Tämä artikkeli käy läpi Bitcoinin historian sekä tekniset toimintaperiaatteet. Se on ehdottomasti yksi sivuston tärkeimmistä artikkeleista. Suosittelemme tutustumaan tähän ensimmäisenä.

Miksi Bitcoinilla on arvoa?

Tämä artikkeli pureutuu yhteen tärkeimmistä kysymyksistä Bitcoiniin liittyen. Miksi Bitcoinin ominaisuudet tekevät siitä arvokkaan? Tästä aiheesta kiistellään lähes päivittäin sosiaalisessa mediassa.

Mikä on lohkoketju?

Lohkoketju eli blockchain on Bitcoinin selkäranka. Tämä artikkeli käy läpi lohkoketjuteknologian alkeet helposti ymmärrettävässä muodossa.

Bitcoinin louhinta

Bitcoinin louhinta sulattaa jäätiköt ja tuhoaa maapallon! Vai onko sittenkään näin? Louhinnasta liikkuu todella paljon vääriä käsityksiä etenkin aloittelijoiden joukossa. Tämä artikkeli antaa hyvän yleiskuvan Bitcoinin louhinnasta.

Bitcoin halving (2024)

Neljän vuoden välein tapahtuva halving eli lohkopalkkioiden puoliintuminen on kriittinen osa Bitcoinin toimintalogiikkaa. Halving on syy, miksi Bitcoinin inflaatio putoaa ja miksi Bitcoinista tulee ajan myötä arvokkaampaa suhteessa fiat-valuuttoihin.

UKK kryptovaluutoista

Tähän artikkeliin on kerättey vastauksia aloittelijoiden usein esiittämiin kysymyksiin.

Bitcoinin ostaminen ja säilytys

Bitcoinin ostaminen

Tämä artikkeli antaa pohjatiedot ennen Bitcoin-sijoittamisen aloittamista. Mitä asioita on syytä huomioida ennen ensimmäistä ostoa?

Näin valitset oikean lompakon

Ennen bitcoinien hankintaa on syytä ymmärtää eri talletusmuodot sekä niiden hyvät ja huonot puolet. Muistathan, että jokainen kryptosijoittaja on itse vastuussa omista kolikoistaan.

Coinmotionin esittely

Coinmotion on pohjoismaiden suurin ja tunnetuin kryptovaluuttojen kauppapaikka. Se on kotimainen, lisensoitu ja aloittelijoille sopiva. Coinmotion on loistava paikka ensimmäisen bitcoinisi ostoon. Lue tästä artikkelista yksityiskohtainen opas.

Virtuaaluvaluuttojen verotus

Jokainen kryptovaluutoilla suoritettu transaktio on verotettava tapahtuma! Tämä artikkeli antaa hyvät perustiedot kryptovaluuttojen verotusta varten. Löydät siitä linkit myös syventäviin ohjeisiin sekä Verohallinnon materiaaliin.

Bitcoinin kurssi

Tältä sivulta löydät aina ajan tasalla olevan Bitcoinin kurssin

Näin selviydyt Bitcoinin kurssiromahduksista

Tämä video on erinomainen opas aloitteleville sijoittajille, joita kauhistuttaa Bitcoinin volatiliteetti!

Kryptovaluuttoihin sijoittaminen

Näin aloitat sijoittamisen kryptovaluuttoihin

Tässä oppaassa käydään läpi aloittelijan ensimmäiset askeleet kryptovaluuttasijoittajan uralla. Mitä toimenpiteitä sinun on tehtävä ja mitä asioita huomioitava, jos haluat sijoittaa myös muihin kryptovaluuttoihin? Lue tämä artikkeli läpi ennen kuin ostat kryptovaluuttoja ensimmäistä kertaa.

Eri tapoja sijoittaa kryptovaluuttoihin

Kryptovaluuttoihin voi nykyisin sijoittaa monin eri tavoin. Sinun ei tarvitse välttämättä edes omistaa yhtään bitcoinia voidaksesi hyötyä sen kurssinoususta. Voit myös shortata Bitcoinia eli tienata sen kurssilaskulla. Tämä artikkeli esittelee eri sijoitusmuodot sekä niiden hyvät ja huonot puolet.

Kauppapaikkojen esittelyt

Olemme tehneet aloittelijoiden oppaat kaikista markkinoiden tunnetuimmista ja suosituimmista kryptovaluuttapörsseistä. Nämä kauppapaikat ovat suosittuja ja luotettavia, jotka olemme itse testanneet. Löydät lisää pörssejä tästä listasta, jossa olemme rankanneet eri toimijat paremmuusjärjestykseen.

Kryptovaluuttojen markkinakatsaukset

Bitcoinkeskuksessa julkaistaan joka viikko markkinakatsaus. Käymme läpi siinä Bitcoinin kurssikehitystä sekä parhaiten nousseita altcoineija. Jos et ehdi seurata markkinoiden tapahtumia päivittäin, pysyt hyvin kärryillä näiden katsaustan avulle. Ne löytyvät myös videomuodossa Bitcoinkeskuksen Youtube-kanavalta!

Sijoitusopas altcoineihin

Tämä todella suosituksi noussut video on netin paras suomenkielinen sijoitusopas altcoineihin. Siinä käydään läpi kaikki yleisimmät virheet ja sudenkuopat altcoin-sijoittamisessa.

Muita tärkeitä linkkejä

Kryptovaluuttaoppaat

Bitcoinkeskuksesta löytyy kattavat esittelyt markkinoiden tunnetuimmista ja suosituimmista kryptovaluutoista. Ethereum, Litecoin, Ripple XRP, Bitcoin Cash ja kaikki muut sijoittajien suosikit. Löydät kymmeniä sivuja materiaalia, jota ei ole suomeksi missään muuaalla. Päivittämme myös artikkeleita jatkuvasti, jotta ne olisivat mahdollisimman hyvin ajan tasalla.

Bitcoin-sanakirja

Olemme keränneet tähän artikkeliin kryptovaluuttojen maailmasta tunnettuja sanontoja ja lyhenteitä. Sanakirjasta on taatusti hyötyä aloittelijalle.

DeFi – hajautettu talous

Decentralized Finance eli hajautettu talous nousi vuonna 2020 kryptomaailman kuumimmaksi trendiksi. Mitä DeFi tarkoittaa käytännössä? Löydät oppaita ja artikkeleita Bitcoinkeskuksen DeFi-kategoriasta, joiden avulla pääset sisään tähän kiehtovaan maailmaan!

Kirja-arvostelut

Bitcoin-standardi

Bitcoin-standardi on syksyllä 2019 ilmestynyt suomennos hurjaan suosioon nousseesta alkuperäisteoksesta The Bitcoin Standard. Kyseessä oli ensimmäinen Konsensus Networkin suomennostyö. Kirja on yli 400-sivuinen lukupaketti, jota voi hyvin pitää Bitcoinista kiinnostuneiden henkilöiden raamattuna. Lukemalla tämän teoksen säästät helposti kymmeniä tai satoja työtunteja opiskelussa. Bitcoin-standardia ei kannata lukea ennen kuin olet opiskellut ensin pohjatiedot kryptovaluutoista yllä linkitetyistä artikkeleista.

Bitcoin: Matemaattisesti turvattu itsemääräämisoikeus

Bitcoin: Matemaattisesti turvattu itsemääräämisoikeus on syksyn 2019 toinen mielenkiintoinen kirjauutuus, jonka käännöstyö on myös Konsensus Networkin heiniä. Kyseessä on Bitcoin-standardiin verrattuna huomattavasti kevyempää luettavaa. Kirja sisältää reilut sata sivua ja tusinan verran Bitcoiniin ja sen teknologiaan liittyviä esseitä. Se erinomaisesti myös aloittelijalle, joka on opiskellut Bitcoinin perusteet esimerkiksi tämän sivuston oppaista.

21 oppituntia

21 oppituntia on kolmas Konsensus Networkin kirjasuomennos. Kyseessä on kahteen yllä olevaan kirjaan verrattuna kevyt lukupaketti. Mielestämme se sopii erinomaisesti ensimmäiseksi teokseksi, jonka luet Bitcoinista. 21 oppituntia sisältää nimensä mukaisesti 21 lyhyttä oppituntia Bitcoinin maailmasta. Ne on jaettu kolmeen osioon, joissa on seitsemän oppituntia jokaisessa. Yksi oppitunti on yleensä parin sivun mittainen, eli kirja tarjoaa lyhyitä infopaloja, jotka herättävät lukijan ruokahalun. Lopussa on pari kymmentä sivua erinomaisia lähteitä, joiden avulla pääset kirjan aiheisiin syvemmälle.

bitcoin standardi kirja-arvostelu

Kuvat: Ed Robertson on Unsplash, Pexels, André François McKenzie on Unsplash


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *