Kryptovaluutat
17
heinä
aave opas

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Aave kryptovaluutta sijoittajan opas

Aave kryptovaluutta on markkinoiden tunnetuin suomalaistaustainen projekti. Kyseessä on DeFi-lainapalvelu eli likviditeettiprotokolla. Tämä artikkeli on Aave-opas sijoittajan näkökulmasta. Käymme läpi Aaveen historian, teknologian sekä soveltuvuuden sijoituskohteeksi.

Rekisteröidy Binancelle

Huom. Tämä artikkeli ei ole Aave-palvelun käyttöopas. Sellaisen löydät tästä linkistä.

Aave kryptovaluutta on DeFi-token

Aloitetaan asettamalla Aave kryptovaluutta oikeaan kategoriaan kryptovaluuttojen maailmassa. Bitcoinkeskus jakaa kryptot kolmeen selkeään ryhmään: valuutat, platformit ja tokenit.

Valuuttakategoriaa edustavat mm. Bitcoin, Litecoin, Bitcoin Cash ja Monero. Nämä kolikot on luotu digitaaliseksi rahaksi eli arvon siirtäjäksi. Niillä ei ole arvonsiirron ja -säilytyksen lisäksi muita merkittäviä ominaisuuksia.

Ethereum on platformien kuningas. Platformeista käytetään myös termejä ekosysteemi sekä käyttöjärjestelmä hajautetuille sovelluksille. Voit ajatella platformien olevan kuin iOS tai Android. Muita tunnettuja platformeja ovat Cardano, BNB Chain sekä Solana.

Tokenit luodaan aina jonkun platformin sisälle. Tokenit ovat pääasiassa utility (käyttö) tai governance (hallinto) tokeneita. Niiden toiminta rajoittuu yleensä tiettyyn hajautettuun ohjelmistoon (dapp). Artikkelin aiheena oleva Aave on myös token. Se luotiin alun perin Ethereum-alustalle. Muita tunnettuja tokeneita ovat Chainlink ja Uniswap.

Aave voidaan asettaa lisäksi DeFi (Decentralized Finance) -alakategoriaan. DeFi tarkoittaa yleisterminä hajautettuja sovelluksia (dapp), jotka liittyvät finanssimaailmaan. Suosituimpia dappeja ovat hajautetut pörssit sekä lainapalvelut.  Lähes kaikki DeFi-kategorian tokenit ovat hallintotokeneita – niin myös Aave.

Sana Aave tulee suomen kielestä. Kyseessä on markkinoiden ainoa tunnettu suomalaistaustainen kryptoprojekti.

Aaveen historia

Aaveen perustaja on suomalainen Stani Kulechov. Hänellä on varsin erikoinen tausta kryptomaailmaan, sillä Stanilla on tutkinto Helsingin yliopiston oikeustieteellisestä tiedekunnasta. Hänellä on myös työkokemusta asianajotoimistoista.

Projektin alussa mukana oli vain kourallinen henkilöitä, eikä Aavetta käynnistetty Piilaakson miljoonilla. Nykyisin mukana on jo kymmeniä henkilöitä, ja toimintaa pyöritetään Lontoossa sijaitsevasta yhtiöstä. Stani Kulechov toimii edelleen projektin keulakuvana sekä toimitusjohtajana.

Aave sai alkunsa nimellä ETHLend. Kyseinen sovellus julkaistiin Ethereumin MainNetissa vuoden 2017 alkupuolella. ETHLend osallistui myös vuoden 2017 ICO-huumaan keräten 16,2 miljoonan dollarin potin. Samalla LEND-token sai alkunsa.

Alla olevalla videolla on ”blast from the past” sitä kaipaavalle, eli ETHLend-protokollan toiminta selitettynä tammikuussa 2018.

Kyseessä oli P2P-lainapalvelu, jota kehitettiin eteenpäin vuonna 2018 rajusta ”kryptotalvesta” huolimatta. Tiimi kuitenkin huomasi, että P2P-malli ei ollut erityisen toimiva ratkaisu. Ongelmaksi muodostuivat ihmisten erilaiset tarpeet lainaustilanteessa.

Vuonna 2018 markkinoille ilmestyi myös muita DeFi-protokollia. Koko skene oli tuohon aikaan hyvin nuori, eikä kirjainyhdistelmä DeFi näkynyt vielä lainkaan julkisessa keskustelussa. Esim. Uniswap kehittyi näihin aikoihin kovasti, ja protokolla käytti P2C eli Peer-To-Contract -mallia.

Ideana oli luoda P2P-kommunikoinnin sijaan likviditeettipooli, johon sijoittajat tallettavat eri suuruisia panoksia. Lainaajat saavat sitten varoja tästä poolista haluamansa summan. Näin lainan antaja sekä ottaja kohtaavat aina toisensa.

ETHLend siirtyi myös P2C-malliin vuoden 2018 lopulla. Silloin suoritettiin myös uudelleenbrändäys Aaveeksi. Natiivitokeniksi jäi kuitenkin sama vanha LEND. Alla oleva Finematicsin Aave-video käy läpi myös projektin taustaa.

Vuosi 2019 oli Aaveen osalta vielä hiljaista aikaa, ja samaa voidaan sanoa kaikista DeFi-projekteista. Vielä vuoden 2020 alussa Aaveen likviditeetti oli vain muutamia miljoonia. Kesäkuussa 2020 lukema oli jo 100 miljoonaa dollaria.

Lopulta koko DeFi-markkina räjähti kesällä 2020, ja Aaveen likviditeetti nousi parissa kuukaudessa 1,5 miljardiin dollariin. Tammi-helmikuussa 2020 nähtiin uusi DeFi-buumi, jolloin Aaveen TVL (Total Value Locked) nousi noin 1,7 miljardista reiluun 6 miljardiin dollariin.

Vuoden 2021 aikana nähtiin toinen DeFi-buumi. Aaveen likviditeetti kohosi syksyllä 2021 yli 17 miljardiin dollariin. Se on pitänyt asemansa yhtenä top 5 DeFi-protokollista viime vuodet. Alla oleva kuva on defillama.com-sivustolta artikkelin kirjoitushetkellä (7/2022).

aave defillama

Vanhan LEND-tickerin tilalle vaihtui vuoden 2020 lopulla AAVE. Samalla tehtiin päivitys kierrossa olevaan määrään, eli migraatio suoritettiin 100:1-suhteella. Jokaista 100 kpl LEND-tokenia vastasi 1 AAVE. Tämä oli osa Aavenomics-päivitysten sarjaa, jossa esiteltiin myös erillinen Safety Module sekä Aaveen hallintoproseduuri. Palataan näihin vielä myöhemmin.

LEND (ja myöhemmin AAVE) ovat olleet erinomaisia sijoituksia. LEND-tokenin kurssi 40-kertaistui vuoden 2020 aikana noin 0,01 dollarista 0,4 dollariin. Tämän jälkeen suoritettiin 100:1 vaihto AAVE-tickeriksi, jolloin kurssiksi tuli noin 40 taalaa. AAVE on tämän jälkeen vielä 10-kertaistanut kurssinsa uudelleen yli 400 dollariin.

Aave päivitykset 2021-2022

Aave-protokollaa on päivitetty viime vuosina useampaan otteeseen. Keväällä 2020 lanseerattu Aave V1 sai merkittävän päivityksen jo joulukuussa 2020. Tuolloin julkaistiin Aave V2. Voit lukea tarkemmin V2-päivityksestä Aaveen blogista.  Uusi versio on käytännössä kokoelma erilaisia päivityksiä, kuten lisäominaisuuksia sekä parannuksia käyttöliittymään sekä tehokkuuteen.

Artikkelin kirjoitushetkellä on käytössä jo Aave V3. Se lanseerattiin maaliskuussa 2022.

Aave V3 sisälsi pitkän listan erilaisia päivityksiä liittyen mm. palvelun ulkoasuun sekä transaktioiden tehokkuuteen. Tärkein ominaisuus oli kuitenkin cross-chain liquidity eli mahdollisuus siirtää Aaveen likviditeettiä lohkoketjujen välillä. Se on merkittävä parannus, sillä Aave löytyy nykyisin jo seitsemästä eri lohkoketjusta.

Alun perin Ethereum-platformille julkaistu Aave on laajentunut vuosien 2021 ja 2022 aikana useille Ethereumin skaalausratkaisuille. Niistä ensimmäinen oli Polygon, keväällä 2021. Nykyisin Aave on myös Ethereumin Layer 2:lla Arbitrum sekä Optimism. Tämän lisäksi Aave löytyy Avalanchen, Fantomin sekä Harmonyn lohkoketjuista.

Aave-protokollan kloonauksen em. alustoille on mahdollistanut EVM-yhteensopivuus. Jos platform on EVM-yhteensopiva, se pystyy prosessoimaan Ethereum-alustalle koodatut älysopimukset. Moni Ethereumin kilpailija on tarkoituksella EVM-yhteensopiva, jotta se voi houkutella Ethereum-alustan dappeja siirtymään skaalutuvampaan ympäristöön.

Toukokuussa 2022 lanseerattiin myös Lens-protokolla. Aaveen perustaja Stani Kulechov on Lensin kehityksessä erityisen vahvasti mukana. Lens tarjoaa työkalut rakentaa hajautettuja some-appeja, esimerkiksi Twitterin korvaavia palveluita. Lens-alustalla käyttäjät omistavat itse sisältönsä sekä profiilinsa.

Aave julkisti kesällä 2022 myös suunnitelmat omasta GHO-stablecoinista. Palaamme tähän tarkemmin artikkelin loppupuolella.

Aave kryptovaluutta kurssikehitys

Käydään seuraavaksi läpi Aave kryptovaluutta kurssikehitys historiallisesti. Jos haluat tietää Aaveen ajantasaisen hinnan niin tsekkaa se tältä sivulta: Aave kurssi juuri nyt.

Kuten historiaosiossa jo mainittiin, Aave tuli markkinoille vuoden 2020 lopulla. Sitä ennen token tunnetiin tickerillä Lend, vaikka uudelleenbrändäys Aaveeksi olikin tehty jo aiemmin. Aave-tokenin kurssi oli sen syntyhetkellä noin 53 dollaria.

Aaveen ensimmäinen raketointi tapahtui vuoden 2020 DeFi-buumin aikana. Tuolloin vielä Lend-tokenina tunnettu kolikko nousi vuonna 2020 noin 0,02 dollarin kurssista 0,5 dollariin eli 25x. Tämän jälkeen suoritettiin Lend -> Aave migraatio, jossa 100 Lend-tokenia muutettiin yhdeksi Aaveeksi.

Toinen raketointi tapahtui kevään 2021 aikana.

aave kryptovaluutta kurssi

Tuolloin nähtiin markkinoilla taas valtava DeFi- ja NFT-buumi. Lähes jokainen DeFi-token on saavuttanut ATH-lukemansa toukokuussa 2021. Aaveen ATH on Coinmarketcapin mukaan 666,86 dollaria.

Aave putosi kesällä 2021 yli 50 prosenttia yleisen markkinaromahduksen vuoksi. Tämän jälkeen Bitcoin ja monet muut kryptot kohosivat marraskuussa 2021 uusiin ATH-lukemiin, mutta DeFi-tokenit eivät. Aaveen lisäksi moni muukin DeFi-kolikko kääntyi elokuussa 2021 alamäkeen, joka on jatkunut tähän päivään (7/2022) saakka.

Samaan aikaan DeFi-markkinan TVL jatkoi kuitenkin nousuaan loka-marraskuuhun saakka.

Yleistä DeFi-palveluista

Aave on lainapalvelu tai hienommin sanottuna likviditeettiprotokolla. Se on osa DeFi-sektoria eli hajautettuja finanssipalveluita. DeFi-palveluita on käyty laajemmin läpi tässä artikkelissa.

Lyhyesti sanottuna kyse on eri älysopimusalustojen päälle rakennetuista sovelluksista. Näitä kutsutaan lyhenteellä dapp (distributed app). Kyse on hajautetuista applikaatioista, jotka toimivat täysin itsenäisesti älysopimuksia hyödyntäen. Käyttäjä kommunikoi dappien kanssa Web3-lompakolla, kuten esimerkiksi MetaMask.

DeFi oli vielä vuonna 2020 synonyymi Ethereumille. Vuoden 2021 aikana myös muut platformit nousivat DeFi-kisaan mukaan. Ethereumin markkinaosuus on sektorissa artikkelin kirjoitushetkellä noin 60 prosenttia.

chains

Kyse on laajemmin finanssialan vallankumouksesta. DeFi tuo pankkien kontrollissa olleet palvelut kenen tahansa ulottuville. Koska kyse on autonomisista applikaatioista, KYC-prosessia tai muitakaan rajoitteita ei ole. Kuka tahansa voi käyttää myös Aavetta pelkällä matkapuhelimella ja internet-yhteydellä.

DeFi-sektori jakautuu karkeasti kolmeen osaan: lainapalvelut, hajautetut pörssit ja muut sovellukset. Aave on ollut viime vuosina pitkiä jaksoja jopa markkinoiden suurin DeFi-appi. Viimeisen vuoden ajan se on pyörinyt sijojen 3-6 välimaastossa.

Aaveen toiminta

Käydään seuraavaksi läpi Aave-sovelluksen toiminta. Kyseessä on ennen kaikkea lainapalvelu, jonka toiminta nojaa kahteen pankkimaailmasta tuttuun peruspilariin:

  1. Koron maksaminen
  2. Lainojen myöntäminen

Aave toimii nykyään likviditeettipoolin avulla, kuten historiaosiossa kävimme läpi. Se vaatii toimiakseen sijoittajia, jotka haluavat tallettaa varojaan palveluun. Tästä hyvästä heille maksetaan korkoa kryptovaluutasta riippuen.

Alla oleva kuva on Aave.com-sivulta. Se näyttää eri valuutoille maksetut korot. Stablecoineille maksetaan tyypillisesti 0-2 prosentin suuruista korkoa (Supply APY). Niiden lainaajat maksavat 1-3 prosentin korkoa.

aave assets

Korko vaihtelee kysynnän ja tarjonnan mukaan. Välillä korot ovat olleet kymmeniä prosentteja tietyille kryptovaluutoille. Korot voivat myös liikkua nopeasti ylös tai alas, minkä vuoksi tietyille kryptovaluutoille on mahdollista valita kiinteä lainakorko. Aave-protokolla tekee rahaa korkojen erotuksella – aivan kuten tavallinen pankki.

Kun olet tallettanut palveluun varoja, voit ottaa niitä vastaan myös lainaa. Tällä tavalla voit vivuttaa portfoliotasi ja ostaa lainatuilla varoilla esimerkiksi lisää bitcoineja. Kunhan hankkimasi kryptovaluutta nousee enemmän kuin lainan vuosikorko, jäät toiminnassa plussalle.

On syytä huomata, että Aave-tokenia ei tarvita palvelun käyttöön. Transaktiomaksut maksetaan aina Etherillä (ETH), kuten kaikissa muissakin Ethereumin sovelluksissa. Jos taas käytät Aavetta esim. Avalanche-alustalla, maksat transaktiot Avalanchen natiivitokenilla AVAX.

Aave safety module, flash loan ja hallinto

Vaikka lainaustoiminta on Aaveen ytimessä, protokolla sisältää myös muita ominaisuuksia. Käydään niitä seuraavaksi läpi.

Aloitetaan termistä Flash Loan, joka tuli tunnetuksi laajemmalle yleisölle Aaveen kautta. Kyseessä on nimensä mukaisesti salamalaina eli prosessi, jossa tietty taho voi lainata nopeasti suuriakin summia likviditeettiä. Homman pihvi on siinä, että laina otetaan ja maksetaan takaisin yhden transaktion aikana.

Alla oleva video selvittää aiheen hyvin.

Tämä on mahdollista, koska yksi transaktio voidaan luoda ketjuttamalla monta operaatiota peräkkäin. Tämän jälkeen koko prosessille annetaan ehto: jos yksikin operaatioista feilaa, koko transaktio perutaan. Aihe on tuttu tietokantojen maailmassa toimiville.

Salamalainat mahdollistavat DeFi-palveluiden tehokkuuden, sillä botit voivat niiden avulla mm. hyödyntää arbitraaseja ja tasata kursseja.

Aave Safety Module ja Governance ovat osa vuonna 2020 lanseerattua Aavenomics raameja. Aavenomics kuvaa käytännössä sen, miten Aave-protokollaa hallitaan. Lisäksi historiaosiossa mainittu LEND -> AAVE tokenvaihdos oli osa Aavenomicsia.

Safety Module julkistettiin samalla kuin AAVE-token tuli maailmaan. Aave-protokollan käyttäjä voi lainata tähän moduuliin varoja, josta hänelle maksetaan korkona AAVE-tokeneita. Jos protokollassa tapahtuu jotain odottamatonta ja se joutuu likviditeettiongelmiin, Safety Module ottaa max. 30 % talletuksista käyttöön.

Safety Modulen avulla Aaveen käyttäjät kantavat halutessaan riskiä palvelun toimintavarmuudesta. He saavat tästä palkkioiksi noin seitsemän prosentin vuosikorkoa.

Parhaat Aave-tokenin ostopaikat:

KauppapaikkaLikvidit vaihtoparitArvosanaLinkki
Voit treidata Aave-tokenia kaikkiin palvelun tukemiin kryptoihin. Osta Aave
AAVE / USDT, AAVE / BUSDC, AAVE / BTC, AAVE / ETH, AAVE / BNB, AAVE / EUR + monia muita. Osta Aave
Voit treidata Aave-tokenia kaikkiin palvelun tukemiin kryptoihin. Osta Aave

Aave Governance on nimensä mukaisesti Aaveen hallinto. Tässä kohtaa myös AAVE-token tulee mukaan. Tokenin haltijat vaikuttavat protokollan kehitykseen ja äänestävät muutoksista. Tyypillisesti nämä ovat asetuksia lainapalvelun korkoihin. Mitä enemmän AAVe-tokeneita omistat, sen suurempi päätösvalta sinulla on.

Voit tutkia kehitysehdotuksia osoitteesta governance.aave.com.

Sama idea on käytössä myös muissa DeFi-protokollissa. Natiivitokenit ovat lähes poikkeuksetta hallintotokeneita (governance token). Mitä suuremmaksi DeFi-palvelu kasvaa, sitä arvokkaampi myös hallintotoken on.

GHO stablecoin

Aave teki kesällä 2022 mielenkiintoisen ilmoituksen: se tuo markkinoille oman stablecoininsa tickerillä GHO. Ilmoitus tapahtui vain kaksi kuukautta sen jälkeen, kun Terran algoritminen UST stablecoin oli romahtanut ja ajanut koko kryptomarkkinan kaaokseen.

GHO ei ole kuitenkaan algoritminen stablecoin. Aaveen ratkaisua voi verrata Makeriin ja sen kautta luotuun DAI-stablecoiniin. GHO:ta voidaan ”mintata” antamalla ensin riittävästi vakuuksia, toisin sanoen, GHO on ylivakuutettu DAI:n tavoin.

Aave tuo GHO-stablecoinin mukaan erilliset fasilitaattorit. Ne voi nähdä tietynlaisina VIP-käyttäjinä, joille Aave DAO eli hallinto myöntää erikoisoikeuksia GHO:n minttaamiseen.

gho fasilitaattorit

GHO-stablecoinissa on muitakin mielenkiintoisia ominaisuuksia. Se sisältää kiinteän lainakoron, minkä taso asetetaan Aave DAO:n toimesta. Lainaajien maksamat korkokulut menevät myös suoraan Aaveen omaan rahakirstuun.

Tulevaisuudessa voi olla mahdollista, että Aave-tokenin steikkaajat (edellä mainittu security module) saavat lainattua GHO-stablecoinia muita halvemmalla. Tämä voisi vaikuttaa positiivisesti Aaveen kurssiin. Aika näyttää, millaisen suosion GHO saavuttaa markkinoilla.

DeFi-markkinaa päivittäin seuraava Defi Suomi -sivusto on tehnyt myös hyvän analyysin GHO-stablecoinista. Suosittelemme seuraamaan palvelua, jos DeFi-sektori kiinnostaa.

Aave kryptovaluutta sijoituskohteena

Aave on ollut sen historiassa erittäin tuottoisa sijoituskohde, vaikka edeltävät 12 kuukautta ovatkin olleet selvää laskua. Mitä aiemmin projektiin on lähtenyt mukaan, sen suuremmista tuotoista on päässyt nauttimaan.

Jos olet kiinnostunut sijoittamisesta Aaveeseen, tsekkaa alla olevalta videolta myös Coin Bureau -kanavan kattava infopaketti.

Miten Aavetta pitäisi luonnehtia sijoituskohteena? Aivan ensin on alleviivattava jo edellä mainittua asiaa: Aave on hallintotoken, ei käyttötoken. Moni asiasta tietämätön voi kuvitella, että Aavetta tarvitaan esim. lainan saamiseksi tai muihin vastaaviin toimintoihin.

Käyttötokenia on helpompi arvioida sijoituskohteena, koska palvelun suosion ja tokenin kurssin väliin voi vetää yhtäläisyysmerkkejä. Mitä enemmän sovelluksia, mitä enemmän transaktioita, mitä enemmän lompakoita ja niin edelleen – sitä enemmän ko. tokenia tarvitaan transaktiomaksuihin ja steikkaukseen.  Näin toimivat esim. Ethereum, Binance Coin, Cardano ja monet muut platformien natiivitokenit.

Aaveen suosiolla ja tokenin kurssilla ei välttämättä ole suoraa yhteyttä. Kun katsoo Aaveen likviditeetin kasvua (tai laskua) ja tokenin kurssia, ne ovat edenneet usein hyvin eri tahtiin. Moni sijoittaja vertaa palveluun tallennettua likviditeettiä (TVL) ja tokenin markkina-arvoa.

Noin teoriassa voisi todeta, että mitä enemmän varoja Aaveeseen on tallennettu, sitä arvokkaampi protokollan kehitystä kontrolloiva token olisi. Markkinat eivät kuitenkaan toimi näin. Välillä Aave-tokenin kurssi voi nousta, vaikka palvelun likviditeetti olisi laskussa.

DeFi-tokenit ovat sijoituskohteena erittäin vaikeasti arvioitavia. Esimerkiksi hajautetuissa pörsseissä (Uniswap) kannattaa tutkia palvelun treidausvolyymia. Lainapalveluista löytyy taas julkista dataa esim. duneanalytics.com-sivustolta.

DeFi-tokenien kurssiin vaikuttaa eniten koko DeFi-sektorin nousu. Tämä nähtiin hyvin kesällä 2020 ja keväällä 2021, jolloin kaikki tunnetut DeFi-kolikot raketoivat yhtä aikaa. Onko Aave kryptovaluutta nyt parempi sijoituskohde kuin hieman vastaavat palvelut Maker ja Compound? Tähän kysymykseen on hyvin vaikea vastata.

Aloittelijan voi olla fiksumpi sijoittaa appeja pyörittäviin käyttöjärjestelmiin kuten Ethereum tai Avalanche. Silloin ei tarvitse arpoa voittajaa yksittäisistä DeFi-sovelluksista. Tällekin näkemykselle löytyy eriäviä näkemyksiä. Joidenkin mielestä arvo valuu seuraavassa buumissa nimenomaan appeihin sekä Layer 2:lle. Tsekka alla oleva ketju.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Aave on sijoittajan näkökulmasta haastava. Uudet projektit kuten Lens ovat mielenkiintoisia, mutta miten paljon niillä on vaikutusta hallintotokenin kurssiin?

Samat haasteet koskevat Aaveen lisäksi myös muita DeFi-tokeneita, jotka ovat tyypiltään hallinto- eli governance-tokeneita. Jos kolikkoa ei tarvita suoraan itse sovelluksen käyttöön, sen kysyntää on vaikea arvioida.

Edellä kuvattu GHO-stablecoin voi tuoda nostetta Aaveelle tulevina vuosina. Tällä hetkellä sen vaikutuksia on vielä liian aikaista ennustaa. Eri maissa kiristyvä regulaatio keskittyy myös stablecoinien suuntaan johtuen erityisesti Terran romahduksesta. Aika näyttää, onko pienille stablecoineille tilaa markkinoilla regulaation kiristyessä.

Aave kryptovaluutta ostaminen

Suomalaiset kauppapaikat lisäsivät Aaveen valikoimiinsa keväällä 2021. Nykyisin voit sijoittaa Aaveeseen kotimaisen Coinmotion-palvelun kautta helposti ja turvallisesti. Välitön pankkisiirto vie eurot tilillesi ripeästi, josta voit vaihtaa ne Aaveeksi nappia painamalla.

Osta Aave Coinmotionista

Aave kryptovaluutta löytyy myös suomalaisen Northcrypton tarjonnasta. Kotimaisten kauppapaikkojen lisäksi Aave on markkinoiden suurimpien pörssien eli Binancen listoilla.

Aaveelle löytyy paljon tukea myös suosituista lompakoista. Trustwallet-mobiililompakko sekä Exodus desktop/mobiililompakko soveltuvat hyvin säilytykseen. MetaMask-selainlaajennus tietysti myös. Ultimaattista turvaa tarjoavat Ledger Nano X ja Trezor Model S.

Seuraa Aavetta Twitterissä handlella @AaveAave. Perustaja @StaniKulechov on myös erittäin aktiivinen twiittaaja. Virallinen sivusto löytyy osoitteesta aave.com ja Reddit-yhteistö on puolestaan reddit.com/r/Aave_Official.

Youtubesta löytyy lukuisia Stani Kulechovin haastatteluita, jos kaipaat aiheesta lisätietoa.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.