Perustiedot
17
touko

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Aave (AAVE) ostaminen 2023

Aaveen (AAVE) ostaminen tapahtuu vaivattomasti ja turvallisesti kotimaisen Coinmotion-palvelun kautta. Aaveen ostaminen vaatii vahvistetun käyttäjätilin ja onnistuneen eurotalletuksen.

Aave on yksi markkinoiden suosituimmista DeFi-palveluista. Aave on perustajansa vuoksi suosittu sijoituskohde Suomessa. Kylmälompakko on turvallisin tapa säilyttää Aave-tokeneita.

Aave (AAVE) ostaminen: lyhyt ohje

Aaveen (AAVE) ostaminen tapahtuu vaivattomasti ja turvallisesti kotimaisen Coinmotion-palvelun kautta. Osta Aave vaihtamalla eurot Aave-tokeneiksi parilla klikkauksella. Sinun ei tarvitse ostaa kokonaista Aave-tokenia, vaan ostoksesi kokonaisarvo voi olla esimerkiksi 10 euroa.

Osta Aave Coinmotionista seuraavasti:

  • Luo tili Coinmotion-palveluun
  • Varmenna henkilöllisyytesi pankkitunnusten avulla
  • Suorita eurojen talletus tilisiirrolla tai debit-kortilla
  • Osta Aave-tokenia
  • Pidä ostamasi Aave-tokenit Coinmotion-palvelussa tai siirrä ne omaan kryptovaluuttalompakkoosi

Alla on kuva Coinmotion-palvelun pääsivulta.

coinmotion.com etusivu

Aaveen ostaminen on vaivatonta myös Northcryptossa, joka on toinen suomalainen kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu. Northcrypto ja Coinmotion ovat Suomen Finanssivalvonnan alaisia ja erittäin turvallisia käyttää. Molemmat palvelut tarjoavat suomenkielisen käyttöliittymän.

Mikäli etsit ammattilaistason treidaustyökaluja eikä englannin kieli ole sinulle este, suosittelemme Aaveen hankkimista Binance-pörssistä. Binance on kryptomarkkinoiden johtava pörssi ja tarjoaa edulliset kulut sekä laajan valikoiman muita kryptovaluuttoja.

Päävalikosta löytyvän Kauppapaikat-kohdan alta löydät kattavat oppaat aloittelijoille kaikista yllä mainituista palveluista.

Aave (AAVE) ostaminen: yksityiskohtainen ohje

Aaveen ostaminen vaatii vahvistetun käyttäjätilin ja onnistuneen eurotalletuksen. Coinmotion-tilin todentaminen ja eurotalletuksen suorittaminen on käsitelty tarkemmin Bitcoinkeskuksen aloittelijan oppaassa: Coinmotion kokemuksia. Artikkelia suositellaan henkilöille, jotka eivät ole aiemmin ostaneet kryptovaluuttoja.

Seuraavaksi kerromme, kuinka Aave osto tapahtuu Coinmotionin mobiilisovelluksella. Sovelluksen voi ladata Apple Storesta (iOS) ja Google Play Storesta (Android).

Avaa kaupankäyntinäkymä

Käynnistä mobiilisovellus ja klikkaa alavalikosta Kaupankäynti-vaihtoehtoa.

coinmotion mobiili valikko

Mobiililaitteesi näytölle avautuu nyt lomake Aaveen ostamista varten.

Osta Aave

Kryptovaluuttojen ostonäkymässä on valittu oletuksena Bitcoin. Klikkaa ensin sivulla olevaa alasvetovalikkoa, jotta voit vaihtaa ostettavaksi kryptovaluutaksi Aaveen.

Sivun oikeassa reunassa oleva nuoli-ikoni vaihtaa käytettävän valuutan euroista Aaveeksi. Tee tämä vaihto, jos haluat ostaa esim. 10 kpl tai 2,5 kpl Aave-tokeneita. Muussa tapauksessa suorita osto haluamallasi euromäärällä.

aave ostaminen coinmotionista

Klikkaa lopuksi Osta-painiketta vahvistaaksesi kaupan. Aave-tokenit siirtyvät tilillesi välittömästi vahvistuksen jälkeen.

Mobiilisovelluksen avulla voit ostaa Aavetta euroilla. Jos haluat vaihtaa muita kryptovaluuttoja Aaveeksi, esim. Bitcoin -> Aave, se on mahdollista Coinmotionin selainversion kautta.

Oston jälkeen monet sijoittajat ovat kiinnostuneita myös Aaveen kurssikehityksestä. Voit seurata hintamuutoksia Bitcoinkeskuksesta Aave kurssi -seurantasivulta.

Aave yleistietoa

Aave on yksi markkinoiden suosituimmista DeFi-palveluista. DeFi on lyhenne sanoista decentralized finance. Se tarkoittaa suomennettuna hajautettuja finanssipalveluita. Jos termi ei ole sinulle tuttu, löydät aiheesta kattavan oppaan Bitcoinkeskuksesta: DeFi – hajautetut finanssipalvelut.

Lyhyesti sanottuna Aave on hajautettu lainapalvelu. Siitä käytetään myös termiä likviditeettiprotokolla. Aave mahdollistaa lainojen antamisen ja ottamisen ilman keskitettyä toimijaa. Kaikki tapahtuu automaattisesti älysopimuksien avulla.

Alla on kuvakaappaus aave.com -sivulta.

aave.com sijoittaminen

Aave on yksi vanhimmista DeFi-protokollista. Sen perustaja on suomalainen Stani Kulechov, joka käynnisti palvelun jo vuonna 2017 nimellä EthLend. Myöhemmin EthLend uudelleenbrändättiin Aaveeksi.

Aave-palvelulla on myös Aave-niminen hallintotoken. Juuri tätä tokenia ostat, kun ostat Aavetta. On tärkeä ymmärtää, että kyseessä ei ole käyttötoken vaan hallintotoken. Et siis tarvitse Aave-tokenia palvelun käyttöön. Se antaa vain omistajilleen päätösvaltaa palvelun kehitykseen sekä muita etuja.

Lue lisää Aaveen historiasta, teknologiasta ja Aave-tokenista Bitcoinkeskuksen kattavasta Aave-oppaasta.

Aave sijoituskohteena

Aave on perustajansa vuoksi suosittu sijoituskohde Suomessa. Markkinoilta ei löydy Aaveen lisäksi muita tunnettuja kryptovaluuttoja, joilla olisi suomalainen perustaja. Aaveen suosiota sijoituskohteena nostaa myös se, että kyseinen token löytyy Coinmotionin ja Northcrypton tarjonnasta.

Käydään seuraavaksi läpi muutamia asioita, joita sijoittajan olisi syytä huomioida.

  • DeFi-sektorin kehitys
  • Aave vs. muut lainapalvelut
  • Suomalainen perustaja
  • Aave-tokenin luonne

Kun katsotaan Aaveen kehitystä sijoituskohteena, nähdään vahva korrelaatio koko DeFi-markkinaan. Aaveen kurssi nousee myös tulevaisuudessa yhtä aikaa tunnettujen DeFi-tokenien kanssa. Tämä on arvauksemme, kunnes toisin todistetaan.

Jos Aave ostaminen kiinnostaa, seuraa tarkasti DeFi-sektorin kehittymistä ja erityisesti likviditeettiä. Alla olevassa kuvassa on DeFi-sektorin TVL eli yhteenlaskettu likviditeetti koko sen historian ajalta. Löydät ajankohtaisen datan defillama.com -sivustolta.

defi tvl

Yleisen markkinakehityksen lisäksi on syytä seurata Aaveen likviditeettiä omassa kategoriassaan eli lainapalveluissa. Aave on pitänyt pintansa viime vuodet suosituimpana lainapalveluna, ja tämä asema sen olisi syytä pitää jatkossakin.

Suomalainen perustaja on iso asia monille sijoittajille Suomessa. Stani Kulechov on myös arvostettu ja pidetty henkilö alalla. Pysyt kärryillä Stanin päivityksistä parhaiten seuraamalla hänen Twitter-tiliään @StaniKulechov.

Perustajan kansallisuuden ei pitäisi kuitenkaan olla ainoa asia sijoituspäätöksen taustalla. Älä sijoita Aaveeseen vain ”suomalaisena projektina”, jos sen fundamentit ovat muuten mielestäsi huonot. Aaveen pääkonttori sijaitsee Lontoossa, missä sen avainhenkilöt myös työskentelevät.

Aave-tokenin luonne tekee myös sijoittamisesta haastavaa. Koska Aave on hallintotoken, sitä ei tarvita suoraan palvelun käyttämiseksi. Aave-lainapalvelun suosio ja likviditeetti voi siis kasvaa samaan aikaan kun Aave-tokenin kurssi laskee. Tämä nähtiin esimerkiksi vuoden 2021 lopulla.

Hallintotokenin haastava luonne koskee lähes kaikki DeFi-projekteja. Tämä tekee niistä vaikeasti arvioitavia sijoituskohteita myös alan ammattilaisille.

Aave turvallinen säilytys

Kylmälompakko on turvallisin tapa säilyttää Aave-tokeneita. Kylmälompakko eli hardware-lompakko on USB-tikun kaltainen laite. Se yhdistetään tietokoneeseen USB-kaapelilla (tai älypuhelimeen Bluetoothin avulla) ainoastaan transaktioiden vahvistamista varten.

Markkinoiden suosituin kylmälompakko on Ledger Nano X. Sen hinta on noin 150 euroa. Klikkaa tästä ostaaksesi Ledger Nano X:n turvallisesti valmistajan verkkosivuilta.

Aaveelle on tarjolla myös maksuttomia säilytysvaihtoehtoja. Niiden turvallisuustaso ei ole yhtä korkea kuin kylmälompakon. Aloittelija voi säilyttää Aavetta myös suomalaisissa kauppapaikoissa, jotka ovat turvallisia vaihtoehtoja.

Suosittuja ilmaisia lompakoita Aave-tokenille ovat esimerkiksi Trust Wallet, Exodus ja Coinomi. Myös Chrome-selaimen laajennuksena käytetty MetaMask on erittäin suosittu Aave-lompakko.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.