Aave kurssi

Haluatko tietää mikä on Aave kurssi juuri nyt? Sivulta löytyy myös hyödyllistä perustietoa sekä linkki kattavaan sijoitusoppaaseen. Tältä sivulta löytyy aina ajantasainen Aave hinta sekä euroissa että dollareissa. Kryptojen kursseja seurataan pääasiassa dollareissa, vaikka esim. Suomessa onkin käytössä euro.

Parhaat kauppapaikat AAVE-tokenin ostamiseen:

coinmotion logo 2022
starat
  • Finanssivalvonnan alainen.
  • Suomenkielinen palvelu.
  • Korkotili & debit-kortti.
OSTA NYT
Northcrypto logo 2022
starat
  • Finanssivalvonnan alainen.
  • Suomenkielinen palvelu.
  • Helppokäyttöisin sivusto.
OSTA NYT
binance logo
starat
  • Luotettava markkinajohtaja.
  • Futuurit, lainat ja staking.
  • SEPA-siirrot ja debit-kortti.
OSTA NYT

Aave reaaliaikainen kurssi – USD ja EUR

Alla olevista laatikoista löytyy Aave reaaliakainen kurssi euroissa ja dollareissa. Kurssi on päivittynyt aina automaattisesti kun avaat tämän sivun. Jos seuraat Aaveen kurssia aktiivisesti, laita tämä osoite kirjanmerkkeihin!

Haluatko ostaa Aavetta? Suomalaistaustainen Aave on yksi markkinoiden johtavia DeFi-sovelluksia eli hajautettuja finanssipalveluita. Sen ostaminen on nykyisin todella helppoa ja turvallista kotimaisesta Coinmotionista. Jos palvelu ei ole sinulle ennestään tuttu, saat kaikki tarvittavat tiedot Coinmotion aloittelijan oppaasta.

Löydät Bitcoinkeskuksesta vastaavat kurssisivut myös muille tunnetuille kryptovaluutoille. Klikkaa päävalikosta Kurssit ja valitse haluamasi valuutta.

Aave kurssi – kehitys viime vuosina

Aave kurssi on vaihdellut viime vuosina kymmenistä dollareista aina satoihin dollareihin. Artikkelin kirjoitushetkellä Aave kurssi ATH -lukema on huikeat 667 dollaria. Tämä saavutettiin toukokuussa 2022. Uskotko, että Aavetta on voinut ostaa vain pari vuotta sitten 0,02 dollarin kurssilla?

Tämä johtuu siitä, että Aave tunnettiin aiemmin nimellä Ethlend. Sen tokenilla oli ticker LEND. Palvelu uudelleenbrändättiin Aaveeksi vuonna 2020. Token LEND muuttui puolestaan AAVE-tickeriksi vasta marraskuussa 2020.

Samalla kuin LEND-tickeristä tuli AAVE, suoritettiin 100:1 muunnos eli 100 LEND-tokenia muuttui yhdeksi AAVE-tokeniksi. LEND-tokenin kurssi oli tuolloin 0,5 dollaria. Vuoden 2020 alussa se oli vain 0,02 taalaa!

Alla on Aaveen kurssihistoria. Se alkaa siis vuoden 2020 lopulta ja noin 53 dollarin kurssista. Data on artikkelin kirjoitushetkeltä 7/2022.

Aave kurssi

Aave raketoi keväällä 2021 muun DeFi-markkinan mukana. Tuolloin myös Bitcoin, Ethereum sekä monet muut tunnetut kryptovaluutat nousivat satoja prosentteja.

Kesällä 2021 koko markkina romahti Bitcoinin vetämänä. Aave-token putosi myös tuolloin reilusti yli 50 prosenttia; 667 dollarin huipuista aina lähes 185 dollariin.

Kryptomarkkina palautui syksyllä 2021 ja suurin osa valuutoista kohosi uusiin ATH-lukemiin marraskuussa. DeFi-tokenit eivät kuitenkaan nousseet koskaan uusiin ennätyksiin. Niiden kurssikehitys kääntyi laskuun elokuussa 2021. Tämä alamäki on jatkunut vuoteen 2022 saakka.

Aave kryptovaluutta perustiedot

Käydään seuraavaksi läpi Aave kryptovaluutta perustiedot. Mistä tässä projektissa on tarkalleen ottaen kyse?

Aave on DeFi-lainapalvelu. DeFi tulee sanoista decentralized finance eli kyse on hajautetuista finanssipalveluista. Lainapalvelu (likviditeettiprotokolla) tarkoittaa sitä, että Aave toimii kuin hajautettu pankki. Alla on kuva Aaveen etusivulta 7/2022.

Aave kryptovaluutta

Voit tallettaa Aaveeseen kryptovaluuttaa ja saada sille korkoa. Vaihtoehtoisesti, voit ottaa tallettamaasi kryptovaluuttaa vastaan lainan. Tämä onnistuu vain ylivakuutuksen kautta, eli saat esimerkiksi $1000 lainaa tallettamalla $1500 edestä vakuuksia.

Jos vakuuksiesi arvo putoaa lähelle lainan arvoa, Aave likvidoi vakuutesi eli myy kryptovaluuttasi markkinoille ja maksaa lainan.

Aave toimii täysin automaattisesti älysopimuksiin pohjautuen. Kuka tahansa voi käyttää palvelua hankkimalla Web3-lompakon. Suosittu vaihtoehto on MetaMask. Aave ei sisällä KYC-prosessia, rekisteröintiä tai muitakaan ihmisten suorittamia toimenpiteitä.

Kesän 2022 aikana on nähty kryptomarkkinoilla paljon konkursseja johtuen satojen miljoonien dollareiden lainoista perinteisten yhtiöiden välillä. Samaan aikaan DeFi-markkina on toiminut jatkuvasti ilman ongelmia.

Kukaan ei voi lainata Aave-palvelusta enempää kuin hänellä on vakuuksia. Jos kurssit romahtavat ja vakuuksien arvot putoavat liikaa, Aave myy positiot ja kuittaa lainat automaattisesti. Palvelu on toiminut rajuissakin romahduksissa esimerkillisesti.

Jos haluat tietää lisää Aaveen historiasta, teknologiasta sekä soveltuvuudesta sijoituskohteeksi niin tsekkaa Bitcoinkeskuksen Aave opas sijoittajalle.

Aave krypto on suomalainen

Miksi Googlen hakuehdotuksissa tulee esiin sanat Aave crypto Suomi? Tämä johtuu siitä, että palvelulla on tosiaan suomalainen tausta!

Aave krypto ei ole markkinoiden ainoa suomalaistaustainen palvelu. Se on kuitenkin ehdottomasti tunnetuin ja suurin. Aaveen perustaja on Stani Kulechov. Hän toimii edelleen projektin keulahahmona. Nykyisin Stanin työskentelee Aaveen pääkonttorilla Lontoossa.

Stani Kulechov on vieraillut jonkin verran myös suomalaisessa mediassa. Mies ei ole kuitenkaan laajemmin tunnettu kryptoskenen ulkopuolella. Keväällä 2021 Stani vieraili suositussa Rahapodissa. Voit tsekata haastattelun alta.

Aave-projektissa voi olla muitakin suomalaisia, mutta tarkka määrä ei ole tällä hetkellä tiedossa. Aave krypto on siis suomalainen vain perustajansa ja toimitusjohtajansa kautta. Muilta osin kyseessä on kansainvälinen tiimi siinä missä muutkin kryptovaluutat.

Toivottavasti crypto Suomi -skenestä nousisi muitakin tunnettuja valuuttoja kuin Aave!

Aave ennuste

Käydään lopuksi läpi Aave ennuste eli miltä Aaveen tulevaisuus näyttää? Toistaiseksi hyvin valoisalta, vaikka regulaation kiristyminen voikin heittää kapuloita rattaisiin.

Positiiviseen ennusteeseen vaikuttaa ensinnäkin Aaveen jatkuva kehitys. Aave V1 julkaistiin keväällä 2020. Aave V2 saatiin ulos jo joulukuussa 2020. Keväällä 2022 julkaistu Aave V3 paransi sovellusta entisestään ja toi paljon uusia ominaisuuksia.

Tämän lisäksi Aave on laajentanut kehitystyötään myös hajautettujen some-palveluiden sektoriin. Tähän liittyy keväällä 2022 julkaistu Lens-protokolla. Se mahdollistaa esim. hajautetun Twitterin rakentamisen, jossa käyttäjät omistavat sisältönsä ja some-profiilinsa.

Aave-token voi saada myös nostetta heinäkuussa julkaistusta GHO-stablecoinista. Se tulee olemaan hieman vastaava kuin Makerin hallitsema DAI.

Aaveen asema DeFi-sektorissa on myös vakaa. Se on ollut viimeiset pari vuotta jatkuvasti skenen suurimpia protokollia likviditeetillä (TVL) mitattuna.

Suurin kysymysmerkki liittyy Aave-tokenin hinnanmuodostukseen. Koska kyseessä on hallintotoken, Aavetta ei tarvita palvelun käyttöön eikä transaktiomaksuihin. Tällaisen kolikon ”oikean kurssin” määritys on todella vaikeaa jopa kryptovaluuttojen mittapuulla.

Todennäköisesti Aaveen seuraava bull-markkina eli nousuralli tapahtuu silloin, kun koko DeFi-sektori on nousussa. Tähän asti kaikki tunnetut DeFi-tokenit ovat tehneet merkittävät nousut ja laskunsa suurin piirtein samaan aikaan.

FAQ

Alta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä Aave-kryptovaluuttaan liittyen.

Onko Aave suomalainen?

Aaveen perustaja on suomalainen Stani Kulechov. Kehityksestä vastaavan yhtiön päämaja on kuitenkin Lontoossa, ja Aave on kaikin puolin kansainvälinen projekti. Lue lisää Aave-oppaasta.

Mistä Aavetta voi ostaa?

Aavetta voi ostaa suomalaisista kauppapaikoista helposti ja turvallisesti euroilla. Suomalaisia palveluita ovat Coinmotion ja Northcrypto.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.