Uutiset
09
touko
uutiset

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

9.5. Markkinakatsaus: Kurssit sivuttaisliikkeessä

Bitcoinin kurssi jatkaa sivuttaisliikettä jo toista kuukautta. Nyt kurssi on pudonnut myös 50 päivän liukuvan keskiarvon alapuolelle. Meemikolikko Pepe oli ainoa valopilkku tylsän altcoin-viikon aikana. Steikkauspalvelu Lidon asema on yhä todella vakaa DeFi-sektorissa.

Bitcoinin kurssi putosi alle tärkeän trendilinjan

Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä noin 27.800 dollaria. Lukema oli viikko sitten hieman yli 28.000 dollaria, joten laskua on nähty noin prosentti. Isossa kuvassa Bitcoinin kurssi on liikkunut vaakasuoraan lähes kaksi kuukautta.

Alla olevassa kuvassa näkyy Bitcoinin kurssikehitys päiväkohtaisilla kynttilöillä. Sininen trendilinja on 50 päivän keskiarvo ja purppura trendilinja puolestaan 200 päivän keskiarvo.

btc-0905

Viime viikolla saatiin tärkeitä uutisia Yhdysvaltain keskuspankin suunnalta. Fed ilmoitti nostavansa jälleen ohjauskorkoa 0,25 prosenttiyksikköä. Tämä sai suuret osakeindeksit laskuun viikon puolivälissä, mutta kryptomarkkina liikkui toiseen suuntaan.

Kursseja nosti pienimuotoinen meemikolikoiden buumi, josta lisää altcoin-katsauksessa. Lopulta Pepe-meemin vetämä kupla puhkesi perjantaina, minkä lisäksi koko markkina kääntyi selvään laskuun.

Isossa kuvassa Bitcoin on yhä selvässä nousutrendissä. Kurssi on reilusti maaliskuun pohjien (~19.500 dollaria) sekä 200 päivän keskiarvon yläpuolella. Viime päivien lasku on kuitenkin pudottanut kurssin 50 päivän keskiarvon alapuolelle. Kyseinen trendilinja uhkaa myös kääntyä laskuun, mikä ei ole positiivinen merkki.

Viimeiset kaksi kuukautta muistuttavat hyvin paljon yllä olevassa grafiikassa näkyvää jaksoa tammikuun puolivälistä maaliskuun alkuun. Bitcoinin kurssi sahasi myös tuolloin lähes kaksi kuukautta vaakasuoraan, kunnes raju kurssiliike nosti sen uusille tasoille.

Tunnelma markkinoilla on selkeästi odottava. Yksi asia on ainakin selvää; Bitcoinin kurssi ei ole reagoinut merkittävällä tavalla makrotalouden uutisiin. Yhdysvaltain pankkikriisi sai toukokuun alussa uuden uhrin, kun First Republic Bank ajautui vararikkoon. Monet pankkisektorin osakkeet ovat myös romahtaneet kymmeniä prosentteja.

Yhä useampi makroanalyytikko pitää taantumaa & osakeindeksien laskua varmana. Tästä huolimatta Bitcoin (ja koko kryptomarkkina) on pitänyt sitkeästi pintansa. Oman lusikkansa soppaan tuo myös keskustelu Yhdysvaltain valtion potentiaalisesta maksukyvyttömyydestä velkakaton vuoksi.

Tällä hetkellä tuntuu viisaalta vain istua rauhassa ja antaa markkinan tehdä seuraava reilumpi liike – joko ylös tai alas. Me odotamme Bitcoinin yhä testaavan tärkeää 25.200 dollarin tasoa, joka rikottiin noin kaksi kuukautta sitten. Se olisi varsin looginen piste käydä hakemassa tukea uudelle nousulle.

Pepe oli altcoin-markkinan ainoa valopilkku

Altcoin-markkinassa ei ole tapahtunut mitään maata mullistavaa. Bitcoinin markkinaosuus on täsmälleen samalla tasolla kuin viikko sitten, ja liikehdintä on ollut hyvin maltillista sekä top 15 että top 100 -listalla.

alts-0905

Altcoinien top 15 -listalta ei löydy yhtään kryptovaluuttaa, joka olisi Bitcoiniin verrattuna yli 10 prosenttia plussalla tai miinuksella. Lähimpänä ovat Litecoin ja meemikolikko Shiba Inu, jotka ovat laskeneet hieman yli yhdeksän prosenttia.

Top 100 -listalta löytyy yksi kryptovaluutta, jonka on noussut yli 20 prosenttia Bitcoiniin verrattuna. Kyseessä on meemikolikko Pepe. Se raketoi viime viikolla hurjaa tahtia, mutta viime päivinä Pepe on syöksynyt kymmeniä prosentteja alamäkeen. Tästä huolimatta se on yhä reilut 70 prosenttia plussalla Bitcoiniin verrattuna.

Pepe on kolme viikkoa sitten luotu meemikolikko. Se nousi viime viikolla täysin tyhjästä ensin top 100 -listalle ja sitten jopa top 40 -listalle. Pepen kurssi saavutti huippunsa perjantaina, kun maailman johtava kryptopörssi Binance kertoi listaavansa sen. Tuolloin PEPE-token oli yli 300 prosentin nousussa viikkotasolla.

Binance listasi samalla myös Floki Inu -meemikolikon, joka on viime viikon kolmanneksi kovin nousija top 100 -listalla. Pepe sai aikaan muutakin värähtelyä meemikolikoiden listalla, mutta mistään laajemmasta buumista ei voida vielä puhua.

Bitcoin-alustalla on käynnissä myös erikoinen meemikolikoiden buumi. Kyse on uudesta BRC20-standardista, joka mahdollistaa tokenien luomisen myös Bitcoin-lohkoketjuun. BRC20-tokenit ovat raketoineet viime viikolla satoja prosentteja. Lue aiheesta lisää viikon uutiskatsauksesta.

DeFi-sektorissa jatkuu tuttu hiljaiselo

DeFi-markkina on jatkanut viime viikkoina tuttua sivuttaisliikettä. Tässä sektorissa ei ole tapahtumia pahemmin ollut pian kahteen vuoteen. DeFi-appien likviditeettiä kuvaava TVL (Total Value Locked) on tänään 47,4 miljardia dollaria. Lukema on sahannut koko alkuvuoden 40 ja 50 miljardin dollarin välissä.

Likvidiä steikkausta tarjoava Lido jatkaa edelleen DeFi-appien ykköspaikalla selvällä marginaalilla.

defi-0905

Lidon asema vain vahvistuu rankingin paalupaikalla. Sen TVL on pian 100 % suurempi kuin kakkosena olevan Makerin.

Ethereumin steikkauksen suosio näkyy myös rankinglistalla laajemmin. Coinbasen steikkauspalvelu on ilmestynyt top 10 -sijoille viime kuukausina, minkä lisäksi Lidon kilpailija, Rocket Pool, on noussut jo sijalle 12. Rocket Poolin TVL on noussut kuukaudessa enemmän kuin minkään muun top 30 -protokollan.

Älysopimusalustojen top 10 -listalla ei ole nähty merkittäviä muutoksia. Ethereumin ykköspaikka on edelleen vahva, ja Tron & BNB Chain valloittavat seuraavat sijat selvällä marginaalilla.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.