Uutiset
09
marras
apple-laptop

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

9.11. Markkinakatsaus: Bitcoin ja Ethereum rikkoivat ennätyksiä

Bitcoinin kurssi teki tiistaiaamuna uuden ennätyksen! Samalla myös Ethereum kipusi lähelle 5000 dollarin rajaa, ja koko kryptomarkkina saavutti kolmen biljoonan dollarin markkina-arvon. Vaikka Bitcoin menestyy, altcoin-markkina on pysynyt toistaiseksi hyvin mukana. DeFi-sektori rikkoi taas uuden TVL-ennätyksen.

Rekisteröidy Binancelle

Bitcoin rikkoi 68.000 dollarin rajapyykin

Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä hieman yli 68.000 dollaria. Viikko sitten vastaavaa lukema oli 63.000 taalaa. Bitcoin-sijoittajien portfoliot ovat siten kasvaneet noin 8 prosenttia.

Samalla Bitcoin rikkoi myös uuden kurssiennätyksen! Aiempi huippu nähtiin lokakuun 20. päivänä, jolloin päästiin hieman yli 67.000 dollarin. Kurssi nousi tiistaina aamuyön tunteina aina 68.500 dollariin saakka. Vaikuttaa siltä, että 70.000 dollarin rajapyykki rikotaan minä hetkenä hyvänsä.

Alla olevassa grafiikassa näkyy Bitcoinin päiväkohtaiset kynttilät muutaman kuukauden ajalta. Lisäksi 50- ja 200-päivän liukuvat keskiarvot (sininen ja purppura viiva).

btc091121

Trendilinojen lisäksi kuvaa on lisätty selkeä kiila. Tämä on yksi teknisen analyysin suosituimmista piirroksista. Kuten näkyy, Bitcoin puhkaisi tämän signaalin todella vakuuttavasti ns. ”katosta läpi”.

Bitcoinin kurssi on taas kerran price discovery -tilassa. Tämä tapahtuu aina uuden kurssiennätyksen myötä. Ollaan siis alueella, josta ei löydy historiallista dataa näyttämään esim. potentiaalisia tuki- tai vastustustasoja. Odotamme mielenkiinnolla seuraavien päivien kurssikehitystä!

Maanantaina vahvistettiin myös toinen ennätys; Bitcoinin viikon päätöskurssi oli sunnuntaina korkeampi kuin koskaan aikaisemmin. Myös koko kryptomarkkinan arvo nousi maanantaina ensimmäistä kertaa yli 3 biljoonan dollarin rajan.

Mitä tapahtuu seuraavaksi? Bitcoinin kurssi jatkaa todennäköisesti nousuaan kohti 100.000 dollaria. Olemme toistaneet tätä härkämäistä näkemystä lähes kyllästymiseen asti viime kuukausina. Bitcoinin kurssi seuraa toistaiseksi esim. Stock-To-Flow-mallin ennusteita hämmästyttävän tarkasti.

Viime päivien kurssiliikkeet ovat olleet myös todella vakuuttavia. Mikään ei viittaa siihen, että Bitcoinin kurssi romahtaisi nykytasoilta esim. 20-30 prosenttia alemmas. Pientä heiluntaa nähdään toki aina. Heikkohermoisia sijoittajia pudotetaan junasta tasaisin väliajoin.

Ensi viikon alussa aktivoidaan Bitcoinin tärkeä Taproot-päivitys.

Löydät Bitcoinkeskuksesta kattavan oppaan aiheesta. On mahdollista, että markkinoille luodaan Taproot-hypeä, mikä nostaa kursseja entisestään. Käytännössä Taprootilla ei ole merkittävää vaikutusta Bitcoiniin sen aktivoinnin hetkellä. Hyödyt nähdään pidemmällä aikavälillä sovelluskehityksen puolella.

Taproot-päivityksen ei pitäisi aiheuttaa näkyviä muutoksia tavalliselle Bitcoin-käyttäjälle.

Bitcoinin dominanssi lähti nousuun

Bitcoinin markkinaosuus on artikkelin kirjoitushetkellä 44,0 prosenttia. Viikko sitten lukema oli 43,5 prosenttia. Dominanssi käväisi alimmillaan 42,4 prosentissa sunnuntaina, jonka jälkeen se on ollut tasaisessa nousussa.

Bitcoinin dominanssia on nostanut raju kurssinousu. Se on pudottanut altcoineja kelkasta alkuviikosta.

cryptocap110921

Moni treidaaja pohtii nyt mahdollista trendin kääntymistä. Kirjoitimme myös tästä viikon takaisessa katsauksessa: ”Bitcoinin kurssi näyttää aivan samalta kuin pari kuukautta sitten, eli se on valmiina aloittamaan uuden rallin milloin tahansa. Tuolloin altcoinit todennäköisesti tippuvat taas kelkasta.” 

Bitcoinin vahva lokakuu näkyy yllä olevassa grafiikassa. Dominanssi nousi lähes 48 prosentin tasolle, ennen kuin altcoinit ottivat markkinan haltuunsa. Nyt Bitcoin näyttäisi olevan vastaavan nousun kynnyksellä.

Älysopimusalustoilla vahva viikko

Vaikka Bitcoinin dominanssi on nousussa, altcoinit näyttävät edelleen varsin vihreältä. Maanantain ja tiistain repäisy ei riittänyt pudottamaan suurimpia altcoineja miinukselle seitsemän päivän mittarilla.

Alla olevassa kuvassa näkyy kryptomarkkinan top 15 -ranking sekä jokaisen kolikon kurssikehitys Bitcoiniin (ei dollareihin) nähden 24h / 7pv / 30pv ajalta.

altit20211109

Älysopimusalustat erottuvat listalta selkeästi omaksi ryhmäkseen. Ne ovat dominoineet altcoin-markkinaa keväästä lähtien. Ethereum, Binance Coin, Cardano, Solana, Terra ja Avalanche ovat kaikki biitanneet jopa Bitcoinin kurssikehityksen.

Ainoastaan Polkadot on aavistuksen miinuksella, mutta DOT on pärjännyt muuten hyvin viime viikkoina. Taustalla ovat pian alkavat parachain-huutokaupat.

Listalta on nostettava esiin Ethereum, joka on alle prosentin päässä ATH-lukemasta. Ethereum hinta rikkoi aikaisin tiistaiaamuna 4837 dollarin kurssin. Viiden tonnin rajapyykki rikotaan milloin tahansa. Kurssinousua tukee edelleen EIP-1559 päivitys, jonka myötä Etheriä poltetaan kovaa tahtia.

Yli 800.000 Etheriä on poltettu parissa kuukaudessa arvoltaan lähes neljä miljardia dollaria. Jokainen voi pohtia itse, miten paljon alempana kurssi olisi, jos kaikki nämä tokenit olisi louhittu ja myyty markkinoille.

Bitcoinkeskus on ollut jo vuoden päivät todella ”bullish” Ethereumin kurssikehityksestä. Kurssi oli tasan vuosi sitten alle 450 dollaria, joten Ether-sijoittajat on palkittu yli 10x nousulla. Uskomme, että tämän syklin aikana nähdään vielä 10.000 dollarin ETH-kurssi.

Top 15 -listan suurin laskija on Shiba Inu. Tämä ei ole yllättävää, sillä meemikolikko SHIB on tehnyt hurjia kurssiliikkeitä viime aikoina. Vaikuttaa siltä, että raketointi on ainakin toistaiseksi tullut päätökseen.

Viikon suurin raketti on Kadena. Sen KDN-token on noussut Bitcoinin verrattuna yli 130 prosenttia. Kuukaudessa KDN on biitannut Bitcoinin yli 650 prosentilla! Kyseessä on mielenkiintoinen lohkoketju, joka yhdistää Proof of Work -konsensuksen sekä älysopimukset. Kadena nousee yhä enemmän esiin sosiaalisen median keskusteluissa.

Kirjoitimme viime viikon uutiskatsauksessa Crypto.comin 100 miljoonan dollarin mainoskampanjasta. Matt Damonin tähdittämää mainosklippiä on nähty myös Suomessa. Uusi näkyvyys on buustannut CRO-tokenin yli 50 prosentin nousuun Bitcoiniin verrattuna (7 pv). Buustia lienee antanut myös odotettu Cronos Mainnet -lanseeraus.

DeFi-sektorin vahva nousu jatkuu

Hajautettujen sovellusten maailmassa on rikottu uusia ennätyksiä viikko toisensa jälkeen. Nyt siis puhutaan DeFi-sektoriin lukitusta likviditeetistä, jota kuvataan TVL (Total Value Locked) -luvulla. TVL on kasvanut viikko toisensa jälkeen uusiin ennätyksiin. Tämäkään markkinakatsaus ei tee poikkeusta.

defitvl1109

Olemme nyt tasolla 275 miljardia dollaria, kun viikon takainen mittaus oli 254 miljardia. Kasvua on reilut kahdeksan prosenttia. Vielä kuukausi sitten TVL oli 207 miljardia, ja kaksi kuukautta sitten 178 miljardia. Kasvutahti on nyt huimaa!

Viime viikolla tehtiin historiaa myös protokollatasolla. Silloin nähtiin ensimmäinen 20 miljardin ylitys. Curve jatkaa edelleen paalupaikalla, ja sen TVL on ylittänyt jo 21 miljardia. Kakkosena oleva Maker on myös viittä vaille 20 miljardin tasolla.

defiprot1109

Merkittävin muutos on Uniswapin väkevä paluu top kymppiin. Sen TVL on kasvanut yli 80 prosenttia viikon aikana. Uniswapista kannattaa muistaa, että TVL ei anna todellista kuvaa sen asemasta markkinoilla. Tästä kertovat parhaiten treidausvolyymit.

Kun katsotaan seitsemän päivän volyymia, Uniswapin markkinaosuus on reilut 64 prosenttia. Sen treidausvolyymi on lähes neljä kertaa suurempi kuin kakkosena olevan SushiSwapin ja yli 10x suurempi kuin kolmantena olevan Curven. Bitcoinkeskuksesta löytyy kattava Uniswap-opas kaikille UNI-tokenista kiinnostuneille.

Katsotaan sitten lohkoketjujen tilannetta.

defichains1109

DeFi-sektorin vahva kasvu näkyy jakautuvan varsin hyvin kaikille tunnetuille älysopimusalustoille. Ethereum pitää edelleen pintansa erinomaisesti. Sen markkinaosuus on pyörinyt 65 ja 75 prosentin välimaastossa edeltävät puoli vuotta.

Syksyn raketit Solana, Terra ja Avalanche eivät myöskään näytä hyytymisen merkkejä. Kolmikko nostaa TVL-lukuaan tasaisesti viikosta toiseen. Binance Smart Chain on yhä kakkospaikalla, mutta sen markkinaosuus on kaventunut tasaisesti keväästä lähtien.

Photo by Domenico Loia on Unsplash


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.