Uutiset
08
kesä
warren buffett

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

8.6. Uutiskatsaus: Bitcoin, Localbitcoins, Intia, Warren Buffett & Justin Sun, Bitcoin Code

Lauantain uutiskatsauksen pääaiheena on taas Bitcoinin kurssi. Markkinoilla nähtiin jälleen raju manipulointi, joka pudotti Bitcoinin 1500 dollaria huippulukemista. Tämän lisäksi käsittelyssä Justin Sunin uusin tempaus sekä useampi negatiivinen juttu kryptomaailmasta.

Rekisteröidy Binancelle

Bitcoinin kurssi palautui toukokuun kanavaan

Bitcoinin kurssi oli edellisen uutiskatsauksen aikaan vuoden 2019 ennätyslukemissa. Taustalla oli nousu 8500+ dollarin tasolle, ja edessä näytti olevan pikainen visiitti 9000 dollariin. Näin myös kävi, mutta markkinoilla koettiin sen jälkeen raju romahdusliike.

Alla olevassa kuvassa on XBTUSD-futuurin kurssi BitMEX-pörssistä. Kurssi on siis tukevasti kahden sinisen viivan välisessä kanavassa, joka tuli tutuksi jo kuukausi sitten.

bitcoin-kurssi-2018-06-08

Bitcoinin virallinen kurssi käväisi 9000 dollarissa 30. toukokuuta, jonka jälkeen se romahti rajusti alle 8000 taalan pari tuntia myöhemmin. Kuun alussa kerättiin taas uutta nousua kohti 9000 dollaria, kunnes valaat iskivät.

Todennäköisesti romahduttaja manipuloi kurssia Coinbasessa, jossa yksittäinen valas dumppasi yli 25.000 Bitcoinia eli noin 220 miljoona dollaria. Romahduksen tapahduttua 25.000 Bitcoinia siirtyi ulos Coinbasesta, mikä viittaisi siihen, että henkilö osti halvat kolikot takaisin ja teki operaatiossa noin 50 miljoonaa dollaria.

Alla olevassa videossa on Crypto Lark -kanavan raportti aiheesta:

Kurssi romahti aina 7400-7500 dollariin asti, jossa näyttäisi olevan tällä hetkellä vahvaa resistanssia, kuten yllä oleva kuva kertoo. Kurssi on dipannut siihen neljä kertaa edellisen kolmen viikon aikana.

Karhut heräsivät tietenkin sosiaalisessa mediassa, ja Bitcoinin romahdusta 5000-6000 dollariin pidettiin seuraavan steppinä. Toisin kuitenkin kävi, ja tällä hetkellä ollaan taas 8000 taalan pinnassa.

Kannattaa muistaa, että kurssi oli vain kaksi kuukautta sitten 5000 dollaria. Tästä tasosta on nousua yli 50 prosenttia. Bitcoin-markkina käyttäytyy nyt hyvinkin eri tavalla kuin syksyn 2017 rallissa, sillä mukana on niin paljon enemmän institutionaalista rahaa.

Tällä hetkellä juuri yhtään retail-sektorin ostajia ei ole mukana fomoamassa kursseja ylös. Todennäköisesti laumat tulevat mukaan vasta pitkälti yli 10.000 dollarin kursseissa. Siihen asti tullaan näkemään varmasti eritasoista manipulointia, jota on nähty useaan otteeseen tänä keväänä. Kurssi voi nousta tai laskea vartissa yli 1000 dollaria ilman mitään syytä.

Isossa kuvassa suunta on edelleen ylös, eikä vuoden päästä tapahtuvaa puolittumista (uusien Bitcoinien tuotanto putoaa 50%) ole vielä täysin hinnoiteltu mukaan. Ei ole kuitenkaan realistista odottaa nopeaa raketointia ylös juuri nyt.

Binance, Intia ja Localbitcoins bännipuuhissa

Kuluneen viikon aikana on saatu ikäviä uutisia monelta suunnalta kryptovaluuttoihin liittyen. Aloitetaan Suomesta.

Helsinkiläinen LocalBitcoins.com jatkaa palvelun kuristamista. Uutisoimme jo aiemmin, että sivusto otti käyttöön KYC:n ja blokkasi äskettäin mm. iranilaiset käyttäjät. Nyt Localbitcoins poisti myös yhden tärkeimmistä ominaisuuksistaan, eli mahdollisuuden käydä kauppaa käteisellä rahalla.

Markkina on reagoinut näihin muutoksiin nopeasti, ja tarjolla on kilpailevia palveluita, jotka täyttävät tyhjiön. Bitcoin Cashin puuhamies Roger Ver yrittää iskeä jopa Localbitcoinsin domainnimeen ja avannut P2P-pörssin osoitteella local.bitcoin.com. Estojen taustalla on ilmeisesti Suomen noudattamat uudet pankkialan säädökset.

Alla olevassa twiitissä on palvelun virallinen kommentti asiasta.

Binance-pörssin äskettäin käynnistämä oma lohkoketju ja hajautettu pörssi Binance DEX sai myös rajoituksia. Cointelegraphin mukaan palvelu geoblokkaa peräti 29 maan käyttäjät. Joukossa on tunnettuja Yhdysvaltain vihollisia kuten Iran ja Venezuela, mutta samalla myös USA on blokin kohteena.

Erilaisten arvailujen mukaan Kiinan ja Yhdysvaltain kauppasodalla voisi olla tämän kanssa jotain tekemistä, sillä Kiinaa ei ole blokkilistalla mainittu. Tapaus on herättänyt keskustelua siitä, että miten pörssi voi olla DEX, jos sen toimintaa kontrolloidaan näin.

Blokki koskee vain Binance DEX -nettisivustoa. Pörssi on integroituna jo muutamaan eri lompakkosoftaan, jossa P2P -valuuttaswappeja voi tehdä siitä huolimatta.

Kolmas bänni onkin sitten pykälää rajumpi, eli Intia ilmoitti äskettäin todella rajusta lakihankkeesta. Sen mukaan maa kaavailee jopa 10 vuoden vankilatuomiota henkilölle, joka ostaa tai myy kryptovaluuttoja.

Intian tapaus on todella valitettava, vaikka esitys tuskin menee sellaisenaan läpi. Maalla olisi valtava potentiaali ja lähes 1,5 miljardin populaatio kryptovaluuttojen käyttäjiksi, mutta hallitus on hyvin kryptovastainen.

Jos Intia ja Kiina avaisivat ovensa kryptovaluutoille, sillä olisi varmasti valtava merkitys koko markkinaan.

Justin Sun tapaa Warren Buffettin

Yksi viikon somekohuista liittyy Justin Suniin, joka on rakastettu (ja vihattu) Tron-projektin perustaja. Sun on omiensa fanittama, mutta monen OG:n halveksima. Miehen maine alkoi tahrautua jo Tron-projekti alkuvaiheessa, jolloin sen whitepaper sai plagiointisyytteet Ethereum-leiristä.

Sunin tapana on ollut tehdä ilmoituksia tulevista ilmoituksista, mikä on saanut sitten Tron-kryptovaluutan kurssin nousuun. Hän hehkutti tähän tyyliin Twitterissä viikko sitten:

Mikä Justin Sunin suuri paljastus sitten oli? Hän on ostanut hyväntekeväisyyshuutokaupassa illallisen Warren Buffettin kanssa noin 5 miljoonan dollarin hintaan. Tapaus on herättänyt luonnollisesti kuohuntaa sosiaalisessa mediassa.

Justin Sun on ehdottomasti hyvä mainosmies, sillä hän sai oman naamansa ja Tron-projektin tällä tempauksella kaikkiin mahdollisiin medioihin. Money well spent, voisi hyvin todeta.

Sun kutsuu mukaansa myös kryptomaailman muita julkkiksia, joten odotamme mielenkiinnolla, mikä lopullinen kokoonpano tulee olemaan. Ja mitä Warren Buffett toteaa Bitcoinin myrkyllisyydestä tämän illallisen jälkeen?

Bitcoin Code -sivusto saa uusia uhreja Suomessa

Erilaiset nettihuijaukset ovat kryptovaluuttojen ikävä lieveilmiö. Niiden määrä nousee ja laskee samassa suhteessa Bitcoinin kurssin kanssa. Kevään myötä nähty kurssinousu on tuonut myös vanhan klassikon uudelleen julkisuuteen, eli kyseessä on Bitcoin Code -niminen palvelu.

Palvelu oli esillä myös edellisen buumin aikana. Bitcoin Code pyytää uusilta asiakkailta 250$ suuruista talletusta, jonka jälkeen sijoittaminen on mahdollista mullistavan treidausohjelman avulla.

Bitcoin Code on luonut sivustolle mainoksia, joissa käytetään julkisuudesta tuttujen henkilöiden lausuntoja. Mukana ovat mm. uutisankkuri Matti Rönkä sekä Kimi Räikkönen. Nämä kasvot antavat palvelulle uskottavuutta.

Tuoreessa Ylen artikkelissa kerrotaan, mitä seuraavaksi tapahtuu:

”Mies onnitteli hyvästä sijoituspäätöksestä ja alkoi neuvoa sijoittamisen teknisen puolen kanssa. Ensin pitäisi maksaa 250 euron suuruinen liittymämaksu, sen päälle vielä sijoittamiseen tarvittava 500 euron alkupotti.

Tämän jälkeen Starck-Schreiberin sähköposti alkoi tulvia ja puhelin soida taukoamatta. Enemmän tai vähemmän englantia murtavat henkilöt pyysivät Starck-Schreiberin allekirjoituksia erilaisiin kaavakkeisiin.”

Tämän jälkeen palvelusta otettiin yhteyttä ja pyydettiin uhria asentamaan koneelleen myös erillinen ohjelma, jonka kautta sijoitusneuvoja pääsisi hoitamaan sijoitustiliä. Mediassa on ollut aiemmin juttuja tapauksista, joissa henkilö on menettänyt pankkitililtään kymmeniä tuhansia euroja tällaisen tapauksen takia.

Kyseessä on mitä todennäköisemmin haittaohjelma, jonka seurauksena uhrin tili tyhjennetään. Rahojen kadottua ulkomaille, niiden takaisinsaaminen on nykyisin lähes mahdotonta.

Olkaa varovaisia ja informoikaa perheenjäseniä ja tuttavia näistä huijauksista, jotka puhuvat kryptovaluuttoihin sijoittamisesta vähäisin tiedoin. Bitcoinkeskus on julkaissut äskettäin artikkelin, jossa käydään läpi kryptomaailman eri scammeja ja annetaan ohjeita niiden varalle. Kannattaa tutustua!

Warren buffett Kuva: Flickr / Fortune Live Media


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.