Uutiset
08
maalis
bitcoin

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

8.3. Markkinakatsaus: Viikko takana ilman suurta draamaa

Bitcoinin kurssi on jatkanut toipumistaan viikon takaisesta romahduksesta. Kurssi on sahannut lähinnä paikallaan 50.000 dollarin tuntumassa. Kryptovaluuttojen markkina on pitänyt hyvin pintansa, vaikka osake- ja korkomarkkinoilla on nähty paljon epävarmuutta ja laskupainetta. NFT-huuma käy kuumana altcoinien puolella! DeFi-markkinoilla on nähty taas kaksi suuren luokan hakkerointia.

Rekisteröidy Binancelle

Markkinakatsaus: Bitcoin

Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä 50.000 dollaria. Viikko sitten lukema oli noin kaksi tuhatta dollaria matalampi. Tuolloin markkina oli toipumassa rajusta kurssiromahduksesta, joka pudotti Bitcoinin lähes 42.000 dollariin saakka.

Nyt takana on huomattavasti rauhallisempi jakso. Bitcoinin kurssi on sahannut ylös-alas noin 47.000 ja 52.000 dollarin välimaastossa edeltävät päivät. Suurempaa draamaa ei ole markkinoilla nähty. Volyymit ovat myös laskeneet päivä päivältä alemmas.

Isossa kuvassa tilanne näyttää nyt seuraavalta.

bitcoinkurssi20210308

Käynnissä on selkeä korjausliike markkinoiden ylikuumenemisen jäljiltä. Täysin vastaava skenaario nähtiin tammikuussa, jolloin Bitcoinin kurssi laski tasaisesti kolmen viikon ajan. Nyt takana on hieman yli kaksi viikkoa alamäkeä.

Bitcoinin kurssiin on vaikuttanut osakemarkkinoiden epävarmuus. Indeksit olivat viime viikolla pahasti punaisella, ja moni kasvuyhtiö laski kymmeniä prosentteja. Joukossa mm. Tesla ja Bitcoin-ostoistaan tunnettu Microstrategy.

Epävarmuutta on aiheuttanut korkojen nousu velkakirjamarkkinoilla. Sijoittajat pelkäävät yhä enemmän kasvavaa inflaatiota. Kuka haluaa holdata 10-vuoden bondia portfoliossaan kahden prosentin korolla, jos inflaatio nousee 3-4 prosenttiin?

Alla oleva Nordnetin video käsittelee aihetta.

Korkojen nousu on perinteisesi myrkkyä osakkeille, koska nouseva korkotuotto houkuttelee sijoittajia hankkimaan ennemmin ”varmaa” tuottoa velkakirjamarkkinoilta. Kohoavat korot ovat myös romahduttaneet kullan kurssia, joka kilpailee perinteisesti korkosijoituksia vastaan.

Bitcoin on pitänyt pintansa todella hyvin tähän epävarmuuteen nähden. Viikonloppuna saatiin myös positiivisia uutisia, eli Yhdysvaltain senaatti hyväksyi 1,9 biljoonan dollarin stimulus-paketin. Se tuo mm. 1400 dollarin tilisiirron miljoonille amerikkalaisille. Vuosi sitten tätä stimulus-rahaa valui paljon sekä bitcoiniin että osakkeisiin.

Markkinoiden epävarmuutta lisäsivät myös Fed-pomo Jerome Powellin lausunnot viime viikolla. Sijoittajat eivät saaneet haluamaansa vakuuksia siitä, että keskuspankki puuttuu tarvittaessa nouseviin korkoihin ja pakottaa ne alas.

Fedin toiminta tarkoittaisi käytännössä rahan printtaamista ja korkopapereiden ostoa. Lisää inflaatiota, mikä on hyväksi Bitcoinille. Fed puuttuu varmasti peliin ennemmin tai myöhemmin.

Instituutiot jatkavat myös Bitcoin-sijoituksiaan. Viime viikolla Hong Kongin pörssiin listattu Meitu ilmoitti 40 miljoonan dollarin BTC & ETH -sijoituksista. Tänään saatiin myös mielenkiintoisia uutisia Skandinaviasta.

Samaan aikaan Suomen mediassa on luukutettu negatiivista uutista bitcoinista toisensa perään ja instituutioiden edustajat puhuvat pyramidihuijauksesta. Mitä kirjoittaa Kjell Inge Røkke, jonka omaisuus on luokkaa viisi miljardia euroa. Mies ymmärtää siis jotain sijoittamisesta.

 ”Aker’s decision to enter Bitcoin through Seetee is the result of a long and fundamental discussion about value”

Kaiken lisäksi yhtiön likvidit varat pidetään bitcoineissa. Tämä uutinen on osa kehitystä, josta Bitcoinkeskuksen-lukijat ovat hyvin perillä. Lumipallo on lähtenyt pyörimään jo pitkän aikaa sitten. Bitcoiniin sijoittaa yhä kasvava joukko instituutioita pitkän tähtäimen strategialla.

Tulevan viikon agenda on seuraava: jatkuuko Bitcoinin ja osakemarkkinoiden matalapaine, vai kääntyvätkö kurssi taas nousu-uralle? Suurempaa laskua on tuskin luvassa ilman yllättäviä uutisia.

Markkinakatsaus: Altcoinit

Bitcoinin markkinaosuus on tällä hetkellä tasan 60 prosenttia. Viikko sitten lukema oli 60,9 prosenttia. Vuoden 2021 alku on pyöritty 60-63 prosentin välimaastossa, joten tämän päiväinen mittaus osuu vielä vaihteluväliin.

Pikkuhiljaa lähestytään mielenkiintoisia tasoja.

btcdominance20210308

Bitcoinin dominanssi ei ole ollut alle 57 prosentissa kahteen vuoteen eikä alle 50 prosentissa sitten kesän 2018. Edellisen kerran lukema oli selvästi alle 60 prosenttia kesän 2020 DeFi-buumin aikana.

Altcoineilla on siis takana kohtalaisen hyvä viikko. Tutkitaan seuraavaksi suurimpien kolikoiden menestystä Bitcoiniin nähden Coinpaprika-sivustolta. Taulukossa on muutos bitcoiniin verrattuna – ei dollareissa.

altit20210308

Altcoin-markkina on jakautunut selkeästi kolmeen osaan: noin 1/3 on edennyt Bitcoinin tahtiin, 1/3 on selvästi miinuksella ja 1/3 selvästi plussalla.

Viime viikkoina raketoineet ADA, BNB ja DOT ovat nyt jäähdyttelyvaiheessa.

Mielenkiintoista on Dogecoinin roikkuminen edelleen top 15 -valuuttana. Yleensä DOGE:n nopeita nousuja on seurannut myös nopea lasku. Nyt tämä meemikolikko pitää kurssinsa hämmästyttävän hyvin.

Top 15 -listan raketti on Uniswap, joka sai buustia V3-version huhuista. Uusi versio ratkaisee Ethereumin kuluista aiheutuvia ongelmia ja tarjoaa muitakin ominaisuuksia. Todennäköisesti V3 saadaan ulos kevään aikana. Uniswapiin liittyy myös eräs hämmentävä fakta.

Coinmarketcap ja Coingecko listaavat Uniswapin sijalla 8 ja markkina-arvolla 17+ miljardia dollaria. Uniswapin kierrossa olevien tokenien määrä 2,5-kertaistui yhdessä yössä. Coinpaprika näyttää yhä vanhoja lukemia. Saa nähdä, tuleeko tähän päivityksiä.

Top 100 -listan suurimmat raketit ovat hurjasta NFT-buumista nostetta saaneet Enjin, Decentraland sekä Chiliz. Monet muutkin NFT-sektorin tokenit ovat pärjänneet hyvin. Enjin on peräti +160 % Bitcoiniin nähden johtuen osaltaan uutisista sen omaan lohkoketjuun liittyen.

Bitcoinkeskus kertoi lukijoilleen nyt käynnissä olevasta NFT-buumista jo puoli vuotta sitten. Jos haluat saada 10x-100x voittoja altcoin-markkinoilla, tällaiset trendit on nähtävä 6-12 kk etukäteen – ennen kuin kaikki ymmärtävät, mistä on kyse.

Markkinakatsaus: DeFi

DeFi-maailmassa on takana myös hiljainen jakso, jos mietitään helmikuun lopulla käytyä Binance Smart Chain vs Ethereum -sotaa. Sekä BSC että Ethereum -alustan TVL-luvut ovat edeltävän viikon tasolla. Katsotaan ensin defipulse-sivustolta Ethereumin tilannetta.

Viime viikon lukema oli 38,11 miljardia – nyt ollaan noin 800 miljoonaa korkeammalla. Kehitys on kulkenut paikallaan noin kuukauden päivät.

defi20210308

Top 5 -projektien osalta ei ole tapahtunut mitään dramaattista. Lainapalvelut Maker, Compound ja Aave dominoivat viime viikkojen tapaan listan kärkeä.

Binance Smart Chainin statistiikka on myös viime viikon tasolla. TVL oli tuolloin 9,475 miljardia, mutta nyt ollaan noin 500 miljoonaa dollaria matalammalla tasolla.

defistation20210308

BSC:n vetureina jatkavat edelleen Venus ja PancakeSwap. Niiden TVL on pysynyt varsin muuttumattomana.

DeFi-sektorissa nähtiin myös draamaa. Kyseessä oli, kuinkas muuten, kymmeniä miljoonia dollareita maksanut hakkerointi. Tapahtuman keskiössä oli PAID Network. Kyseessä on DeFi-palvelu, jota hehkuttivat myös lukuisat kovan luokan some-vaikuttajat.

PAID Networkin Kyle Chasse on alla Ivan On Tech -kanavan haastattelussa. Chasse käy siinä tapahtumia läpi.

Johtuen huolimattomuusvirheestä, hakkeri pääsi muuttamaan kriittistä älysopimusta ja luomaan miljoonia uusia PAID-tokeneita. Tämän jälkeen hän suuntasi Uniswapiin ja dumppasi tokenit markkinoille romahduttaen kurssin lähes 90 prosenttia. Tsekkaa lisätietoja videolta.

Myös Binance Smart Chain sai ensimmäisen ”rug pull” -tapauksensa. Vain pari päivää ennen PAID Networkin romahdusta, Meerkat-niminen projekti hukkasi 31 miljoonaa taalaa sijoittajien rahoja.

Nämä tapaukset ovat hyvä muistutus riskeistä DeFi-maailmassa. Tällä hetkellä todella kuumana käyvä NFT-sektori tarjoaa niin ikään hurja valtavia riskejä tuottomahdollisuuksien ohella. Olkaahan varovaisia!

Kuva: Pexels


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.