Bitcoinilla on takana erinomainen viikko, joka nosti sen kurssin lähes uusiin ATH-lukemiin. Altcoinit ovat varastaneet otsikot tästä rallista huolimatta. Ethereum, Dogecoin, Binance Coin, Aave, Elrond ja monet muut rikkovat jatkuvasti uusia ATH-lukuja. DeFi-sektori kasvaa myös kovaa vauhtia.
Sisällysluettelo
Markkinakatsaus: Bitcoin
Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä noin 39.400 dollaria. Edellisen katsauksen aikaan lukema oli noin 34.000 ja kaksi viikkoa sitten vielä tuhat dollaria alempana. Takana on siis reipasta nousua! Bitcoinin kurssi itse asiassa clousasi historiansa korkeimpiin lukemiin viikkotasolla!
Alla on neljän tunnin (4H) tolpat Tradingview-palvelusta. Grafiikassa näkyy pari selkeää trendiä.
Kirjoitimme viime viikon katsauksessa näin: ” Kurssi on yllä olevan grafiikan kannalta nyt kriittisessä pisteessä: rikkooko Bitcoin viime viikkojen trendilinjan? Sitä seurataan lähipäivät tiiviisti.”
Bitcoin todellakin rikkoi tuon punaisen trendilinjan lähes välittömästi markkinakatsauksen julkaisun jälkeen. Tästä saatiin aikaan lähes koko viikon mittainen ralli, mikä huipentui lauantaina hieman yli 40.000 dollarin kurssiin.
Uutta ATH-lukemaa ei nähty, sillä markkinoille ilmestynyt myyntipaine pakotti Bitcoinin pieneen korjausliikkeeseen aina 37.500 dollarin tasolle. Kurssi otti kuitenkin tukea kuvassa näkyvästä trendilinjasta (vihreä) ja palautui uuteen nousuun.
Nousun taustalla on todennäköisesti kolme asiaa. Ensinnäkin TA eli tekninen analyysi, joka kuvattiin edellä. Kuukauden mittaisen laskutrendin rikkoutuminen oli askel yksi.
Toinen syy lienee tässä.
Our @MicroStrategy World 2021 was a great success, with 22,031 registrants. The #Bitcoin for Corporations program attracted 8,197 attendees from 6,917 different enterprises. All sessions are free & uploaded here, along with our Bitcoin Corporate Playbook.https://t.co/8KKB7m0EvK
— Michael Saylor⚡️ (@saylor) February 6, 2021
Michael Saylor ja Microstrategy organisoivat viime viikolla konferenssin, johon osallistui 8197 eri instituution edustajaa. Koko keskustelun ideana oli kertoa yrityksille, miten ne voivat hankkia Bitcoinin osaksi rahavarantojaan.
Tällä informaatiolla on todennäköisesti pitkäaikaisia vaikutuksia, jotka nähdään tulevan 6-12 kuukauden aikana. Se antoi kuitenkin buustia markkinoille jo nyt. Vertailun vuoksi: bitcointreasuries.org listaa 35 yhtiötä tai rahastoa, joilla on hallussaan yli 1,2 miljoonaa bitcoinia. Mitä tapahtuu Bitcoinin kurssille, jos tällä listalla on pian 100 tai 500 instituutiota?
Viime viikolla uutisoitiin myös Bidenin hallinnon tulevasta stimulus-paketista, joka on luokkaa 1,9 biljoonaa dollaria.
Stimulus: What happens next with Biden's $1.9 trillion stimulus plan https://t.co/EmcW9HzAo2 by @denitsa_tsekova pic.twitter.com/FVJffg4ibV
— Yahoo Finance (@YahooFinance) February 6, 2021
Tässä lapioidaan rahaa suoraan kansalaisten pankkitileille. Vastaava paketti sai viime keväänä osaltaan aikaan Bitcoinin kurssinousua, kun monet sijoittivat stimulus-shekkinsä osakemarkkinoihin ja kryptovaluuttoihin.
Taustalla rullaa myös useaan kertaan uutisoitu supply side crisis eli tarjonnan tukehtuminen.
This chart is the most important chart that is indicative of the Bitcoin bull run in 2021.
Supply-side crisis. pic.twitter.com/L7g5mlZ5ty
— Joseph Young (@iamjosephyoung) February 6, 2021
Kryptovaluuttapörsseistä kotiutetaan edelleen valtavia määriä bitcoineja kylmälompakoihin. Toinen näkökulma on se, että pörsseihin siirretään valuuttaa myyntitarkoituksessa. Mitä vähemmän pörsseissä on bitcoineja, sitä vähemmän aikeita valailla on myös suorittaa myyntejä.
Tällä hetkellä on käynnissä uusi nousutrendi monen viikon matalalennon jälkeen. Näyttää olevan vain ajan kysymys, kun Bitcoin rikkoo uudet ATH-lukemat ja alkaa tavoitella 50.000 dollarin kurssia.
PÄIVITYS!!
Välittömästi artikkelin julkaisun jälkeen saatiin hurja uutinen, eli Tesla ilmoitti 1,5 miljardin dollarin Bitcoin-ostosta!
Tesla as bought $1.5 Billion worth of #Bitcoin and will start accepting #Bitcoin as a form of payment.https://t.co/AoP9aNFGK9 pic.twitter.com/Gvo9jJzr5g
— Documenting ₿itcoin 📄 (@DocumentingBTC) February 8, 2021
Bitcoinin kurssi raketoi tämän seurauksena välittömästi uuteen ennätykseen noin 43.000 dollarin tasolle. Käsittelemme aihetta tarkemmin vielä erikseen julkaistavassa uutiskatsauksessa!
Markkinakatsaus: altcoinit
Bitcoinin markkinaosuus on artikkelin kirjoitushetkellä 60,6 prosenttia. Viikko sitten lukema oli 62 %, tätä ennen 62,8 % ja tammikuun alkupuolella pyörittiin 66-69 prosentin maastossa. Käynnissä on ollut kiistatta altcoinien vahva marssi.
Katsotaan tuttuun tapaan tilannetta Coinpaprika-sivuston näkymästä, joka vertaa alttien kehitystä Bitcoiniin (ei siis dollareihin).
Lähes kaikki tunnetut altcoinit ovat menestyneet Bitcoiniin nähden erinomaisesti. Tämä siitäkin huolimatta, että Bitcoinin kurssi nousi viime viikolla yli 5000 dollaria. Tilanne oli siis ~viikko sitten vielä nykyistäkin parempi alttien osalta.
Ainoastaan ”Bitcoinin sukulaiset” Litecoin ja Bitcoin Cash ovat jääneet paitsioon. Tämä johtunee siitä, että niiden kurssi nousi vuoden vaihteessa paljon Bitcoinin tahtiin.
Kuluneen viikon aikana on nähty useita korkean markkina-arvon raketteja, joista on nostettava esiin ainakin Cardano, Binance Coin sekä Dogecoin. On myös syytä muistaa, että Ethereum rikkoi viime viikolla jatkuvasti uusia ATH-lukuja päätyen aina 1750 dollarin tasolle.
Alla olevalla videolla on kattava altcoin-katsaus parin päivän takaa. Kannattaa tsekata siitä Bitcoinkeskuksen parhaat ideat top 20 -kolikoista.
Cardanon nousun takana lienee tuleva Goguen-päivitys, joka tuo vihdoin älysopimuksen MainNetiin. Lisäksi Cardanon steikkaus on edelleen todella suosittua. Noin 70 prosenttia markkinoilla olevista ADA-tokeneista on lukittuna steikkauksen vuoksi.
Binance Coin on niin ikään rikkonut uusia ATH-lukuja. Noin vuoden päivät paitsiossa ollut BNB on raketoinut viime aikoina DeFi-projektien ansiosta. Tästä lisää seuraavassa kappaleessa.
Dogecoin jatkanut niin ikään hurjaa menoaan. DOGE on saanut buustia Elon Muskin jatkuvasta vitsailusta, mikä tuntuu vetoavan sijoittajiin.
When @elonmusk Tweets about Dogecoin. pic.twitter.com/Er1JHcSI9T
— Peter McCormack ☠️ (@PeterMcCormack) February 8, 2021
Dogecoinin markkina-arvo rikkoi sunnuntai-iltana kymmenen miljardin dollarin rajapyykin. Samalla DOGE nousi hetkellisesti myös kryptovaluuttojen kahdeksan parhaan joukkoon. Nykyinen market cap on noin 5x suurempi kuin tammikuussa 2018 eli edellisen altcoin-huuman huipulla. MUCH WOW!
Kannattaa muistaa, että tällaisen meemisijoittamisen laskun maksavat aina jonon viimeiset. Vältä FOMOn tunnetta, joka iskee helposti satojen prosenttien nousuja katsellessa. Kukaan ei tiedä missä tällaisen manipuloinnin huippu on.
Myös DeFi-tokenit jatkavat erinomaista menoaan. Aave ja Uniswap ovat nousseet edeltävän kuukauden aikana satoja prosentteja Bitcoinin nähden ja kivunneet myös kryptovaluuttojen top 15 -listalle.
Elrond on myös mainittava yhtenä altcoin-raketeista.
Last week in $EGLD 👇
1/
📲🌎 The world is ready to @getMaiar
☑️ 2 million transactions milestone
🆙 100,000 people @getMaiar in under 6 days
🌎 Time to build together thread by @beniaminmincu
🕹 Gamified NFT DeFi via @chain_guardians pic.twitter.com/lmcLDlEwcL— Elrond ⚡️ (@ElrondNetwork) February 8, 2021
Bitcoinkeskus esitteli tämän projektin jo elokuussa 2020. Kyseessä on teknisesti yksi vahvimmista Ethereumin haastajista, jonka suosio näkyy olevan kovassa nousussa. EGLD-tokenin kurssi on kymmenkertaistunut alle puolessa vuodessa.
Altcoineilla on vielä edessään monta rallia vuoden 2021 aikana. Tällä hetkellä moni analyytikko ennustaa mm. Ethereumille 5000-10.000 dollarin kurssia vuoden päätteeksi. Vaikka vime viikkoina on nähty raketointeja, niin ”blow-off top” puuttuu. Bitcoinin markkinaosuus on myös pysytellyt tiukasti yli 60 prosentissa.
Altcoin-sijoittajan kannattaa pitää nyt silmällä Bitcoinin kurssia; jos edellinen ATH rikotaan, luvassa voi olla taas alteille heikompi jakso, jonka aikana Bitcoin repii markkinaa ylös päin.
Markkinakatsaus: DeFi
DeFi-markkina on ollut kovassa nosteessa viime viikot, eikä mikään viittaa tämän sektorin hyytymiseen. Takana on kenties koko historian suurin yksittäinen nousuviikko TVL eli Total Value Locked -mittarilla katsottuna.
Tällä hetkellä Ethereum-pohjaisen DeFin koko on jo 34,81 miljardia dollaria. Lukema oli viikko sitten 27,24 miljardia, eli kasvua on yhdessä viikossa noin 28 prosenttia ja 7,5 miljardia taalaa!
Alla oleva kuva on defipulse.com-sivustolta.
Kolmen kärki on pysynyt samana, mutta suomalaistaustainen Aave on tehnyt hurjan kirin. Sen TVL-lukema on kasvanut yhdessä viikossa 3,83 miljardista 5,58 miljardiin dollariin! Eli uusia ennätyksiä on rikottu lähes joka päivä.
Myös muiden tunnettujen DeFi-palveluiden TVL on kasvanut, mutta ei sentään näin paljon. Maker on saanut myös yli miljardi dollaria lisää palveluunsa. Osaltaan summa kasvaa myös lukittujen kryptovaluuttojen dollarikurssin kasvaessa, mutta iso osa on kuitenkin stablecoineja.
DeFi-buumi on myös johtanut Ethereum-siirtomaksujen hurjaan nousuun. Simppeli transaktio lompakosta toiseen maksoi viime viikolla 100 dollaria. Yksittäinen treidi Uniswapissa puolestaan useita satasia!
Tällä hetkellä näyttää siltä, että suurimmat raketit Aave ja Uniswap alkavat olla selvästi ylihinnoiteltuja. Molempien markkina-arvo on selvästi TVL-lukemaa suurempi. Uniswapin tapauksessa ero on etenkin valtava (mcap 5,9 miljardia TVL 3,6 miljardia).
Vastaavasti, Makerin markkina-arvo on vain 2,5 miljardia ja TVL 5,8 miljardia. Sijoituskohteita voi hakea tätä kautta muista top 10 DeFi-protokollista.
Myös Binance Smart Chain -alustalla alkaa tapahtua. Alla oleva kuva on defistation.io-sivulta.
BSC:n Total Value Locked on kasvanut reilussa viikossa miljardista dollarista kahteen miljardiin. Kasvua vetävät lähes täysin kaksi protokollaa: Venus-lainapalvelu sekä PancakeSwap DEX. Binancen etuna ovat Ethereumiin verrattuna huikean pienet siirtomaksut.
Seuraamme mielenkiinnolla Ethereumin haastajien kasvua. DeFi näyttää toimivan veturina Binance Smart Chainille juuri nyt, ja sen nousu buustaa kovasti myös BNB-tokenia. Samalla Binace Coineja lukitaan DeFi-protokolliin, mikä pienentää tarjontaa ja nostaa kurssia.
Viime viikolla saatiin myös ikäviä uutisia DeFi-maailmasta. Kyseessä on vuoden 2021 ensimmäinen merkittävä DeFi-hakkerointi.
2021's First Major DeFi Hack Explained
Yearn Finance lost $11M.#yearnfinance #defi #fiat #hackhttps://t.co/kRfrc7b9RY
— CryptoElite (@CryptoEliteNews) February 5, 2021
Tällä kertaa uhriksi joutui Yearn Finance. Kyseessä on yield farming-protokolla, joka saavutti hurjan suosion kesän 2020 rallin huipulla. Sittemmin YFI on pudonnut hieman otsikoista. Tällä kertaa vahingot jäivät pieniksi; vain 2,8 miljoonaa dollaria, joista 1,7 miljoonaa on jo lukittu Tetherin toimesta.
Kuva: Flickr / Marco Verch
Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!
Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.