Uutiset
08
helmi
markkinakatsaus

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

8.2. Markkinakatsaus: Kryptovaluutat vahvassa nousutrendissä

Bitcoin vetää markkinoita uuteen nousuun! Monet tunnetut kryptovaluutat ovat jo kymmeniä prosentteja tammikuun pohjaa korkeammalla. Myös meemikolikko Shiba Inu sekä XRP ovat heränneet horroksesta. DeFi-sektorin TVL on myös nousussa.

Bitcoinin kurssi väkevässä nousussa

Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä noin 43.800 dollaria. Viikko sitten lukema oli 38.500 dollaria, ja kaksi viikkoa aiemmin vain 36.300 taalaa. Käynnissä on siis selkeä nousutrendi. Bitcoinin päiväkynttilä on sulkeutunut edellisen kerran korkeammalle tammikuun 4. päivänä.

Alla olevassa grafiikassa näkyy Bitcoinin kurssikehitys puolen vuoden ajalta. Sininen trendilinja on 50-päivän ja purppura puolestaan 200-päivän keskiarvo. Punainen katkoviiva on vahva vastustaso ja marraskuun huipuista asti lähtenyt laskutrendi.

btc-080222

Bitcoin on näyttänyt edellisen kerran näin vahvalta lokakuussa 2021. Kurssi on edennyt viimeisen viikon aikana todella väkevään nousuun ja rikkonut jo useita merkittäviä vastustasoja.

Ensimmäinen etappi oli kuvassa katkoviivalla näkyvän vastustason rikkominen viime viikon lopulla. Bitcoin suorastaan murskasi tämän resistanssin ja printtasi peräti +4259 dollarin päiväkynttilän. Vastaavia ei ole nähty sitten marraskuun 2021, jolloin saatiin uusi ATH-kurssi.

Viime päivinä Bitcoin on rikkonut myös 50 päivän liukuvan keskiarvon. Kurssi ei ole ollut tämän trendin yläpuolella sitten marraskuun puolivälin. Matkalla on myös rikottu muita vastustasoja. Etenkin 40–42.000 dollarin maastossa oleva tärkeä osto- ja myyntialue läpäistiin hämmästyttävän hyvin.

Onko trendi nyt tosiaan kääntynyt, vai onko viime viikkojen nousu vain bull trap eli ansa liian innokkaille sijoittajille? Vuoden 2022 aikana on käytetty yhä enemmän Heikin Ashi -kynttilöitä Bitcoinin trendien tarkasteluun. Ja nimenomaan viikkotasolla. Alla on tällainen näkymä Bitcoinin kurssikehityksestä.

heikin-ashi-btc-080222

Monien analyytikoiden mielestä Heikin Ashi -kynttilät kuvaavat erinomaisesti käynnissä olevaa trendiä, sillä ne suodattavat pois päiväkohtaista heiluntaa. Kynttilät pysyvät pidempään tietyn värisinä. Heikin Ashi -kynttilät lasketaan erilaisista keskiarvoista. Lue lisää täältä.

Kuten kuvasta näkyy, olemme saaneet nyt kaksi peräkkäistä vihreää Heikin Ashi -kynttilää viikkotasolla. Käynnissä oleva viikko ei ole tietysti loppunut, mutta se vaikuttaa hyvin vahvasti menevän vihreälle. Tämä olisi yksi indikaattori trendin kääntymisestä.

Käsittelimme aihetta myös viikko sitten Bitcoinkeskuksen Youtube-kanavalla.

Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko Antti Hyppänen ennakoi Bitcoinin kurssille selkeää nousutrendiä helmikuun ajaksi. Vain pari päivää myöhemmin, kurssi lähti suorastaan raketoimaan ylöspäin. Uskomme lähiviikkojen olevan positiivisia Bitcoinille, eikä 50–55.000 dollarin kurssikaan yllättäisi.

Isossa kuvassa on syytä olla vielä varovainen. Fedin ennakoidut koronnostot tapahtuvat vain noin viiden viikon kuluttua. Lisäksi taustalla on potentiaalinen sotatila Ukrainassa, ja Yhdysvaltojen talousdata alkaa heikkenemään. Voi hyvin olla, että palaamme vielä uudestaan kuopan pohjalle kevään edetessä.

Tsekkaa yllä olevalta videolta tarkempaa analyysia.

Bitcoinin dominanssi ei ole muuttunut

Bitcoinin markkinaosuus on artikkelin kirjoitushetkellä 42,33 prosenttia. Viikko sitten lukema oli 42,16 prosenttia. Ei siis suurempia muutoksia. Bitcoinin dominanssi on edelleen yleisessä nousutrendissä, joka käynnistyi tammikuun puolivälissä. Tuolloin pudottiin pahimmillaan jo 39,1 prosenttiin.

cryptocap-080222

Vaikka dominanssi ei ole nousussa, niin se kertoo kyllä Bitcoinin vahvuudesta. Yleensä altcoinit lähtevät raketoimaan trendin kääntyessä selvästi Bitcoinia enemmän. Nyt Bitcoin on kuitenkin pitänyt pintansa ja vetänyt paikoin markkinaa ylöspäin.

On vaikea nähdä Bitcoinin nousevan nykyisessä markkinatilanteessa enää yli 60 prosentin dominanssiin, joka nähtiin vielä vuosi sitten.

Meemikolikko Shiba Inu on herännyt

Tarkastellaan sitten altcoin-markkinaa. Vaikka Bitcoinin dominanssi ei ole juuri liikkunut, altcoin-markkina on pääosin punaisella. Trendi on ollut hyvin selkeä: suuren markkina-arvon kryptovaluutat ovat menettäneet arvoaan Bitcoiniin nähden, mutta valtaosa pienemmistä altcoineista on vihreällä.

Alla olevassa listassa näkyy markkinoiden top 15 ranking sekä jokaisen kryptovaluutan performanssi Bitcoiniin verrattuna.

altcoins-080222

Rippen XRP-token on pärjännyt pitkästä aikaa vahvasti muuhun markkinaan verrattuna. Taustalla on positiivisia uutisia liittyen Ripplen oikeudenkäyntiin SEC:tä vastaan. Kyseinen case on ollut käynnissä jo yli vuoden päivät. Saadaanko riitelystä kevään aikana vihdoin myös tuomio?

Viikon kovin raketti top 15 -kolikoista on vanha kunnon Shiba Inu. Se on saanut vauhtia yhteistyöstä pikaruokaketju Welly’sin kanssa. Shiba Inu on myös monille sijoittajille meemitoken, johon isketään kiinni spekulointimielessä markkinan kääntyessä nousutrendiin.

Shiba Inun kurssi on noussut viikon aikana dollareissa mitattuna lähes 50 prosenttia.

Kun kelataan top 50 -listaa alaspäin, löytyy vielä Shiba Inuakin kovempi nousija: Gala Games. Kyseessä on play-to-earn -peleihin erikoistunut platform, jota voi verrata hieman suosittuun Steam-sovellukseen. GALA on puolestaan Gala Gamesin ekosysteemissä toimiva käyttötoken.

Gala Games on saanut nostetta julkaistuaan Spider Tanks -peliin liittyvän NFT-kokoelman. Niiden osto suoritetaan GALA-tokenilla, mikä on tuonut kysyntää ja kurssinousua.

Altcoin-markkina näyttää viime viikon tavoin erittäin positiiviselta. Lähes jokainen top 100 -kolikko on dollareissa mitattuna plussalla seitsemän päivän ajalta. Suurin osa yli kymmenen prosenttia.

DeFi-sektorissa myös vihreää

DeFi-sektori oli vielä viime viikolla unessa, vaikka kryptomarkkina alkoi muuten toipua. Tällä kertaa tilanne on toinen. DeFi-sektorin TVL on pompannut ylöspäin noin 15 prosenttia.

defi-tvl-080222

Viime viikon mittaus oli 194 miljardia dollaria. Nyt ollaan noin 26 miljardia taalaa korkeammalla. Likviditeetin kasvun lisäksi lukemaa nostaa myös vakuutena olevien kryptovaluuttojen arvonnousu dollareissa mitattuna.

Seuraamme suurella mielenkiinnolla, käynnistyykö tästä nyt uusi DeFi-ralli!

Protokollatasolla ei ole nähty mitään muutoksia kärkipään osalta. Curve pitää edelleen hallussa ykköspaikkaa varsin selvällä marginaalilla. Eri protokollien TVL on myös kasvanut varsin tasaisesti.

defiprot-080222

Listan loppupäässä on nähty pieniä muutoksia. Anchor ja Multichain ovat vaihtaneet paikkaa sijoilla seitsemän ja kahdeksan. Instadapp on pudonnut ulos top kympistä, ja Compound on palannut tämän ansiosta takaisin listalle pienen tauon jälkeen.

Lohkoketjujen tasolla on myös ollut varsin rauhallista. Kaikki top 10 blockchainit ovat kasvattaneet likviditeettiään Fantomia lukuun ottamatta.

defichains-080222

Fantomin pieni alamäki on pudottanut sen Avalanchen taakse viidennelle sijalle. Avalanche näyttää tällä hetkellä teknisesti varsin hyvältä, kun verrataan kryptomarkkinan suurimpiin älysopimusalustoihin. Ethereumilla, Solanalla ja Cardanolla on ollut teknisiä ongelmia. Terra Lunalla oli puolestaan oma draamansa pari viikkoa sitten. Avalanche tuntuu rullaavan ilman mitään merkittäviä ongelmia.

Listalle on myös ilmestynyt uusi nimi: Osmosis.

osmosis

Kyseessä on Cosmoksen SDK:lla rakennettu lohkoketju. Kaikki likviditeetti on tällä hetkellä yhdessä protokollassa, Osmosis DEXissä. Osmosis on tullut tunnetuksi mm. Superfluid steaking -ominaisuudesta, mikä mahdollistaa OSMO-tokenin käytön sekä steikkauksessa että likviditeetin tarjonnassa yhtä aikaa.

Kannattaa laittaa Osmosisin OSMO-token seurantaan, sillä se on vasta sijalla 205 kryptovaluuttojen rankingissa. Jos Osmosis alkaa kasvattaa toden teolla suosiotaan, OSMO-tokenilla on paljon nousuvaraa pienestä markkina-arvosta johtuen.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.