Bitcoinin kurssi printtasi vihdoin vihreän viikkokynttilän. Alamäkeä ehti jatkua yhdeksän viikkoa putkeen. Ilo jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä nyt ollaan taas 29.000 dollarin tuntumassa. Tron on menestynyt taas suurista altcoineista parhaiten. Sen kuukausi sitten lanseerattu USDD-stablecoin buustaa TRX-tokenia sekä Tronin DeFi-protokollia.
Bitcoinin kurssiin saatiin vihdoin vihreä viikkokynttilä
Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä 29.500 dollaria. Lukema oli viikko sitten noin 2000 dollaria korkeampi, mutta siitä huolimatta kurssigrafiikkaan on piirretty vihreä viikkokynttilä! Tämä on mahdollista, koska Bitcoinin kurssi putosi noin 2000 dollaria maanantain ja tiistain välisenä yönä. Lisäksi viime viikon kurssihuippu osui juuri markkinakatsauksen aikaan.
Alla olevassa grafiikassa näkyy Bitcoinin kurssikehitys viikkokynttilöillä.
Tilanne näytti viikko sitten lupaavalta, sillä kurssi kohosi tiistaina lähes 32.500 dollariin. Tämä ralli hyytyi kuitenkin nopeasti, ja kurssi oli palannut keskiviikkoiltaan mennessä 29.500 dollarin.
Toinen nousu nähtiin sunnuntaina. Kurssi kohosi tuolloin noin 31.500 dollariin saakka. Tämä mahdollisti Bitcoinille vihreän viikkokynttilän pitkästä aikaa. Kurssi ehti pudota huikeat yhdeksän viikkoa peräkkäin. Edellinen ennätys oli kuusi viikkoa Bitcoinin alkuvuosilta.
Vihreä viikkokynttilä ei ehtinyt ilahduttaa sijoittajia kuin yhden päivän ajan. Kurssi palautui jälleen 29.000 dollarin pintaan viime yönä. Alla oleva grafiikka näyttää viikon heilunnan yhden tunnin kynttilöillä.
Isossa kuvassa mikään ei ole muuttunut viime viikoista tai kuukausista. Bitcoin seuraa edelleen osakemarkkinoiden liikkeitä.
Luvassa on taas volatiliteettia, sillä perjantaina (10.6.) julkaistaan Yhdysvaltain tuoreet inflaatiolukemat. Markkinoiden odotukset ovat hyvin lähellä viime kuun lukemaa. Kaikki toivovat nopeaa laskua, mutta sitä ei näytä olevan ainakaan vielä luvassa. Lari Heinonen perkaa aihetta tarkemmin läpi eilen julkaistulla videolla.
Yhdysvaltain inflaatiolukemat ovat nyt kaiken keskiössä. Fed jatkaa korkojen nostoa ja rahapolitiikan kiristystä niin kauan, kunnes inflaatio on saatu selkeään laskuun. Tämä tarkoittaa yhä kasvavaa painetta maan taloudelle ja sitä kautta osakemarkkinoille. Bitcoin seuraa puolestaan osakkeita, ja loput kryptovaluutat Bitcoinia.
Tilanne on ollut sama jo kuukausien ajan.
Yhä useampi analyytikko uskoo, että Fedin tiukennustoimilla on olemassa selkeä katto. Tämä voi hyvinkin tulla vastaan kesän jälkeen. Valtava velkavuori, taantuman uhka sekä rahoitusmarkkinoiden epävakaus pakottavat jossain vaiheessa Fedin pysähtymään. Tämä on se piste, jolloin uusi bull-markkina voi taas alkaa.
Paras arvaus on tällä hetkellä se, että luvassa on volatiliteettia ja mahdollista laskua vielä usean kuukauden ajan. Sijoittajien on syytä pysyä edelleen varovaisena. Moni pahasti romahtanut kryptovaluutta voi hyvin tippua vielä kymmeniä prosentteja.
Tron jatkaa nousua top 15 -listalla
Tarkastellaan seuraavaksi kryptovaluuttojen top 15 -listaa. Ensin on huomioitava se, että Bitcoinin dominanssi eli markkinaosuus on jatkanut nousuaan. Se on kohonnut viikon takaisesta noin 0,5 prosenttiyksikköä, vaikka eilinen kurssiromahdus puolittikin nousun.
Alla on lista markkinoiden top 15 -kryptovaluutoista sekä niiden kurssikehityksestä Bitcoiniin verrattuna.
Kun stablecoinit jätetään pois laskuista, vain yksi kryptovaluutta on plussalla Bitcoiniin verrattuna: Tron. Sen natiivitoken TRX saa edelleen buustia kuukausi sitten julkaistusta USDD-stablecoinista. Tron yrittää toistaa sen avulla Terran menestystarinan – ilman katastrofaalista loppua.
Tronin perustaja Justin Sun uskoo USDD:n menestyvän, koska sen markkina-arvolle löytyy yli 200 prosentin vakuudet.
🎉Congratulations to #USDD on becoming the first over-collateralized decentralized #StableCoin!
💵The real-time collateral ratio is now over 200%! A total $1.37 billion of assets are backing the 667 million #USDD in circulation.
🔗 https://t.co/uyZ4nxZBMH https://t.co/T6qAzPlVLP— H.E. Justin Sun 🅣🌞🇬🇩 (@justinsuntron) June 5, 2022
USDD:n arvoa takaa tällä hetkellä 14.040 bitcoinia, 240 miljoonaa USDT-stablecoinia sekä 1.9 miljardia TRX-tokenia.
Top 100 -listalta löytyy vain kaksi kryptovaluuttaa, joiden kurssi on noussut yli 10 prosenttia Bitcoiniin nähden. Nämä ovat eCash (+15,8 %) ja Helium (+15,0 %).
ECash on vähemmän tunnettu Bitcoin Cashin forkki. Se tunnettiin aiemmin nimellä Bitcoin Cash ABC, mutta uudelleenbrändättiin eCashiksi noin vuosi sitten. XEC-tickeriä käyttävä token on saanut vauhtia uudesta päivityksestä.
📢 Good News! @kucoincom has completed the eCash network upgrade. eCash $XEC deposit & withdrawal services are now open.
🔗 https://t.co/LhRWdxPtD8#XEC #KuCoin #eCash
— eCash (@eCashOfficial) June 7, 2022
Helium oli todella suosittu kolikko vuoden 2021 nousurallien aikana. Projekti rakentaa P2P-internetiä eli sijoittuu IoT (Internet Of Things) -sektoriin. Sen HNT-token on nousussa, koska projektilta odotetaan mielenkiintoisia julkistuksia Coindeskin järjestämässä konferenssissa tällä viikolla.
Tron vahvoilla myös DeFi-sektorissa
Tarkastellaan lopuksi DeFi-sektoria, jossa ei ole viime viikkoina nähty suuria muutoksia. Koko hajautettujen rahoituspalveluiden kenttä on edelleen alamaissa Terran romahduksen jälkeen. Sektorin likviditeettiä kuvaava TVL on yhä noin puolet alempana kuin pari kuukautta sitten.
Viikkotasolla on nähty laskua noin seitsemän miljardia dollaria. Tämän päivän mittaus on 105 miljardia.
Protokollatasolla on nähty hyvin vähän muutoksia. Ainoa ero viikon takaiseen on Curven ja Aaveen sijoitusten vaihto kärkikolmikossa. Näiden ero oli jo viikko sitten lähinnä marginaalinen, eikä Curven kaula ole nytkään kuin 0,3 miljardia dollaria.
On tosin huomioitava, että defillama.com listaa vielä toistaiseksi Aave V3 -protokollan eri rivillä. Se tarkoittaa 1,46 miljardin puuttumista Aaveen likviditeetistä, mikä nostaisi suomalaistaustaisen projektin todellisuudessa listan kärkipaikalle!
Yhden päivän, viikon sekä kuukauden kehitys näyttää ankealta lähes jokaisen protokollan osalta. Vihreää väriä on ainoastaan JustLendin kohdalla. Se on saanut buustia aiemmin mainitusta USDD-stablecoinista.
Siirrytään sitten lohkoketjujen tasolle. Täällä top 10 -lista on pysynyt täysin muuttumattomana.
Tron on Wavesin lisäksi ainoa älysopimusalusta, jonka TVL on kasvanut viikon takaisesta. Selitys on jälleen USDD. Kyseinen stablecoin buustaa Tronin omaa tokenia sekä sen DeFi-protokollia. Kasvu näyttää kuitenkin hidastuvan viikko viikolta.
Waves on myös vaivoin plussalla reilun prosentin verran. Isossa kuvassa DeFi-sektori kärsii edelleen Terran jälkeisestä krapulasta.
Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!