Uutiset
07
marras
markkinat

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

7.11. Markkinakatsaus: Altcoinit pitkästä aikaa vahvoilla

Bitcoinin kurssi on liikkunut edeltävän viikon lähinnä vaakasuoraan. Altcoinit ovat nousseet taustalla vahvasti, mikä on saanut Bitcoinin markkinaosuuden selvään laskuun.

Bitcoinin kurssi sivuttaisliikkeessä

Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä noin 34.800 dollaria. Kurssi oli viikko sitten 500 dollaria alempana, mikä tarkoittaa reilun prosentin nousua. Käytännössä kurssi on ollut sivuttaisliikkeessä noin 34.000–36.000 dollarin välimaastossa edeltävät kaksi viikkoa.

Alla olevassa graafissa näkyy Bitcoinin kurssikehitys päiväkohtaisilla kynttilöillä. Sininen trendilinja on 50 päivän keskiarvo ja purppura trendilinja puolestaan 200 päivän keskiarvo.

btc-711

Isossa kuvassa Bitcoin on tehnyt vahvaa nousua noin kuukauden ajan. Suurimmat raketoinnit nähtiin lokakuun lopulla, jonka jälkeen kurssi on hivuttautunut hieman ylemmäs askel kerrallaan.

On myös hyvä huomata, että lokakuun 29. päivänä nähtiin niin sanottu Golden Cross. Kyseessä on selkeä bull-markkinan signaali, joka tapahtuu silloin kun 50 päivän keskiarvo leikkaa 200 päivän keskiarvon alhaalta päin. Molemmat trendilinjat ovat olleet nousussa lokakuun alusta asti.

Monia on ihmetyttänyt Bitcoinin selkeä irtautuminen osakemarkkinasta. Esimerkiksi S&P 500 -indeksi laski lokakuun lopulla samaan aikaan kun Bitcoin oli nousussa. Viimeisen viikon ajan osakkeet ovat olleet puolestaan kovassa nousussa, mutta Bitcoin on liikkunut vaakasuoraan. Kyseessä on vielä sen verran lyhyt ajanjakso, että suurempia johtopäätöksiä ei kannata vielä tehdä.

Moni uskoo spot Bitcoin ETF:n olevan Bitcoinin nousun taustalla. Lukijamme muistavat varmasti lokakuun feikkiuutisen aiheesta, feikkiuutisen aiheesta, joka sai Bitcoinin kurssin lentoon. On ollut nähdä, että kurssi on jatkanut nousuaan, vaikka uutinen todettiin vääräksi.

Herättikö feikkiuutinen monet sijoittajat ymmärtämään, että spot Bitcoin ETF on pian todellisuutta? Vai ajaako markkinoita jokin muu tekijä? Tähän emme saa välttämättä koskaan vastausta.

On kuitenkin selvää, että Bitcoin näyttää juuri nyt yllättävän vahvalta. Tilanne on erinomainen vuotta 2024 ajatellen, jolloin luvassa on spot ETF:n lisäksi myös Bitcoin halving ja potentiaalisia keskuspankkien elvytystoimia.

Altcoinit pitkästä aikaa vahvoilla

Vuosi 2023 on ollut toistaiseksi Bitcoinin juhlaa. Maailman suurin kryptovaluutta on vetänyt markkinaa ja jättänyt altcoinit jälkeensä. Moni suosittu altcoin on hävinnyt Bitcoinille tänä vuonna ja kerännyt vain marginaalisia nousuja. Joitain poikkeuksiakin toki löytyy.

Edeltävän viikon kehitys on ollut kuitenkin erinomaista altcoineilla. Myös suuren markkina-arvon kolikot ovat tehneet kaksinumeroisia nousuja Bitcoiniin verrattuna. Tämä on todella harvinainen näky vuoden 2023 aikana.

Bitcoinin dominanssi on laskenut myös lokakuun huipuista lähes kaksi prosenttiyksikköä 52,6 prosentiin. Isossa kuvassa Bitcoinin markkinaosuus on silti vahvasti nousutrendissä.

Tarkastellaan seuraavaksi 15 suurinta kryptovaluuttaa suhteessa Bitcoiniin:

alts-711

Yli puolet listan kolikoista on noussut Bitcoiniin verrattuna yli kahdeksan prosenttia. Parhaiten ovat suoriutuneet Solana, Cardano ja XRP.

XRP:n kurssi käväisi eilen parhaimmillaan 0,72 dollarin tasolla ja oli dollaritermein reilusti yli 20 prosentin päivänousussa. Se aiheutti samalla muutoksia top 5 -listalla, joita harvoin nähdään. XRP ohitti markkina-arvolla mitattuna BNB:n ja siirtyi listan neljännelle sijalle!

Nousun taustalla ovat ilmeisesti suotuisat uutiset Rippleen liittyen.

Dubai on nouseva globaali kryptohubi, ja se on hyväksynyt XRP:n virtuaalivaluuttojen regulaation alle. Lisäksi Ripple on solminut yhteistyösopimuksen Georgian keskuspankin kanssa CBDC-projektista. Nämä uutiset nähtiin jo useita päiviä sitten, joten moni spekuloi eilistä nousua ns. short squeeze -ilmiöllä.

Cardanon kurssi on myös mukavassa nousussa. Näin asiaa kommentoi tunnettu treidaaja Scott Melker X:ssä.

Cardanon ADA-token on saanut todennäköisesti vauhtia Cardano Summit -tapahtumasta. Kyseessä on viime viikolla järjestetty konferenssi, joka oli iso menestys. Yleensä kaikki kryptovaluutat saavat buustia tällaisista tapahtumista, jotka luovat FOMOa fanien keskuudessa.

Olemme maininneet Solanan myös parissa aiemmassa markkinakatsauksessa, ja SOL-tokenin voi nostaa esiin myös tällä kertaa. Solanan vauhti ei tunnu hyytyvän, ja kurssi käväisi viikko sitten jo 45 dollarissa. Tämä tarkoittaa 350 % nousua vuoden alusta eli kurssin 4,5-kertaistumista!

On vaikea uskoa, että Solanan kurssi oli todellakin alle kymmenen dollaria kalenterivuoden alkaessa. Tällä hetkellä kurssi on hieman yli 40 dollaria. Kirjoitimme Solanan uudesta teknologisesta innovaatiosta tämän viikon uutiskatsauksessa, joka kannattaa ehdottomasti tsekata.

Top 100 -listalta löytyy peräti 12 kryptovaluuttaa, joiden kurssi on noussut Bitcoiniin verrattuna yli 20 prosenttia. Kovinta nousua ovat tehneet Pancakeswap (+77 %), Blur (+47 %) ja Neo (+41 %).

Pancakeswap on Uniswapin klooni BNB Chainissa. Sen hallintotoken CAKE on nousussa johtuen yhteistyöstä Bril Financen kanssa. Bril Finance on portfolion managerointiappi, joka on nyt integroitu Pancakeswapin kanssa.

Neo on tuttu kaikille kryptosijoittajalle, jotka osallistuivat vuoden 2017 buumiin. Kyseessä oli tuolloin yksi johtavista älysopimustalustoista. Neo putosi kuitenkin platform-kisasta pahemman kerran vuoden 2021 bull-markkinassa.

Nyt alusta on päässyt hetkeksi aikaa otsikoihin, kun Neon perustaja Da Hongfei kertoi uuden EVM-yhteensopivan sivuketjun julkaisusta. Neo yrittää siis kalastella suosiota Ethereum-yhteensopivuudella. Valitettavasti projekti on tässäkin noin kolme vuotta myöhässä.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.