Uutiset
06
syys
bitcoins

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

6.9. Markkinakatsaus: Bitcoin rikkoi jälleen 50.000 dollarin kurssin

Bitcoin on taas yli 50.000 dollarin tasolla! Tällä kertaa vieläpä sen verran reilulla marginaalilla, että luvassa voi olla lisää nousua kohti 60.000 dollaria. Bitcoinin markkinaosuus on tästä huolimatta yhä laskutrendissä. Moni top 15 -altcoin on noussut Bitcoiniin verrattuna kymmeniä prosentteja. Myös DeFi-sektorissa rikottiin uusia ennätyksiä!

Rekisteröidy Binancelle

Bitcoin on vahvassa myötätuulessa

Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä noin 51.800 dollaria. Viikon takainen mittaus oli 47.500 taalaa, joten kurssi on noussut näistä lukemista lähes kymmenen prosenttia. Nyt on selkeästi siirrytty myös uuteen nousutrendiin.

Viikon takaisessa markkinakatsauksessa näytti siltä, että Bitcoinin kurssi oli löytänyt tukitason tärkeästä 200 päivän keskiarvosta. Selkeää suuntaa ylös tai alas ei ollut kuitenkaan nähtävissä. Tähän on saatu vihdoin muutos.

btc20210906

Bitcoinin kurssi alkoi liikkua torstaina, jolloin nähtiin parin tuhannen taalan kynttilä yli 49.000 dollarin tasolle. Eilen nähtiin myös reipasta nousua noin 49.500 dollarista aina nykyiselle kurssitasolle asti. Samalla Bitcoinin kurssi clousasi viikkotasolla yli 50.000 dollariin ensimmäistä kertaa sitten toukokuun.

Grafiikka kertoo myös hyvin siitä, miten 50 päivän keskiarvo (sininen viiva) rikkoo minä hetkenä hyvänsä 200 päivän keskiarvon (oranssi viiva). Tämä on nimeltään Golden Cross. Se on sijoitusmaailmassa tunnettu bull-markkinan triggeri.

Sosiaalisessa mediassa on liikkunut viime päivinä huhuja siitä, että useampi kovan luokan instituutio on ostopuuhissa. Taustalla voi olla myös spekulointia El Salvadoriin liittyen. Bitcoinista tulee huomenna (7. syyskuuta) maan virallinen maksuväline.

Se on ainakin selvää, että valaat ovat nyt ostoksilla. Korkean saldon Bitcoin-lompakot ovat hankkineet kymmenessä päivässä yli 41.000 bitcoinia.

Katse kiinnittyy kurssigrafiikkaa katsoessa kuvan alareunaan. Siellä näkyvät tolpat kertovat volyymista, tai oikeastaan sen puutteesta. Markkinan aktiviteetti on noususta huolimatta vuoden 2021 pohjalukemissa.

Volyymissa on valtava ero, kun sitä vertaa alkuvuoden Bitcoin-ralliin. Näin hiljaista on ollut edellisen kerran syksyllä 2020 ennen kryptorallia, kun markkina liikkui kuukausia vaakasuoraan.

Tilanteelle voi olla myös pari selitystä. Ensinnäkin on selvää, että piensijoittajat eivät ole palanneet vielä markkinoille. Suuret massat ryntäsivät myös vuosi sitten mukaan vasta uuden ATH.n lähestyessä. Sama nähdään todennäköisesti nytkin. Monella on yhä muistissa kesän kurssiromahdukset.

Toinen selittävä tekijä on se, että karhut nuolevat tällä hetkellä haavojaan. Moni shorttaaja on mennyt poikki elokuun aikana. Kurssikehitys ei houkuttele myyjiä juuri nyt.

Keväällä syntyi paljon volyymia siitä, kun alle 10.000 dollarilla bitcoinia ostaneet valaat möivät omistuksiaan 20.000-50.000 dollarin maastossa. Nyt valaat ovat tankanneet kesällä 30.000 dollarissa, eikä myynteihin ole vielä tarvetta.

Bitcoinin kurssikehitys näyttää positiiviselta.

Bitcoinin markkinaosuus jatkaa laskuaan

Jos Bitcoinin kurssi on löytänyt uuden trendin, niin samaa voidaan sanoa myös markkinaosuudesta. Mielenkiintoista on se, että nämä grafiikat kulkevat täysin eri suuntaan. Bitcoinin markkinaosuus laskee jatkuvasti, vaikka kurssissa nähdään vihreitä kynttilöitä.

cryptocap20210906

Vielä elokuun lopulla näytti siltä, että markkinaosuus oli löytänyt pohjan noin 44 prosentin tasolta. Nyt on kuitenkin käynnissä selkeä syöksy kohti uutta pohjaa. Moni suuren markkina-arvon altcoin syö tällä hetkellä Bitcoinin markkinaosuutta.

Kun katsoo käynnissä olevaa trendiä, niin 40 prosentin puhkaisu ei olisi mikään shokki. Pohja nähtiin aiemmin keväällä 39,66 prosentissa. Jos katsotaan all-time low -lukemaa, se on 35,41 prosenttia tammikuulta 2018.

Solana on jälleen viikon kovin nousija

Solana on ollut jo monta viikkoa kryptomarkkinan kovin raketti. Kyseessä on siis Ethereumin kilpailija platform-sektorissa. SOL-token nousi viikko sitten jo top kymppiin. Nyt se on jo sijalla seitsemän, kun meenikolikko Dogecoin jäi myös Solanan taakse.

Alla olevassa kuvassa ovat top 15 -kryptovaluutat sekä niiden kehitys Bitcoiniin verrattuna. Sarakkeet ovat vasemmalta oikealle 24h, 7pv ja 30pv.

altit20210906

Edellisessä kappaleessa kuvailtiin Bitcoinin markkinaosuuden laskua. Tämä näkyy erittäin hyvin yllä olevassa kuvassa. Todella moni korkean markkina-arvon valuutta on noussut yli 20 % Bitcoiniin verrattuna vain seitsemän päivän aikana.

Solanan lisäksi myös Chainlink, Litecoin sekä Polkadot ovat pärjänneet erittäin vahvasti. Näiden nousussa ei ole mitään yksittäistä syytä, vaan taustalla on myös sektorikierrätystä. Etenkin Chainlink on ollut hieman paitsiossa alkusyksyn kryptobuumin aikana. Litecoin tekee myös usein nousuja Bitcoinin vanavedessä.

Top 15 -ulkopuolelta voidaan nostaa myös esiin FTX-pörssin FTT-token. Se rikkoi viime viikolla uuden kurssiennätyksen. Buustia tokenille toi FTX:n diili LedgerX-yhtiöstä.

LedgerX on Yhdysvalloissa CFTC:n reguloima johdannaispörssi, ja kaupan myötä lisenssi siirtyy myös FTX:n haltuun. Tarkemmin sanottuna FTX US:n eli Yhdysvalloissa toimivan tytäryhtiön alle. FTX US voi siten tarjota kilpailijoistaan (Kraken, Coinbase, jne.) poikkeavia tuotteita ja palveluita.

FTX:n oma token on edelleen yllättävän alhaalla huomioiden pörssin huiman menestyksen. Erona Binance Coiniin on se, ettei FTT ole minkään lohkoketjun natiivitoken. On syytä muistaa, että Binance Coin oli myös selkeä top 10 -valuutta jo ennen Binance Smart Chainin julkaisua.

DeFi-sektori rikkoi uuden ennätyksen

Tarkastellaan sitten DeFi-sektorin tilannetta. Täältä voidaan raportoida hyviä uutisia, sillä DeFi-sovelluksiin lukittu varallisuus on rikkonut uuden ennätyksen! Kuvassa näkyvä TVL (Total Value Locked) on artikkelin kirjoitushetkellä yli 178 miljardia dollaria.

Kasvua on tapahtunut melkoisesti, sillä viime viikon mittaus oli ”vain” 154 miljardia. Myös edellinen ennätys rikottiin noin 10 miljardin marginaalilla.

Uusi ennätys rikottiin samaan aikaan, kun markkinoille tuli uutisia SEC:n tutkinnasta Uniswapiin liittyen. Vaikka Uniswap ei ole TVL-mittarilla markkinoiden kärkeä, se on volyymiltaan johtava DEX (hajautettu pörssi). SEC:n tutkinta ei siis ole säikyttänyt sijoittajia.

Katsotaan sitten tilannetta protokollatasolla. Onko uusi TVL-ennätys tietyn DeFi-applikaatio tai platformin ansiota?

defiprotocols20210906

Mikään yksittäinen DeFi-appi ei ole kasvanut räjähdysmäisesti. Kuten yllä oleva kuva kertoo, kasvu tulee tasaisesti koko markkinasta. PancakeSwapia lukuun ottamatta kaikki top 10 -sovellukset ovat kasvattaneet TVL-lukemaansa.

Kympin kärki on pysynyt täysin samana myös sijoitusten osalta. Suomalaistaustainen Aave vetää edelleen DeFi-sektoria, kuten se on tehnyt jo alkukesästä lähtien.

Löydät koko listan osoitteesta defillama.com/home. Muista, että kuvassa näkyy vain Uniswapin V2, mutta V3 on top kympin ulkopuolella 2,7 miljardin TVL-lukemalla. Koko Uniswapin TVL on siis 9 miljardia.

Alla olevassa kuvassa näkyy puolestaan platformien top 5 -lista.

platforms20210906

Taulukosta nousee esiin Solanan huikea nousu. Sen TVL kohosi viime viikolla yli 50 prosenttia! Lisäksi takana on jo monta muutakin nousuviikkoa elokuun ajalta. Voit tarkastella Solanan suosituimpia DeFi-appeja tästä listasta.

Ethereum pitää hyvin pintansa myös listan kärkipaikalla. Sen markkinaosuus koko sektorista on edelleen yli 73 prosenttia. Vaikka Solana, Avalanche ja monet muut pienet kilpailijat kirivät valtavasti, Ethereumin asema ei ole uhattuna.

Photo by Roger Brown from Pexels


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.