Suomalainen Northcrypto laajensi tarjontaansa: nyt palvelusta voi ostaa myös Aave ja Chainlink-tokeneita! Tetherin reserveistä saatiin vahvistus – riittääkö se epäilijöille? Pankkijätit Goldman Sachs ja Morgan Stanley vastaavat asiakkaiden kysyntään. Polygonin asema vahvistuu. Orion Terminal avasi ovensa. Coinbase-efekti tuo yhä kurssibuustia.
Northcrypton tarjonta laajeni
Etusivu uusiksi! Näin kävi tämän artikkelin kanssa, sillä suomalainen Northcrypto julkaisi tänä aamuna mielenkiintoisia uutisia. Northcrypto on lisännyt tarjontaansa kaksi suosittua tokenia: Aave ja Chainlink. Tämä on mahtava juttu asiakkaiden kannalta!
Alla on kuvakaappaus Facebook-ilmoituksesta.
Northcrypton ilmoitus tuli yllättäen ja mielenkiintoiseen aikaan. Tänä keväänä on jo puhuttu kilpailija Coinmotionin tarjonnasta, joka laajenee lähiaikoina. Coinmotion lisää palveluunsa samat Aave ja Chainlink-tokenit (sekä USDC & Uniswap). Northcrypto tuli ikään kuin kalkkiviivoilla ohi ja ehti ensin!
Tarjonnan laajeneminen ja kilpailun kiristyminen on hyvä juttu kuluttajan kannalta. Northcrypton edustaja Aleksi Runola vihjailee Facebookissa, että tarjonta laajenee tästä entisestään:
”Pyrimme lisäämään vielä lisää valuuttoja jo lähitulevaisuudessa. Mikäli teillä on toiveita näiden suhteen, niitä kuunnellaan asiakaspalvelussamme.”
Nyt kannattaa olla yhteydessä Northcrypton asiakaspalveluun, jos sinulla on toiveita tarjonnan laajentamisesta!
Bitcoinkeskuksesta löytyy kattava opas Northcryptosta. Se on tarkoitettu henkilöille, joille palvelu ei ole ennakkoon tuttu.
Tetherin reserveille uusi vahvistus
Tether (USDT) on kryptomarkkinoiden suurin stablecoin, suomennettuna vakaavaluutta. Kyseessä on siis Yhdysvaltain dollarin digitaalinen korvike, jota voidaan liikutella pörssistä ja lompakosta toiseen ilman raskaita KYC-prosesseja.
Tether on ollut jo vuosia erilaisten huhujen kohteena. Näistä myös Bitcoinkeskus on raportoinut. Kyse on lyhyesti sanottuna siitä, että Tether FUDia masinoivat tahot epäilevät yhtiön printtaavan USDT-tokeneita tyhjästä. Jokaiselle tokenille pitäisi olla USD-vastine Tetherin pankkitilillä.
Yhtiö ei ole julkaissut vielä tähän päivään mennessä auditointia sen varoista. Viime viikolla julkaistiin kuitenkin todistus Tetherin asseteista.
Tether produces attestation. Truthers in disbelief. https://t.co/yvITqSKNOx
— Gabor Gurbacs (@gaborgurbacs) March 30, 2021
Puhutaan englanniksi termistä attestation, joka ei ole sama asia kuin varojen auditointi. Kyseessä on lähinnä todistus siitä, että Tetherillä oli 28. helmikuuta noin 35,2 miljardin dollarin varallisuus suhteessa 35,1 miljardin dollarin vastuisiin (USDT tokenit).
Tämä todistus ei kerro sitä, millaisista varoista on kyse, missä ne ovat ja niin edelleen. Se on kuitenkin yksi askel kohti avoimempaa Tetheriä. On syytä muistaa, että muutkin stablecoinit tuottavat tällä hetkellä vain vastaavia raportteja – eivät auditointeja. Esimerkiksi USDC:n todistukset löytyvät tältä sivulta.
Yhtiön varoihin saadaan todennäköisesti lisää valaistusta lähikuukausina. Tämä johtuu Tetherin ja New Yorkin syyttäjänviraston (NYAG) tekemästä diilistä helmikuussa. NYAG päätti vuosia kestäneen tutkintansa Tetheristä 18,5 miljoonan dollarin sakkoihin.
Sopimus sisältää ehtoja, joiden mukaan Tetherin on raportoitava NYAG:lle sen varoista kuukausittain. Jos raportit tulevat ajallaan ja tyydyttävän syyttäjänvirastoa, vuodesta 2017 jatkunut ”Tether FUD” saattaa pikkuhiljaa hiipua.
Bitcoinkeskus muistuttaa, että nykyisin on tarjolla myös muita stablecoineja. USD Coin (USDC), Binance USD (BUSD), DAI sekä Paxos Standard (PAX) ovat suosittuja ja laajalti tuettuja vaihtoehtoja. Sijoittajan kannattaa pohtia hajauttamista eri stablecoineihin.
Goldman Sachs ja Morgan Stanley hyväksyvät Bitcoinin
Yhdysvaltalainen pankkijätti Goldman Sachs on tuorein ”takinkääntäjä” Bitcoinin suhteen. CNBC uutisoi viime viikolla, että Goldman Sachs tarjoaa Q2/2021 aikana kryptovaluuttoja sen Private Wealth Management asiakkailleen. Kyseessä ovat korkean varallisuuden omaavat tahot.
Pankin edustajan mukaan, taustalla on asiakkailta tuleva paine. Private Wealth Management palvelee tahoja, joiden varallisuus on luokkaa 25+ miljoonaa dollaria. Kyseessä on selkeä signaali siitä, että yhä useampi korkean varallisuusluokan henkilö haluaa Bitcoinin osaksi portfoliotaan.
Vasta vuosi sitten Goldman Sachs julkaisi raportin, jonka mukaan Bitcoin ei ole hyväksyttävä sijoitusluokka. Tämä kommentti ei pankin asiakkaita kiinnosta, joten Goldmanin on pakko taipua kysynnän edessä.
"#bitcoin is on an inevitable path to have the same market cap then a higher market cap as gold," says @Novogratz. "It's just how fast adoption happens. Adoption is happening faster than I had predicted." pic.twitter.com/rKs5YCskw7
— Squawk Box (@SquawkCNBC) March 31, 2021
Taustalla on myös painetta kilpailijoiden taholta. Toinen pankkijätti, Morgan Stanley, ilmoitti vastaavasta peliliikkeestä maaliskuun alussa. Morgan Stanley tarjoaa varakkaille asiakkailleen (väh. 2 miljoonaa dollaria) pääsyn valikoituihin Bitcoin-rahastoihin.
Morgan Stanley on myös suuromistaja Michael Saylorin Microstrategy-yhtiössä. Pankki kertoi viime vuoden lopulla rajuista osto-operaatioista, jotka kasvattivat sen omistuksen yli 10 prosenttiin Microstrategyn koko osakekannasta.
Goldman Sachs ja Morgan Stanley ovat monien muiden tavoin haukkuneet Bitcoinia ja lytänneet sen sijoituskohteena vuosikausia. Lopulta niiden on pakko nöyrtyä asiakkaiden vaatimusten edessä. Sama koskee jokaista sijoitusalustaa ja pankkia tämän vuosikymmenen aikana.
Kryptovaluutat ovat sijoituskohteena tulleet jäädäkseen. Jos tähän kysyntään ei halua vastata, asiakkaat siirtyvät kilpailevaan palveluun.
Polygonin asema vahvistuu
Vuoden 2021 ensimmäinen kvartaali oli täynnä tapahtumia. Yksi puheenaihe on ollut jatkuvasti tapetilla, ja se on tietysti Ethereumin skaalautuminen. Ensin Ethereum 2.0 -version kautta, sitten Ethereum EIP-1559 päivityksen myötä ja kolmanneksi eri skaalausratkaisujen kautta.
Ethereum 2.0 -versio ratkaisee korkeat gas-maksut, mutta tuohon menee vielä aikaa. Sitä ennen ongelmaa ratkaistaan kahdella tavalla: Layer 2 ja sidechains (sivuketjut). Ensin mainittu toimii salamaverkon tavoin, sivuketjut tuovat puolestaan erillisiä lohkoketjuja, jotka linkitetään Ethereumiin.
Markkinoilla on tällä hetkellä useita eri toimijoita ja teknologioita. Polygon-nimelle brändännyt Matic on nousemassa selkeästi vahvimmaksi vaihtoehdoksi. Kyseinen teknologia on esitelty laajemmin Bitcoinkeskuksen oppaassa.
Polygon on julkaissut viime aikoina monta tärkeää partnershipia. Viime viikolla Polygon-leiriin liittyi myös Aave – yksi markkinoiden suurimmista DeFi-palveluista.
🤯 Wow. I opened a loan on @AaveAave's new @0xPolygon market in less than 2 mins for a few pennies in gas.
👻 @AaveAave on Polygon is easy.
👇 See for yourself. pic.twitter.com/DOSB09UwQs
— DeFi Dad ⟠ defidad.eth 🦇🔊🐼 (@DeFi_Dad) April 2, 2021
Suosittu Defi-asiantuntija ”DeFi Dad” näyttää yllä olevalla videolla, miten helposti Aave toimii myös Matic-verkossa lähes nollakuluilla.
Eikä tässä vielä kaikki. Vain päivää aiemmin, suosittu NFT-metaverse Decentraland ilmoitti Polygon-yhteistyöstään. Decentraland kärsii muiden Ethereum Dappien tavoin korkeista transaktiokuluista, jotka haittaavat käyttäjiä esim. markkinapaikan ostoksissa.
Mainitsimme viime viikon uutiskatsauksessa Chainlinkin ja termin VRF eli Verifiable Random Function. Kyseessä on tärkeä palanen mm. NFT- ja pelimaailmassa, jolla voidaan varmistaa satunnaislukujen generointi. Polygon on implementoinut myös Chainlinkin omaan infraansa.
The Graph tukee myös Polygonia. Tämä ilmoitus saatiin Chainlinkin tavoin jo aiemmin tänä vuona.
Polygonin asema näyttää jatkuvasti vahvemmalta. Aave ja Decentraland eivät jää taatusti viimeisiksi suuren luokan partnereiksi. MATIC-tokenin markkina-arvo (1,9 miljardia) alkaa näyttää todella pieneltä. Potentiaalia on helposti 10x lukemaan, millä MATIC olisi yhä vain puolet Polkadotin markkina-arvosta.
Kohuttu Orion Terminal avautui
Yksi viime viikon odotetuimmista tapahtumista oli Orion Terminalin avautuminen. Kyseessä on Orion Protocolin kunnianhimoinen hanke, joka yhdistää DeFin sekä CeFin eli perinteiset pörssit. Orion Terminal avasi virallisesti ovensa 31. maaliskuuta. Se löytyy osoitteesta trade.orionprotocol.io.
Learn How to Trade on Orion Terminal
Follow the steps in our video for how to:
✅ Connect to the Terminal
✅ Make a deposit
✅ Make a trade
✅ Withdraw back to wallet📺 Video: https://t.co/2bpVZNiekG
Guide: https://t.co/3uCtOrfsNY
Terminal: https://t.co/SC2j8dbY6x pic.twitter.com/xHBd6xAcnf— Orion Protocol (@orion_protocol) April 1, 2021
Natiivitoken ORN on raketoinut helmikuun alusta asti ja ehti lähes 15-kertaistaa kurssinsa noin kahdesta (2) dollarista 30 dollariin. Taustalla oli hype Orion Terminalin avautumisesta. Kun palvelu käynnistyi, kurssi romahti kymmeniä prosentteja noin 17-18 taalan maastoon. Klassinen ”buy the rumor, sell the news”.
Orion Terminal on todella mielenkiintoinen tapaus, jos se saadaan aikanaan toimimaan lupausten mukaisesti. Tällä hetkellä palvelussa on integroituna vasta Ethereum ja Binance Smart Chain. Toisin sanoen, Orion Terminal ei tarjoa nykymuodossaan mitään olemassa olevien DEXien lisäksi.
Projektin tavoitteena on yhdistää perinteisten pörssien sekä DEXien likviditeetti saman katon alle. Aika näyttää, onnistuuko tämä käytännössä.
Orion julkaisi viime viikolla myös yhteistyösopimuksen Cardanon kanssa.
Aiemmin Orion on jo ilmoittanut partnereikseen Binance Smart Chainin, Holochainin sekä Elrondin. Tunnetuista pörsseistä mukana on mm. KuCoin. Löydät koko partnerilistan täältä.
Coinbase-listaus tuo yhä kurssinostetta
Analytiikkafirma Messari on julkaissut tutkimuksen Coinbase-efektistä. Se on todellakin yhä voimissaan! Mistä on oikein kyse?
Coinbase-efekti oli suuri puheenaihe etenkin 2018, kun yhtiön tarjonta oli vielä hyvin rajattu. Esimerkiksi Ripplen XRP:tä huhuttiin Coinbaseen usean vuoden ajan. Jo pelkät huhut saattoivat nostaa kolikoiden kurssia kymmeniä prosentteja.
Nykyisin Coinbase-efektistä ei juuri puhuta, sillä palvelun tarjonta on laajentunut jo kymmeniin kryptovaluuttoihin. Coinbasen asema on myös muuttunut markkinan kasvaessa. Tästä huolimatta, Coinbase-listauksilla on yhä merkittävä vaikutus.
Messari julkaisi äskettäin vertailun, jossa oli mukana 28 Coinbasen, 22 Binancen, 19 FTX:n, 19 Geminin, 14 OKExin ja 11 Krakenin uutta kolikkoa. Coinbasen listaus antoi selvästi parhaan buustin; keskimäärin uuden Coinbase-kolikon kurssi on noussut 91 prosenttia viisi päivää listautumisesta.
Hajonta on tosin melkoista, sillä lukemat vaihtelevat -32 prosentista jopa +645 prosenttiin. Tuoreimmat esimerkit Coinbase-efektistä ovat SUSHI (+7 %), SKL (+200 %) ja MATIC (+88 %). Spekulointi Coinbase-listauksilla on siis kannattavaa.
Mainitaan samalla toinen tärkeä tieto Coinbaseen liittyen.
BREAKING: The SEC has declared Coinbase’s S-1 registration statement effective.
Coinbase will go public on April 14th. https://t.co/0onS1PIE3D
— Bloqport (@Bloqport) April 1, 2021
Uutisoimme jo kuukausi sitten Coinbasen tulevasta pörssilistautumisesta. Nyt sille on lyöty lukkoon päivämäärä, eli Coinbasen osake tulee NASDAQin listoille (ticker: COIN) 14. maaliskuuta 2021 eli reilun viikon päästä!
Kyseessä on merkittävä etappi koko kryptomarkkinan legitimiteetille ja Coinbasen pörssilistaus lisää taatusti sijoittajien mielenkiintoa kryptovaluuttoihin. Samalla COIN tarjoaa yhden uuden tavan hajauttaa sijoituksiaan kryptovaluuttoihin.
Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!