Uutiset
05
heinä
eftakher-alam-H0r6LB_9rz4-unsplash

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

5.7. Markkinakatsaus: Lupaava nousu hyytyi sunnuntaina

Bitcoinin kurssi yritti jälleen nousua kohti 40.000 dollaria, mutta sunnuntaina palattiin maan pinnalle. Markkinoiden sivuttaisliike jatkuu siis edelleen. Altcoineissa sentään vihertää Etherin vetämänä. Erityisesti DeFi-tokenit ovat nousseet rajusti.

Rikkoiko Bitcoin Wyckoff-teorian?

Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä noin 34.300 dollaria. Viikko sitten lukema oli 34.900 taalaa, joten seitsemässä päivässä on päädytty lähes takaisin lähtöpisteeseen. Tämä kehitys on tuttua kevään ja alkukesän uutiskatsauksista. Markkinoiden sivuttaisliike jatkuu.

Alla olevassa kuvassa näkyvät Bitcoinin päiväkohtaiset tolpat sekä 50 ja 200 päivän keskiarvot.

btc20210705

Mielenkiintoista on se, että 50 päivän keskiarvo on vain hieman alle 37.000 dollarissa. Kurssi oli lähellä rikkoa tämän resistanssin jo eilen, mutta toisin kävi. Noin 32.500 dollarista lähtenyt kolmen päivän nousuralli pysähtyi.

Olemme viime viikkoina maininneet Wyckoff-teoriasta, joka on ollut todella suosittu puheenaihe. Kurssi on seurannut tätä kuuluisaa TA-kaavaa hämmästyttävällä tarkkuudella. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että Wyckoff-teoria saattaa rikkoutua.

Suosittu Twitter-tili Rekt Capital twiittasi näin sunnuntai-iltapäivänä.

Bitcoinin nousulle tuli kuitenkin stoppi, ja nyt mennään Wyckoff-teorian kannalta väärään suuntaan. Tämä ei ole sinänsä yllättävää, sillä Bitcoinin kurssi tekee juuri tällaisia temppuja. Kun iso osa sijoittajista on samaa mieltä kurssikehityksestä, todellinen suunta on usein päin vastainen.

Markkinoita dominoivat valaat voivat painaa kurssin takaisin 30.000 dollariin ja saattaa Wyckoff-uskovaiset epätoivoiseen tilaan. Kun sijoittajat ovat capitulation-fiiliksissä, kurssi nostetaan lopulta ylös.

Markkinoilta puuttuu edelleen vahva volyymi suuntaan tai toiseen. Viimeisen viikon volyymitolpat ovat hyvin matalia, joten nousut ja laskut eivät ole erityisen kestävällä pohjalla.

Sijoittajien huumoria on kyllä testattu pari kuukautta oikein huolella. Olemme nähneet joka viikko uusia nousuyrityksiä, jotka ovat aina torpattu ennen kriittisiä tasoja. Ainoa hyvä uutinen tässä liikehdinnässä on se, että 28.500-29.000 dollarin pohja näyttää toistaiseksi pitävän.

On myös mielenkiintoista seurata keskustelua Wyckoff-teoriasta. Pitääkö tämä hopium-analyysi nyt haudata, vai löytyykö analyytikoilta vielä uskoa? Rekt Capital twiittasi näin hetki sitten.

 

Kuten olemme jo moneen kertaan maininneet, samppanjat on syytä pitää jäissä alle 40.000 dollarin kurssitasolla.

Aiemmin mainittu 50 päivän keskiarvo voisi tarjota positiivista buustia tulevalla viikolla. Bitcoinin kurssi ei tarvitse edes 10 prosentin nousua rikkoakseen tämän rajapyykin. Siihen toinen mokoma lisää, niin 40.000 olisi rikki. Uusi härkämarkkina voi alkaa hyvinkin nopeasti, jos markkinat saavat kaipaamansa triggerin nousulle.

Celsius-lainapalvelun perustaja Alex Machinsky ennakoi, että luvassa on vielä yksi dumppi ~29.000 dollarin tasolle. Tämän jälkeen luvassa on ’smooth sailing’ loppuvuoden ajan. Voit tsekata perustelut näkemykselle alla olevasta ketjusta.

Mainitaan myös yksi kyseenalainen ennätys. Bitcoinin Q2/2021 oli historian kolmanneksi heikon, kun dataa käydään läpi vuoden 2014 alusta lähtien. Vain Q1/2018 sekä Q4/2018 ovat olleet kurssikehitykseltään tätä huonompia. MUCH WOW!

Bitcoinin markkinaosuus pitää pintansa

Tutkitaan seuraavaksi Bitcoinin markkinaosuutta. Viime viikolla mittasimme lukeman 47,3 prosenttia. Tätä aiemmat tasot olivat 45,9 ja 45,8 prosenttia. Nyt ollaan 45,4 prosentissa. Seuraamme siis edelleen TradingView-palvelusta löytyvää CRYPTOCAP-indeksiä.

cryptocap20210705

Laskua on pari prosenttia viime viikosta, mutta isossa kuvassa ollaan yhä 45-48 prosentin välimaastossa. Bitcoinin dominanssi laski viikonloppuna markkinan yleisen nousutrendin myötä. Etenkin DeFi-sektori keuli 10-20 prosenttia kovemmissa nousuissa.

Bitcoinin ~2000 dollarin pudotus on myös ollut prosenteissa hieman suurempi, mitä valtaosa altcoineista on kärsinyt. Ilmassa on pientä heikkoutta Bitcoinin kohdalla, mutta suurempia johtopäätöksiä ei voida vielä vetää. Katsotaan ensin, jatkuuko markkinaosuuden lasku kohti 40 prosenttia.

Ethereum toimi altcoinien veturina

Tutkitaan sitten altcoin-markkinaa. Koska Bitcoinin markkinaosuus on laskussa, suurimpien alttien pitäisi kaiken järjen mukaan vihertää. Näin on myös asia. Alla olevassa kuvassa on top 15 -lista sekä kehitys Bitcoiniin (ei dollariin) nähden.

altit20210705

Seitsemän päivän sarake vihertää paria poikkeusta lukuun ottamatta. Altcoineista erottuu selkeästi DeFi-sektori sekä Ethereum. Nämä kaksi myös liittyvät usein toisiinsa.

Ethereumin kohdalla eletään pian mielenkiintoisia aikoja, sillä tärkeä EIP-1559 päivitys ja London hard fork lähestyvät. Etherin kurssi voi hyvinkin vihertää koko heinäkuun tätä odotellessa. Jos EIP-1559 ei ole ennestään tuttu, tsekkaa alla oleva video.

DeFi-tokenit ovat myös erinomaisessa nousussa: Uniswapin kurssi +18 %, Aaveen kurssi +34 %, Maker +30 % ja Compound peräti +65 %. Prosentit siis Bitcoiniin verrattuna.

Mitään erityistä syytä juuri DeFi-sektorin piristymiselle ei ole. Yleensä altcoinimarkkina elpyy Etherumin vetämänä, jonka jälkeen rahaa virtaa pienempiin ja spekulatiivisimpiin kohteisiin.

Takana on siis positiivinen viikko altcoin-sijoittajille. Altcoin-markkinan laajempi nousukausi vaatisi silti vetoapua Bitcoinilta. On vaikea nähdä Bitcoinin jatkavan sivuttaisliikettä alle 35.000 dollarissa ja alttien nousevan tässä ympäristössä esim. 50-100 prosenttia nykytasosta.

Instituutioita houkutellaan DeFi-ympäristöön

Tarkastellaan lopuksi vielä DeFi-sektoria, kuten aina tapana on.

Viime viikolla nähtiin hieman viitteitä kesän 2020 DeFi-buumista. Monet tunnetut DeFi-protokollat keulivat kymmeniä prosentteja Bitcoiniin nähden. Onko DeFi-markkina herännyt taas henkiin? Seuraamme kehitystä suurella mielenkiinnolla!

Koko DeFi-sektorin TVL-lukema on myös pienessä kasvussa.

defi20210705

Kaksi edellistä viikkoa on pyöritty 103 miljardin pinnassa, mutta nyt tähän on saatu 10 miljardia dollaria lisää. Osa tuosta johtuu vakuuksina käytettyjen tokenien arvonnoususta.

Protokollatasolla on nähty pitkästä aikaa muutos, sillä ykköspaikka on vaihtunut! Listaa pitkään dominoinut Aave on pudonnut pienellä marginaalilla Curve Financen taakse. Ero on niin pieni, että sijoitus voi palautua takaisin parissa minuutissa.

defiprot20210705

Curve on noussut viime viikosta lähes miljardi taalaa, kun taas Aave on menettänyt TVL-varoja noin 500 miljoonaa dollaria.

Platformien TVL-dominanssi näyttää seuraavalta:

  • Ethereum: 86 miljardia dollaria (viikko sitten 78,1 miljardia)
  • Binance Smart Chain: 13,71 (13,6)
  • Polygon: 5,03 (5,03)
  • Muut: 6,84 (6,3)

DeFi-markkinan TVL-nousu on tullut lähes yksinomaan Ethereum-sovellusten kautta.

Protokollatasolla suurin nousija on InstaDapp, joka löytyy nyt jo kolmossijalta. Kyseessä on hallintasovellus, joka on yhdistetty mm. Aave, Compound, ja Uniswap-palveluihin. InstaDappilla on myös oma INST-token, joka on otettu käyttöön vasta kesäkuun puolivälissä. Protokollan TVL on noussut huikeat 43 prosenttia yhden viikon aikana.

DeFi-sektori kosiskelee yhä vahvemmin myös institutionaalisia sijoittajia. Compound ja Coinbase ilmoittivat viime viikolla tarjoavansa 4 % sijoitustiliä, jonka tarkoitus on kilpailla perinteisiä säästötilejä vastaan.

Aave lanseeraa puolestaan Aave Pro -palvelun.

Kyseessä on vastaus institutionaaliseen kysyntään. Se sisältää vähemmän kryptovaluuttoja (BTC, ETH, USDC, AAVE) kuin julkisen puolen Aave sekä KYC-prosessin.

Lopuksi vielä lukusuositus Dan Heldin erinomaiseen Bitcoin DeFi -ketjuun! Kirjoitamme aiheesta vielä kesän aikana laajemman artikkelin.

Image credit:Eftakher Alam on Unsplash


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!