Uutiset
05
huhti
markkinakatsaus

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

5.4. Markkinakatsaus: Takana laskua pitkän nousun päätteeksi

Bitcoinin kurssi lähti viikko sitten laskuun, mutta se on palautunut takaisin kohti tärkeitä tasoja. Solana on vetänyt altcoinien vahvaa viikkoa. Terra ja Cronos ovat hyvässä vedossa DeFi-sektorissa.

Bitcoinin kurssi törmäsi kovaan vastukseen

Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä noin 46.600 dollaria. Lukema oli viikko sitten 47.500 dollaria, joten laskua on nähty noin kaksi prosenttia. Edeltävä viikko oli kokonaisuutena varsin tapahtumaköyhä.

Alla oleva grafiikka näyttää Bitcoinin kurssikehityksen päiväkynttilöillä sekä tärkeät 50 päivän (sininen) ja 200 päivän (purppura) liukuvat keskiarvot. Näiden lisäksi kuvaan on piirretty kanava, jonka kurssi on kevään aikana muodostanut.

btc-0504

Bitcoinin kurssi oli viikko sitten kriittisessä pisteessä. Se oli noussut aivan kanavan yläreunaan, jossa kurssi törmäsi ”katon” lisäksi 200 päivän keskiarvoon. Takana oli tuossa vaiheessa kahdeksan peräkkäistä plussapäivää.

Kirjoitimme viikko sitten, että korjausliikettä on syytä odottaa. Näin myös tapahtui. Bitcoinin kurssi lähti laskuun markkinakatsausta seuraavana päivänä. Lopulta korjausliike jäi varsin pieneksi. Bitcoin putosi torstaina lähes 44.000 dollariin, mikä tarkoittaa noin 10 prosentin pudotus huipusta. Moni analyytikko odotti jopa kolmosella alkavaa kurssia.

Korjausliikettä on seurannut tasainen nousu, sillä neljä viidestä edellisestä päiväkynttilästä on vihreitä. Bitcoinin kurssi lähestyy parin päivän päästä samaa vastustasoa, johon se törmäsi myös viime viikolla. This time it’s different?

Bitcoin-raketti voi itse asiassa saada uutta polttoainetta Miamista. Siellä järjestetään Bitcoin 2022 -konferenssi 6.4.–9.4. välisenä aikana.

Moni lukija muistaa varmasti vielä Bitcoin 2021:n huippuhetket. Jack Mallers julkisti tuolloin El Salvadorin ottavan käyttöön Bitcoinin virallisena maksuvälineenä. Mallers on lauteilla tänäkin vuonna, ja moni analyytikko odottaa vähintään saman tason julkistusta lähipäivinä.

Suurin huhumylly pyörii Applen ympärillä. Somessa spekuloidaan Applen julkistavan Bitcoin-ostoja Teslan tyylin ja/tai Bitcoinin salamaverkon integraation. Tällainen uutinen voisi hyvin nostaa Bitcoinin yli 50.000 dollariin.

Sijoittajat painivat tällä hetkellä lyhyen ja pitkän tähtäimen signaalien ristitulessa. Moni asia viittaa nyt uuteen nousuun kryptomarkkinassa, mutta makrotrendit signaloivat aivan muuta.

Kerroimme uutiskatsauksen puolella Yhdysvaltain korkokäyrän kääntymisestä (engl. inverted yield curve). Tämä lyhyiden ja pitkien lainakorkojen ”flippaaminen” on signaloinut viimeiset 40 vuotta jokaisen taantuman oikein.

Tähän päälle Fedin koronnostot, Ukrainan sota, ruoka- ja energiakriisi ja niin edelleen. Riskejä riittää siis horisontissa. Toistaiseksi ei ole vielä näyttöä, että Bitcoin pystyisi ralliin laskevaa osakemarkkinaa vastaan. Tämä on syytä pitää mielessä.

Solana vetää altcoinien nousua

Tarkastellaan sitten kryptomarkkinaa laajemmin. Bitcoinin dominanssi on pudonnut viime viikon 42,7 prosentista noin 41,6 prosenttiin. Laskeva markkinaosuus on aina signaali altcoinien menestykselle. Näin on myös asian laita, kun katsotaan markkinoiden suurimpia kryptovaluuttoja.

Alla olevassa kuvassa on kryptojen top 15 -rankinglista sekä kolikoiden kurssikehitys Bitcoiniin verrattuna (24h, 7pv, 30pv).

altcoins-0504

Lähes kaikki top 15 -valuutat ovat plussalla Bitcoiniin nähden. Ainoat poikkeukset ovat XRP ja Shiba Inu.

Suurimman nousun on tehnyt Solana. Tämän rallin taustalta ei löydy yhtä selkeää uutista, mutta Solana lienee saanut buustia useammasta eri lähteestä. Yhtenä tekijänä voi olla jo kaksi viikkoa sitten lanseerattu Solana ETP. Kyseessä on hyvin paljon ETF-rahastoa muistuttava tuote, joka ostaa ”fyysisiä” SOL-tokeneita futuurien sijasta.

Tämän lisäksi SOL-token on ollut erittäin hyvässä pisteessä teknisen analyysin näkökulmasta. Kolmas tekijä on NFT-kauppapaikka OpenSean ilmoitus viikko sitten Solana-alustalla olevien NFT:den integroinnista.

Terra Luna erottuu selkeästi toisena top 15 -valuuttana. Se saa vauhtia UST-stablecoinin jatkuvasta kasvusta. Luna-tokenia poltetaan puolestaan UST:n luonnin yhteydessä.

Uutisoimme jo viikko sitten Terran päätöksestä rakentaa 10 miljardin dollarin Bitcoin-reservi UST:lle. Tämä on nostanut sijoittajien luottamusta stablecoiniin, mikä puolestaan ajaa Luna-tokenin kurssia. Terra jatkoi Bitcoin-ostojaan viime viikolla 139 miljoonalla dollarilla.

Top 100 -listan ykkösenä on täysin tuntematon nimi: Stepn ja sen GMT-tickerillä oleva token.

stepn

GMT:n kurssi on noussut Bitcoiniin nähden hieman yli 100 prosenttia. Stepn on BNB Chainille rakennettu play-to-earn -peli. Se kutsuu itseään termillä Web3 lifestyle app.

Seuraavaksi parhaiten ovat altcoineista pärjänneet Polygon-verkossa oleva Moonbeam sekä älysopimusalustat Celo ja Skale. Myös viime viikolla mainittu Zilliqa on jatkanut edelleen todella vahvaa menoaan, vaikka kurssi onkin pudonnut 11 prosenttia edeltävän 24 tunnin aikana.

DeFi-sektorin TVL on noussut Bitcoinin markkinaliikettä vastaan

Tutkitaan lopuksi DeFi-markkinan tilannetta. Viimeisen seitsemän päivän aikana on nähty mielenkiintoista liikettä Bitcoinin kurssiliikettä vastaan. Vaikka Bitcoin on pakkasella viikon takaisesta, niin DeFi-sektorin TVL on noussut noin viisi prosenttia. DeFi-markkina on siis seurannut altcoinien liikkeitä.

Tuorein lukema on 236,15 miljardia dollaria. Tästä on matkaa enää kymmenen prosenttia all-time high -tasolle.

defi-tvl-0504

Artikkelissa olevat kuvat on napattu defillama.com -sivustolta. Tsekkaa sieltä ajantasaiset tiedot!

Siirrytään sitten protokollatasolle. Täällä on nähty nyt muutos, jota Bitcoinkeskus ennakoi tapahtuvaksi viikko sitten. MakerDAO on pudonnut neljännelle sijalle, kun Terra-alustalla dominoiva Anchor on ohittanut sen.

defi-prot-0504

Kakkosena oleva Lido-protokolla ohitti Makerin jo viikko sitten. Anchor nappasi kolmannen sijan vasta nyt johtuen Makerin todella heikosta jaksosta. Maker on ainoa top 15 -protokollista, jonka TVL on pudonnut yli viisi prosenttia viikon takaisesta.

Anchorin ja Makerin paikanvaihto on ainoa muutos yllä olevalla listalla viikon takaisesta. Lohkoketjujen tasolla tämä koskee kuuden kärkeä, mutta listan loppupäässä on vaihdeltu sijoituksia.

defi-chain-0504

Viime viikkoina rajusti raketoinut Waves on palautumassa maan pinnalle. Alustan TVL on pudonnut viikossa yli 20 prosenttia. Samalla Wavesin sijaluku on vaihtunut kahdeksasta kymppiin.

Polygon on ohittanut sekä Tronin että Wavesin ja siirtynyt sijalle seitsemän.

Cronos on jatkanut hyvää menoaan. Crypto.comin luoma älysopimusalusta on ollut jo monta viikkoa yksi suurimmista nousijoista. Se on tälläkin viikolla Terran ohella ainoa top 10 -platform, jonka TVL on noussut yli kymmenen prosenttia. Tällä menolla jopa kuudes sija on realistinen tavoite kuukauden tähtäimellä.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!