Uutiset
05
huhti
Bitcoin kurssi

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

5.4. Markkinakatsaus: Altcoinit valtaavat markkinaa

Bitcoinin kurssi matelee vaakasuoraan, mutta se ei ole estänyt altcoineja nousemasta – päin vastoin. Bitcoinin markkinaosuus on laskenut suorastaan kriittiselle tasolle. Jos lasku jatkuu vielä viikon päivät, voidaan puhua jo uuden altcoin-rallin alkamisesta. BitTorrent on kohahduttanut nousemalla top kymppin. DeFi-sektorin TVL-lukemat ovat kasvaneet myös uusiin ennätyksiin sekä Ethereum että Binance Smart Chain -alustoilla.

Rekisteröidy Binancelle

Bitcoinin kurssissa ei suuria muutoksia

Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä 57.200 dollaria. Edelliset kaksi mittausta ovat 58.100 ja 58.300 dollaria, eli Bitcoin on jatkanut poikittaisliikettä jo kolmatta viikkoa peräkkäin. Kurssi käväisi perjantaina jo 60.000 dollarin tuntumassa, mutta palautui jo lauantaina takaisin viikon lähtötasolle.

Alla oleva kuva näyttää päivätolpat vuoden 2021 alusta.

bitcoin20210405

Kuten näkyy, Bitcoinin sivuttaisliike on jatkunut lähes kuukauden päivät. Tasaluku 60.000 on muodostunut todella vahvaksi resistanssitasoksi. Isossa kuvassa noustaan silti tasaista tahtia.

Sijoittajilla ei ole siis suurempaa syytä huoleen. Kyseessä on vain hiljainen kausi markkinoilla, mistä romahtaneet volyymit (katso yllä olevan kuvan alareuna) kertovat selvästi. Viime päivien volyymi on ollut tasolla, jollaisia on nähty edellisen kerran lokakuussa 2020.

Tilanne olisi aivan toinen, jos markkinoilla käytäisiin kauppaa kovalla volyymilla. Tällä hetkellä juuri kukaan ei halua myydä eikä ostaa. Sijoittajat odottavat rauhassa seuraavaa triggeriä. Sellainen voi hyvin tulla Etelä-Koreasta, jossa ns. kimchi-preemio on palannut.

Kimchi-preemio on hintaero korealaisen Bithumb-pörssin ja globaalin markkinahinnan välillä. Etelä-Korea on yksi maailman johtavia maita kryptovaluuttojen adoptiossa. Tilin avaaminen Bithumbiin ei onnistu ulkomaalaisilta, joten tällainen arbitraasi voi elää yllättävän pitkään.

Tammikuussa 2018, Etelä-Korean preemio oli parhaimmillaan lähes 40 prosenttia. Korealaiset sijoittajat hankkivat bitcoinia juuri nyt selvästi muuta maailmaa innokkaammin. Enteileekö kysyntä Aasiassa myös globaalia kurssinousua? Aika näyttää!

Toinen kurssinousua enteilevä fakta on Bitcoin-louhijoiden käyttäytyminen.

Mainaajat olivat hyvin aggressiivisia vuoden 2021 alkupuolella ja möivät valtavia määriä louhimaansa bittirahaa markkinoille. Kevään edetessä asenne on muuttunut täysin. Nyt mainaajista on tullut myös hodlaajia, koska ko. tahot uskovat Bitcoinin kurssinousun jatkuvan.

Tällainen toiminta on mahdollista, koska Bitcoin louhinta on nykyisellä kurssilla niin kannattavaa. Louhijat myyvät vain välttämättömän määrän kulujen (sähkö ym.) kattamiseksi.

Yhdysvaltojen suuret osakeindeksit Dow Jones ja S&P 500 ovat palanneet myös ennätyslukemiin hieman kuoppaisen maaliskuun jälkeen. Myös Yhdysvaltain dollaria kuvaava DXY-indeksi on kääntynyt aavistuksen verran laskuun. Näiltä markkinoilta tuleva ulkoinen paine on siten hellittänyt.

Vaikuttaa hieman siltä, että Bitcoin-sijoittajat odottaa seuraavaa uutista, joka herättää markkinan jälleen eloon. Bitcoinkeskuksen mielestä kyseessä ei ole missään nimessä tämän bull-markkinan huippu. Kurssi jatkaa aikanaan vielä paljon korkeammalle.

Päivitys: Michael Saylor teki tutuksi tulleen ilmoituksensa noin tunti artikkelin julkaisun jälkeen. Microstrategy on lisännyt omistuksiaan 253 bitcoinilla, keskihinta 59.399 dollaria.

Bitcoinin markkinaosuus rajussa laskussa

Bitcoinin markkinaosuus on artikkelin kirjoitushetkellä 56,1 prosenttia. Nyt ollaan ensimmäistä kertaa pitkään aikaan selvästi 60 prosentin alapuolella.

BTC dominancen lukema heittelee hieman lähteestä riippuen. Jos katsotaan TradingView-palvelusta löytyvää CRYPTOCAP BTC.D -lukemaa, se on noin 57,8 prosenttia. Oli mittaustapa mikä hyvänsä, niin nyt on tärkeää huomata, millaisella tukitasolla oikein liikutaan.

btcdominance20210405

Ylempi sininen viiva on tärkeä tukitaso noin 58 prosentin tuntumassa, josta Bitcoin dominance on kääntynyt nousuun keväällä 2019 ja syksyllä 2020. Seuraava support-taso on noin 52,6 prosentissa. Jos altcoinit haukkaavat markkinaosuutta lähipäivinä, voidaan haaveilla todella vahvasta altcoin-syklistä.

Altcoinit todella vahvoilla

Tutkitaan sitten suurimpia altcoineja Coinpaprika-sivustolta. Edellä mainittu Bitcoin dominancen lasku näkyy todella selvästi tässä kuvassa, kuten pitääkin. Vain Cardano ja THETA ovat suurista valuutoista pakkasella Bitcoiniin verrattuna. Kuvassa näkyvä DREP voidaan unohtaa, lienee jonkinlainen virhe markkina-arvon osalta.

altit20210405

Pari merkittävää nostoa viime päiviltä. Ethereum saavutti uuden ATH-lukeman, joka on hieman yli 2100 dollaria pörssistä riippuen. Tämä on erittäin hyvä signaali, jos toivoo/odottaa uutta altcoin-rallia. ETH tuntuu silti todella aliarvostetulta esim. Bitcoiniin nähden. Bitcoinkeskus odottaa Etherille yli 5000$ kurssitasoa viimeistään ensi kesänä.

Viikon nousija on ehdottomasti BitTorrent. BTT-token on hyökännyt jo kryptovaluuttojen top kymppiin! Kyseessä on varsin vähän huomiota saanut kolikko, sillä Tron-lohkoketju on ollut 2020 ja 2021 poissa uutisista. Nyt myös Tronin natiivitoken TRX on nousussa, todennäköisesti BTT:n vanavedessä.

Nyt on eletty muutenkin kummallisia aikoja, sillä projektit kuten QTUM, ZEC, EOS ja NEO ovat myös kohonneet mukavasti. Sijoittajat ovat puhaltaneet uutta liekkiä ”vanhoihin hiilloksiin”. Vaikea kuitenkin nähdä em. altcoinien tai Tron-projektien menestyvän pitkässä juoksussa.

Holochain on jatkanut myös kovaa nousuaan top 15 -listan ulkopuolella. Tällä hetkellä Coinpaprika listaa HOT-tokenin jo sijalle 27. Sen kurssi on kohonnut kuukaudessa Bitcoiniin nähden 733 prosenttia. HOT on noussut muuten hiljentyneessä markkinassa kovaan some-suosioon.

Luvassa on nyt mielenkiintoinen viikko Bitcoinin markkinaosuuden kannalta. Jatkuuko alttien vahva meno vai kääntyykö Bitcoin uuteen nousuun, kuten se teki tältä tukitasolta myös kaksi kertaa aiemmin?

Compound Ethereum DeFi:n ykköspaikalle

DeFi-markkinassa on nähty hiljaiselon jälkeen taas reipasta nousua. Viime viikolla, Defipulse-sivuston TVL-mittaus antoi lukeman 42,48 miljardia. Tällä hetkellä lukema on 49,9 miljardia. Ollaan viittä vaille ATH-tasolla!

Ethereum-protokollia listaava Defipulse käväisi jo viikonloppuna hieman yli 50 miljardissa. Nousua on tullut viikossa noin 10 miljardia dollaria.

defipulse20210405

DeFi-markkinassa on tapahtunut myös merkittäviä liikkeitä kärkipaikkojen osalta. Vielä viikko siten 5,52 miljardin TVL-tasolla ollut Compound on noussut räjähdysmäisesti yli yhdeksään miljardiin! Samalla se on ottanut koko DeFi-markkinan ykköspaikan Makerilta.

Myös Maker-protokollan TVL on kasvanut lähes miljardi taalaa viime viikosta. DEXien ykkönen Uniswap on noussut takaisin top viiteen kasvattaen TVL-lukemaansa noin 1,5 miljardilla dollarilla sitten viime viikon. Löydät yleiskuvauksen suurimmista DeFi-palveluista tästä artikkelista.

Vaikka DeFi-sektori on noussut mukavasti viime viikolla, DeFi-tokenit ovat pärjänneet varsin heikosti muihin altcoineihin verrattuna. Tämä on hieman yllättävää.

Tässä kohtaa on hyvä nostaa esiin myös tärkeä uutinen; Aave on viimeisin DeFi-protokolla, joka hakee skaalautuvuutta Polygonin avulla. Ratkaisu tuo Aaveen myös piensijoittajien ulottuville.

Myös Decentraland ilmoitti vastaavasta yhteistyöstä äskettäin. Siinä vaiheessa, kun Uniswap tekee vastaavan ratkaisun, kilpailevien alustojen DeFi-protokollat menettävät merkittävän kilpailuetunsa. Tämä kannattaa pitää mielessä.

Orion Terminal avautui

Katsotaan lopuksi vielä Binance Smart Chainin tilannetta.

binancedefi20210405

TVL-käyrä on mukavassa nousussa myös Ethereumin suurimmalla kilpailijalla. Viikko sitten oltiin noin 18,3 miljardissa, nyt lukema 23,2 miljardia. Nousua on tullut lähes 30 prosenttia.

Sekä Venus että PancakeSwap ovat TVL-lukemiltaan todella korkeilla tasoilla. Kaksikko mahtuisi jo Defipulse-listallakin viiden sakkiin! Binance Smart Chainille löytyy jo 14 projektia yli 100 miljoonan TVL-lukemalla. BSC on saanut kiistatta merkittävän aseman DeFi-markkinassa vuoden 2021 aikana.

Kuun vaihteessa avautui myös Orion Terminal.

Kyseessä on Orion Protocol -projektin kunnianhimoinen hanke, joka pyrkii tuomaan hajautettujen pörssien sekä keskitettyjen pörssien likviditeetin yhteen paikkaan. Orion ilmoitti äskettäin myös yhteistyöstä Cardanon kanssa.

Orion Terminal on avoin kaikille. Ensimmäisessä vaiheessa ovat integroituna Ethereum sekä Binance Smart Chain -ketjut. Orion Terminal ei tarjoa vielä merkittävää hyötyä treidaajille. Aika näyttää, saako projekti todellakin tehtyä lupaamansa integraatiot.

Kuva: Flickr / Jim Makos


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.