31.8. Markkinakatsaus: Bitcoinin kurssi tärkeällä tukitasolla

Bitcoinin kurssi on löytänyt tärkeän tukitason 200 päivän keskiarvosta. Sijoittajat ovat juuri nyt odottavalla kannalla. Bitcoinin markkinaosuus on jatkanut laskevaa trendiä. Solana on altcoin-markkinan kuuma nimi taas tälläkin viikolla. Solana on nousussa myös DeFi-sektorilla.

Rekisteröidy Binancelle

Bitcoinin kurssi on löytänyt tukitason

Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä noin 47.500 dollaria. Viikko sitten lukema oli aavistuksen yli 50.000 dollaria. Tämä tarkoittaa muutaman prosentin laskua, mutta suurempaa trendiä ei ole tällä hetkellä nähtävissä.

Teknisen analyysin ammattilaiset piirtävät kuumeisesti erilaisia trendilinjoja juuri nyt. Kaikki yrittävät analysoida (arvata) kilpaa seuraavaa suurempaa liikettä. Onko se ylös vai alas?

Alla olevassa kuvassa näkyy Bitcoinin kurssi päiväkohtaisilla tolpilla noin puolen vuoden ajalta. Trendilinjat ovat 200 päivän (ylempi) sekä 50 päivän (alempi) keskiarvot.

btc20210831

Bitcoinin kurssi ylitti tärkeän 200 päivän keskiarvon 9. elokuuta, eli kolme viikkoa sitten. Tämän jälkeen markkinoilla ei ole tapahtunut mitään erikoista. Kurssi on sahannut ylös-alas noin 44.000 ja 50.000 dollarin välimaastossa.

Tärkeää on se, että Bitcoin on tehnyt tästä trendilinjasta tukitason. Kurssi sahaa siis jatkuvasti 200 päivän yläpuolella. Bitcoin on ottanut myös useamman pompun ylös päin tältä linjalta, mikä on erittäin positiivista. Kesällä nähtiin käänteinen esimerkki, kun 50 päivän keskiarvo toimi vahvana resistanssina usean kuukauden ajan.

Mielestämme Bitcoin on palannut elokuussa takaisin pitkän aikavälin nousu-uralle. Tällä hetkellä vaikuttaa vahvasti siltä, että kesän kuoppa oli vain väliaikainen hidaste matkalla kohti 100.000 dollaria. Olemme kirjoittaneet tästä näkemyksestä johdonmukaisesti jo kuukausien ajan.

Kuten Will Clemente hyvin toteaa:

Viime viikolla saatiin myös positiivisia uutisia Fedin eli Yhdysvaltain keskuspankin suunnalta. Pääjohtaja Jerome Powell antoi perjantaina hyvin varovaisen linjauksen Fedin rahapolitiikasta. Käsittelimme aihetta tarkemmin myös tämän viikon uutiskatsauksessa.

Käytännössä Powell näytti vihreää valoa dollarin painokoneille. Fed ei lopeta vielä edes arvopapereiden ostoa, eikä korkojen noususta ole mitään pelkoa pitkään aikaan. Tämä pitää osakemarkkinat vihreällä, mikä tukee myös kryptovaluuttojen positiivista kurssikehitystä.

Bitcoin-sijoittajat ovat tällä hetkellä odottavalla kannalla. Yllä olevasta grafiikasta pistää silmään todella matala treidausvolyymi. Itse asiassa, lauantain ja sunnuntain tolpat näyttävät olevan koko vuoden matalimmat. Kurssissa ei nähdä suurempia muutoksia, ennen kuin sijoittajien aktiviteetti nousee merkittävästi.

Käynnissä oleva NFT-huuma voi myös viedä sijoittajien huomiota toisaalle.

Bitcoinin markkinaosuus pienessä laskussa

Bitcoinin markkinaosuus on artikkelin kirjoitushetkellä 42,98 prosenttia. Viikko sitten lukema oli 44,36 prosenttia, eli altcoinit ovat olleet vahvoilla. Käytämme markkinakatsauksissa Tradingview-palvelusta löytyvää CRYPTOCAP-indeksiä. Tarkka lukema vaihtelee hieman lähteestä riippuen.

Alla olevassa grafiikassa näkyy markkinaosuuden kehitys päivätasolla.

btcdominance20210831

Vielä viikko sitten näytti siltä, että Bitcoin-dominanssi oli löytänyt tukitason 44 prosentista. Nyt on otettu taas selkeitä askeleita alemmas. Vielä ei olla lähellä toukokuun pohjaa eli 40 prosenttia, mutta kuukauden jatkunut alamäki ei näytä kyllä loppuvan.

Altcoin-markkinassa ei näy tästä huolimatta suurta ilotulitusta. Kyse on ollut enemmän Bitcoinin heikkoudesta kuin altcoinen vahvuudesta.

Solana on altcoin-markkinan raketti

Otetaan sitten katsaus altcoin-markkinaan ja jatketaan suoraan yllä olevasta lauseesta. Bitcoin-dominanssin lasku ei näy mitenkään erikoisesti altcoin-markkinassa. Markkinoiden 25 suurimman kolikon joukossa on vain yksi kryptovaluutta, jonka kurssi on noussut viikossa yli 5 prosenttia Bitcoiniin nähden. Loput ovat pari prosenttia plussalla tai selvästi miinuksella.

Kuten otsikko jo paljastaa, tämä joukosta erottuva kryptovaluutta on Solana. Se on noussut seitsemässä päivässä noin 60 prosenttia Bitcoiniin nähden. Kuukaudessa SOL-token on noussut yli 194 prosenttia enemmän kuin Bitcoin.

altit20210831

Hurja nousu on nostanut tämän älysopimus-alustan jo top kymppiin. Solana ohitti viikonlopun aikana USD Coinin sekä Polkadotin. Dogecoin jää taakse minä hetkenä hyvänsä. Solanan markkina-arvo on jo kunnioitettavat 34 miljardia dollaria. Vertailun vuoksi, Ethereumin markkina-arvo oli tasan vuosi sitten 40 miljardia.

Solanan kurssinousua tukee DeFi-sektorin vahva kasvu. Solana-platformin TVL on kasvanut kuukaudessa noin 1,2 miljardista 3,3 miljardiin dollariin. TVL kertoo kaikkiin DeFi-sovelluksiin lukitun dollariarvon. Solana on tullut mukaan myös NFT-markkinoille.

Solanan raketoinnista on hyötynyt myös Arweave, joka toimii mm. Solanan tietovarastona. Kannattaa tsekata alla olevasta linkistä löytyvä Coinbureaun opas, jos projekti kiinnostaa enemmän.

Arweaven AR-token on noussut viikossa +90 prosenttia Bitcoinin kurssiin verrattuna. Top 100 -listan kovimmat nousut on kirjannut Celo-platformin CELO-token: +128 prosenttia Bitcoiniin verrattuna seitsemässä päivässä. Suurelle yleisölle tuntematon Celo on erityisesti mobiililaitteille suunnattu älysopimusalusta.

DeFi-sektori edelleen Aaveen hallussa

Tarkastellaan lopuksi DeFi-markkinaa, kuten tapana on. Viime viikolla rikottiin ennätyksiä, kun koko sektorin arvoa kuvaava TVL rikkoi 160 miljardin dollarin rajapyykin. Tällä hetkellä lukema on 154 miljardia, eli ennätystasolta on otettu yksi askel alaspäin.

Alla oleva grafiikka näyttää päivän tilanteen.

defi20210831

Artikkelissa jo aiemmin mainittu NFT-buumi voi  vaikuttaa myös DeFi-markkinaan. Sijoituksia saattaa virrata nyt DeFi-protokollista NFT-skeneen hakemaan vieläkin korkeampaa tuottoa. Isossa kuvassa kehitys on kuitenkin erinomaista. Olemme kuitenkin viittä vaille ATH-lukemissa.

Protokollatasolla ei ole nähty merkittäviä muutoksia. Aave jatkaa edelleen ykköspaikalla. TVL-muutokset ovat alla olevalla listalla hyvin maltillisia suuntaan tai toiseen.

defiprotot20210831

Curve, InstaDapp sekä Compound ovat pitäneet myös seuraavia sijoja hallussaan jo pidemmän aikaa. TVL-rankingin kärki on siis vahvasti likviditeettiprotokollien (lainapalvelut) hallussa. Tähän kategoriaan kuuluu myös sijalla kuusi oleva Maker. Ainoastaan protokollien välisenä siltana toimiva InstaDapp eroaa joukosta.

Lohkoketjutasolla kehitys näyttää seuraavalta.

defichains20210831

Olemme kirjoittaneet Binance Smart Chainin alamäestä useaan kertaan aiemminkin. Kehitys on jatkunut samaan suuntaan myös viime viikolla. On päivänselvää, että BSC menettää markkinaosuutta takaa tuleville haastajille.

Binance Smart Chain menestyi vuoden alussa, koska se tarjosi halvan & nopean vaihtoehdon tukkoiselle Ethereum-lohkoketjulle. BSC-platformille syntyi pari suosittua DeFi-appia kuten PancakeSwap, mikä toi nopeasti käyttäjiä ja adoptiota.

Nyt markkinoilla on puoli tusinaa yhtä halpaa ja nopeaa vaihtoehtoja, joita vastaan Binance Smart Chainilla ei ole mitään etulyöntiasemaa. Aiemmin mainittu Solana kasvaa hurjaa vauhtia. Sen TVL on noin kolminkertaistunut kuukauden aikana.

Ethereumin markkinaosuus on 74,1 prosenttia. Laskua on noin prosentin verran viikon takaisesta.

Photo by XPS on Unsplash

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.