Uutiset
30
elo
crypto-news-13

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

30.8. Uutiskatsaus: Fed, FTX, kylmälompakot, Ukraina, Defi Suomi

Fedin pääjohtaja Jerome Powell romahdutti markkinat viime viikon perjantaina. FTX on noussut yhdeksi alan johtavista pörsseistä ja teki hirmutuloksen vuonna 2021. Kesän konkurssiaalto on kasvattanut kylmälompakoiden suosiota. Ukraina raportoi kryptolahjoitusten käytöstä. Defi Suomi on uusi palvelu kotimaisille Defi-sijoittajille!

Rekisteröidy Binancelle

Fedin pääjohtaja Jerome Powell romahdutti markkinat

Yhdysvaltain keskuspankin (Fed) pääjohtaja Jerome Powell oli viime viikon puhutuin henkilö. Powell esiintyi perjantaina Jackson Holessa, jossa järjestetään joka syksy maailman johtavien ekonomistien kokoontuminen. Sijoittajat odottivat Powellin kommentteja suurella mielenkiinnolla.

Jackson Holen puhe oli erityisen tärkeä, koska Fed ei järjestä elokuussa normaalin kaavan mukaista kokousta. Seuraavan kerran Yhdysvaltain keskuspankilta kuullaan virallisia lausuntoja syyskuun lopulla.

Kuten yllä oleva otsikko kertoo, Powellin sanoilla oli järisyttäviä vaikutuksia. Markkinat romahtivat nopeasti, kun viestin sisältö tuli selväksi. Pelkästään Yhdysvaltain osakemarkkinoilta suli 1,2 biljoonaa dollaria. Myös kryptomarkkina menetti 60-70 miljardia taalaa yhden päivän aikana.

Jerome Powellin sanoma oli todella tyly, kun huomioidaan Fedin aiemmat linjaukset. Powell on puhunut tähän asti termistä ”soft landing”, eli tavoitteena on ollut korkojen nosto ilman markkinan romahdusta tai työttömyyden nousua. Nyt Powell heitti nämä tavoitteet roskiin.

Jerome Powell kertoi Fedin käyttävän työkalujaan kovalla kädellä saadakseen inflaation taltutettua. Hän myös sanoi suoraan, että Fedin toimet tulevat aiheuttamaan tuskaa sekä kotitalouksille että yrityksille. Sijoittajat eivät olleet valmiita tällaisen retoriikkaan.

Tsekkaa alla olevalta videolta tarkempaa analyysia.

 

Sijoittajat ovat eläneet heinäkuusta lähtien siinä uskossa, että Fed tulee reagoimaan heikkenevään talousdataan ja alkaa hillitä korkojen nostoa. Näin Powellin viesti tulkittiin heinäkuun pressitilaisuuden jälkeen. Nyt miehen sanat eivät jättäneet varaa tulkinnoille.

Fed aikoo siis taistella inflaatiota vastaan ennakoitua rajummin. Korkoja nostetaan enemmän kuin sijoittajat uskoivat, ja ne pysyvät myös korkeammalla pidempään. Tällä ei voi olla kuin negatiivisia vaikutuksia markkinoihin.

Koska kryptojen korrelaatio osakkeisiin pysyy korkeana, myös kryptosijoittajien on syytä varautua ennakoitua kylmempään talveen.

FTX teki hurjan tuloksen vuonna 2021

FTX on noussut parin viime vuoden aikana yhdeksi markkinoiden johtavista kryptovaluuttapörsseistä. Se on tällä hetkellä Binancen ja Coinbasen ohella selkeästi yksi suurimmista pelureista.

Samalla FTX:n perustaja Sam Bankman-Friedista on tullut yksi kryptoskenen rikkaimmista ja vaikutusvaltaisimmista henkilöistä. Bloombergin mukaan ”SBF” on kerännyt tähän mennessä jo 11 miljardin dollarin omaisuuden.

FTX ei ole (vielä) julkinen pörssiyhtiö, joten sen ei tarvitse raportoida tunnuslukujaan Coinbasen tavoin kvartaaleittain. Reilu viikko sitten FTX:n vuoden 2021 lukuja kuitenkin vuosi julkisuuteen CNBC-uutispalvelun kautta.

Vuosi 2021 oli pörssille huikea. Sen liikevaihto kasvoi yli 1000 prosenttia noin 90 miljoonasta dollarista yli miljardiin dollariin. Nettovoitto kasvoi 17 miljoonasta 388 miljoonaan dollariin.

CNBC raportoi FTX:n tehneen liikevaihtoa 270 miljoonaa dollaria vuoden 2022 ensimmäisellä kvartaalilla. Tämä viittaisi yhtiön pääsevän jälleen yli miljardin dollarin tulokseen. On kuitenkin todennäköistä, että karhumarkkina syö FTX:n liikevaihtoa vuoden 2022 muilla kvartaaleilla.

FTX on myös laajentanut vaikutusvaltaansa koko kryptoskenessä. Se on ollut näkyvästi esillä tämän kesän kryptokonkursseissa tarjottuaan 750 miljoonan dollarin pelastuspaketit sekä BlockFi että Voyager-yhtiöille. FTX on myös hankkinut lukuisia alan yhtiöitä ympäri maailmaa.

FTX:n on myös huhuttu olevan kiinnostunut Huobista, joka on yksi maailman suurimmista pörsseistä. Sam Bankman-Fried kuitenkin kielsi nämä huhut eilisessä twiitissään.

FTX on suomalaisille yhä varsin tuntematon kauppapaikka. Jos haluat tutustua siihen tarkemmin, lue Bitcoinkeskuksen kattava FTX aloittelijan opas.

Kylmälompakoiden suosio on kovassa kasvussa

Kesä 2022 on ollut todella dramaattinen kryptovaluuttojen maailmassa. Olemme todistaneet kryptoskenen omaa pankkikriisiä vuoden 2008 malliin. Lukuisat miljardiluokan yritykset ovat ajautuneet konkurssiin edeltävinä kuukausina.

Uutiset ovat saanut sijoittajat syystäkin hermostumaan. Missä rahojaan uskaltaa enää säilyttää? Bitcoinkeskus on julkaissut äskettäin artikkelin suomalaisten kauppapaikkojen turvallisuudesta. Suosittelemme tutustumaan siihen! Kotimaiset palvelut ovat erittäin luotettavia vaihtoehtoja.

Moni sijoittaja on päättänyt siirtää kolikkonsa pois pörsseistä ns. kylmälompakoihin (hardware-lompakoihin). Tämä on hyvää kehitystä, sillä yksi kryptovaluuttojen tärkeimmistä ominaisuuksista on mahdollisuus säilyttää niitä omassa lompakossa.

Decryptin mukaan markkinajohtaja Ledgerin myyntiluvut ovat 4,5-kertaistuneet Celsiuksen konkurssin jälkeen! Myös kilpailijat kuten Trezor ja SafePal ovat nostaneet myyntiään merkittävästi.

Bitcoinkeskus suosittelee jokaista kryptosijoittajaa opettelemaan lompakoiden käyttöä. Jos portfolio on pieni, niin markkinoilta löytyy myös ilmaisia lompakoita kuten Exodus ja TrustWallet. Suuremmalle portfoliolle kannattaa jo hommata kylmälompakko.

Jos haluat ottaa kryptovaluuttasi omaan hallintaan, hyödynnä ihmeessä alla oleva tarjous.

ledger pack

Ledgerillä on pakettitarjous rajoitetun ajan. Se sisältää Ledger Nano X & Ledger Nano S Plus -lompakot 10 prosentin alennuksella ja lähetyksen ilman postikuluja. Klikkaa tästä Ledgerin sivuille.

Julkaisemme lähipäivinä myös Ledger Nano X -asennusoppaan Bitcoinkeskuksen Youtube-kanavalla! Sen avulla lompakon käyttöönotto onnistuu helposti.

Ukraina julkaisi raportin kryptolahjoitusten käytöstä

Kryptovaluutat ovat olleet esillä myös Ukrainan sotaan liittyen. Ukrainan valtio julkisti heti sodan ensimmäisinä päivinä viralliset osoitteet kryptolahjoituksia varten. Tähän mennessä Ukraina on saanut lahjoituksia bittirahoilla jo 60 miljoonan dollarin arvosta.

Ministeri Mykhailo Fedorov julkaisi äskettäin raportin kryptolahjoitusten käytöstä. Tähän mennessä Ukraina on sijoittanut 54 miljoonaa dollaria aseisiin sekä englanninkielisen uutisplatformin perustamiseen.

Alla olevassa twiitissä on eritelty käyttökohteet.

Suurin osa varoista on käytetty erilaisiin tarvikkeisiin sekä ajoneuvoihin. Reilut viisi miljoonaa tästä potista on mennyt asehankintoihin.

Kryptolahjoituksilla oli merkittävä vaikutus etenkin sodan alkuvaiheessa, jolloin Ukrainan infrastruktuurissa oli ongelmia. Kryptovaluutoilla oli mahdollista tehdä nopeita lahjoituksia Ukrainan sotakassaan.

Isossa kuvassa 60 miljoonan dollarin potti on vielä varsin pieni. Esimerkiksi Yhdysvallat hyväksyi viime viikolla kolmen miljardin dollarin apupaketin. Maa on tukenut Ukrainaa yli 13 miljardilla dollarilla vuoden 2021 alusta lähtien.

Suomi liittyy myös Ukrainaan ja kryptovaluuttoihin. Uutisoimme heinäkuun lopussa, että Tullin bitcoinit on vihdoin myyty, ja niistä saadut rahat lahjoitettu Ukrainalle. Suomi ei voinut lakiteknisistä syistä lähettää bitcoineja Ukrainaan, vaan ne oli ensin konvertoitava euroiksi.

Defi Suomi -sivusto uudistui

Suomenkielisen materiaalin määrä kryptoista on lisääntynyt valtavasti parin viime vuoden aikana. Blogien lisäksi skeneen on tullut uusia Youtube-kanavia sekä Instagram-tilejä. Discordin ja Telegramin puolella käydään joka päivä aktiivista keskustelua. Myös TikTokista löytyy nykyisin kryptoaiheisia kanavia, kuten esimerkkinä Bitcoinkeskus.

Yksi sektori on jäänyt kuitenkin paitsioon. Valtavasti kasvanut Defi on osa-alue, josta ei ole ollut laadukkaita artikkeleita tarjolla. Syksyllä 2021 perustettu DeFi Suomi on korjannut tämän ongelman. Palvelu käynnistyi Telegram-ryhmänä, mutta laajentui kevään 2022 aikana blogiksi ja uutiskirjeeksi. Tsekkaa sivusto osoitteesta defisuomi.fi.

defisuomi

Defi Suomen missiona on kasvattaa hajautetun rahoituksen tunnettuutta suomalaisten sijoittajien keskuudessa ja luoda aiheen ympärille oma yhteisö. Hajautettu rahoitus tarjoaa vaihtoehdon perinteiselle rahoitusmaailmalle, jossa iso osa tuotetusta lisäarvosta päätyy rahoitusinstituutioille ja pankeille. Defi on kaikille avoin, auki 24/7, ja tarjoaa perinteiseen rahoitukseen verrattuna korkeampia tuottoja.

Nämä edut eivät tule ilman riskejä. Defi-markkina on vielä hyvin alkuvaiheessa oleva sijoitusmarkkina, johon sisältyy riskejä hakkeroinneista, varojen menetyksestä, monimutkaisista rahoitusmekaniikoista ja muista teknologian mukanaan tuomista haasteista.

Koska Defi-markkina on kaikille avoin, sinne syntyy myös uusia rahoitusinnovaatioita nopealla tahdilla. Tavallinen sijoittaja ei tyypillisesti jaksa seurata markkinaa kellon ympäri ja pysyä kärryillä kaikissa sen uudistuksissa ja kriiseissä.

Tähän tarpeeseen on luotu Defi Suomen maksullinen blogi ja sen ympärille rakentuneet sisältökanavat. Premium-tilaajana (27€/kk) pääset käsiksi Defi Suomen oppaisiin, työkaluihin ja suljettuun Discord-ryhmään. Saat myös joka viikko sähköpostiisi Alpha-raportin sekä Defi-farmaajan raportin.

Bitcoinkeskus haluaa tukea laadukkaita suomenkielisiä palveluita ja auttaa niitä menestymään. Jos olet kiinnostunut Defi-sijoittamisesta, tutustu ihmeessä Defi Suomi -palveluun. Saat pienellä kuukausimaksulla todella paljon materiaalia suomen kielellä. Defi on niin laaja osa-alue, että Bitcoinkeskus ei pysty itse raportoimaan siitä kattavasti.

Nyt voit tutustua Defi Suomeen edullisesti. Tarjolla on -80 % alennus ensimmäisen kuukauden tilauksesta! Hyödynnä tarjous tästä linkistä. Tilaus jatkuu tarjouskuukauden jälkeen normaalihintaisena. Voit katkaista tilauksen koska tahansa.

Bitcoinkeskus tekee Defi Suomen kanssa myös sisältöyhteistyötä. Saat Defi-maailman uutisia sähköpostiisi pari kertaa kuukaudessa Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen kautta! Liittyminen on täysin ilmaista. Saat myös muuta hyödyllistä informaatiota kryptovaluuttojen maailmasta.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.