Uutiset
26
heinä
kryptovaluuttauutiset

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

26.7. Markkinakatsaus: Edessä tärkeä viikko markkinoilla

Bitcoinin kurssi on ollut viime päivät selkeässä laskussa. Se on vetänyt myös altcoinit mukanaan. Edessä on todella mielenkiintoinen viikko, sillä markkinoille saadaan Q2-dataa suurilta teknologiayhtiöiltä. Luvassa on myös Fedin koronnosto sekä Yhdysvaltain Q2 BKT-lukeman julkistus.

Bitcoinin kurssi on selvässä laskussa

Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä noin 21.100 dollaria. Kurssi oli viikko sitten 21.900 dollaria, joten edellisen katsauksen jälkeen on nähty noin neljän prosentin lasku. Bitcoin on tällä hetkellä selkeässä laskutrendissä, kun katsotaan lyhyen aikavälin kehitystä.

Alla oleva grafiikka näyttää Bitcoinin kurssin päivätason kynttilöillä. Näet kuvassa myös 50 päivän (sininen) sekä 200 päivän (purppura) liukuvat keskiarvot.

btc-2607

Bitcoinin hinta kohosi viime viikolla yli 24.000 dollarin. Näin korkealla ei ole käyty sitten kesäkuun puolivälin, jolloin markkina romahti Celsiuksen sekä 3AC:n kriisien seurauksena. Kurssi kohosi myös selvästi yli 50 päivän keskiarvon ja näytti muodostavan siitä myös tukitason viikon aikana.

Maanantain kynttilä oli kuitenkin liikaa. Bitcoinin arvo putosi eilen lähes kuusi prosenttia. Se rikkoi 50 päivän keskiarvon ja löysi tukea sinisellä näkyvästi sektorista, josta on muodostunut kurssin kannalta tärkeä alue. Tällä kertaa kryptomarkkinan lasku ei johtunut osakkeista, sillä Yhdysvaltain suuret osakeindeksit päättivät maanantain marginaalisiin liikkeisiin.

Viime päivien heilunnalla ei ole kuitenkaan suurempaa merkitystä. Tulevan viikon raporteilla sekä lausunnoilla sen sijaan on. Luvassa on kriittinen viikko etenkin teknologiaosakkeiden kannalta.

Tulevina päivinä saadaan Q2-lukemat Alphabetilta (Google), Microsoftilta, Metalta (Facebook), Amazonilta sekä Applelta. Tämän lisäksi Fed ilmoittaa keskiviikkona uusista koronnostoista, ja torstaina saadaan Yhdysvaltain virallinen BKT-lukema toiselta kvartaalilta.

Luvassa on siis todella paljon merkittävää dataa sijoittajille. Kurssit voivat heilua hyvinkin paljon riippuen teknologiajättien tuloksista sekä Fed-pomo Jerome Powellin kommenteista.

Yhdysvaltain markkinoilta saadaan yhä enemmän yhä heikompaa talousdataa. Toisen kvartaalinen tulos näyttää olevan myös väistämättä negatiivinen. Tämän vuoksi Yhdysvaltain hallinto on alkanut jo määritellä taantumaa uudelleen!

Vaikuttaa yhä siltä, markkina ei ole täysin valmistautunut tulevaan taantumaan. Kolmannesta kvartaalista voi tulla hyvinkin heikko. Tämä viittaisi siihen, että osakkeilla (ja sitä kautta kryptoilla) on luvassa vielä yksi pudotus alemmas. Tästä olemme kirjoittaneet myös aiemmin.

Markkinat kuitenkin katsovat aina eteenpäin. Tällä hetkellä Fedin pivot eli rahapolitiikan käänne tiukasta löysään on hinnoiteltu tapahtuvaksi vuoden vaihteessa. Tuossa kohtaa uusi bull-markkina lähtee todennäköisesti käyntiin.

Bitcoinkeskus kehottaa edelleen varautumaan siihen, että karhumarkkinan pohjaa ei ole vielä nähty. Lähestymme kuitenkin laskumarkkinan viimeistä neljännestä. Suurimmat pudotukset ovat jo takana päin. Uskomme tällä hetkellä pohjan löytyvän Q3:n (heinäkuu-syyskuu) aikana.

Altcoineilla takana heikko viikko

Altcoin-sijoittajat olivat viikko sitten euforisissa tunnelmissa. Takana oli kymmenien prosenttien nousuja Ethereumin vetämänä. Nyt on palattu taas maan pinnalle, sillä altcoin-markkina on pudonnut viime päivinä selvästi Bitcoinia enemmän.

Alle on kryptovaluuttojen top 15 -lista sekä jokaisen kolikon suoritus Bitcoiniin verrattuna.

alts-2607

Kun stablecoinit jätetään laskuista, listalla löytyy vain yksi vihreä numero seitsemän päivän (7d) sarakkeesta. Cardanon ADA-token on biitannut Bitcoinin kurssikehityksen. Tosin, sekin vain vaivaisella 0,64 prosentilla.

Edes top 100 -listalta ei löydy yhtään kolikkoa, joka olisi noussut Bitcoiniin verrattuna edes 15 prosenttia. Trust Wallet Token (TWT), Bitcoin Gold (BTG), QTUM sekä OKB ovat ainoat yli 10 prosenttia (vs. BTC) nousseet kryptovaluutat.

Trust Wallet Token liittyy suosittuun Trust Wallet -lompakkoon. Se on tehnyt nousunsa lähes täysin edeltävän 24 tunnin aikana. Syynä on todennäköisesti uusi pörssilistaus sekä suosiollinen asetelma teknisen analyysin näkökulmasta.

Qtum on viime vuosina otsikoista kadonnut projekti. Se nautti jonkin verran suosiota neljän vuoden takaisessa altcoin-rallissa. Sittemmin Qtum-tokenilla on ollut vaikeuksia jopa mahtua top 100 -listalle.

Vaikuttaa siltä, että Qtum on saanut nostetta tällä viikolla tapahtuvasta hard forkista. Todennäköisesti nousu jää lyhytaikaiseksi.

OKB on puolestaan OKX-pörssin oma token. OKX on Suomessa hyvin pienelle huomiolle jäänyt pörssi, mutta kyseessä on globaalisti oikea jättiläinen. OKX on esim. tällä hetkellä 24h johdannaiskaupan volyymissa rankinglistan kakkosena Binancen jälkeen.

OKB-tokenin suurin nousu on tapahtunut tiistaiaamun aikana. Todennäköisesti kurssia vauhdittaa OKX-pörssin saama virtuaalisten assettien tarjoajan lisenssi Dubaista. Monet maailman johtavista pörsseistä suuntaavat tällä hetkellä Lähi-Idän markkinoille.

DeFi-sektorissa pientä laskua

DeFi-sektorin likviditeetti on seurannut jälleen altcoin-markkinan liikkeitä. Tämän päivän TVL-lukema on 81,81 miljardia dollaria, mikä on noin kolme miljardia vähemmän kuin viikon takainen 84,69 miljardia. Ei siis suuria muutoksia.

defi-2607

Protokollien top 10 -lista on pysynyt muuttumattomana viikon takaisesta. Lido ohitti tuolloin sekä Aaveen että Uniswapin nousten viidenneltä sijalta kakkospaikalle. Nyt sen TVL on laskenut em. dappeja enemmän, mutta Lido pitää silti kakkospaikkaa hallussaan.

defi-prot-2607

Edes top 100 -listalta ei löydy kuin kolme protokollaa, joiden TVL on noussut viikon aikana yli 15 prosenttia. Yksi näistä on jo rankingsijalle 11 noussut Arrakis Finance. Se on Ethereum, Polygon ja Optimism alustoilla pyörivä likviditeetin hallinta- ja treidausappi.

Lohkoketjujen listalla on nähty vain yksi muutos, kun Avalanche ja Solana ovat vaihtaneet paikkaa pienellä marginaalilla. Kaikki merkittävät platformit ovat menettäneet likviditeettiä Arbitrumia lukuun ottamatta.

defi-chains-2607

Uutisoimme tällä viikolla Polygonin merkittävästä kehitysaskeleesta eli zkEVM-lanseerauksesta. Uutinen ei ole kuitenkaan vauhdittanut MATIC-tokenia suurempaan nousuun, eikä se näy myöskään Polygonin TVL-kehityksessä.

Takana on kokonaisuutena hiljainen viikko DeFi-sektorissa.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!