Uutiset
26
huhti
markkinakatsaus

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

26.4. Markkinakatsaus: Viikko täynnä volatiliteettia

Bitcoinin kurssi kävi maanantaina lähes 38.000 dollarissa, mutta se palautui nopeasti takaisin tärkeään trendikanavaan. Dogecoin ja Apecoin olivat suuria voittajia altcoin-markkinassa. Terran DeFi-sovellukset jyräävät edelleen – toistaako Near saman tempun tulevina kuukausina?

Bitcoinin kurssi palautui 40.000 dollarin yläpuolelle

Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä noin 40.400 dollaria. Lukema oli viikko sitten 41.500 dollaria ja kaksi viikkoa sitten 40.200 taalaa. Huhtikuu on siis pyöritty pitkälti samoissa kurssilukemissa.

Kulunut viikko on ollut täynnä volatiliteettia. Vaikka kurssi on tällä hetkellä yli 40.000 dollarin rajapyykin, tilanne oli toinen vielä maanantaina aamupäivällä. Tuolloin Bitcoin käväisi lähes 38.000 dollarissa asti. Samalla kurssi putosi ulos koko kevättä hallinneesta trendikanavasta.

btc-0426

Yllä olevassa grafiikassa näkyy Bitcoinin kurssikehitys päiväkohtaisilla kynttilöillä. Kuvassa näkyvät myös 50 päivän (sininen) sekä 200 päivän (purppura) liukuvat keskiarvot.

Artikkelin kirjoitushetkellä ollaan hyvin mielenkiintoisessa tilanteessa. Bitcoinin kurssi putosi jo lauantaina ulos kanavasta ja clousasi myös sunnuntain kynttilän sen alapuolelle. Matka näytti jatkuvan maanantaina yhä alemmas, kunnes Bitcoin kääntyi nousuun yhdessä osakemarkkinan kanssa.

Maanantain kynttilästä muodostui trendin kääntymistä signaloiva ”vasara”, joka clousasi takaisin kanavan sisäpuolelle. Tilanne on identtinen viikko sitten. Silloin Bitcoinin kurssi putosi myös kanavasta ulos maanantaina mutta kiipesi nopeasti takaisin. Trendi kääntyi nousuun vain parin päivän ajaksi.

Tuoreimman kurssilaskun syynä on kukapa muu kuin Yhdysvaltain keskuspankki. Fedin pääjohtaja Jerome Powell antoi viime torstain IMF:n kokouksessa aggressiivisia lausuntoja korkojen nostamisesta. Kommentit saivat markkinat syöksyyn, ja Bitcoin putosi samassa rytäkässä.

Kuten olemme jo kuukausia kirjoittaneet, Bitcoinin korrelaatio etenkin teknologiaosakkeisiin on todella korkealla tasolla. Kryptot nähdään epävarmassa talousympäristössä korkean riskin sijoituskohteena.

Viime viikon lasku oli siinä mielessä yllättävä, että Fed on antanut signaaleja 0,5 prosenttiyksikön koronnostoista jo aiemmin. Jostain syystä markkina kuitenkin reagoi Powellin lausuntoon todella rajusti. Tämän viikon kurssinousussa on todennäköisesti ostettu osa tätä markkinan reaktiota pois.

Isossa kuvassa jatketaan edelleen epävarmoissa tunnelmissa. Bitcoinin kurssi on yhä 50- ja 200-päivän keskiarvojen alapuolella sekä vaivoin trendikanavan sisäpuolella. Vain parin prosentin lasku pudottaisi Bitcoinin ulos kanavasta ja saisi trendin näyttämään jälleen heikolta.

Ennakoimme turbulenssin eli epävakauden jatkuvan markkinoilla, kunnes jostain saadaan ison kokoluokan positiivisia uutisia. Bitcoinkeskuksen Youtube-kanavalla julkaistiin viime viikolla Q1-2022 katsaus.

Videolla käydään läpi vuoden ensimmäisen kvartaalin tapahtumia sekä syitä kurssilaskuun. Otamme myös katsauksen tulevaan kesään. Miltä markkinat näyttävät Q2 ja Q3 osalta? Käy tsekkaamassa! Julkaisemme jatkossa vastaavia katsauksia jokaisen kvartaalin jälkeen.

Juuri nyt on tärkeää olla realistinen ja huomioida potentiaaliset riskit. Tilanne on monin tavoin poikkeuksellinen niihin olosuhteisiin verrattuna, joista sijoittajat ovat nauttineet vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen. Tämäkin epävarmuus poistuu kyllä aikanaan. Sitä ennen on syytä pitää riskit hallinnassa.

Dogecoin sai vauhtia Elon Muskin Twitter-diilistä

Otetaan seuraavaksi katsaus kryptomarkkinaan laajemmin. Bitcoinin dominanssi on pysynyt jälleen lähes paikallaan, joten suurimpien altcoinien liikkeet ovat olleet varsin maltillisia. Top 15 -listalta löytyy selkeitä voittajia sekä häviäjiä.

Alla olevassa kuvassa on listattuna markkinoiden 15 suurinta kryptovaluuttaa sekä niiden kurssikehitys Bitcoinia kohtaan (24 h, 7 pv, 30 pv).

altcoins-0426

Top 15 -rankinglistalla oli viikko sitten vain yksi kryptovaluutta, jonka kurssi oli noussut Bitcoiniin nähden yli viisi prosenttia. Kyseessä oli Terra Luna. Tämä kolikko oli jälleen yksi parhaista suorittajista.

Olemme maininneet Terra Lunan lähes joka viikko edeltävät pari kuukautta. Luna saa koko ajan buustia UST-stablecoinin kasvusta. Terra UST On markkina-arvoltaan jo 12. suurin kryptovaluutta. Se nousee kovaa vauhtia kohti top kymppiä.

Viikon voittaja on kuitenkin Dogecoin. Tämän meemikolikon kurssi kohosi eilen (ma 25.4.) jopa 25 prosenttia. Taustalla on Elon Muskin Twitter-diili, josta kirjoitimme myös uutiskatsauksen puolella.

Sijoittajat spekuloivat, että Dogecoinia käytetään Muskin omistamassa Twitterissä jonkinlaisena valuuttana. Ehkä tippaamiseen, kenties tilin verifiointiin, tai vastaavaan. Ei ihme, että Dogecoin arvo on liikkunut.

Top 100 -listan ykkönen on puolestaan Apecoin. Tämäkin kolikko on tuttu viikon takaa, jolloin Apecoin oli myös parhaiten pärjännyt kryptovaluutta. APE-tokenin kurssi on noussut seitsemässä päivässä noin 50 prosenttia Bitcoiniin verrattuna.

Taustalla on Otherside-niminen metaversumi, joka lanseerataan 29. huhtikuuta eli parin päivän päästä.

Lauantaina tapahtuvaan NFT-huutokauppaan tarvitaan maksuvälineeksi Apecoineja, mikä selittää niiden kysynnän. Huutokaupassa ostetaan virtuaalista maata Otherside-metaversumista.

Kava on vähälle huomiolle jäänyt älysopimusalusta. Sen natiivitoken KAVA sai kuitenkin viime viikolla mukavaa buustia uudesta ohjelmistopäivityksestä sekä token-sillasta Ethereumiin. Kava on noussut Bitcoiniin verrattuna hieman yli 25 prosenttia.

Apecoinin, Kavan ja Dogecoinin lisäksi top 5 -nousijoiden listalle mahtuvat Kyber Network Crystal (KNC) sekä Curve (CRV).

Curve on lähellä menettää DeFi-sektorin ykköspaikan

DeFi-sektorissa ei ole nähty suuria liikkeitä viikon takaisesta. Koko sektorin likviditeettiä kuvaava TVL on tänään 213,36 miljardissa dollarissa. Viikko sitten lukema oli 216,5 miljardia. Löydät ajan tasalla olevat lukemat sekä toppilistat osoitteesta defillama.com.

defi-0426

Protokollatasolla nähdään mielenkiintoista liikehdintää. Top 10 -listalla on tapahtumassa juuri se muutos, josta viikko sitten kirjoitimme. Kovassa kasvussa oleva Lido-protokolla uhkaa Curven ykköspaikkaa. Ero on niin pieni, että sijoitukset voivat vaihtua minä hetkenä hyvänsä.

Lido ja Anchor ovat kasvaneet kovaa vauhtia koko vuoden. Niitä vauhdittaa Terran UST-stablecoinin suosio, mikä nostaa samalla koko Terra-platformin TVL-lukemaa ja Luna-tokenin kurssia. Lidon ja Anchorin TVL on noussut jälleen enemmän kuin muiden top 10 -protokollien.

defiprot-0426

Listan ainoa muutos on Aave-protokollan putoaminen Convex Financen taakse sijalle 6. Suomalaistaustainen Aave piti vuosi sitten hallussaan pitkään koko DeFi-sektorin ykköspaikkaa, mutta nyt se on kaukana kärkisijoilta. Aave-token on myös pärjännyt heikosti sijoituskohteena.

Lohkoketjujen rankinglistalla on nähty vain yksi muutos: Polygon ja Tron ovat vaihtaneet paikkaa sijoilla seitsemän ja kahdeksan. Niiden ero on yhä lähinnä marginaalinen.

defichains-0426

Terra-alustalla pyörivien Lido & Anchor -protokollien hyvä meno näkyy myös tällä listalla. Terran etumatka BNB Chainiin näyttää kasvavan viikko viikolta.

Nostetaan tällä viikolla esiin Near-platform, joka löytyy sijalta 12 noin 1,7 miljardin dollarin TVL-lukemalla. Sen likviditeetti on kasvanut kuukaudessa 157 prosenttia! Syy Nearin nostoon löytyy uutiskatsauksen puolelta.

Near lanseerasi tällä viikolla USN-stablecoinin, joka on suora kilpailija Terran UST:lle. Molemmat ovat siis algoritmisia stablecoineja. USN voi onnistuessaan buustata sekä Nearin natiivitokenin (NEAR) että alustan DeFi-sovellukset kovaan lentoon. Sijoittajien kannattaa pitää tätä projektia silmällä.

Bitcoinkeskuksesta löytyy erillinen Near Protocol -opas aiheesta kiinnostuneille.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!