26.4. Markkinakatsaus: Kursseissa nähtiin rajuja liikkeitä

eftakher-alam-H0r6LB_9rz4-unsplash

Bitcoin on jälleen markkinoiden suurin puheenaihe. Sen kurssi on sahannut rajusti viime viikolla käyden aina 47.000 dollarin pinnassa. Samalla koko vuoden jatkunut trendilinja on rikottu. Onko syytä huoleen? Solana ja MATIC ovat vahvassa nousussa alttien puolella.

Rekisteröidy Binancelle

Bitcoinin kurssi jälleen nousussa

Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä noin 52.500 dollaria. Viikko sitten lukema oli 57.000 dollaria, ja tätä edelsi 60.000 taalan mittaus. Nyt ollaan siis selkeässä laskutrendissä.

Takana on todella kovaa volatililteettia ja sijoittajien hermoilua. Tämä ei ole suuri yllätys, kun huomioidaan, mihin kurssi pysähtyi viikko sitten teknisen analyysin kannalta. Alla oleva kuva on siis viime viikon uutiskatsauksesta.

Bitcoin rikkoi tuolloin rising wedge-kuvion, joka päättyy usein sijoittajan kannalta huonosti. Bitcoin jäi yllä olevan kuvan jälkeen trendilinjan alapuolelle pariksi päivää, kunnes pohja putosi jälleen markkinoilta.

Alla olevassa kuvassa ollaan sitten nykyhetkessä.

bitcoin20210426

Kuvassa näkyvä sininen viiva on tärkeä 50 päivän keskiarvo. Se on toiminut tukena Bitcoinille viime syksystä lähtien eli reilut puoli vuotta. Nyt tästä linjasta muodostui resistanssi, ja Bitcoinin kurssi syöksyi loppuviikolla aina 47.500 dollarin tuntumaan.

Viikonloppuna nähtiin pientä toipumista, kunnes kurssi romahti uudelleen sunnuntai-iltana. Viime yönä nähtiin vihdoin väkevää nousua noin 10 prosentin verran. Tuleva viikko näyttää, palataanko tästä takaisin nousu-uralle.

Todennäköisesti pomppu tapahtui siksi, että Bitcoin oli vain dumpannut sijoittajien mielestä liian syvälle. Usein käytetty mittari RSI syöksyi alimmilleen sitten maaliskuun 2020 koronadumpin!

Viime viikon romahdus oli teknisen analyysin kannalta hieman huolestuttava. Edellä mainittu 50 päivän keskiarvo on yksi asia, mutta selkeä bull-trendi on myös rikottu.

Jokainen vuoden 2021 romahdus on tätä ennen päätynyt aina edellistä korkeammalle tasolle (higher lows). Samoin jokainen huippu on aina edellistä korkeampi (higher highs).

Alla oleva kuva on kesältä 2019, jolloin Bitcoin lasketteli puoli vuotta alamäkeen Facebook Libra -huuman huipulta.

bitcoin2019

Kuten näkyy, niin karhumarkkinassa nähdään päin vastaiset kuviot: jokainen huippu on aina edellistä matalampi (lower high) ja pohjat samoin (lower lows). Jos Bitcoin alkaa piirtää tällaista trendiä, niin luvassa voi olla pidempi korjausliike.

Tämä ei tarkoita silti sitä, että bull-markkina olisi ohi ja 100K kurssia ei nähtäisi vuoden 2021 aikana. Kannattaa kuitenkin seurata trendin kehitystä ja pohtia tarkkaan mahdollisia dippiostoksia.

Miksi viime viikon romahdus tapahtui? Todennäköisesti edellä kuvatut asiat painavat sijoittajia, minkä lisäksi mr. Biden ei auttanut asiaa. Myös osakemarkkinat kääntyivät viime viikolla laskuun, kun Bidenin ehdotus verojen korotuksesta säikäytti sijoittajia.

Moni spekuloi myös Turkin exit-scammin vaikutuksia markkinaan. Yksi maan suurimmista pörsseistä meni nurin, kun sen perustaja pakeni maasta ja vei sijoittajien rahoja noin 2 miljardin dollarin edestä.

Tuleva viikko on tärkeä Bitcoinin lyhyen tähtäimen kurssikehityksen kannalta.

Solana on viikon altcoin-raketti

Tarkastellaan sitten altcoin-markkinan tapahtumia. Mainitaan ensin Bitcoinin markkinaosuus eli BTC dominance, joka on laskenut viime viikkoina rajusti. Nyt lasku näyttää pysähtyneen. Viime viikon rajut markkinamuutokset ovat hieman heikentäneet alttien asemaa.

Vaihdetaan altcoinien tarkastelu myös Coinpaprika-sivustolta Coingeckoon, sillä Coinpaprikassa on jo liikaa virheitä top 15 -valuuttojen osalta. Uniswapin lisäksi Coinpaprika listaa Solanan väärin, joka on viime viikon kuumin kolikko.

Kuvassa näkyvät prosentit ovat tuttuun tapaan suhteessa bitcoiniin, ei dollareihin.

altit20210426

Solanasta julkaistiin tänään kattava kryptovaluuttaopas Bitcoinkeskuksessa! Voit tsekata sen, jos haluat lisätietoa. Kyseessä on jälleen yksi platform-projekti eli ”Ethereum killer”. Tässä sektorissa kisa käy todella kuumana.

Solana on biitannut Bitcoinin viikossa peräti +55 % ja noussut jo top 15 -listalle. Taustalla on pitkä nousuralli, joka on ollut käynnissä koko alkuvuoden.

Viime viikkoina hyvää tulosta tehneet XRP, DOGE ja VET ovat tällä kertaa selvästi miinuksella. Sijoittajat ovat todennäköisesti kotiutelleet voittoja.

Altcoin-markkina oli viime viikolla varsin hajaantunut, kuten yllä oleva kuvakin osoittaa. Puolet markkinasta on pakkasella ja toinen puoli plussalla Bitcoiniin nähden. Jos haluat saada hyvän yleiskuvauksen eri valuutoista, tsekkaa Bitcoinkeskuksen markkinakatsaus Youtubesta!

Nämä videot ovat olleet kanavamme suosituimpia. Videolla mainitaan Polygon ja sen MATIC-token yhtenä parhaimmista ideoista. MATIC on artikkelia kirjoittaessa parhaiten pärjännyt altcoin 24h sisällä koko top 100 -listalta!

MATIC on rikkonut uudet ATH-lukemat ja kauan odotetun $0,5 kurssin. Mielenkiintoista nähdä, jatkuuko matka nyt kohti $1 kurssia ja edelleen korkeampia lukemia.

DeFi-markkinassa ei suuria muutoksia

Katsotaan sitten DeFi-markkinan tilannetta. Tällä sektorilla ei ole tapahtunut mitään dramaattista sitten edellisen uutiskatsauksen. Total Value Locked (TVL) on defillama.com-saitin mukaan tasolla 111 miljardia. Viikko sitten oltiin 114 miljardissa. Ei siis suurempaa draamaa.

defi20210426

Kun mennään protokollatasolle, nähdään pieniä muutoksia. Maker ja Compound pitävät edelleen kärkisijoja, mutta Uniswap on noussut kolmannelle sijalle. Uniswapin UNI-token on myös pärjännyt erinomaisesti viime päivinä ohittaen Litecoinin & Bitcoin Cashin rankingeissa.

Viikolla nähtiin kuitenkin tilanne, jolloin Binance Smart Chainin DEX PancakeSwap oli hetken aikaa ykökspaikalla! Nyt PancakeSwap valmistautuu V2-migraatioon.

defillama20210426

Nyt kannattaa kiinnittää huomiota Polygonin suuntaan, joka oli mainittu jo aiemmin tässä artikkelissa. Käynnissä on koko ajan TVL-siirtymää Ethereum-versiosta Polygon-versioon. Esimerkiksi Polygonin Aave-protokollassa on jo yli miljardin dollarin edestä likviditeettiä.

Mitä enemmän DeFi-aktiviteettia siirtyy Ethereum-alustalta Polygoniin, sitä pienemmäksi muuttuvat myös Ethereumin gas-hinnat. DeFi-protokollat ovat ylivoimaisesti suurin ruuhkaa aiheuttava tekijä. Skaalauksesta hyötyvät kaikki käyttäjät, ei vain DeFi-sektori.

Image credit:Eftakher Alam on Unsplash

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.