Uutiset
23
elo
PayPal

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

23.8. Uutiskatsaus: Coinbase, Binance, Poly Network, NFT, PayPal

Coinbase ilmoitti sijoittavansa yli puoli miljardia dollaria kryptovaluuttoihin. Binance kiristää KYC-vaatimuksia entisestään regulaattoreiden paineen alla. Poly Networkin hakkerointi sai lopulta onnellisen lopun. Käynnissä on NFT-buumi! PayPal laajentaa kryptotarjontaa Iso-Britanniaan.

Coinbase sijoittaa puoli miljardia kryptovaluuttoihin

Coinbasen toimitusjohtaja Brian Armstrong on vastuussa viime viikon tärkeimmästä ilmoituksesta. Jos joku lukijoista ei vielä tiedä, niin Coinbase on Binancen ohella maailman johtava kryptovaluuttapörssi. Se on yhtä lailla piensijoittajien sekä instituutioiden suosiossa. Pörssillä on globaalisti jo yli 50 miljoonaa asiakasta.

Tsekkaa tämä Bitcoinkeskuksen opas, jos haluat tutustua palveluun tarkemmin.

Uutisoimme Coinbasesta myös viime viikolla. Tuolloin kyse oli yhtiön julkaisemasta kvartaaliraportista (Q2 / 2021), joka yllätti positiivisesti sijoittajat. Coinbase on ollut keväästä lähtien listattuna Yhdysvaltain Nasdaq-pörssissä. Osakkeita voi ostaa kuka tahansa tickerillä COIN.

Viime viikon ilmoitus liittyy myös yhtiön finanssipuoleen. Näin aiheesta twiittasi toimitusjohtaja Armstrong.

Coinbasen hallitus on hyväksynyt yli 500 miljoonan dollarin sijoitukset kryptovaluuttoihin. Tämän lisäksi, Coinbase aikoo sijoittaa 10 prosenttia yhtiön voitoista kryptoihin. Esimerkiksi, vuoden 2021 Q2:lla yhtiö teki voittoa 1,6 miljardia dollaria.

Jos katsotaan pörssiyhtiöiden rankingia, vain Teslan ja Microstrategyn sijoitukset ovat yli 500 miljoonan arvoisia. Tässä kohtaa on kuitenkin tärkeä huomata ero edellä mainittuihin yhtiöihin; Tesla ja Microstrategy ovat ostaneet (monien muiden instituutioiden tavoin) vain bitcoinia.

Coinbasen tähtäimessä on sen sijaan laajempi kirjo kryptovaluuttaa. ” Ethereum, Proof of Stake assets, DeFi tokens, and many other crypto assets supported for trading on our platform”, kertoo Financial Chief Alesia Haas erillisessä blogipostauksessa.

Coinbase on saanut kritiikkiä Bitcoin-maksimalisteilta yhtiön pienestä Bitcoin-positiosta. Tämä kritiikki tuskin laantuu, jos valtaosa asseteista on altcoineja. Niin tai näin, markkinoille saadaan pian uusi institutionaalinen ostaja, mikä on hyvä juttu kaikkien sijoittajien kannalta.

Binance kiristi jälleen KYC-vaatimuksia

Jatketaan uutisilla kryptovaluuttapörsseistä. Edellisessä kappaleessa mainittu Binance on ollut negatiivisten uutisten kohteena viimeiset pari kuukautta. Maailman johtava kryptovaluuttapörssi on kokenut ennennäkemätöntä painetta regulaattoreiden suunnalta.

Voit selata aiempia uutisia Binancesta tästä linkistä.

Uutisoimme Binancesta myös viime viikolla. Tuolloin yhtiö kiristi KYC-prosessiaan merkittävästi. Tunnistamaton käyttäjä saattoi aiemmin kotiuttaa kaksi (2) bitcoinia per päivä. Muutos pudotti rajan 0,06 bitcoiniin.

Pörssin toimitusjohtaja Changpeng ”CZ” Zhao pudotti viime viikolla uuden ”KYC-pommin”.

Ilmoitus tuli vain muutama päivä sen jälkeen, kun aiemman KYC-kiristyksen deadline oli nähty. Binance pakotti välittömästi Intermediate-tason KYC:n (tunnistautuminen passilla & videolla) kaikille uusille käyttäjille. Edes treidaus ei jatkossa onnistu, ennen kuin prosessi on suoritettu. Myös vanhat käyttäjät joutuvat suorittamaan KYC:n välittömästi, jos aikovat käydä kauppaa.

Toimenpiteet näyttävät olevan selkeää reagointia kesän regulaattoreiden paineeseen. Tuolloin Binance menetti myös SEPA-yhteydet, jotka ovat edelleen telakalla. Saadaanko tärkeät pankkisiirrot uusien KYC-kiristysten myötä taas käyttöön? Tätä toivovat varmasti miljoonat asiakkaat Euroopassa, Suomi mukaan luettuna.

Pörssi ilmoitti myös palkanneensa Greg Monahanin johtamaan AML-osastoa. Monahan on entinen Yhdysvaltain veroviraston (IRS) agentti, joka on työskennellyt yli 20 vuotta verkkorikollisuuden torjunnassa.

Käyttäjien kannalta on hyvä asia, että Binance ottaa askeleita tähän suuntaan ja vastaa regulaattoreiden vaatimuksiin.

600 miljoonan hakkerointi sai onnellisen lopun

Yksi elokuun oudoimmista tapahtumista on Poly Networkin hakkerointi. Aihe ei mahtunut viime viikon katsaukseen, joten käsitellään sitä nyt tarkemmin. Mistä on oikein kyse?

Poly Network on poikkeuksellinen DeFi-protokolla, joka toimii siltana useiden eri lohkoketjujen välillä. Kun Poly Networkin siltaa käytetään, sijoittaja lukitsee varat lohkoketjussa X olevaan älysopimukseen ja saa vastaavan määrän tokeneita käyttöönsä lohkoketjussa Y, eli sillan toisessa päässä.

Pari viikkoa sitten tapahtui tilanne, jossa hakkeri onnistui tyhjentämään protokollasta yli 600 miljoonan dollarin edestä kryptovaluuttaa. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että siltaa käyttäneiden sijoittajien tokeneista tuli arvottomia, koska niiden panttina olleet kolikot varastettiin.

Hakkerointi oli dollareissa mitattuna koko kryptosektorin suurin. Tähän asti ykköspaikkaa piti hallussaan yli 500 miljoonan taalan Coincheck-hakkerointi tammikuulta 2018. Nykyrahassa mitattuna, Mt. Goxin hakkerointi olisi suurin, mutta tapahtumahetkellä sen dollariarvo oli ”vain” noin 450 miljoonaa.

Tsekkaa alla oleva CoffeeZilla-kanavan napakka video aiheesta, jos haluat yksityiskohtia.

Hakkeri huomasi kuitenkin nopeasti, että varastetun omaisuuden siirtely ei ole helppoa. Esimerkiksi Tether jäädytti kaikki hänen varastamansa USDT-tokenit. Rikollisten kannalta ongelma on siinä, että avoin lohkoketju mahdollistaa rahaliikenteen jäljittämisen.

Käytännössä hakkerit yrittävät ”rahanpesua” käyttämällä mixer-palveluita, mutta tämäkin on yleensä tehtävä pienillä summilla pitkän ajan kuluessa.

Oliko kyseessä lopulta ns. ”white hat” hakkeri vai huomasiko henkilö haukanneensa liian ison palan, vaikea sanoa. Joka tapauksessa, hakkeri aloitti nopeasti neuvottelut varojen palautuksesta. Lopulta keskustelut johtivat siihen, että Poly Network ei lähde edes oikeustoimiin hakkeria kohtaan.

Poly Network myös lahjoitti 500.000 dollarin palkkion hakkerille haavoittuvuuden löytämisestä.

Hakkeri palautti perjantaina kaikki varastamansa kryptovaluutat, miinus Tetherin jäädyttämän 33 miljoonaa USDT-tokenia. Uskomaton tapahtumaketju sai siis onnellisen päätöksen!

Käynnissä on uusi NFT-buumi

Jos käydään läpi vuoden 2021 suurimpia puheenaiheita, kirjainlyhenne NFT mahtuu ehdottomasti top 5 -listalle. NFT tulee sanoista Non-Fungible Token. Kyse on tokeneista, jotka ovat uniikkeja & yksilöllisiä. Hyvänä esimerkkinä toimii digitaalinen taide.

Tsekkaa tämä Bitcoinkeskuksen NFT-opas, jos aihe ei ole vielä tuttu.

Vaikka teknologia on ollut olemassa jo vuosia, NFT nousi mainstream-mediaan vasta tänä keväänä. Aiheesta uutisoitiin kaikissa merkittävissä uutiskanavissa ja televisiossa. NFT-buumi kuitenkin hyytyi nopeasti ja kuoli täysin kesän 2021 markkinaromahduksessa.

Nyt käynnissä on uusi NFT-buumi. Meno on niin reipasta, että treidausvolyymit ovat räjähtäneet aiempaan ralliin verrattuna. Sosiaalinen media on täynnä NFT-taidetta ja esimerkiksi suloisia pingviinejä.

pudgypenguins

Pudgy Penguins -teeman lisäksi suosiossa ovat keväältä tuttu CryptoPunks ja Bored Apes. Sijoittajia on myös hämmentänyt EtherRock-taide. Kiviä esittävät kuvat ovat käyneet kaupaksi sadoilla tuhansilla dollareilla.

NFT-buumi näkyy erityisesti OpenSean luvuissa. Kyseisestä palvelusta tuli ensimmäinen NFT-kauppapaikka, jonka treidausvolyymi (kuukausitasolla) ylitti miljardin dollarin rajapyykin. Lukema on 10x suurempi kuin OpenSean vaihto maaliskuun buumin huipulla!

Elokuun NFT-buumi ei näy kevään tavoin valtamedian otsikoissa. Ainakaan vielä.

Bitcoinkeskus varoittaa aloittelijoita NFT-sijoituksista. Kyseessä on rajusti kasvava sektori, jossa valuaatiot voivat heitellä todella rajusti molempiin suuntiin. Markkinoilla on tällä hetkellä paljon löysää rahaa, mutta sijoittajat eivät heittele dollareita ympäriinsä loputtomiin.

Päivitys: Hetki artikkelin julkaisun jälkeen saatiin uutinen, että luottokorttiyhtiö Visa on tehnyt NFT-sijoituksen!

PayPal tuo kryptovaluutat Iso-Britannian käyttäjille

Moni sijoittaja muistaa varmasti PayPalin ilmoituksen syksyltä 2020. Yhdysvaltalainen maksupalvelu ilmoitti tuolloin lisäävänsä kryptovaluutat tarjontaansa. PayPal oli ehdottomasti yksi Bitcoinin bull-markkinan triggereistä.

Toistaiseksi, kryptovaluutat ovat tarjolla vain yhdysvaltalaisille käyttäjille. PayPalista voi hankkia neljää tunnettua kolikkoa: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash sekä Litecoin. Pian tilanteeseen saadaan muutos, sillä kryptovaluutat rantautuvat myös Iso-Britanniaan.

Aiheesta uutisoi mm. The Block.

Moni sijoittaja voi kyseenalaistaa tällaisen uutisen merkityksen. Mitä väliä on PayPalilla, kun voin ostaa bitcoinia jo nyt sadoista eri pörsseistä? Tällaisella kehityksellä on valtava merkitys uusien käyttäjien kannalta. On tärkeää tuoda kryptovaluutat mukaan jo olemassa oleviin palveluihin.

Tästä on hyvä esimerkki yhdysvaltalainen treidausappi Robinhood. Yhtiö ilmoitti äskettäin Q2/2021 -tuloksensa, jossa näkyy kryptovaluuttatreidauksen räjähdysmäinen kasvu. Jo puolet Robinhoodin transaktiomaksuista tulee kryptovaluutoista. Summa on lisäksi isompi kuin kaikkien transaktiomaksujen määrä vuosi sitten.

Case Robinhood alleviivaa sitä, miksi PayPal-uutinen on tärkeä. Suurin osa taviskäyttäjistä haluaa ostaa kryptovaluuttoja niistä sovelluksista, joita he ovat tottuneet jo käyttämään. KYC-prosessi nähdään myös usein vaivalloisena ja korkeana kynnyksenä avata tili kryptovaluuttapörssiin. Piensijoittajilla ei ole myöskään suurta tarvetta kotiuttaa bittirahoja omaan lompakkoon.

Vielä ei tiedetä sitä, milloin PayPalin EU-asiakkaat voivat hankkia kryptovaluuttoja. Iso-Britanniassa ostot avautuvat ensi viikolla. Kilpaileva maksupalvelu Skrill on tarjonnut kryptovaluuttaostoja myös eurooppalaisille jo vuodesta 2018 lähtien.

Aikanaan myös perinteiset pankit joutuvat nöyrtymään kysynnän edessä. Verkkopankkiin tulee eurotilin rinnalle myös Bitcoin- ja Ethereum-tili. Tämä on väistämätön kehitys, sillä pankit haluavat aikanaan myös osansa treidauspalkkioista.

Photo by Brett Jordan from Pexels


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!