Uutiset
23
elo
kryptomarkkinat osakemarkkinat

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

23.8. Markkinakatsaus: Bitcoin rikkoi 50.000 dollarin kurssin

Bitcoin rikkoi tärkeän 50.000 dollarin kurssin ensimmäistä kertaa sitten toukokuun alun. Yhdysvaltain keskuspankin puheet hermostuttavat markkinoita – onko takana kuitenkaan todellista uhkaa rahapoliitikan tiukentamisesta? Bitcoinin markkinaosuus ei liiku juuri nyt. Platformit olivat tuottavimpia sijoituskohteita. DeFi-sektorissa tehtiin uusi ennätys.

Bitcoin rikkoi psykologisesti tärkeän rajapyykin

Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä noin 50.200 dollaria. Kurssi on siis rikkonut psykologisesti tärkeän rajapyykin. Viikko sitten kurssi oli lähes 3.000 dollaria alempana, joten viime päivinä on nähty positiivista kehitystä.

Alla oleva grafiikka näyttää Bitcoinin kurssikehityksen sekä pari tärkeää indikaattoria.

btc20210823

Mainitsimme viime viikon kurssikatsauksessa tärkeän 200 päivän keskiarvon. Tämä näkyy kuvassa tumman sinisellä viivalla. Bitcoinin kurssi kävi tiistaina ja keskiviikkona tämän tason alapuolella, mutta palautui loppuviikolla mukavaan nousuun.

Koko viikonloppu arvuuteltiin sitä, nouseeko Bitcoin yli 50.000 dollarin. Lopulta tämä liike tapahtui sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Bitcoinin kurssikehitys näyttää edelleen erittäin positiiviselta.

Kun katsotaan yllä olevaa grafiikkaa, niin seuraava suurempi resistanssi on noin 60.000 dollarissa (keltainen viiva). Jos Bitcoin saa clousattua pari päiväkynttilää yli 50.000 dollarin tason eli tekee resistanssista supportin, niin 60.000 voidaan nähdä hyvinkin pian.

Taivaalla on myös tummia pilviä. Viime viikon kuoppa syntyi markkinan reagoidessa Yhdysvaltain keskuspankin mahdollisiin kiristystoimiin. Paine Fedin sisällä kasvaa jatkuvasti. Yhä useampi johtokunnan jäsen haluaisi reagoida kasvaviin inflaatiolukemiin.

Reagointi tarkoittaisi rahapolitiikan kiristystä kuten lainapapereiden ostojen lopettamista tai korkojen nostoja. Tämä johtaisi puolestaan markkinoiden romahtamiseen. Mukana menisivät niin kryptovaluutat kuin osakkeetkin joulukuun 2018 sekä maaliskuun 2021 tapaan.

Tämä on syy, miksi Fed ei tule suurempia tiukennuksia tekemään. Jos se lähtee tälle tielle, paluu vanhaan politiikkaan tehdään hyvin nopeasti. Tekosyitä kyllä löydetään. Kukaan keskuspankin pomo ei halua aiheuttaa markkinaromahdusta omalla vahtivuorollaan. Ei myöskään nykyinen Fed-pomo, Jerome Powell.

Fedin näkemyksiä kuullaan seuraavan kerran loppuviikosta. Tuolloin järjestetään perinteinen Jackson Hole Symposium, jossa keskuspankin pomot käyvät läpi rahapolitiikkaa.

Jossain vaiheessa nykyinen järjestelmä kyllä kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Tähän voi kuitenkin mennä vuosikausia, sillä loppu ei ole vielä lähellä. Emme siis usko löysän rahapolitiikan loppuun ihan heti. Tämä on hyvä asia kryptovaluuttojen kursseille.

Viime viikkojen kurssinousu on vahvistanut entisestään sitä kuvaa, josta Bitcoinkeskus on kirjoittanut kesän romahduksesta lähtien. Vuoden 2021 lopulla nähdään vielä toinen raju kurssiralli, mikä nostaa Bitcoinin 100.000+ dollariin saakka.

Tällä hetkellä ei ole käynnissä samanlaista huumaa kuin keväällä. Kun Bitcoin rikkoi 50.000 dollarin rajapyykin helmikuun puolivälissä, markkina kävi todella kuumana. Nyt kesällä panikoineet sijoittajat nuolevat haavojaan ja vasta pohtivat paluuta markkinoille.

Todennäköisesti markkinat räjähtävät toden teolla vasta sitten, kun Bitcoin lähestyy 100.000 dollaria.

Bitcoinin markkinaosuus vakaana 44 prosentissa

Tutkitaan sitten Bitcoinin markkinaosuutta. Löydät alla olevan grafiikan TradingView-sivustolta symbolilla CRYPTOCAP.D. Jokainen kuvassa näkyvä tolppa on yksi päivä.

kryptocap20210823

Markkinaosuudessa ei ole muutoksia viikon takaiselle tasolle. Lukema on pyörinyt kahdeksan päivää 44 prosentin molemmin puolin. Bitcoinkeskuksen mielestä on edelleen liian aikaista väittää, että uusi altcoin-trendi olisi alkanut.

Sosiaalinen media antaa kuitenkin toisenlaisen kuvan. Suurin osa inflenssereista suorastaan kirkuu uuden altcoin-buumin alkua. Heinäkuun lopulta alkanut laskutrendi on kieltämättä selkeä, mutta yhtä selvää on alamäen pysähtyminen 44 prosenttiin.

Markkinoiden tarkoitus on lopulta aiheuttaa maksimaalista tuskaa mahdollisimman monelle sijoittajalle. Tämä tapahtuisi nyt siten, että Bitcoin aloittaisi uuden nousun altcoinien kustannuksella. Kannattaa pitää se mielessä.

Platformit kovassa nosteessa

Tarkastellaan seuraavaksi suurimpia altcoineja. Kuten edellisessä kappaleessa jo todettiin, altcoin-ralli on toistaiseksi pysähtynyt. Top 15 -lista näyttääkin vaihtelevia värejä, kun verrataan kurssikehitystä Bitcoiniin seitsemän päivän ajalta.

altit20210823

Viime viiko ollut vahvasti platform-vetoinen. Suuret älysopimus-alustat ovat pärjänneet hyvin muihin altcoineihin verrattuna. Listan ykkösenä on Cardanon ADA-token, jonka nostimme esiin jo viikko sitten.

ADA raketoi pari päivää sitten jopa uusiin ATH-lukemiin dollareissa mitattuna. Kurssia nostaa syyskuun aikana tapahtuva Alonzo hard fork, jossa Cardano-alustalle saadaan jo vuosia odotetut älysopimukset. Kysymys kuuluu: nähdäänkö tuolloin kurssiromahdus, kuten tapana on? ”Buy the rumor, sell the news”.

Myös Solana on jatkanut erinomaista menoaan ja noussut jo top kymppiin. Nostamme kuitenkin esiin Avalanchen AVAX-tokenin, jonka kurssi on +132 prosenttia Bitcoiniin nähden viikon aikana. Taustalla on vahvaa kehitystä, kuten alla oleva twiitti kertoo.

Näyttää siltä, että platformien kisa kiihtyy entisestään. Ethereumin asema on edelleen omaa luokkaansa, mutta Binance Smart Chainin haastajat nousevat viikko viikolta vahvemmiksi. Tämä näkyy myös DeFi-tilastoissa, joista lisää seuraavassa kappaleessa.

Nostetaan esiin myös Audius, jonka AUDIO-token nousi viime viikolla +65 prosenttia Bitcoiniin verrattuna. Kyseessä on ”Spotify lohkoketjussa”. Audius on noussut vasta vähän aikaa sitten kryptovaluuttojen top 100 -listalle. Kyseessä voi hyvinkin olla yksi loppuvuoden raketeista.

DeFi-sektorissa rikottiin uusi TVL-ennätys

Otetaan lopuksi katsaus DeFi-sektoriin, jossa on tarjolla uusia ennätyksiä. Kaikkien protokollien yhteenlaskettu TVL (Total Value Locked) on ylittänyt ensimmäistä kertaa 160 miljardia dollaria! Edellinen ennätys kirjattiin toukokuun alussa, hieman yli 154 miljardia dollaria.

Alla oleva grafiikka näyttää kehityksen.

defi20210823

DeFi-sektorin nousu ei ole mikään yllätys. Koko kryptomarkkina on palautunut viime viikkoina kesän kuopasta. Bitcoin, Ethereum sekä muutkin altcoinit ovat kirjanneet todella reippaita nousuja. DeFi-sektorin TVL on noussut kuukaudessa peräti 60 prosenttia.

Ykköspaikka on edelleen Aaveen hallussa, joskin sen markkinaosuus on aavistuksen laskenut. Taustalla tulevat Curve, Compound ja InstaDapp ovat pitäneet top 4 -sijoja hallussaan viime viikkoina.

defiprotokollat20210823

Kun katsotaan kehitystä lohkoketjujen tasolla, esiin on nostettava jälleen Avalanche. Sen TVL on toistaiseksi vielä mitätön verrattuna suurimpiin toimijoihin, mutta kasvua on kuluneelta viikolta huikeat 382 prosenttia.

Ethereumin asema on pysynyt vakaana keväästä lähtien. Sen TVL pyörii 75 prosentin tuntumassa koko markkinasta. Haastajat ovat syöneet etenkin Binance Smart Chainin asemaa.

defichains20210823

Binance hallitsee tällä hetkellä noin 12 prosenttia DeFi-markkinasta. Lukema oli toukokuun alussa yli 20 prosenttia. Huhti-toukokuussa rajusti kasvanut Polygon on myös jämähtänyt noin 3,5-4,5 prosentin tasolle. Tämä kaksikko on menettänyt kesän aikana asemia uusille nousijoille.

Jos sijoituskohteita miettii DeFi-palveluiden tokeneista, niin vaikuttaa siltä, että kevään raketit Binance Smart Chainin BNB sekä Polygonin MATIC eivät tarjoa parasta potentiaalia juuri nyt.

Photo by Austin Distel on Unsplash


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!