Uutiset
23
kesä
paypal

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

23.6. Uutiskatsaus: Markkinat, PayPal, Trump, Compound, Binance

Tiistain uutisartikkeli käynnistyy markkinakatsauksella. Bitcoin jatkaa edelleen tylsää menoaan 9000 ja 10000 dollarin välimaastossa. Altcoin-markkinoilla on nähty taas DeFi-kryptojen raketointia. Onko PayPal-uutinen vuoden kovin juttu kryptovaluuttoihin liittyen? Trump usutti Mnuchinin Bitcoinin kimppuun, väittää paljastuskirja. Compound nousi tyhjästä miljardin dollarin kolikoksi. Binance lisäsi kauan odotetut pankkisiirrot.

Markkinakatsaus: Bitcoin

Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä 9600-9650 dollarin välimaastossa. Viikko sitten kurssi oli 100 dollaria alempana, joten seitsemän päivän aikana on tapahtunut hyvin vähän. Bitcoin oli vielä pari päivää sitten satoja dollareita alempana, mutta maanantaina nähty nousu piristi markkinoita.

bitcoin-kurssi-20200623

Bitcoinin eilinen vihreä tolppa liittyy PayPal-uutiseen, jota käsitellään vielä tarkemmin tässä artikkelissa.

Tärkeä liike nähtiin jo reilu viikko sitten, kun Bitcoin rikkoi koronakuopan pohjalta lähteneen nousutrendin väärään suuntaan. Kurssiin muodostui todella selkeä kiila, jonka puhkaisua odotettiin kuin kuuta nousevaa.

Lopulta se tapahtui, mutta dumpin muodossa eli läpi kiilan pohjasta. Tämä ei kuitenkaan johtanut suurempaan laskuun, mitä moni analyytikko pelkäsi. Kurssi on polkenut paikallaan jo reilun kuukauden ajan noin 9000 ja 10000 dollarin välimaastossa.

Markkina hakee tällä hetkellä uutta suuntaa, kuten on todettu myös aiemmissa uutiskatsauksissa. Moni sijoittaja odottaa myös osakemarkkinoiden uutta romahdusta, koronan toista aaltoa ja niin edelleen. Vaikka markkinoille tulee jatkuvasti positiivisia uutisia, ne eivät riitä käynnistämään uutta rallia.

Kokonaisuutena Bitcoinin tilanne on hyvin pitkälti sama kuin viikko sitten. Mikään ei viittaa juuri nyt dramaattisiin muutoksiin. Kurssissa ei ole tapahtunut suurempaa kehitystä moneen viikkoon, ja tämä trendi näyttäisi jatkuvan ainakin toistaiseksi.

Markkinakatsaus: Altcoinit

Bitcoinin markkinaosuutta kuvaava Bitcoin dominance on artikkelin kirjoitushetkellä 64,7%. Viikko sitten vastaava lukema oli 65,2% ja sitä ennen 64,2%. Mitään suurempaa trenidä ei siis ole näkyvissä suuntaan tai toiseen.

Moni Youtube-vaikuttaja on puhunut uuden ”altseasonin” alkamisesta jo viime syksystä lähtien. Jokainen Bitcoinin markkinaosuuden muutos alaspäin on aina triggeri alttirallin alkamisesta. Toistaiseksi nämä toiveet ovat olleet turhia, sillä Bitcoinin asema on pysynyt vakaana.

Katsotaan sitten suurimpien altcoinien kehitystä Bitcoiniin nähden viikon (7D) ja kuukauden (30D) aikana.

altcoinit-20200623

Kuvassa on varsin vähän muutoksia viikon takaisesta. Ethereum, Cardano ja Crypto.com ovat erottuneet jo pidemmän aikaa edukseen. Syyt näiden pärjäämiseen on myös käsitelty jo useissa eri uutiskatsauksissa.

Sijoituksissa on tapahtunut ainoastaan yksi muutos, eli Crypto.com ja Tezos ovat vaihtaneet paikkoja sijojen 11 ja 12 osalta.

Kulunut viikko on ollut yleisesti ottaen todella vahva DeFi-sektorin osalta. Täysin tyhjästä top 20 -kolikoksi noussut Compound on viikon raketti. Tämän lisäksi DeFi-kolikot Aave, Synthetix, Celsius ja SwissBorg ovat nousseet Bitcoiniin verrattuna 30-50% vain viikossa.

Bitcoinkeskus on kirjoittanut myös DeFi-sektorista jo viime syksystä lähtien. Näyttää yhä varmemmin siltä, että DeFi-kolikot ovat seuraavan alttirallin vetureita. Monet ovat nousseet jo nyt tuhansia prosentteja kuluneen 12 kuukauden aikana.

Tsekkaa myös defimarketcap.io.

PayPal ja kryptovaluutat

Vuoden suurin uutinen kryptovaluuttoihin liittyen julkaistiin maanantaina 22.6. – näin uskovat ainakin monet analyytikot ja some-vaikuttajat. Kyseessä on vielä toistaiseksi huhun asteella oleva tarina, mutta sen todenperäisyyteen on helppo uskoa. Coindesk uutisoi seuraavasti:

Kuten otsikko kertoo, niin kyseessä on massiivinen huhu. PayPal on maailman tunnetuin maksuvälittäjä, jolla on 325 miljoonaa asiakasta. Vertailun vuoksi, tunnetuimmalla kryptovaluuttapörssillä (Coinbase) on noin 32 miljoonaa asiakasta.

PayPalilla on todennäköisesti enemmän asiakkaita kuin kaikilla maailman kryptovaluuttapörsseillä yhteensä. Kyseessä on siis valtava populaatio, joilla on kaiken lisäksi tarve siirtää arvoa paikasta toiseen.

Coindeskin uutinen perustuu alan insiderin tietoihin.

“My understanding is that they are going to allow buys and sells of crypto directly from PayPal and Venmo. They are going to have some sort of a built-in wallet functionality so you can store it there.”

PayPal tekisi yhteistyötä useampien pörssien kanssa, Coindesk kertoo. Todennäköisesti yksi partnereista on Coinbase, joka on sallinut euro-kotiutukset PayPal-tilille myös eurooppalaisille asiakkaille jo vuoden päivät.

Uutinen on helppo uskoa, koska se olisi luonnollinen askel PayPalille. Vastaava maksuoperaattori Skrill lisäsi kryptovaluutat tarjontaansa jo kesällä 2018. Voit ostaa Skrillistä tunnetuimpia kryptovaluuttoja, tallettaa ne Skrill-lompakkoon ja lähettää reaaliajassa toiselle Skrill-käyttäjälle.

PayPal tarjonnee vastaavan ratkaisun. Yhtiö ei ole vahvistanut Coindeskin uutista, mutta kryptovaluutat tulisivat huhujen mukaan PayPalin tarjontaan jo muutaman kuukauden päästä.

Kyseessä voi olla merkittävä askel kryptovaluuttojen adoption kannalta. Sen ajoitus ei voisi myöskään olla parempi, sillä uutta kryptorallia odotetaan alkavaksi vuoden 2020 lopulla.

Paljastuskirja: Trump käskytti Mnuchinin Bitcoinin kimppuun

Donald Trump on ollut otsikoissa lähes päivittäin viimeiset neljä vuotta. Yhdysvaltain presidentti jakaa rajusti mielipiteitä, ja hänellä on fanaattisia kannattajia sekä vastustajia ympäri maailmaa. Trump on tehnyt myös selväksi, että hän ei ole kryptovaluuttojen kannattaja.

Yhdysvaltain presidentti laukoi Bitcoin-vastaisia kommentteja kesällä 2019, jolloin Facebookin Libra kohahdutti maailmaa. Trump totesi selkeästi tukevansa vain dollaria, eikä hän pidä Bitcoinista tai muistakaan kryptovaluutoista.

Entinen CFTC:n pomo Chris Giancarlo paljasti puolestaan lokakuussa 2019, miten Trumpin hallinto puhkaisi vuoden 2017 Bitcoin-kuplan sallimalla Bitcoin-futuurien tulon markkinoille.

Tuorein uutinen liittyy John Boltonin paljastuskirjaan, josta on kohuttu noin viikon päivät. Kyseessä on ex- turvallisuusneuvonantaja Trumpin hallinnosta, joka julkaisee tänään (23.6.) presidenttiä rajusti kritisoivan teoksen.

Boltonin kirjan mukaan Trump käskytti valtiovarainministeri Steve Mnuchinin Bitcoinin kimppuun.

Tapahtumat ajoittuvat toukokuuhun 2018, jolloin Bitcoinin kurssi oli noussut rajusti Yhdysvaltain dollariin nähden. Trump ja Mnuchin kävivät kiivasta keskustelua Coindeskin mukaan seuraavasti.

In a terse exchange about imposing sanctions and tariffs with China, Trump reportedly told Mnuchin: “Don’t be a trade negotiator,” ordering him instead to: “Go after bitcoin [for fraud].”

“If you don’t want me on trade, fine, your economic team will execute whatever you want,” Mnuchin retorted.

On toki huomioitava, että Trumpilla on eriävä käsitys Boltonin kirjan paljastuksista. Käytiinkö tällaista keskustelua juuri näillä sanoin? Sitä on vaikea tietää, jos Trump ja/tai Mnuchin eivät aiheeseen ota kantaa.

Kyseessä on joka tapauksessa kaksi vuotta vanha keskustelu, joten sillä ei ole merkitystä Bitcoinin asemaan tällä hetkellä. Vuonna 2018 elettiin epävarmoja aikoja Yhdysvaltain regulaation suhteen, mutta Trumpin käskytys ei johtanut mihinkään merkittäviin vastatoimiin.

Mnuchinin kanta Bitcoiniin on myös varsin negatiivinen, kuten lähes muillakin pankkimaailmasta tulevilla henkilöillä.

Compound-token hurja kurssinousu

Kuluneen viikon raketti on ollut ehdottomasti Compound eli COMP-token, joka on noussut täysin tyhjästä kryptovaluuttojen top 20 -listalle. Kyseessä on jälleen yksi DeFi-sektorin hurjista kurssinousuista eikä taatusti viimeinen.

Compound on yksi lukuisista DeFi-lainapalveluista. Idea on hyvin simppeli: Compound-platform tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden lainata Ethereum-pohjaisia tokeneita joko itselle tai muille. Jos talletat järjestelmään likviditeettiä, sinulle maksetaan siitä korkoa. Jos otat puolestaan krypto-lainan, maksat lainastasi korkoa – aivan kuin perinteisestä pankista.

Idea kryptolainoissa on tietysti se, että sinun ei tarvitse myydä kryptovaluuttaasi euroiksi ja a) luopua siitä sekä b) triggeröidä verotettava tapahtuma. Jos omistat esim. yhden Bitcoinin ja tarvitset 5000 euroa lainaa, voit tallettaa Bitcoinisi lainapalveluun ja käyttää sitä vakuutena.

Compoundin COMP-token on niin sanottu governance token, eli sitä käytetään järjestelmään hallintaan. Governance tokenin holdaajilla on ääni ja vaikutusvaltaa platformin kehityksessä. Oman äänen voi myös delegoida muille.

COMP-tokenin raketointiin vaikutti sijoittajien kikkailu lainoilla, joista saat hyvän kuvauksen tästä Boxmining-kanavan videolta.

 

Sijoittajat ottivat lainoja ulos tietyssä stablecoinissa, konvertoivat ne toiseksi stablecoiniksi, käyttivät vakuutena taas uuteen lainaan ja niin edelleen. Tarkoituksena oli generoida mahdollisimman paljon COMP-tokenia.

Tämän lisäksi Compound listattiin myös Coinbaseen, joka on aina merkittävä buusti mille tahansa kryptovaluutalle.

Compoundin markkina-arvo antaa tällä hetkellä väärän kuvan, sillä ainoastaan neljännes 10 miljoonasta COMP-tokenista on laskettu kiertoon. Koska markkina-arvo lasketaan yhtälöllä kurssi * tokeneiden määrä, COMP raketoi hetkessä suurimmaksi DeFi-tokeniksi.

Sijoittajan kannattaa olla erittäin varovainen tällaisten kurssinousujen kanssa.

Binance lisäsi SEPA-siirrot ja DigiByten

Tällä viikolla on saatu myös kaksi merkittävää uutista Binanceen liittyen. Kyseessä on maailman johtava kryptovaluuttapörssi, joka on vahvistanut jälleen ykköspaikkaansa markkinoilla.

Ensimmäinen uutinen liittyy DigiByteen, joka esiteltiin äskettäin myös Bitcoinkeskuksessa sekä Youtube-kanavallamme. Kyseessä on monien altcoin-sijoittajien suosikki, jota ei ole saatu markkinoiden johtavien pörssien valikoimiin. Nyt tilanne on muuttunut.

Binance-listauksen esteenä on pitkälti ollut DigiByte-perustaja Jared Tate. Binancen ovat ovat vihdoin avautuneet, kun Tate siirtyi projektista sivummalle noin kuukausi sitten. DigiByte on siis lisätty vihdoin Binancen valikoimiin! DGB:n kurssi raketoi myös uutisesta noin 30%. Sivuhuomiona; DigiByte on lähellä päästä myös Coinbasen valikoimiin.

Vieläkin isompi uutinen koskee pankkisiirtoja.

Binance ilmoitti eilen lisänneensä SEPA (Single Euro Payments Area)-siirrot platformiinsa. Tämä on ollut käytännössä ainoa puute Binancen muuten valtavassa tarjonnassa. Fiat-valuuttoja on ollut toki mahdollista ostaa luottokortilla, mutta ei pankkisiirron avulla.

https://twitter.com/cz_binance/status/1274982634385371136

Alkuvaiheessa Binance perii 1,5€ kulun sekä talletuksista että kotiutuksista. Tässä on selkeä ero kilpailijoihin, sillä normaalisti talletukset ovat kuluttomia. Kannattaa kuitenkin huomioida kokonaiskuva.

Binancen treidauskulut ovat perustasollakin 0,1% ja Binance Coinilla maksettuna vain 0,075%. Suomalaisten suosikit Coinmotion, Coinbase ja Northcrypto perivät 1-2% treidauskuluja. Binance sopii siis paremmin aktiivitreidaajalle, joka käy paljon kauppaa.

Pankkisiirtoja varten on suoritettava KYC-prosessi eli tunnistautuminen, jonka on standardi toimenpide kaikissa pörsseissä. Binancea voi käyttää myös ilman tunnistautumista, jos siirtää sisään ja ulos vain kryptovaluuttoja.

Päivitämme Bitcoinkeskuksen Binance-oppaan myös pian ajan tasalle.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!