Kryptomarkkina jatkaa yhä isossa kuvassa vaakasuoraan. Bitcoinin kurssi on kriittisellä tukitasolla. Pulsechain nousi tyhjästä älysopimusalustojen top 10 -listalle.
Sisällysluettelo
Bitcoinin kurssi kriittisellä tukitasolla
Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä 27.200 dollaria. Lukema oli viikko sitten noin prosentin matalampi, joten takana on seitsemän päivää sivuttaisliikettä.
Alla olevassa grafiikassa näkyy Bitcoinin kurssi päiväkohtaisilla kynttilöillä. Kuvaan on piirretty myös Head & Shoulders -kuvio, jota käydään läpi seuraavaksi. Sininen trendilinja on 50 päivän liukuva keskiarvo ja purppura linja puolestaan 200 päivän liukuva keskiarvo.
Head & Shoulders on yksi klassisista teknisen analyysin kuvioista. Se muodostuu kurssgrafiikkaan yllä olevassa kuvassa näkyvällä tavalla, eli H&S sisältää kolme selkeää huippua ja suht tasaisen ”kaulalinjan”. Juuri tämä ”neck line” on nyt kriittinen Bitcoinin kurssin kannalta.
Bitcoin rikkoi kaulalinjana toimivan tukitason selvästi 13. toukokuuta, mutta kurssi clousasi päivän päätteeksi sen yläpuolelle. Vastaava liike on tapahtunut myös pari kertaa myöhemmin. Toistaiseksi Bitcoin ei ole rikkonut kaulalinjaa riittävän vakuuttavalla tavalla.
Jos Bitcoinin kurssi clousaisi päivän päätteeksi selvästi kaulalinjan alapuolelle, tekninen analyysi ennustaisi pudotusta 22.000–23.000 dollariin. Todennäköisesti tukena toimisi silloin edellä mainittu 200 päivän liukuva keskiarvo.
Vaikka Bitcoin tekisi tämän pudotuksen, kurssi olisi silti isossa kuvassa nousutrendissä. Niin kauan, kun ollaan 200 päivän liukuvan keskiarvon yläpuolella eikä rikota maaliskuun pohjia 19.500 dollarissa, ollaan nousutrendissä.
Juuri nyt on vaikea ennustaa markkinan seuraavaa liikettä. Takana on kahden kuukauden mittainen tylsä jakso, jossa on sahattu lähinnä vaakasuoraan. Myös suurin osa sijoittajista tuntuu olevan odottavalla kannalla.
Voi olla, että seuraava isompi kurssiliike saa triggerinsä Yhdysvaltain dollari-indeksistä (DXY), osakemarkkinasta tai Fedin päätöksistä. Sitä odotellessa voi hyvin mennä istumaan aurinkotuoliin ja ottaa rennosti. Uusia osto- ja myyntipaikkoja kyllä ilmaantuu ennemmin tai myöhemmin.
XRP nousussa hyvien uutisten siivittämänä
Bitcoinin kurssiliikkeissä ei ole suuremmin analysoitavaa, ja samaa voidaan sanoa Bitcoinin markkinaosuudesta. Bitcoin-dominanssi on sahannut edeltävät kaksi kuukautta vaakasuoraan 47,5 % ja 48,5 % välimaastossa.
Top 100 -listalta nousee tällä viikolla esiin muutama voittaja. Myös top 15 -listalta löytyy kaksi vahvaa suorittajaa: Tron ja XRP. Tronin kurssi on noussut viikossa Bitcoiniin verrattuna 10,5 prosenttia ja XRP:n kurssi puolestaan 8,7 prosenttia.
Tron on saanut mahdollisesti nostetta Hong Kongin kryptosektorin avautumisesta. Hong Kongin asukkaat voivat ostaa kryptoja vapaasti kesäkuun alusta alkaen. Moni uskoo tämän tuovan nostetta kiinalaistaustaisiin kryptovaluuttoihin.
Todennäköisesti luvassa lienee klassinen ”buy the rumor, sell the news” -tapahtuma. Tron, ja monet muut altcoinit, saavat pari kymmentä prosenttia kurssinostetta toukokuun lopulla ja romahtavat sitten kesäkuun alussa. Näin kryptomarkkina usein toimii.
XRP on saanut buustia pienestä voitosta liittyen Ripple vs. SEC -oikeudenkäyntiin. Myös Ripplen toimitusjohtaja Brad Garlinghouse tuuletteli uutista.
Another win for transparency! Unredacted Hinman emails to be publicly available soon – stay tuned as the lawyers work through the mechanics to make that happen. https://t.co/o6puPypRHd https://t.co/qmaLVeQaP8
— Brad Garlinghouse (@bgarlinghouse) May 16, 2023
Tapausta käsittelevä tuomari pakottaa SEC:n avaamaan ns. Hinman-tiedostot eli kommunikaation entisen SEC-pomo Bill Hinmanin ja viraston välillä. Hinman on lausunut julkisesti vuonna 2018, etteivät Bitcoin ja Ethereum ole arvopapereita. Ripple toivoo kommunikaation tarjoavan sille lisää aseita SEC:n lyömiseksi.
Top 100 -listan kovin nousija on Render Networkin Render-token (RNDR). Sen kurssi on noussut Bitcoiniin verrattuna yli 40 prosenttia edeltävän viikon aikana.
Vaikuttaa siltä, että Render-tokenin kurssinousun taustalla on yhteistyö Pudgy Penguins NFT-brändin kanssa. Render Network kertoi äskettäin, että uuden Pudgy Penguins -lelukokoelman promovideo olisi tehty hyödyntäen Render Networkin hajautettua renderöintikapasiteettia.
👀! @Pudgypenguins’s newly released toy line video was animated and composited by Render power users @OurBureaux @blake_3D!
The team 3D scanned the plushies and modeled the toys, used Octane AOV passes for the beauty and shadows, and rendered on the Render Network @rendertoken!… https://t.co/6yyfzAOrx0
— Render Network | RNDR (@RenderToken) May 19, 2023
Kyseessä on todennäköisesti hyvin lyhytaikainen nousu.
Render-tokenin lisäksi top 100 -listalla on toinenkin kryptovaluutta, jonka kurssi on noussut Bitcoiniin verrattuna yli 20 prosenttia. Kyseessä on älysopimusalusta Kavan natiivitoken KAVA. Sen kurssi on noussut tänään todella paljon, mutta mitään selkeää syytä nousun taustalla ei vielä näytä olevan.
Pulsechain rantautui DeFi-sektoriin
DeFi-sektorissa ei ole tapahtunut mitään merkittävää pitkään aikaan, mutta viime viikolla älysopimusalustojen listalle saatiin uusi tulokas. Kyseessä on Pulsechain-niminen lohkoketju, joka on saanut artikkelin kirjoitushetkellä jo puoli miljardia dollaria likviditeettiä.
Kyseessä on merkittävä saavutus, kun huomioidaan, että TVL on peräisin vain yhdestä protokollasta ja viikon ajalta. Pulsechain nousi suoraan älysopimusalustojen top 10 -listalle eli sijalle kahdeksan.
Pulsechain on teknisesti vastaavanlainen Ethereum-klooni kuin BNB Chain ja moni muistakin ”Ethereum-killereistä”. Pulsechainin appi PulseX on puolestaan Uniswap-klooni.
Pulsechain ei siis ole luonut teknisesti mitään mullistavaa. Syy sen nopeaan suosioon on valtavassa yhteisössä, joka on kerääntynyt vuosien mittaan HEX-nimisen kryptovaluutan taakse. Pulsechainin taustalla on nimittäin HEXin perustaja, Richard Heart.
HEX-kryptovaluuttaa on kutsuttu markkinoiden suurimmaksi Ponzi-huijaukseksi, eikä sitä ole listattuna missään markkinoiden suurimmista pörsseistä. Perustaja Richard Heart on saanut kaikesta huolimatta taakseen todella suuren ja intohimoisen fanilauman, joka on nyt siirtynyt Pulsechainin käyttäjiksi.
Aika näyttää, miten pitkälle Pulsechainin suosio oikein kantaa. Sillä on myös oma nativiitokeninsa, PLS, joka tuli markkinoille niin ikään viime viikolla. PLS-tokenia ei ole myöskään listattu tunnettuihin kryptopörsseihin.
Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!