Uutiset
22
elo
bitcoinkeskus uutiset

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

22.8. Markkinakatsaus: Kryptojen kurssit alamäessä

Kryptovaluuttojen kurssit lähtivät viime viikolla rajuun laskuun Bitcoinin johdolla. Bitcoin on rikkonut viikon aikana tärkeitä tukitasoja. Altcoin-markkinasta nousee esiin vain kaksi hyvää suorittajaa. Base sai aikaan kuhinaa DeFi-markkinassa.

Bitcoinin kurssi rikkoi tärkeän tukitason

Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä noin 26.000 dollaria. Lukema oli viikko sitten 3.000 dollaria korkeampi, joten Bitcoinin kurssissa on nähty reilu kymmenen prosentin pudotus. Kurssikehitys alkaa näyttää teknisen analyysin kannalta hieman huolestuttavalta.

Alla olevassa grafiikassa näkyy Bitcoinin kurssikehitys vuoden 2023 ajalta. Sininen viiva on 50 päivän keskiarvo, ja purppura viiva puolestaan tärkeä 200 päivän keskiarvo.

btc2208

Bitcoinin kurssi teki yli seitsemän prosentin romahduksen viime viikon torstaina, ja alamäki jatkui vielä pari prosenttia perjantain puolella. Pahimmillaan kurssi kävi lähes 24.000 dollarissa pörssistä riippuen. Edeltävät päivät kurssi on liikkunut 26.000 dollarin molemmin puolin.

Viime viikon romahdus oli merkittävä, sillä Bitcoinin kurssi rikkoi yhtä aikaa sekä 50 päivän että 200 päivän keskiarvot. Kurssi ei ole clousannut päivätasolla alle 200 päivän keskiarvon kertaakaan tänä vuonna. Kyseistä trendilinjaa pidetäänkin usein härkämarkkinan rajana.

Bitcoin on tällä hetkellä kriittisessä pisteessä teknisen analyysin kannalta. Noin 25.000 dollarissa kulkee tärkeä tukitaso, johon kurssi clousasi kesäkuun puolivälissä. Jos Bitcoin putoaa tämän tukitason alle, vuoden 2023 nousutrendi on virallisesti kuopattu. Tästä seuraisi todennäköisesti yli 10 prosentin uusi pudotus.

Miksi Bitcoinin kurssi romahti yhtäkkiä viime viikolla? Tästä on olemassa monia eri teorioita, mutta mitään selvää syytä ei ole tiedossa. Nopea pudotus laukaisi paljon pakkomyyntejä, kun vivuttavien treidaajien positiot likvidoitiin.

Bitcoinin kurssi ehti liikkua lähes kaksi kuukautta käytännössä vaakasuoraan. Heinä- ja elokuussa nähty volatiliteetti oli jopa historiallisen matalaa. Nyt ollaan täysin uudessa tilanteessa.

Valitettavasti näyttää siltä, että Bitcoin ei saa tukea perinteisestä sijoitusmarkkinasta. Tilanne vaikuttaa huolestuttavalta myös osakemarkkinoiden puolella. Mikään ei viittaa siihen, että Bitcoinin kurssi raketoisi takaisin 30.000 dollarin tasolle.

On hyvä myös muistaa, että kurssi oli putoamassa kohti 20.000 dollaria jo kaksi kuukautta sitten. Tuolloin laskutrendin lopetti täysin puskista tullut uutinen Blackrockin ETF-hakemuksesta, mikä sai kurssin raketoimaan 30.000 dollariin. Nyt ollaan tekemässä ns. ”paluuta rikospaikalle”, jossa oltiin edellisen kerran juhannusviikolla.

Altcoin-markkinassa voittajat harvassa

Jos Bitcoinilla on ollut huono viikko, niin samaa voidaan sanoa myös altcoineista. Voittajat ovat olleet todella harvassa.

Top 15 -listalla ovat vihreällä lähinnä stablecoinit, joiden lisäksi Dogecoin, Tron ja Shiba Inu ovat pärjänneet Bitcoinia paremmin. Näistä vain Shiba Inu kurssi on marginaalisesti plussalla dollareissa mitattuna.

alts-2208

Bitcoin on kyllä menettänyt markkinaosuuttaan, mutta se ei näy altcoinien vahvuutena. Käytännössä dominanssin pudotus johtuu siitä, että stablecoineilla on nykyisin merkittävä markkinaosuus, ja niiden kurssit eivät ole luonnollisesti laskeneet.

Top 100 -listalta löytyy sentään kaksi kryptovaluuttaa, joiden kurssit ovat yli 20 prosenttia plussalla Bitcoiniin verrattuna. Viikon voittajat ovat ehdottomasti Akash Network (AKT) ja THORChain (RUNE).

Akash Network on pilvilaskentaan keskittynyt projekti, joka on suurelle yleisölle tuntematon. Sen kurssia vauhdittaa ilmeisesti suosittu hackathon.

THORChain on huomattavasti tunnetumpi projekti. Sen RUNE-token on saanut vauhtia äskettäin lanseeratusta lainaominaisuudesta. THORChainin kurssi oli parhaimmillaan lähes 90 prosentin viikkotason nousussa.

THORChainin uusi palvelu mahdollistaa stablecoin-lainojen ottamisen natiiveja kryptoassetteja, kuten Bitcoinia tai Ethereumia, vastaan.

THORChain on tullut tunnetuksi sen hajautetusta pörssistä. Toisin kuin markkinoiden tunnetuimmat pörssit, THORChain mahdollistaa kryptovaluuttojen swappauksen lohkoketjusta toiseen. Voit esimeriksi tehdä BTC -> ETH swapin.

RUNE ja AKT ovat tällä viikolla ainoat merkittävästi nousseet kryptovaluutat. Kokonaisuutena takana on ankea jakso, joka voi hyvinkin jatkua tulevina viikkoina. Myös DeFi Coin kurssi on pärjännyt vaihteeksi hyvin.

DeFi-sektorissa uusia tuulia

DeFi-sektorissa on nähty pitkästä aikaa jotain uutta. Isossa kuvassa sektorin likviditeetti on kuitenkin jatkanut tasaista laskuaan. Tämä trendi on ollut käynnissä jo yli vuoden päivät, eikä osoita vielä merkkejä kääntymisestä.

Pinnan alla on tapahtunut muutoksia, sillä Coinbase lanseerasi kaksi viikkoa sitten oman DeFi-ekosysteeminsä. Kyseessä on Ethereumin Layer 2 -ratkaisu Base, josta löytyy myös kattava esittely Bitcoinkeskuksesta.

Base on saanut välittömästi suurta suosiota. Tämä näkyy alustan TVL-lukemassa, joka on noussut tyhjästä yli 180 miljoonaan dollariin elokuun aikana. Base on noussut jo älysopimusalustojen rankingsijalle 12.

defillama

Koska Base on EVM-yhteensopiva, Ethereum-alustalle luodut apit on helppo kloonata myös Base-ekosysteemiin. Tunnetuista DeFi-sovelluksista Base-alustalle ovat siirtyneet mm. Uniswap, Compound ja SushiSwap.

Suurinta kohua on aiheuttanut sosiaalisessa mediassa friend.tech -protokolla. Kyseessä on täysin uudenlainen ”sosiaalinen treidauspalvelu”, joka yhdistää somen ja kryptot.

Friend.tech -palvelussa voidaan tokenisoida yksittäinen somevaikuttaja, jolloin sijoittajat voivat ostaa siivuja (osakkeita) hänen profiilistaan. Influensseri voi tämän jälkeen tarjota osakkeenomistajille sisältöä, mitä ei ole muuten saatavilla.

Valitettavasti Base-lohkoketjuun sijoittaminen ei onnistu suoraan, sillä Basella ei ole omaa natiivitokenia.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.