Uutiset
22
maalis

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

22.3. Markkinakatsaus: Vuoden tylsin viikko markkinoilla

Kryptovaluuttamarkkinoilla vietettiin aikaista kesälomaa, sillä viime viikko oli vuoden 2021 tylsin. Bitcoinin kurssi ei pahemmin liikkunut, ja kuumana käynyt NFT-sektorikin veti henkeä. Altcoineissa nähtiin sentään pientä liikehdintää.

Rekisteröidy Binancelle

Markkinakatsaus: Bitcoin

Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä noin 58.300 dollaria. Viikko sitten lukema oli 57.000 dollaria, joten nousua on takana vain pari prosenttia. Tällä kertaa taustalla ei ole suurta vuoristorataa vaan yksinkertaisesti tapahtumaköyhä viikko.

Alla oleva grafiikka kertoo tilanteen isossa kuvassa. Käynnissä on kolmas selkeä nousuralli tämän vuoden puolella.

bitcoin20210322

Mielenkiintoista on se, että Bitcoinin kurssi on noussut 50 prosentista jopa 100 prosenttiin jokaisen nousurallin aikana. Ensimmäinen oli noin 23.000 -> 42.000 dollaria. Toinen ralli oli noin 29.000 -> 58.000 dollaria. Viimeisin nousu puolestaan 43.000 -> 62.000 dollaria.

Aiemmat korjausliikkeet ovat olleet kestoltaan 1–3 viikon välillä. Nyt on kulunut kaksi viikkoa siitä, kun Bitcoinin kurssi saavutti edellisen huippunsa. Takana on viikon päivät vaakasuoraa liikehdintää hyvin matalalla volyymilla. Markkina vaikuttaisi olevan odottavalla kannalla.

Isossa kuvassa mikään ei ole muuttunut. Bitcoin on tukevalla nousu-uralla kohti 100.000 dollarin kurssia. Tällä hetkellä myös 50 päivän EMA (Exponential Moving Average) on jo 50.000 dollarin tasolla.

Tämä linja on toiminut tukena Bitcoinin kurssinousulle viime vuoden lopulta lähtien. Olisi yllätys nähdä Bitcoinin putoavan sen alapuolelle ilman laajempaa markkinoiden romahdusta.

Perinteisiä markkinoita arveluttaa edelleen korkojen nousu Yhdysvalloissa, mille ei näytä tulevan loppua. Tämä liikehdintä on myrkkyä kullan kurssille, joka on korreloinut viime vuodet käänteisesti korkojen kanssa.

On hyvin positiivista nähdä Bitcoinin pitävän pintansa tällaisessa ympäristössä. Kulta on romahtanut viime kesän huipuista yli 20 prosenttia. Bitcoinin narratiivi on vahvasti digitaalinen kulta juuri nyt, mutta se pärjää selvästi analogista metallia vahvemmin korkojen nousun keskellä.

Viime päivinä on saatu hyvä esimerkki siitä, mitä ihmiset tekevät fiat-valuutan romahtaessa.

Turkin liira on menettänyt euroon ja dollariin nähden noin 80 prosenttia arvostaan vuoden 2008 huipun jälkeen. Maan kansalaiset ovat siirtäneet säästöjään jo monta vuotta sekä kultaan että bitcoiniin. Tuorein romahdus pudotti liiran kurssia 14 prosenttia ja kiihdytti siirtymää bitcoiniin entisestään.

Bitcoin voi saada uuden triggerin milloin tahansa. Google, Apple, tai joku muu suuren kokoluokan instituutio voi ilmoittaa Bitcoin-ostoistaan. Tämän lisäksi taustalla muhii varsinainen ETF-pommi. Jos Bitcoin ETF hyväksytään vihdoin Yhdysvalloissa, se voisi yksi nostaa jo Bitcoinin kurssin 100.000 dollariin.

Painetta SEC:lle tulee Kanadan kahdesta äskettäin hyväksytystä Bitcoin ETF:stä. Pari päivää siten saatiin vastaava ilmoitus myös Brasiliasta.

Miltä odotukset näyttävät tulevalle viikolle? Tällä hetkellä Bitcoinin suuntaa on vaikea arvata lyhyellä tähtäimellä. Korkojen nousu voi aiheuttaa lisää painetta osakemarkkinoille ja sitä kautta myös Bitcoinin kurssiin. Toinen tylsä viikko putkeen ja lievä alamäki ei tässä ympäristössä yllättäisi.

Markkinakatsaus: Altcoinit

Bitcoinin markkinaosuus on artikkelin kirjoitushetkellä 60,2 prosenttia. Viikko sitten mitattiin 61,4 prosenttia, ja tätä edeltävä lukema oli tasan 60 prosenttia. Bitcoin dominance on pyörinyt jo kuukausia 60 ja 63 prosentin välimaastossa.

Katsotaan sitten suurimpia altcoineja Coinpaprika-sivuston listauksesta. Kuvassa näkyvät prosentit ovat tuttuun tapaan lukuja Bitcoiniin, ei dollariin, nähden.

altit20210322

Altcoinit ovat pärjänneet kokonaisuutena hyvin, mikä ei ole yllätys, huomioiden Bitcoinin markkinaosuuden laskun. Top 15 -listalla on useita hyvin suoriutuneita valuuttoja.

Cardano sai buustia uutisista Coinbaseen liittyen. Sen ADA-token lisättiin äskettäin Coinbaseen yhdessä SKALE:n (SKL) ja Polygonin (MATIC) kanssa. Vanha kunnon Coinbase-vaikutus on siis yhä voimissaan.

XRP on saanut nostetta SEC vs Ripple -oikeudenkäynnistä. Käsittelystä tihkuu uutisia, jotka ovat positiivisia Ripplen suuntaan. Tällä hetkellä näyttää siltä, että XRP on jutussa vahvoilla.

THETA on noussut Coinpaprikan listauksessa jo top kymppiin! Kyseessä on huikea raketti, joka on jatkanut nousuaan viikko toisensa jälkeen. THETA:n kurssi oli vuosi sitten tähän aikaan 0,06 dollaria! Kurssi on hieman yli 170-kertaistunut kahdentoista kuukauden aikana.

Terra LUNA on niin ikään noussut jo pitkän aikaa. Kyseessä on haastaja Makerille, eli Terra on stablecoin-projekti, jossa LUNA-token toimii steikkauksena, hallintotokenina sekä stablecoinien (kuten TUST) vakuutena. Terra esitellään lähiaikoina tarkemmin Bitcoinkeskuksessa.

Kulunut viikko oli hiljaisempi NFT-sektorin osalta. Viime aikoina raketoineet kolikot kuten Chiliz, Enjin ja Decentraland olivat vaihteeksi negalla Bitcoiniin verrattuna.

Top 100 -listalta voidaan poimia myös Harmonyn ONE-token. Se sai todennäköisesti nostetta suositun Coinbureau-kanavan videosta.

Kyseessä on yksi lukemattomista platform-projekteista, jotka kamppailevat samoista murusista platform-markkinalla. Tuo sektori on selvästi eniten kilpailtu juuri nyt. Todella monta skaalautuvaa älysopimus-alustaa houkuttelee sovelluskehittäjiä samoilla mainoslauseilla.

Mainitaan tässä kohtaa myös uusi Bitcoinkeskuksen artikkeli, eli nyt sivuilta löytyy Polygon-opas! MATIC on ollut yksi vuoden 2021 kuumimmista kolikoista. Kyseessä on hieman haastavampi tapaus verrattuna tyypilliseen älysopimus-alustaan. Jos haluat ymmärtää Polygonia paremmin, tsekkaa Bitcoinkeskuksen opas!

Markkinakatsaus: DeFi

DeFi-markkinassa ei ole tapahtunut suuria mullistuksia viime aikoina. Tämä trendi on ollut käynnissä 5-6 viikon ajan. TVL on polkenut paikallaan helmikuun alusta lähtien. Tämän viikon mittaus on 43,38 miljardia dollaria. Viikko sitten oltiin 42,5 miljardissa, joten vaakasuora liike jatkuu.

Alla oleva kuva on Defipulse.com-sivustolta.

defi20210322

Viiden kärjessä ei näy muutoksia. Kaikkien protokollien TVL on myös edeltävän viikon tasolla. Nostimme jo tuolloin esiin Compoundin väkevän nousun yli kuuden miljardin dollarin kerhoon. Toistaiseksi Makerin ykkösasema pitää.

Nostetaan listalta esiin mielenkiintoinen tapaus sijalta 12: Vesper Finance. Chico Crypto Youtube-kanava kertoi kyseisestä tokenista pari päivää sitten.

Vesper on mielenkiintoinen case, koska sen TVL ja Market Cap ovat niin rajusti epäsuhdassa. Protokollaan on lukittu jo yli 850 miljoonaa dollaria, mutta VSP-tokenin markkina-arvo on vain 85 miljoonaa!

Olemme maininneet usein tästä TVL ja Market Cap -mittarista. Esimerkiksi Aaveen markkina-arvo on 4,6 miljardia ja TVL 5,1 miljardia. Maker ja Compound ovat noin 2 miljardin kerhossa yli 6 miljardin TVL-lukemalla. Tämäkin on jo hieman outo suhde, mutta Vesperin tapauksessa eroa on peräti 10x.

Kannattaa pitää kyseistä projektia silmällä.

Binance Smart Chainin kehitys polkee paikallaan Ethereumin tavoin. TVL on kasvanut noin 10 prosenttia viime viikosta, mutta satojen prosenttien nousut ovat historiaa. TVL ei ole juurikaan kasvanut maaliskuun aikana.

bsc20210322

Binance Smart Chainin johtavina applikaatioina jatkavat myös Venus ja PancakeSwap. Molemmat ovat säilyttäneet asemansa jo pitkän aikaa. Näihin protokolliin on lukittuna noin 75 prosenttia Binance Smart Chainin valuesta.

Uutisotsikoita hallinnut NFT-sektori oli niin ikään viime viikolla hieman paitsiossa. Vaikka suuremmilta kohuilta vältyttiin, digitaalinen taide ja keräilyesineet ovat edelleen kovassa huudossa.

Jopa Yle innostui julkaisemaan artikkelin NFT-maailmasta! Kannattaa ehdottomasti tsekata, sillä Ylen uutisointi kryptovaluutoista on selvästi muita mediataloja laadukkaampaa.

Photo by Dmitry Demidko on Unsplash


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.