Uutiset
22
maalis
kryptovaluuttauutiset

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

22.3. Markkinakatsaus: Kryptovaluuttojen kurssit vahvassa myötätuulessa

Kryptomarkkina on ollut edeltävän viikon mukavassa myötätuulessa. Suurin osa top 100 -listan kolikoista on nostanut kurssiaan yli kymmenen prosenttia. Altcoineista esiin nousevat etenkin Avalanche, Apecoin sekä Aave. Myös DeFi-sektorissa on nähty paljon vihreää väriä.

Bitcoinin kurssi rikkoi 43.000 dollaria

Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä noin 42.900 dollaria. Lukema oli viikko sitten vain 38.700 dollaria, joten takana on yli kymmenen prosentin nousu. Myös osakemarkkinat ovat printanneet vihreää väliä edellisten treidauspäivien aikana.

Alla olevassa grafiikassa näkyy Bitcoinin kurssikehitys reilun puolen vuoden ajalta. Sininen viiva on 50 päivän liukuva keskiarvo ja purppura viiva puolestaan 200 päivän liukuva keskiarvo.

btc-220322

Kurssigrafiikassa on nähty yksi merkittävä muutos, sillä Bitcoin on tehnyt 50 päivän keskiarvosta tukitason. Viikko sitten kurssi kolkutteli sinistä viivaa alhaalta päin. Nyt Bitcoin on 50 päivän keskiarvon yläpuolella ja ottanut siitä selkeästi myös tukea.

Tämän lisäksi 50 päivän liukuva keskiarvo on kääntynyt nousuun ensimmäistä kertaa lähes neljään kuukauteen. Tämä trendilinja kääntyi laskuun joulukuun 3. päivänä. Nyt 50 päivän keskiarvo suuntaa ylös kohti 200 päivän keskiarvoa tavoitteenaan sen leikkaus. Tätä tapahtumaa kutsutaan nimellä Golden Cross, ja se signaloi perinteisesti bull-markkinan käynnistymistä.

Meininki sosiaalisessa mediassa on muuttunut maaliskuun puolen välin jälkeen yllättävän positiiviseksi. Yhä useampi analyytikko on alkanut käyttää jopa termiä spring rally!

Yksi tunnetuista analyytikoista on Data Dash, joka on ollut viimeisen vuoden ajan erittäin hyvin kartalla Bitcoinin kurssikehityksestä. Data Dash ennusti myös käynnissä olevan laskumarkkinan ennen muita. Nyt mies ennustaa vahvaa huhtikuuta Bitcoinin lisäksi myös altcoineille.

Bitcoinkeskus on toistaiseksi vielä varovaisella linjalla. Julkaisimme aiheesta myös videon Youtube-kanavallamme.

On totta, että moni kryptomaailman signaali tukee tällä hetkellä nousumarkkinan alkamista. Taustalla on kuitenkin valtava määrä epävarmuustekijöitä sekä potentiaalista vastatuulta osakemarkkinoille. Niin kauan kun Bitcoinin kurssikehitys on linkittynyt osakkeisiin, tämä vaikuttaa myös kryptoralliin.

Viikko sitten saatiin myös kauan odotettu päätös Yhdysvaltain keskuspankilta. Fed aloitti ohjauskoron nostamisen lupaustensa mukaisesti. Korkoa nostettiin 0,25 prosenttiyksikköä, mutta jatkossa myös 0,50 prosenttiyksikön nostot ovat mahdollisia.

Fed-pomo Jerome Powell antaa nyt vahvoja signaaleja siitä, että Fed aikoo taistella inflaatiota vastaan. Tämä on selkeä hidaste Yhdysvaltain taloudelle, joka on velkaisempi kuin koskaan. Samaan aikaan inflaatio raivoaa edelleen historiallisen korkeana. Siihen päälle kaikki Ukrainan sotaan liittyvät riskit, niin taantuman (tai jopa stagflaation) uhka on todellinen.

Tämän vuoksi olemme vielä varsin varovaisia kryptomarkkinan rallin suhteen. Mikään ei vielä viittaa siihen, että Bitcoin voisi nousta täysin eri suuntaan kuin osakemarkkina.

Avalanchella takana vahva viikko

Tarkastellaan seuraavaksi altcoin-markkinaa. Bitcoinin dominanssi on laskenut viikon takaisesta vajaan prosenttiyksikön, mikä tarkoittaa tyypillisesti vihreää väriä altcoin-markkinassa. Näin on myös asian laita tällä viikolla.

Alla on kryptovaluuttojen top 15 -rankinglista sekä jokaisen kolikon suoritus Bitcoiniin nähden 24h, 7pv ja 30pv ajalta.

altcoins-220322

Kärkipään kryptovaluutoista nousee esiin Avalanche. Sen kurssi on noussut dollareissa mitattuna yli 30 prosenttia viikon takaisesta. AVAX-token on lähes 20 prosenttia plussalla myös Bitcoiniin nähden. Ilmeisesti kurssia buustaa tänään käynnistyvä Avalanche Summit -tapahtuma. Sijoittajat ennakoivat merkittäviä uutisia Espanjasta.

Suurin syy Bitcoinin dominanssin laskulle on Ethereum. Sen kurssi on yli seitsemän prosenttia plussalla Bitcoiniin verrattuna. Etherin kurssi rikkoi viisi päivää sitten merkittävän vastustason Bitcoiniin nähden, josta kerroimmy myös Bitcoinkeskuksen uutiskirjeessä.

Tämän lisäksi kurssia buustasi kehitysyhtiö ConsenSysin saama 450 miljoonan dollarin rahoituspaketti, jonka yhtiö aikoo sijoittaa Etheriin.

Kun tarkastellaan top 100 -listaa, esiin nousee Apecoin. Coinmarketcap kertoo APE-tokenin nostaneen kurssiaan yli 900 prosenttia, mutta tarkka lukema on vähän kiistanalainen. Apecoin ilmestyi nimittäin markkinoille vasta muutama päivä sitten, joten sen viikon takaista kurssia ei ollut olemassakaan. Käsittelimme viime viikon kohutuinta kolikkoa myös uutiskatsauksen puolella.

Myös ”Ethereumin pikkuveli” eli Ethereum Classic on hyvässä myötätuulessa. Syy tähän voi olla Ethereum 2.0 -päivityksen lähestyminen, josta saatiin hyviä uutisia viime viikolla. Ethereum Classic jää edelleen Proof of Work -platformiksi vaikka ”isoveli” siirtyy Proof of Stake -konsensukseen.

ETC-token voi saada tästä nostetta, sillä moni louhija siirtää laitteensa Ethereum Classicin puolelle. Tämä vahvistaa sen verkkoa, minkä lisäksi Ethereum Classicista tulee muutoksen myötä markkinoiden johtava Proof of Work -älysopimusalusta. Se voi houkutella myös sijoittajia, jotka eivät usko PoS-ratkaisuun.

Ethereum Classicin kurssi on noussut dollareissa yli 70 prosenttia viikon takaisesta.

Mainitaan lopuksi vielä suomalaistaustainen Aave, jonka tokenin kurssi on noussut dollareissa mitattuna 37 prosenttia. Nousun taustalla on Aave V3 lanseeraus. Myös tästä löytyy lisää juttua uutiskatsauksen puolelta. Kyseessä on merkittävä ohjelmistopäivitys Aave-protokollaan.

DeFi-sektorissa myös vihreää väriä

DeFi-sektorin TVL (Total Value Locked) -lukema on noussut muun markkinan siivellä. Viikon takainen mittaus oli 197,57 miljardia dollaria, mutta tänään vastaava lukema on 215,67 miljardia. Nousua on saatu hieman yli yhdeksän prosenttia.

Löydät alla olevat listat ajan tasalla defillama.com-sivustolta.

defi-220322

TVL-lukemaa nostaa uuden likviditeetin tallennus sekä vakuuksina olevien kryptovaluuttojen arvonnousu dollareissa. DeFi-sektorin TVL on nyt samalla tasolla missä se oli lokakuun lopulla eli viisi kuukautta sitten.

TVL:n nousu on jakaantunut varsin tasaisesti koko markkinaan. Top kympistä ei nouse esiin poikkeuksellisia voittajia.

Listan kärkipää on pysynyt muuttumattomana viime viikosta. Curve on ainoa yli 20 miljardin dollarin DeFi-appi, ja se pitää kärkipaikkaa hallussaan selvällä marginaalilla. MakerDAO on vielä kakkosena, mutta aivan marginaalisesti. Lido-protokolla flippaa sen todennäköisesti minä hetkenä hyvänsä.

defiprot-220322

Nostimme Terra-alustalla raketoineet Lidon ja Anchorin esiin viime viikolla. Ne ovat edelleen aivan omaa luokkaansa kuukauden tarkastelujaksolla. Ensi viikolla MakerDAO voi hyvinkin olla kaksi sijaa alempana.

Edellä mainittu Aave on saanut buustia V3-päivityksestä ja kerännyt top 10 -listan suurimman TVL-nousun. Se on samalla ohittanut Convex Financen. PancakeSwap ja InstaDapp ovat myös vaihtaneet paikkaa sijoilla 9 ja 10.

Tarkastellaan lopuksi vielä lohkoketjujen tilannetta.

defichains-220322

Jokainen top 10 -lohkoketju on kasvattanut likviditeettiään viikon aikana. Ethereum on tällä kertaa ollut vahvin suorittaja kärkipään platformeista. Erityisesti suuret protokollat, Aave ja Curve, ovat nostaneet Ethereumin TVL-lukemaa.

Crypto.comin Cronos oli viikko sitten koko listan vahvin suorittaja. Hyvä meno näyttäisi jatkuvan edelleen. Kun katsotaan tilannetta kuukausitasolla, niin Cronos on Terran ja Waves jälkeen selvästi eniten kasvanut DeFi-alusta.

Waves pitää myös paikkansa top kympissä hyvällä kasvulukemalla. Edeltävä viikko on ollut kokonaisuutena positiivinen DeFi-sektorille, kuten se on ollut koko kryptomarkkinalle.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!