Bitcoinin kurssi teki viime viikolla huikean uuden ennätyksen! Altcoinit eivät tällä hetkellä pysy perässä. Ripple joutui yllätyshyökkäyksen kohteeksi SEC:n taholta. Trumpin valtiovarainministeri Mnuchin haluaa iskeä kryptovaluuttoihin viimeisenä tekonaan ennen vallanvaihtoa. Ledgerin tietomurto aiheutti kohun. The Graph -token tuli vauhdikkaasti markkinoille.
Markkinakatsaus: Bitcoin
Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä noin 22.500 dollaria. Viikko sitten lukema oli 19.300 taalaa, joten nousua on useampi tuhat dollaria. Tärkein uutinen on tietysti historiallinen kurssiennätys, joka nähtiin viime viikolla.
Alla on Bitcoinin kurssigrafiikka parin kuukauden ajalta.
Viikko sitten näytti vielä siltä, että Bitcoinin kurssi oli juuttunut noin 18.500-19.500 dollarin väliseen kanavaan. Maagista 20.000 dollarin rajaa kolkuteltiin useita kertoja ilman menestystä. Juhlallinen hetki koitti vihdoin keskiviikkona 16.12. jolloin kurssi rikkoi 20.000 rajan todella vakuuttavasti.
Julkaisimme Bitcoinkeskuksen Youtube-kanavalla videon heti 20K-rajapyykin rikkoutumisen jälkeen. Videolla käydään läpi yhteenvetona niitä tekijöitä, jotka ovat saaneet Bitcoinin kurssin kovaan nousuun vuoden 2020 lopulla.
Ei ole yllättävää, että kurssi jatkoi menoaan 21.000 dollariin ja siitä nopeasti myös 22K ja 23K tasoille. Bitcoinin uusi ATH-lukema on hieman yli 24.000 dollaria. Riippuu hieman pörssistä, nousiko kurssi tuon rajan yli pari dollaria vai pari sataa dollaria.
Viimeiset 4-5 päivää kurssi on sahannut 22.000-24.000 dollarin maastossa. Uusi kurssiennätys sai aikaan riehakkaan menon sosiaalisessa mediassa, ja aiheesta revittiin paljon meemejä.
https://twitter.com/labrahodl/status/1339591500364087297
Tuoreimman kurssipiikin takana ei ole todennäköisesti mitään yksittäistä tekijää. Taustalla on sama nousupaine, joka on ollut Bitcoinin kurssissa jo alkusyksystä lähtien. Yksittäiset nousut voivat olla tiettyjen instituutioiden aiheuttamia, mutta monet näistä eivät tule koskaan julkisuuteen sijoitustensa kanssa.
Yksi henkilö kuitenkin ilmoittaa julkisesti ostoistaan,
MicroStrategy has purchased an additional 29,646 bitcoins for $650 million at an average price of $21,925 per #bitcoin and now #hodl an aggregate of 70,470 bitcoins purchased for $1.125 billion at an average price of $15,964 per bitcoin.https://t.co/j6wVLXIzoa
— Michael Saylor⚡️ (@saylor) December 21, 2020
Uutisoimme tästä aiheesta jo viikko sitten, kun Saylor ilmoitti Microstrategy-yhtiönsä 650 miljoonan dollarin lainasta. Saylor todellakin teki mitä lupasi ja sijoitti kyseiset varat bitcoiniin.
Tämä on myös todella kova statement kaikille niille, jotka mielestä Bitcoinin ostaminen on enää turhaa puuhaa, koska kurssi on jo niin korkealla. Tätä lausettahan on toistettu jo 10.000 dollarin kurssista lähtien. Saylorin firman viimeisin ostos tehtiin keskikurssilla 21.925 dollaria…
Instituutioiden adoptiosta saatiin uutisia myös SkyBridge hedge-rahaston suunnalta.
Another day, another #bitcoin fund launched by an asset manager! https://t.co/T13B19wwjd
— Lark Davis (@TheCryptoLark) December 21, 2020
Anthony Scaramuccin yhtiö hallitsee yli yhdeksän miljardin dollarin edestä varallisuutta. Nyt se hakee lupaa myös erilliselle Bitcoin-rahastolle: “The $9.2 billion asset manager filed a Form D for “SkyBridge Bitcoin Fund L.P.,” a private securities offering open only to accredited investors buying at least $50,000.”
Mitä Bitcoinin kurssikehitykseen tulee, niin nyt olemme täysin tuntemattomilla vesillä. Mitään historiadataa tai referenssejä ei ole yli 20.000 dollarin alueesta käytettävissä. Isossa kuvassa Bitcoin etenee täysin Stock-To-Flow -mallin mukaisesti kohti kymmeniä (tai jopa satoja) tuhansia dollareita.
Markkinakatsaus: altcoinit
Bitcoinin markkinaosuus on artikkelin kirjoitushetkellä 66,8 prosenttia. Neljän edeltävän viikon mittaukset ovat 63,5 %, 62,6 %, 62,2 % ja 63,2 %. Trendi on siis kääntynyt selvään nousuun viime viikkojen jälkeen.
Taustalla on tietysti Bitcoinin viime viikkoinen nousu uusiin ATH-lukemiin. Altcoinit eivät ole yksinkertaisesti pysyneet tämän kehityksen perässä. Kun katsotaan top 15 -listaa, se alkaa olla rajusti pakkasella.
Kuvassa on siis menestys Bitcoiniin nähden 7pv ja 30pv ajalta (Lähde: Coinpaprika). Ainoastaan Litecoin on pärjännyt noustessaan Bitcoinin siivellä. Kuukauden aikana vain marraskuun lopussa rajusti pumpannut Stellar on enää plussalla.
Tässä kohtaa on syytä mainita tärkeä video, mikä jokaisen altcoin-sijoittajan on syytä katsoa:
Videolla käydään läpi kaikki tärkeät prinsiipit, jotka on otettava huomioon altcoin-sijoittamisessa. Siitä on taatusti hyötyä etenkin aloittelijoille.
Aivan äskettäin saatiin mielenkiintoinen uutinen Ethereumiin liittyen, sillä CME Group listaa kolmen vuoden odotuksen jälkeen Ethereum-futuurit. Tämä kertoo osaltaan instituutioiden lisääntyneestä kiinnostuksesta Ethereumia kohtaan.
The CME made us wait three years before it listed Ethereum futures. It claims there wasn’t enough consumer demand before to justify the listing. With ETH back over $600, everyone seems to want a piece of it now. https://t.co/xWszZuF9gk
— Cointelegraph (@Cointelegraph) December 22, 2020
Top 50 -listalla on vain muutamia vihreitä kolikoita; Celsiuksen lisäksi peräti +15,54 % plussalla Bitcoiniin nähden on THETA, joka rikkoi tänään maagisen yhden dollarin rajapyykin. Löydät CoinBureau-kanavalta hyvän THETA-päivityksen tästä linkistä.
Altcoin-katsauksessa on ehdottomasti mainittava viikonlopun kuumin nimi: The Graph. Sitä käsitellään tarkemmin artikkelin loppupäässä. Samoin Rippleen liittyviä kohu-uutisia käydään läpi erillisessä kappaleessa.
Alttien tilanne näyttää nyt hieman epävarmalta. Bitcoinin 20K-rajapyykin puhkaisu asetti sen todella vankasti nousu-uralle. Juuri nyt on hyvin vaikea arvioida, mihin Bitcoin-juna oikein pysähtyy. Toistaiseksi altcoinit eivät ole pysyneet Bitcoinin nousun kyydissä viime kuukausina. Kuinka moni altcoin nousee Bitcoinia paremmin vuonna 2021, jos sama meno jatkuu?
Markkinakatsaus: DeFi
DeFi-markkina jatkaa tasaista kasvuaan ilman suurempia fanfaareja. Takana on itse asiassa erinomainen viikko, sillä markkinan TVL (Total Value Locked) -lukema on kasvanut seitsemässä päivässä 14,87 miljardista peräti 15,76 miljardiin.
Lukema käväisi viikonloppuna lähes 17 miljardissa dollarissa! Tasan vuosi sitten oltiin hieman alle 700 miljoonassa, joten markkina on kasvanut lähes 25x. Alla on kuvakaappaus defipulse.com -sivustolta tämän hetken tilanteesta.
Kärjessä on yhä Maker, mutta vain marginaalisella erolla. Wrapped Bitcoin eli WBTC on kasvanut viikossa noin 300 miljoonaa taalaa ja nousee koko listan ykköspaikalle! Kyseessä on siis Ethereum-verkkoon siirretty Bitcoin, jotta sitä voidaan käyttää esim. lainapalveluissa vakuutena.
WBTC on Bitcoinin kurssia 1:1 seuraava ERC20-token. Samalla WBTC on noussut myös koko kryptovaluuttojen listalla top 15 -valuutaksi.
Toinen muutos on Compoundin ja Aaveen välillä, joista ensin mainittu on kerännyt 150 miljoonaa sijoituksia viikon aikana ja noussut kolmannelle sijalle.
Kentältä tulevat viestit kulkevat kyllä 1:1 DeFi-markkinan TVL-kasvun myötä. Vaikka ”yield farming” ei ole enää kesän tavoin otsikoissa, sitä tehdään aivan entiseen malliin. Sektori on ollut nyt ~3kk poissa otsikoista, mutta kasvanut silti dollareissa mitattuna yli 50 prosenttia.
Jos vuodelle 2021 hakee Bitcoinin biittaavia altcoin-sijoituksia, ei kannata unohtaa DeFi-tokeneita.
Ripple joutui SEC:n hampaisiin
Siirrytään sitten uutisaiheisiin, joista suurin on tietysti Rippleä ja sen XRP-tokenia koskettava kohu. Kyseessä on jatkoa Trumpin hallinnon hyökkäyksille krypto-skeneä kohtaan, joita on nähty viime viikkoina useaan otteeseen.
Trumpin virkamiehet ja ministerit ovat pian väistymässä Bidenin hallinnon tieltä. Sitä ennen mm. Steve Mnuchin ja Jay Clayton pyrkivät näköjään toteuttamaan vendettansa kryptovaluuttoja kohtaan, vaikka kumpikaan ei ole edes tapauksia jatkossa hoitamassa.
SEC = United States Securities and Exchange Commission = Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissio. Kyseessä on virasto, joka valvoo maan arvopaperimarkkinoita. Edellä mainittu Jay Clayton on sen pääjohtaja, jonka virkakausi päättyy vuoden 2020 lopussa.
Clayton päätti iskeä viimeisenä toimenpiteenään Ripple-yhtiön kimppuun.
Today, the SEC voted to attack crypto. Chairman Jay Clayton – in his final act – is picking winners and trying to limit US innovation in the crypto industry to BTC and ETH. (1/3) https://t.co/r9bgT9Pcuu
— Brad Garlinghouse (@bgarlinghouse) December 22, 2020
Ripple-yhtiön toimitusjohtaja Brad Garlinghouse on luonnollisesti ärtynyt syytteistä, joita ei ole vielä virallisesti julkistettu. Garlinghouse odottaa SEC:n syytteiden tulevan julkisuuteen ensi viikolla.
Kyseessä on jo vuosi jatkunut keskustelu siitä, onko XRP-token rinnastettavissa arvopaperiksi (engl. security) vai ei. Garlinghousen mukaan jo Yhdysvaltain hallinto on todennut sen olevan valuutta viisi vuotta sitten:
”The Justice Department and the Treasury’s FinCEN already determined that XRP is a virtual currency in 2015 and other G20 regulators have done the same. No other country has classified XRP as a security.”
Hän jatkaa:
“The SEC has permitted XRP to function as a currency for over eight years, and we question the motivation for bringing this action just days before the change in administration.”
Syytteen motiivia voi todellakin miettiä, eli miksi nyt kaikkien näiden vuosien jälkeen? Clayton on myös itse poistumassa SEC:n johdosta, joten varsinainen syyte menisi muiden henkilöiden ajettavaksi.
XRP-tokenin kurssi otti uutisista pientä hittiä, mutta lähinnä luokkaa kymmenen prosenttia. Markkina ei näytä siis uskovan suurempiin ongelmiin.
Tapaus on luonnollisesti räjäyttänyt sosiaalisen median erilaisiin XRP-meemeihin, minkä lisäksi etenkin Bitcoin- ja Ethereum-maksimalistit ovat ilakoineet uutisilla. Myös Vitalik Buterin liittyi kuoroon:
Looks like the Ripple/XRP team is sinking to new levels of strangeness. They're claiming that their shitcoin should not be called a security for *public policy reasons*, namely because Bitcoin and Ethereum are "Chinese-controlled". 😂😂https://t.co/ts02JqrTrB pic.twitter.com/mKwEzGIetk
— vitalik.eth (@VitalikButerin) December 22, 2020
SEC on jahdannut viime vuosina kaikki korkean profiilin ICO:t läpi ja jakanut niille sakkotuomioita. Tapaus Ripple on kuitenkin eri asia ja erittäin korkean profiilin yhtiö. Todennäköisin ratkaisu jutussa lienee kuitenkin se, että Ripple maksa lopulta sakot, johon sillä on hyvin varaa.
Trumpin hallinto haluaa kiristää regulaatioita
Bitcoinkeskus kirjoitti marraskuun lopulla Trumpin hallinnon suunnitelmista kiristää KYC-lainsäädäntöä kryptovaluuttoihin liittyen. Tuolloin huhu markkinoille nosti Coinbasen toimari Brian Armstrong, jonka kommentit saivat osaltaan aikaan koko kryptomarkkinan romahduksen.
Nyt näille huhuille on saatu vahvistus, sillä Trumpin valtiovarainministeri Steve Mnuchin ilmoitti pari päivää sitten julkisesti aikeistaan. Uutta lainsäädäntöä ajaa valtiovarainministeriön alaisuudessa oleva FinCEN – Financial Crimes Enforcement Network.
Alla oleva Jake Chervinskyn twiittiketju käy läpi tapausta erittäin hyvin. Löydät sen siistimässä formaatissa myös tästä.
1/ After a long wait, FinCEN has finally issued its new proposed rule extending AML regulation to non-custodial wallets.
It could've been worse (really), but it's still a terrible rule in both process & substance.
Here's what it says, what's wrong with it, & what we do next 👇
— Jake Chervinsky (@jchervinsky) December 19, 2020
FinCEN ajaa juuri sellaista lainsäädäntöä, josta Brian Armstrong marraskuussa varoitti. Käytännössä laki vaatisi virtuaalivaluuttojen palveluntarjoajat asettamaan myös henkilökohtaiset lompakot KYC/AML-pykälien piiriin. Yksittäisen siirron raja olisi 3000 dollaria.
Chervinsky kirjoittaa, että tilanne voisi olla myös huonompi:
“This doesn’t require KYC for every transaction with a non-custodial wallet. It isn’t an outright ban on self-custody. It doesn’t prohibit the act of using a permissionless network. It really — REALLY — could have been much worse.”
Hän kuitenkin jatkaa kommentoimalla, että kyseessä on silti todella typerä laki. Käytännössä tämä ei estä rikollisia toimijoita millään tavoin, sillä se asettaa niille vain yhden ylimääräisen siirron. Lisäksi kaikki ovat suorittaneet KYC:n jo tilin avausvaiheessa, joten laki ei toisi käytännössä mitään lisätietoa. Lakia olisi myös erittäin vaikea valvoa käytännössä.
Lakiesitys pyritään saamaan myös läpi ns. keittiön kautta – Chervinsky käyttää termiä ”midnight rulemaking”. Asiantuntijoille on annettu liian vähän aikaa, minkä lisäksi ajankohtana ovat vuoden vaihteen joulupyhät.
Kyseessä on siis Steve Mnuchinin viimeinen yritys heittää kapuloita kryptovaluuttojen rattaisiin ennen vallanvaihtoa. Esitys on saanut jo valtavasti vastustusta eri tahoilta, eikä sitä pidetä millään tasolla järkevänä ideana.
Lue lisää tästä Coindeskin uutisesta. Kannattaa muistaa myös aiemmin joulukuussa raportoitui STABLEact, joka olisi kova isku stablecoin-operaattoreille.
Ledgerin hakkeroitu tietokanta levisi verkkoon
Vaikka artikkelin kirjoitushetkellä ollaan vasta tiistain puolipäivässä, viikkoon on mahtunut jo kaksi suurta kohua. Ripplen lisäksi ranskalainen lompakkovalmistaja Ledger on ollut kohun keskellä eilisestä lähtien.
Kyse on jo kesällä 2020 tapahtuneesta hakkeroinnista, jossa Ledgerin järjestelmistä varastettiin asiakastietoja. Eri uutislähteiden mukaan kyseessä olisi noin 270.000 asiakkaan tiedot, mitkä sisältävät mm. sähköpostiosoitteen, puhelinnumeron sekä kotiosoitteen.
Eilen asiasta nousi uusi kohu, sillä asiakastiedot dumpattiin Dark Webin puolelle julkisesti haettaviksi ja muiden verkkorikollisten käsiin. Jos haluat hyvän yhteenvedon tapauksesta, tsekkaa alla oleva Boxmining-kanavan video.
Kyseessä eivät ole mitkä tahansa verkkokaupan asiakastiedot, vaan listalla on satoja tuhansia ihmisiä, jotka ovat ostaneet hardware-lompakon. Tämä puolestaan tarkoittaa, että he omistavat sen verran kryptovaluuttoja, että niiden suojaksi kannattaa hankita hardware-lompakko.
Asiakaslistaa on käytetty jo viime kuukausina phishing-mailien lähettämiseen. Niistä on raportoitu myös Suomessa. Tuoreen datadumpin myötä jotkut ovat saaneet sähköposteja, joiden lähettäjät uhkaavat tulla kyseisen henkilön kotiin, jos 500 dollarin maksua ei makseta.
There has been a new wave of phishing attacks taking place since yesterday, threatening our users physically.
Never pay ransom in any way!
If you fear for your physical safety and believe you are in danger, make sure you contact your local authorities right away.
— Ledger (@Ledger) December 22, 2020
Tapauksesta tulee mieleen Suomessa nähty case Vastaamo, jossa henkilöitä kiristettiin samalla tavalla tietojen julkistamisen myötä.
Tietovuodosta on tärkeä nyt muistaa seuraava asia: kenenkään Ledgeriä ei ole hakkeroitu, eli kryptovaluutat ovat turvassa. Ledger-yhtiöllä ei ole mitään sellaista informaatiota laitteesta, joka voisi vuotaa verkkorikollisille.
Suurin riskiryhmä on tietovuodon kohteena olevat amatöörit, jotka saavat sähköpostiinsa aidolta näyttäviä huijausviestejä. Viime viikkoina ja kuukausina on kiertänyt paljon erilaista spämmiä, joissa vastaanottajaa on pyydetty lähettämään syystä tai toisesta oman Ledgerinsä backup-koodit.
Listaa pyritään varmasti käyttämään myös muihin kryptohuijauksiin. Suurin osa näistä viesteistä jää automaattisesti jo spämmifiltteriin, mutta lähiaikoina kannattaa olla normaalia valppaampi sähköpostin kanssa.
Kannattaa myös varmistua siitä, että oman sähköpostiosoitteen tietoturva on kunnossa. Verkkorikolliset yrittävät mahdollisesti ko. listan sähköpostien hakkerointeja, koska niitä käytetään varmasti myös kryptovaluuttapörsseissä. Pidä siis huoli siitä, että sähköpostisi sekä kauppapaikojen tilisi on suojattu aina 2FA-autentikointisovelluksella sekä riittävän vahvalla salasanalla!
The Graph tuli markkinoille
Nostetaan lopuksi vielä esiin tapaus The Graph. Kyseinen nimi nousi viikonloppuna kaikkien huulille, kun sen GRT-tokenin treidaus alkoi suurimmissa kryptovaluuttapörsseissä. GRT avasi markkinoille noin 0,15$ kurssilla ja nousi parhaimmillaan 0,78$ tasolle. Artikkelin kirjoitushetkellä kurssi on noin 0,40$.
Kyseessä on todella mielenkiintoinen projekti, jossa kieltämättä haiskahtaa samanlainen menestys kuin Chainlinkin tapauksessa. The Graph ja Chainlink ovat jo itse asiassa linkittyneet toisiinsa ja tehneet yhteistyötä jo viime kesästä lähtien.
$LINK is a decentralized oracle network that provides on-chain smart contracts with a secure source of off-chain data$GRT is a decentralized indexing network that provides off-chain dApp front-ends with refined on-chain data
Most widely used middleware and 100% complementary pic.twitter.com/J9FrDdt8Gc
— ChainLinkGod.eth 🌪 (@ChainLinkGod) December 19, 2020
Kuten yllä oleva twiitti hyvin tiivistää, Chainlinkin ja The Graphin ero on seuraava: Chainlinkin hajautettu oraakkeliverkosto tarjoaa älysopimuksille lohkoketjun ulkopuolista dataa. The Graph on puolestaan ikkuna lohkoketjun sisällä olevaan dataan.
Järjestelmässä on hieman vastaava idea kuin Chainlinkissa. The Graph muodostaa hajautetun markkinapaikan, jossa dataa tarvitsevat tahot hankkivat sitä node-operaattoreilta. Järjestelmässä on erillinen kuraattori-roolin käyttäjä, joka valvoo tuotettavan datan laatua.
The Graphia on kuvailtu lohkoketjunmaailman Googleksi, mikä kertoo paljon. Lohkoketjut sisältävät valtavasti dataa, mutta tämän informaation hakeminen ja käyttö ei ole aivan yksinkertaista. Tässä mukaan tulee The Graph ja sen subgraph-nimellä kulkevat API:t.
The Graph token toimii sitten järjestelmässä kaiken arvonsiirron keskellä. Node-operaattorit steikkaavat GRT-tokenia, jota asiakkaat käyttävät puolestaan datan maksuun. Delegaattorit voivat delegoida omat GRT-tokeninsa myös steikattavaksi.
Bitcoinkeskus palaa The Graph -projektiin tarkemmin joululomien jälkeen. Kurssi on pudonnut nyt jo 50 % viikonlopun huipuista, joten luvassa voi olla lähiaikoina vielä lisää alamäkeä, ennen kuin kurssi tasaantuu.
Altcoin-sijoittajien kannattaa pitää tätä projektia silmällä, sillä The Graph voi hyvin olla vuoden 2021 Chainlink kurssimenestyksen kannalta. Sen parhaat käyttökohteet nousevat esiin alati kasvavassa DeFi-sektorissa, jonka nousu aiheutti myös Chainlinkin raketoinnin vuonna 2020.
GRT-token löytyy jo suurimmista pörsseistä eli Coinbasesta ja Binancesta. Coinbase Ventures on myös yksi The Graph -projektin alkuvaiheen sijoittajista.
Tsekkaa lisätietoja thegraph.com -sivustolta ja seuraa handlea @graphprotocol Twitterissä.
Bitcoinkeskus siirtyy joulutauolle
Bitcoinkeskus siirtyy tämän artikkelin myötä joulutauolle ja palaa todennäköisesti 4. tammikuuta uutiskatsauksella, jos markkinoilla ei tapahdu välipäivinä jotain todella järisyttäviä asioita.
Joululoma on hyvää aikaa aloitteleville sijoittajille tutustua Bitcoinkeskuksen olemassa olevaan tarjontaan. Sivustomme lisäksi myös Youtube-kanava sisältää todella paljon ajatonta materiaalia, joista on hyötyä noviiseille.
Käynnissä olevan kryptohuuman aikana on myös syytä olla erittäin varovainen. Mitä korkeammalle Bitcoinin kurssi nousee, sitä enemmän netti on pullollaan myös erilaisia huijauksia. Ennen kuin avaat tilin uuteen palveluun tai kauppapaikkaan, googleta aina ensin informaatiota esim. Coinbase review ja niin edelleen. Kysy myös Facebook-ryhmissä tai Telegramissa muiden käyttäjien kokemuksia.
Kuten Ledger-uutisen kohdalla tuli mainittua, niin pidä myös huolta tietoturvasta olemassa olevien palveluiden osalta. Muista, että kryptovaluttojen maailmassa ei ole mitään turvaverkkoja. Jos hukkaat bittirahasi verkkohuijareille, ne ovat kadonneet lopullisesti. Kryptovaluutat ovat erittäin riskialtis sijoituskohde kokemattomalle sijoittajalle. Bitcoinkeskuksesta löytyvä materiaali auttaa varmasti välttämään pahimpia sudenkuoppia!
Hyvää joulua kaikille sivuston lukijoille! Erityiskiitos kaikille teille, jotka klikaatte tykkää-nappia tai kommentoitte julkaisuja eri kanavissa! Bitcoinkeskus pyrkii pitämään tason korkealla kaikissa julkaisuissa myös vuonna 2021!
Image by Miloslav Hamřík from Pixabay
Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!