Uutiset
21
marras
uutiset

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

21.11. Uutiskatsaus: Argentiina, Kraken, Binance, Coinmotion, Richard Heart

Argentiinan uusi presidentti on Bitcoinin kannattaja! SEC haastoi Krakenin uudelleen oikeuteen. Yhdysvaltain oikeusministeriö hakee neljän miljardin dollarin sovintoratkaisua Binancen kanssa. Binance julkaisi oman Web3-lompakon. Coinmotion lanseerasi Wealth-jäsenyyden kaikille asiakkailleen. Richard Heart oli yksi Suomen tulokuninkaista vuonna 2022.

Argentiina sai pro-Bitcoin presidentin

Bitcoin-skenessä seurataan harvemmin uutisia Etelä-Amerikan vaaleista, mutta tämä viikko on ollut poikkeus. Maanantain suurin uutinen oli nimittäin Argentiinan presidentinvaalien voittaja. Maan uudeksi presidentiksi valittiin oikeistopopulistiksi kutsuttu Javier Milei.

Milei on hätkähdyttänyt rajuilla talouspoliittisilla lausunnoillaan. Hän on kutsunut nykyistä fiat-järjestelmää sekä keskuspankkeja scammiksi. Milei jopa lakkauttaisi Argentiinan keskuspankin. Hän haluaa myös pysäyttää Argentiinassa raivoavan inflaation vaihtamalla maan valuutan pesosta Yhdysvaltain dollariin.

Eikä tässä vielä kaikki. Javier Milei on myös vahva Bitcoinin kannattaja, ja mies kutsuu itseään anarkokapitalistiksi. Alla on videoklippi, jossa Milei kertoo näkemyksiään Bitcoinista.

Milein valinta on saanut Bitcoin-entusiastit innostuneiksi. Argentiinan talous on luokkaa 20 kertaa suurempi kuin El Salvadorin, joka teki Bitcoinista virallisen maksuvälineen vuonna 2021. Voisiko Milei johdattaa Argentiinan samalle tielle?

Tässä vaiheessa kannattaa laittaa vielä jäitä hattuun. Jos Milei saa toteuttaa hurjat suunnitelmansa, pelkästään dollariin siirtyminen on jo pitkä ja kivinen tie. Milei ei ole myöskään sanonut, että hän haluaisi tehdä Bitcoinista virallisen maksuvälineen, vaikka hän onkin bittirahan kannattaja.

Ilmeisesti Mileillä on edessään isoja haasteita uudistustensa läpiviemiseksi. On hyvä ymmärtää, että hänen poliittinen asemansa on täysin erilainen kuin presidentti Bukelella El Salvadorissa. Näin kirjoittaa HS:

Milein hätkähdyttävät tavoitteet eivät välttämättä toteudu, koska hänen puolueellaan tai liittolaisillaan ei ole valta-asemaa kongressissa. Puoluekenttä on sirpaloitunut, mikä tarkoittaa, että tuen saaminen presidentin lakiesityksille vaatii vaikeita neuvotteluja. Milein liittoumalla ei myöskään ole yhtään kuvernööriä tai pormestaria.

Milein nousun taustalla on kansalaisen tyytymättömyys Argentiinan surkeaan talouskehitykseen. Maan inflaatio on lähtenyt täysin käsistä 2020-luvulla ja liikkuu tällä hetkellä yli 140 prosentissa.argentiina inflaatioInflaatio ei ole ollut Argentiinassa alle 20 prosenttia sitten vuoden 2015. Ei ole vaikea kuvitella, mitä tällainen jakso tekee ihmisten ostovoimalle. Lukemattomat kansalaiset ovat täysin vapaaehtoisen ruoka-avun varassa, kun heidän vähäiset tulonsa eivät riitä edes perus elintarvikkeiden ostoon.

Milein vastaehdokas edusti puoluetta, joka on johtanut Argentiinaa suurimman osan viime vuosikymmenistä ja ajanut maan maksukyvyttömyyteen useita kertoja. Ihmiset halusivat valtaan miehen, joka lupaa muutosta.

Inflaatio on myös syy siihen, miksi kryptovaluuttojen suosio on Argentiinassa erittäin korkealla tasolla. Etenkin stablecoinit, kuten Tether, toimivat dollarin korvikkeena ja suojelevat säästöjä inflaatiolta. Bitcoin on vielä monille liian volatiili valuutta.

Kansainvälinen valuuttarahasto, IMF, on yrittänyt hillitä kryptovaluuttojen adoptiota Argentiinassa. IMF on tarjonnut maalle lainaa kryptojen vastaisesta lainsäädännöstä. Argentiinalla on IMF:ltä kymmeniä miljardeja dollareita lainaa, mitä se ei pysty edes lyhentämään. Maa on käytännössä konkurssissa ilman rajuja toimia.

Aika näyttää, onko Javier Mileistä Argentiinan pelastajaksi. Kenties Argentiinasta saadaan lähivuosina seuraava bitcoineja holdaava valtio?

Kraken ja Binance uutisten kohteena Yhdysvalloissa

Bitcoinkeskus uutisoi vuoden 2023 alkupuolella Yhdysvaltain regulaatiosodasta lähes viikoittain. Arvopaperimarkkinoita valvova SEC haastoi oikeuteen lähes kaikki alan merkittävät toimijat Yhdysvalloissa. Tällä viikolla on saatu lisää aiheeseen liittyviä uutisia.

Aloitetaan Krakenista, joka on Yhdysvaltain suurin pörssi Coinbasen jälkeen. Kraken joutui SEC:n iskun kohteeksi jo aiemmin tänä vuonna. Tuolloin yhtiö päätyi maksamaan 30 miljoonan dollarin sakot ja lopetti steikkauksen tarjoamisen yhdysvaltalaisille asiakkaille.

Monien yllätykseksi SEC haastoi Krakenin oikeuteen uudelleen. Tällä kertaa sitä syytetään laittomasta arvopaperikaupasta eli SEC argumentoi joidenkin Krakenin tarjoamien kryptojen olevan arvopapereita.

Alla on perustaja Jesse Powellin postaus X:ssä aiheesta:

Tällä kertaa Kraken ei aio luovuttaa vaan puolustautuu oikeudessa.

Toinen uutinen liittyy maailman Binanceen, joka on maailman johtava kryptovaluuttapörssi. Finanssijätti Bloomberg uutisoi eilen, että Yhdysvaltain oikeusministeriö hakee peräti 4 miljardin dollarin sovittelua Binanceen liittyvästä tutkinnasta.

Binance on ollut Yhdysvaltain oikeusministeriön suurennuslasin alla vuodesta 2018 lähtien. Lakimiehet ovat hakeneet sovintoa tapauksesta jo pitkään. Moni asiantuntija on sitä mieltä, että tuloksena on lopulta iso sakko Binancelle, mutta yhtiö saa jatkaa toimintaansa. Tämä nähdään laajalti positiivisena ratkaisuna koko markkinan kannalta.

Neljä miljardia ei olisi mikään ongelma Binancen tuloilla maksettavaksi. Suurempi kysymys on kuitenkin Binancen johtoportaan kohtalo tässä tapauksessa. Joutuuko perustaja Changpeng Zhao jättämään tehtävänsä? Saako hän syytteitä Yhdysvalloissa?

Myös edellä mainittu SEC on haastanut Binancen oikeuteen laittomasta arvopaperikaupasta vuonna 2023.

Binance Web 3 Wallet

Jatketaan Binanceen liittyvillä uutisilla. Mainitsimme edellisen uutiskatsauksen yhteydessä Binancen X-postauksen, jossa yhtiö kertoi pian tapahtuvasta suuresta julkistuksesta. Kyseessä oli uusi tuote, eli Binance julkisti 8. marraskuuta oman Web 3 -lompakkonsa.

Binancen kilpailijoista mm. Crypto.com ja Coinbase ovat julkaisseet jo Web 3 -lompakot. Kyseessä ei ole sama asia kuin pörssin oma mobiiliappi. Web 3 -lompakolla tarkoitetaan täysin erillistä appia, jossa lompakon omistaja hallitsee privaattiavaimia. Englanniksi puhutaan termistä self-custody wallet.

Binancen, Crypto.comin ja Coinbasen Web 3 -lompakot ovat siis kilpailijoita esimerkiksi MetaMaskille ja Trust Walletille.

Voit katsoa Binance Web 3 -lompakon esittelyvideon tästä:

Binancen uusi lompakko on loistava appi sellaisille sijoittajille, jotka toimivat Binancen ekosysteemissä ja DeFi-markkinassa. Lompakossa on saumaton yhteys Binance-pörssiin sekä BNB Chainin DeFi-appeihin.

Binancen Web 3 käyttää myös MPC-teknologiaa, jonka avulla privaattiavain pilkotaan kolmeen osaan: yksi osa on tallessa puhelimessa, yhtä avainta säilytetään pilvessä, ja yksi on Binancella. Lompakon saa palautettua 2/3 osan avulla.

Vaikka henkilö hukkaisi toisen osistaan, hän saa vielä palautettua lompakon Binancen avulla. Toisaalta Binance ei pääse 1/3 osan avulla käsiksi lompakkoon.

Voit ladata apin osoitteesta: binance.com/en/web3wallet. Bitcoinkeskuksen Youtubessa julkaistaan myöhemmin erillinen opasvideo tästä lompakosta.

Huom. Verkossa on todella paljon huijauksia Binanceen liittyen. Huijarit esiintyvät Binancen työntekijöinä ja hyödyntävät yhtiön brändiä. Saatat saada kutsuja WhatsApp-ryhmiin tai muita yhteydenottoja. Voi olla, että uutta Web 3 -lompakkoa yritetään myös hyödyntää huijauksissa.

Älä koskaan avaa tilejä palveluihin tai asenna lompakoita kenenkään henkilön suosituksesta! Jos saat mitä tahansa yhteydenottoja ulkomaisilta henkilöiltä sijoittamiseen ja kryptoihin liittyen, kyseessä on aina huijaus.

Coinmotion Wealth Jäsenyys

Coinmotion on Suomen johtava kryptovaluuttojen osto- myynti- ja säilytyspalvelu. Olemme uutisoineet syksyn aikana Coinmotionista jo kahdesti, kun palvelu on laajentanut tarjontaansa. Jos haluat tutustua palveluun paremmin, tsekkaa tämä opas: Coinmotion arvostelu ja kokemuksia.

Nyt Coinmotion on jälleen uutisissa, sillä yhtiö on lanseerannut uuden palvelun: Coinmotion Wealth Jäsenyys.

Coinmotion Wealth on yksityishenkilöille, instituutioille ja yrityksille suunnattu palvelu, joka on ollut varsinaisen kauppapaikan tukena jo vuosia. Nyt Coinmotion tuo Wealth-asiakkaille tarjotun informaation myös tavallisten kuluttaja-asiakkaiden ulottuville pientä kuukausimaksua vastaan.

Näin Coinmotion twiitasi aiheesta. Twiitissä on myös linkki palveluun, jos haluat tutustua siihen.

Coinmotion Wealth Jäsenyys maksaa vain 9,90 euroa kuukaudessa ja tarjoaa mm. seuraavia etuja:

  • Markkina-analyyseja ja raportteja kryptojen maailmasta
  • Asiantuntijoiden päivittämät mallisalkut
  • Webinaareja ja haastatteluita

Näiden lisäksi Wealth Jäsenyys tuo sinulle vain 1,0 % kulut kryptovaluuttojen kaupankäyntiin Coinmotionissa! Normaalisti kulut lähtevät kahdesta prosentista ja laskevat treidausvolyymin kasvaessa.

Coinmotionin Pessi Peura kommentoi uudistusta Bitcoinkeskukselle näin:

Olemme tunnistaneet asiakaskohtaamisissa tarpeen ajantasaiselle analyysille kryptomarkkinan kehityksestä. Tapaamme päivittäin paljon asiakkaitamme, mutta mahdollisuus markkinatapahtumien läpikäyntiin henkilökohtaisissa tapaamisissa on kuitenkin rajallinen.  Päätimme luoda palvelun, mihin tuotamme viikoittain videoita ja artikkeleita markkinan menneestä kehityksestä ja näkemyksistä tulevaan. Järjestämme jäsenille myös webinaareja ja mahdollisesti myös livetapahtumia, mikäli jäsenmäärä kasvaa riittävän suureksi.

Peuran mukaan tällaiselle tuotteelle on ollut asiakkaiden piirissä suuri kysyntä, ja palaute on ollut tähän mennessä positiivista.

Bitcoinkeskus uskoo, että palvelusta saatava informaatio on varmasti 9,90 euron kuukausitilauksen arvoinen. Saat myös hinnan nopeasti takaisin halvempien kulujen muodossa Coinmotionin puolella.

Richard Heart Suomen suurituloisimpien listalla

Poimitaan lopuksi vielä mielenkiintoinen uutinen vuoden 2022 tulokuninkaista Suomessa. Marraskuun alussa vietettiin perinteistä veropäivää, jolloin mediassa nostettiin esiin Suomen eniten tienanneita henkilöitä. Tällä kertaa listalle nousi myös yllättävä nimi: Richard Heart – oikealta nimeltään Richard James Schuler.

Richard Heart on hyvin kontroversiaalinen hahmo kryptoskenessä. Hän on parhaiten tunnettu Hex-kryptovaluutan perustajana. Heart on myös vuonna 2023 lanseeratun Pulse Chainin taustalla, joka on Ethereum-klooni eli älysopimusalusta.

Heartin sijoitukset ovat tuottaneet hyvin, sillä mies oli vuonna 2022 Suomen 24. eniten tienannut henkilö. Heartin pääomatulot olivat vuonna 2022 peräti 15,25 miljoonaa euroa, joista kilahti verottajan kassaan yli viisi miljoonaa euroa.

Heartin asuinpaikka Suomessa on ollut tiedossa jo aiemmin. Hänet on nähty Helsingissä useita kertoja, joissa miehen nykyinen osoite sijaitsee. Tämä tieto tuli julkiseksi heinäkuussa 2023, jolloin SEC haastoi Heartin oikeuteen. Myös Bitcoinkeskus uutisoi tapahtuneesta.

SEC vs. Richard Heart -tapauksesta ei ole tihkunut uutta tietoa syksyn aikana. SEC on haastanut vuonna 2023 oikeuteen myös muita Hex-kryptovaluutan promoottoreita.

Hex-kryptovaluutan kurssi on tällä hetkellä noin 0,0056 dollaria. Kurssi on 98,9 prosenttia sen ATH-lukemaa alempana ja lähes 70 prosenttia pakkasella myös tänä vuonna. Myös keväällä lanseeratun Pulse Chainin natiivitoken PLS on noin 70 prosenttia miinuksella lähtötasostaan.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.