Nordnet kokemuksia, esittely, superrahasto ja luotettavuus

nordnet esittely kokemuksia

nordnet esittely kokemuksia

Nordnet on nykyisin tuttu nimi lähes kaikille aktiivisijoittaijlle. Yhtiön lanseeraama Superrahasto-tuote on saanut vuonna 2018 paljon huomioita etenkin piensijoittajien keskuudessa. Tässä artikkelissa käydään läpi Nordnet kokemuksia sekä yhtiön historiaa ja tuotteita. Myös Bitcoin-sijoittaminen onnistuu Nordnetin kautta! Löydät Nordnet hinnaston artikkelin lopusta.

Nordnetin historia

Nordnet on perustettu vuonna 1996. Se oli aikanaan yksi pohjoismaiden ensimmäisistä online-välittäjistä. Nordnet oli pohjolan pioneeri reaaliaikaisen osakkeiden, optioiden ja futuurien treidaamisessa.

Yhtiö lähti vahvaan kasvuun vuosituhannen vaihteessa. Nordnet AB listautui Tukholman pörssiin vuonna 2000 ja sai pankkilisenssin kaksi vuotta myöhemmin. Pankkitoiminta laajeni Ruotsista myös Norjaan sekä Tanskaan. Vuosien 2004-2008 välillä Nordnet laajensi toimintonsa myös Suomeen ja alkoi tarjota eläkesäästöpalveluita.

Vuonna 2010 Nordnet avasi ensimmäisenä Pohjoismaissa mobiilisovelluksen reaaliaikaista treidausta varten. Samoihin aikoihin suomalaisen eQ Bank sekä ruotsalainen Konsumentkredit sulautettiin Nordnetiin. Tämä mahdollisti yhtiölle siirtymisen myös kuluttajalainojen puolelle.

Vuosien 2013-2015 aikana Nordnet kehitti palveluitaan yhä kilpailukykyisemmiksi. Fokuksena oli etenkin piensijoittajien palvelut, ja tässä yhteydessä avattiin myös kuuluisat Superrahastot. Viime vuosina Nordnet on rikkonut jo 500.000 asiakkaan rajapyykin.

Mikä on Nordnet?

Kuten yllä oleva historiikki kertoo, Nordnet on ollut markkinoilla jo yli 20 vuoden ajan. Se on ollut yksi online-kaupankäynnin pioneereista Pohjoismaissa ja kasvattanut suosiotaan tasaisesti.

Nordnet on siis osake- ja rahastovälittäjä. Moni piensijoittaja ostaa nykyisin osakkeita tai rahastoja myös oman verkkopankkinsa kautta. Nordnet on vaihtoehto omalle pankillesi. Miksi tilin avaaminen sitten kannattaa?

Nordnet tarjoaa ensinnäkin tuotteita, joita perinteiset pankit eivät tarjoa. Edellä mainitut Superrahastot ovat yksi hyvä esimerkki. Tämän lisäksi tarjolla ovat mm. Superluotto -palvelu sekä Shareville-yhteisö. Nordnetin kulut ovat myös perinteistä pankkia pienemmät.

Kryptovaluuttasijoittajalle Nordnet on loistava vaihtoehto – voit nimittäin sijoittaa ruotsalaiseen Bitcoin XBT -rahastoon. Monet perinteiset pankit eivät mahdollista tätä; esimerkiksi Danske Bank on poistanut äskettäin tuon sijoitusvaihtoehdon tarjonnastaan.

Tutustu Nordnetiin jo tänään ja avaa tili tästä linkistä!

Tilin avaaminen onnistuu nopeasti verkkopankkitunnuksilla. Seuraavaksi käydään läpi muutamia Nordnetin tuotteita hieman tarkemmin.

Nordnet Superrahasto – piensijoittajien suosikki

Nordnet on noussut viime vuosina piensijoittajien suosioon Superrahasto -palvelulla. Mikä on Superrahasto, ja miksi kyseessä on niin hyvä tuote piensijoittajalle?

Superrahastot ovat kuluttomia ja passiivisia indeksirahastoja. Tarjolla on tällä hetkellä neljä eri tuotetta: Superrahasto Suomi, Norja, Tanska sekä Ruotsi. Rahastot sijoittavat kyseisen maan pörssien vaihdetuimpiin osakkeisiin. Suomalaiselle sijoittajalle Superrahasto Suomi on täysin kuluton, ja mukaan voi lähteä vain 15 euron kuukausisijoituksella!

Vastaavien rahastojen ongelmana ovat perinteisissä pankeissa korkeat hallinnointikulut. Samoin suorista osakeostoista veloitetaan välityspalkkioita. Nämä kulut tulevat piensijoittajalle niin kalliiksi, että sijoittamisessa ei ole mitään järkeä.

Superrahasto Suomi on lanseerattu helppona ja halpana ratkaisuna henkilölle, joka haluaa ottaa ensikosketuksen sijoitusmaailmaan. Mukaan pääsee jo parilla kympillä kuukaudessa, eivätkä tuotot sula hallinnointikuluihin. Joudut maksamaan ainoastaan valuuntavaihtokuluja siinä tapauksessa, jos sijoitat myös Superrahasto Ruotsi, Norja tai Tanska -tuotteisiin.

Nordnet tarjoaa tämän lisäksi myös kuukausisäästämistä ETF-rahastoihin alkaen vain 15 euron sijoituksista. Voit automatisoida talletuksen rahastoon esimerkiksi joka kuukausi palkkapäivän  yhteydessä.  Nordnet on tästä syystä erinomainen vaihtoehto piensijoittajalle.

Voit tutustua Superrahastoon tarkemmin tästä linkistä.

Nordnet Superluotto – lainaa sijoitusportfoliotasi vastaan

Nordnetin tarjoama Superluotto on yhtiön suosituista palveluista kokeneemmille sijoittajille. Superluoton ideana on tarjota lainaa pienillä kuluilla sijoitusportfoliota vastaan. Tämä mahdollistaa uusien sijoitusten tekemisen velkavivulla.

Lainaa on mahdollista saada omaa osakesalkkua vastaan myös perinteisestä pankista, mutta usein se on työn ja tuskan takana. Vakuusarvo on matala, ja pankin tarjoama laina on usein korkeakorkoista luottoa. Mukana ovat totta kai myös aloitusmaksut ja vastaavat kulut. Nordnetin Superrahastossa korko on parhaimmillaan vain 0,99% – kun lainotusasteen pitää riittävän matalana.

Superluotto on ominaisuus, joka on aktivoitava erillisellä hakemuksella. Siinä ei ole aloitus- tai kuukausimaksuja, ja korkoa maksetaan vain käytetyn luoton osalta. Näet koko ajan sinulla myönnetyn luoton, josta voit käyttää vain pienen osan tarpeesi mukaan. Käyttämättä olevasta luotosta ei aiheudu mitään kustannuksia. Voit myös vähentää lainakorot pääomatuloistasi verotuksessa.

Superluotto on erinomainen palvelu aktiiviselle treidaajalle. Sen voi ottaa käyttöön ilman kuluja milloin tahansa, ja luottoa voi hyödyntää ostopaikkojen tullessa oman tarpeen mukaan.

Superluotossa on myös riskejä, kuten kaikessa sijoittamisessa. Jos lainaa on ottanut maksimimäärän ja sijoitussalkun arvo tippuu rajusti osakemarkkinoiden romahtamisen myötä, joudut myymään sijoituksesi pahimpaan mahdolliseen aikaan lainotusasteen korjaamiseksi.

Velkavipua käyttäessä on erittäin tärkeää ymmärtää sen riskit ja varautua myös skenaarioon, joka tuntuu omassa mielessä lähes mahdottomalta.

Tutustu Superluottoon tarkemmin tästä linkistä.

Nordnet – Shareville ja sijoitusblogi

Rahastojen lisäksi voit tehdä Nordnetissa myös suoria osakeostoja hyvin kilpailukykyiseen hintaan. Nordnetista löytyy kaikki pien- ja ammattisijoittajan tarvitsemat palvelut.

Tämän lisäksi tarjolla on paljon hyödyllistä informaatiota osakemarkkinoista. Jokaisella asiakkaalla on pääsy Shareville-palveluun, jossa voit parantaa menestystäsi yhteisön voimalla. Voit seurata palvelussa menestyviä ammattisijoittajia ja luoda itsellesi vastaavan portfolion. Saat ilmoituksia reaaliajassa, kun seuraamasi henkilöt tekevät osakesijoituksia.

Nordnetin blogi on myös erittäin suosittu ja arvostettu informaatiolähde. Löydät jatkuvasti vinkkejä sijoituskohteista sekä uusia ideoita tuottojesi parantamiseen.

Nordnetin oma podcast nimeltään Rahapodi on myös erittäin suosittu. Se ilmestyy kerran viikossa, ja tarjolla on 30-60 minuuttia viihdyttävää keskustelua Suomen taloudesta. Rahapodia vetää Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi.

Edellä mainittujen linkkien lisäksi löydät myös hyödyllistä infoa Nordnetin Youtube-kanavalta.

Nordnet kokemuksia ja yhteenveto

Nordnet on vakiinnuttanut asemansa Pohjoismaisten sijoittajien suosikkina. Kyseessä on luotettava pankki, josta on vaikea löytää negatiivista sanottavaa. Nordnet tarjoaa kaikki ammattisijoittajan palvelut, mutta ennen kaikkea kyseessä on loistava valinta sijoitusuraansa aloittelevalle henkilölle.

Superrahasto- ja kuukausisäästöpalvelut vain parin kympin sijoituksella ovat loistava tapa tutustua sijoittamiseen pienellä riskillä. Ajan kuluessa portfoliota on helppo laajentaa, ja edellä mainittu Superluotto tarjoaa myös velkavipua sitä kaipaaville.

Nordnetia voi suositella lämpimästi kaikille sijoittamisesta kiinnostuneille. Kannattaa myös seurata edellä mainittuja some-kanavia ja tutkia Sharevillen tarjontaa.

Avaa tili Nordnetille tästä linkistä!

Nordnet hinnasto

Nordnetin hinnasto on erittäin kilpailukykyinen markkinoiden muihin toimijoihin verrattuna. Et maksa salkustasi avaus- tai säilytysmaksuja, eli asiakkuuden hinta on siis 0 euroa.

Kaupankäyntikustannuksesi riippuvat tehtyjen kauppojen määrästä per kuukausi. Mitä aktiivisempi olet, sitä alhaisemmat ovat myös hinnat. Huomaa, että uutena asiakkaana käyt kaksi ensimmäistä kuukautta kauppaa edullisimmalla tasolla (koskee ensimmäistä avattavaa salkkua).

Nordnetin kaupankäyntipalkkio Suomessa on alimmillaan vain 0,06% (minimipalkkio 3 euroa). Tämän lisäksi on tarjolla erikoishinnastoja erityisen aktiivisille ja varakkaille sijoittaijlle.

Löydät yksityiskohtaisen ja ajan tasalla olevan hinnaston tästä linkistä.

Tule keskustelemaan aiheesta lisää Bitcoinkeskuksen foorumille!