Uutiskatsaus 3.5. – 1Fox, Goldman Sachs, Zippie

1fox.com etusivu

Torstain uutiskatsauksessa käsitellään nopeasti suosiotaan kasvattavaa kryptovaluutapörssi 1Fox:a sekä Goldman Sachs -pankin sijoittamista kryptovaluuttoihin. Lisäksi suomalaistaustainen Zippie-projekti on julkaissut Zippie OS -käyttöjärjestelmänsä Alpha-version.

Uusi kryptovaluuttapörssi 1Fox kasvattaa suosiota

Viime päivinä nimi 1Fox on noussut yhä enemmän esiin sosiaalisessa mediassa. Kyseessä on varsin uusi kryptovaluuttapörssi, joka panostaa todella selkeään, miellyttävään ja helppokäyttöiseen ulkoasuun. Kyseessä on ns. social trading platform, jonka kiinnostavin ominaisuus tulee ulos kesän aikana: toisten treidaajien seuraaminen. 1Fox-pörssissä voit seurata hyvää tulosta tekevää henkilöä ja kopioida hänen treidinsä automaattisesti itsellesi.

1fox käyttöliittymä

1Foxin käyttöliittymä on todella miellyttävä omaan silmään. Pörssi tarjoaa vain Bitcoin-treidauksen, mutta monista muista palveluista poiketen voit käyttää vipuvaikutusta. Bitcoinin kurssia klikkaamalla saat auki treidausikkunan, jossa voit määritellä haluamasi vivun, stop-loss rajan jne. Voit treidata ikään kuin Bitcoin-futuureja, eli ottaa long tai short -position Bitcoinin kurssin suhteen.

1Foxin käyttäjämäärät ovat vielä varsin pieniä, mutta luvut ovat nopeassa kasvussa. Kyseessä on 1Broker.com:n sisarpalvelu, jossa on tällä hetkellä jo yli 50.000 tyytyväistä asiakasta.

Tutustu palveluun osoitteessa 1fox.com. Tilin avaaminen ei maksa mitään, ja tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

Goldman Sachs aloittaa Bitcoin-sijoittamisen

Yksi viikon ehdottomasti suurimpia uutisia liittyy amerikkalaispankki Goldman Sachsiin. Kyseessä on yksi maailman suurimpia rahoitusalan instituutioita, joka aikoo nyt sijoittaa kryptovaluuttoihin. Tähän asti pankit ovat pääasiassa vältelleet koskemasta Bitcoiniin, ja Suomessa Nordea on kieltänyt työntekijöitään sijoittamasta kryptovaluuttoihin.

Monien mielestä pankkien negatiivinen käytös on lähinnä teatteria, sillä niiden IT-osastot tutkivat samaan aikaan lohkoketjuteknologian mahdollisuuksia. Lisäksi alati kasvava osa maailman hedge-rahastoista ja yksityissijoittajista on ottanut kryptovaluuttoja salkkuunsa. Ei ole kovin uskottavaa, että pankit pysyisivät erossa kryptomaailman tarjoamista tuotto-odotuksista.

Goldman Sachsin esimerkki on jälleen yksi tapaus, joka osoittaa asian olevan näin. Pankkien on taivuttava pikkuhiljaa asiakkaiden vaatimuksiin, ja näin on myös GS:n kohdalla. ”It resonates with us when a client says, ‘I want to hold Bitcoin or Bitcoin futures because I think it is an alternate store of value.’ , kertoo Rana Yared, joka vastaa Goldman Sachsilla kryptovaluuttojen treidausoperaatiosta.

Alla olevassa twiitissä kommentteja aiheesta CNBC-kanavan haastattelussa:

Goldman Sachs on jo auttanut tähän asti asiakkaitaan sijoittamaan Bitcoin-futuureihin. Jatkossa se aikoo sijoittaa niihin omia rahojaan sekä luoda uusia instrumentteja kryptovaluuttoihin liittyen. Näillä näkymin GS ei ole kiinnostunut hankkimaan varsinaisia kryptovaluuttoja holviinsa.

Kyseessä on jälleen yksi esimerkki kryptovaluuttojen tulosta osaksi mainstream-sijoitustoimintaa. Tulevina vuosina monet muutkin pankit joutuvat noudattamaan Goldman Sachsin esimerkkiä, jos haluavat pitää sijoitusasiakkaansa itsellään.

Artikkelin lähde: nytimes.com

Zippie on julkaissut käyttöjärjestelmänsä Alpha-version

Suomalaistaustainen Zippie-startup on julkaissut pari päivää sitten Zippie OS -käyttöjärjestelmänsä Alpha-version. Tämä on iso askel, ja mahdollistaa pian yhä laajemman joukon osallistumisen kehitystyöhön. Jos nimi Zippie ei ole sinulle tuttu, niin Bitcoinkeskus uutisoi projektista laajemmin marraskuussa 2017.

Projekti tunnettiin aiemmin nimellä Zipper, mutta uudelleenbrändätty Zippieksi aiemmin tänä vuonna. Alla oleva video antaa myös hyvän yleiskuvan siitä, mihin Zippie pyrkii.


Zippie ICO:ssa on syntynyt ZIPT-lyhennettä käyttävä token, joka on Ethereumin ERC20-standardin mukainen. Alpha OS -käyttöjärjestelmä on myös lanseerattu Ethereumin TestNet-ympäristössä.

“As part of the initial testnet Alpha, you will be able to create your digital identity, or Zippie Passport, as well as store, receive and send ZIPT tokens. Happily, soon you can do this without needing ETH for gas. What’s more, this feature will also be available in the mainnet version, because Zippie’s pay-my-gas service will pay your Ethereum gas on your behalf. This way you don’t need to worry about having ETH in your wallet every time you make an ERC20 transaction. How cool is that!”

Kuten yllä oleva lainaus kertoo, Zippie OS:n käyttäjien ei tarvitse huolehtia Ethereum-verkon siirtomaksuista.

Zippien ideana on luoda lohkoketjuteknologiaan perustuva palkitsemisjärjestelmä. Käyttäjä voi esimerkiksi jakaa oman sijaintinsa, ostoskäyttäytymisensä, nettiyhteytensä ja niin edelleen. Tästä saa palkintona Zip-valuuttaa, jolla voi ostaa erilaisia tuotteita tai palveluita.

Tämä kaikki tehdään mobiililaittella, jossa kryptovaluuttojen säilytys ja käyttö on helppoa ja turvallista.

Tutustu projektiin tarkemmin osoitteessa zippie.org. Tuoreimpia kehitysuutisia löydät blogista medium.com/zippie.

Tule keskustelemaan aiheesta lisää Bitcoinkeskuksen foorumille!

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*