Coinbase lisää tuen ERC20-tokeneille

mikä on ethereum - lompakko -ether

Coinbasen kryptovaluuttatarjonta on erilaisten huhujen keskellä vähintään kerran kuukaudessa. Esim. Rippleä on tarjottu yhtiön listoille jo joulukuusta lähtien. Coinbase on yksi maailman suosituimmista kryptovaluuttojen kauppapaikoista, ja sen tarjonnasta löytyvät tällä hetkellä Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum sekä Litecoin. Uuden kryptovaluutan lisääminen Coinbaseen tarkoittaisi monien mielestä valtavaa buustia sen suosioon. Nyt yhtiö on ilmoittanut aikeistaan lisätä tuen ERC20-tokeneille.

Tällä kertaa uutinen tulee suoraan Coinbasen blogista, joten kyseessä ei ole huhu. Yhtiö tosin vahvistaa vasta aikeensa ERC20-tuen lisäämisestä, eikä halua nimetä vielä yksittäisiä tokeneita. ERC20-tuen aikataulu on Coinbasen mukaan ”tulevina kuukausina.”

Tämänpäiväinen ilmoitus antaa selkeät askelmerkit tokeneiden lisäämiselle Coinbasen tarjontaan. Ne päätyvät ensin GDAX-pörssin listoille, joka on Coinbasen tytäryhtiö. Tämä prosessi sisältää myös yhteistyötä viranomaisten kanssa, jolla Coinbase varmistaa kaiken olevan kunnossa mm. SEC:n suuntaan. Coinbasen puolelle token päätyy vasta sitten, kun yhtiö on ensin seurannut sen treidausta GDAX-pörssissä:

”Coinbase — per our previous guidance, Coinbase will only list assets after they are listed on GDAX. After evaluating factors such as liquidity, price stability, and other market health metrics, we may choose to add any ERC20 asset added to GDAX to the Coinbase platform. It’s also worth repeating that GDAX will likely have more assets listed on the platform than the Coinbase platform, i.e. listing on GDAX does not guarantee listing on Coinbase.” (Coinbasen blogi)

Tässä kohtaa on hyvä tehdä kertaus myös ERC20-tokeneista, eli mistä niissä on oikein kyse? Asiaa on selvitetty myös tarkemmin artikkelissa: mikä on kryptovaluutta?

”Oikean” tai ”aidon” kryptovaluutan ja tokenin merkittävin ero on tämä: kryptovaluutta on omassa lohkoketjussaan oleva virtuaalinen valuutta. Kryptovaluuttoja ovat esimerkiksi Bitcoin, Litecoin, Dash, Monero ja niin edelleen.

Token on puolestaan luotu olemassa olevan ekosysteemin sisälle valmista standardia hyödyntäen. Ne syntyvät käytännössä ICO:n eli joukkorahoituksen lopputuotteena. Ylivoimaisesti käytetyin ICO-alusta on tällä hetkellä Ethereum, jonka token-standardi on juurikin edellä mainittu ERC20.

Löydät kaikki tokenit helposti esimerkiksi tästä coinmarketcap.comin listauksesta. Tunnetuimpia ERC20-tokeneita ovat tällä hetkellä EOS, TRON, VeChain ja ICON.

Tokenin ja kryptovaluutan ero on myös siinä, että token ei toimi välttämättä virtuaalisen valuutan roolissa. Usein sitä käytetään arvon siirtämiseen, mutta tokenilla voi olla myös muita ominaisuuksia. Tietyn token-määrän holdaaminen voi esimerkiksi antaa käyttäjälle eri tasoisia oikeuksia tietyn ohjelmiston sisällä.

Monet edellä mainituista tokeneista (EOS, TRON, VeChain ja ICON) ovat ensi alkuun ERC20-tokeneita Ethereumin lohkoketjussa. Tämä johtuu nimenomaan siitä, että Ethereum on suosituin alusta järjestää projektin ICO. Kun projektit saavat oman virallisen järjestelmänsä pystyyn, ERC20-token konvertoidaan natiivivaluutaksi TRON, EOS, ICON ja vastaaviin lohkoketjuihin. Tässä vaiheessa ERC20-tokenin holdaajilla on todennäköisesti muutama kuukausi aikaa konvertoida tokeninsa lopulliseen muotoon.

Ethereum ei ole suinkaan ainoa alusta tokeneille, mutta sillä on hyvin lähelle 100 prosentin markkinaosuus juuri nyt. NEO on todennäköisesti Ethereumin suurin uhka lähitulevaisuudessa.

Da Hongfei NEO
Kuvassa oleva NEO:n perustaja Da Hongfei yrittää horjuttaa omalla ekosysteemillään Ethereumin valta-asemaa. Kuva videosta https://youtu.be/th7jZlmoZBc

ERC20-tokenin säilytys tapahtuu tällä hetkellä Ethereum-osoitteessa. Voit esimerkiksi käyttää selaimen lisäosaa MetaMask tai sitten tallettaa tokenisi Ledger Nanon Ethereum-osoitteeseen. Yhdessä Ethereum-osoitteessa voi olla siis Ether-kryptovaluutan lisäksi lukemattomia eri ERC20-standardin mukaisia tokeneita. Tämän jälkeen voit lähettää tokeneita ko. osoitteesta MyEtherWallet-ohjelmiston avulla.

Tämä prosessi on toistaiseksi hieman työläs, joten moni aloittelija säilyttää tällä hetkellä ERC20-tokeneitaan pörsseissä. Coinbase lienee pykälää turvallisempi valinta. Yhtiön lupaama token-tuki on yksi monista askeleista, joilla kryptovaluuttojen hallinta saadaan helpommaksi tavallisille käyttäjille.

Jos sinulla ei ole vielä Coinbasen tiliä, voit avata sen Bitcoinkeskuksen kautta tästä linkistä. Jos päätät hankkia vähintään 100 dollarilla kryptovaluuttoja, saat lisäksi 10 dollarin edestä niitä ilmaiseksi.

Alla on lista myös muista tunnetuista kryptovaluuttojen kauppapaikoista.

Kauppapaikka Info Arvosana       Linkki
Luotettava markkinajohtaja
Todella laaja valikoima
Pienet kulut Binance Coinilla
Helppokäyttöinen pörssi
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Pankkisiirrot & luottokortti
Sopiva aloittelijalle
Tarjolla kryptovaluuttabonus
Avaa tili
Paras vaihtoehto aloittelijalle
Nopeat pankkisiirrot
Suomenkielinen tuki
Vain Litecoin ja Bitcoin
Avaa tili
Laajin valikoima valuuttoja
Kilpailuja somessa
KuCoin Shares tuo osinkoa
Kaipaisi lisää volyymia
Avaa tili
Ainutlaatuinen social trading
Toiminut jo vuodesta 2007
Aloittelijalle paljon apua
Ei kryptojen kotiutusta
Avaa tili
Markkinoiden suurin volyymi
Ammattimaiset työkalut
Käytössä jopa 100:1 vipu
Ei suositella aloittelijoille
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2013
Sopii myös aloittelijalle
Nopea käyttötuki
Tarjonnan laajuus
Avaa tili
Euroopan johtava pörssi
Toiminut jo vuodesta 2014
Tukee pankkisiirtoja
Tarjonta ei Binancen tasoa
Avaa tili
Tarjoaa Bitcoin-futuureja
Käytössä jopa 100:1 vipu
Vaihtoehto ammattilaisille
Vain Bitcoin-treidaus
Avaa tili
Sis. harvinaisia kryptoja
Toiminut jo vuodesta 2014
Uusi design toimii
Hieman huono maine
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Tukee pankkisiirtoja
Laaja valikoima + vipu
Todella huono maine
Avaa tili
Todella helppo ja nopea
Eurojen reaaliaikainen siirto
Ei kryptojen siirtoja
Asiakaspalvelun huono maine
Avaa tili
Mahtava palkkiojärjestelmä
Helppokäyttöinen
Pieni valikoima
Uusi toimija markkinoilla
Avaa tili
Todella paljon altcoineja
Sis. harvinaisia kryptoja
Varsin tuntematon toimija
Ei erityisen hyvä maine
Avaa tili
Helppo & nopea osto
Ostot omaan lompakkoosi
Vain Bitcoin & Ethereum
Korkeat kulut
Avaa tili
Suomalainen palvelu
Osta vaikka käteisellä
Ei suositella aloittelijalle
Pörssin palvelut puuttuvat
Avaa tili
P2P-kaupankäynti
Paljon eri maksutapoja
Kulut tällä hetkellä 0%!
Vain Bitcoin ja Litecoin
Avaa tili

Tule keskustelemaan aiheesta lisää Bitcoinkeskuksen foorumille!

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*