Binance arvostelu – tietoa, kokemuksia ja ostaminen

binance logo

Mikä on Binance? Kyseessä on vuonna 2017 perustettu kryptovaluuttapörssi, jonka kotipaikkana on Hong Kong. Yhtiön perustaja sekä nykyinen toimitusjohtaja on Changpeng Zhao. Hän on nostanut Binancen puolessa vuodessa maailman suosituimpien pörssien joukkoon. Artikkelin kirjoitushetkellä Binancella on yli 7 miljoonaa asiakasta!

Binancen kryptovaluuttatarjonta on todella laaja. Löydät pörssistä kaikki suosituimmat altcoinit sekä useita eri treidauspareja. Voit ostaa kryptovaluuttaa Bitcoineilla, Ethereumilla sekä Binance Coinilla.

Tilin avaaminen Binancelle

Tarvitset tilin avaamista varten vain sähköpostiosoitteen sekä salasanan.

Pääset suoraan rekisteröitymislomakkeelle tästä linkistä.

Rekisteröinnin jälkeen Binance pyytää sinua aktivoimaan 2FA:n eli kaksivaiheisen autentikoinnin. Tarvitset tätä varten puhelimeesi Google Authenticator appsin – jos sinulla ei sitä vielä ole. Kyseinen ominaisuus on oltava ehdottomasti päällä kaikissa käyttämissäsi kryptovaluuttapörsseissä. 2FA:n avulla kukaan ei voi kirjautua tilillesi eikä suorittaa kotiutusta ilman erillistä koodia.

Tärkeää! Kun otat 2FA:n käyttöön tallenna varmuuskoodi varmaan paikkaan. Tarvitset sitä, jos puhelimesi katoaa tai rikkoutuu. Toinen hyvä tapa on lisätä koodi samalla erilliseen backup-puhelimeen.

Binancen talletus ja kotiutus

Binancella ei ole pankkisiirto tai luottokorttitalletusta, eli sinun täytyy siirtää pörssiin jotain siellä käytettävää kryptovaluuttaa. Voit esimerkiksi ostaa Bitcoineja Coinmotionista tai Coinbasesta, joihin voit tallettaa rahaa pankkisiirrolla. Tämän jälkeen vain siirrät Bitcoinit Binance-tilillesi, ja voit ostaa mitä tahansa pörssin eri kryptovaluutoista.

Näet kaikkien tililläsi olevien kryptovaluuttojen saldot, kun valitset yläpalkista Funds -> Balances. Voit tehdä talletuksen tai kotiutuksen tältä sivulta klikkaamalla minkä tahansa kryptovaluutan perästä deposit tai withdrawal -nappia. Voit myös valita ylävalikosta Funds -> Deposits tai Funds -> Withdrawals. Näiltä sivuilta näet myös talletus- sekä kotiutushistoriasi.binance talletus

Kun valitset haluamasi kryptovaluutan, saat ruudulle osoitteen talletusta varten. Tämän jälkeen vain lähetät osoitteeseen haluamasi määrän kryptovaluuttaa, ja varat ovat pian Binancen tililläsi. Talletuksen kesto riippuu käyttämästäsi kryptovaluutasta. Binancen käsittelyajat ovat todella nopeita, joten parhaimmillaan talletuksesi näkyy jo parissa minuutissa.

Kotiutus tapahtuu yhtä helposti. Valitset haluamasi kryptovaluutan, syötät osoitteen kotiutusta varten ja painat nappia. Binance pyytää sinulta tämän jälkeen 2FA-koodin ja erillisen sähköpostivahvistuksen. Binancen käsittelyajat ovat normaalisti todella nopeita. Kotiutuksesi kokonaiskesto riippuu käyttämästäsi kryptovaluutasta.

Binance kryptovaluuttojen ostaminen

Pääset varsinaisen pörssin puolelle valitsemalla ylävalikosta Exchange -> Basic. Bitcoinkeskus suosittelee aloittelevia sijoittajia käyttämään pörssin Basic-versiota.

Voit ostaa kryptovaluuttoja Bitcoineilla, Ethereumilla, Binance Coineilla sekä joitain myös Tetherillä. Et voi siis esimerkiksi ostaa Nanoa Tronilla tai OmiseGota Saltilla. Sama periaate on käytössä kaikissa pörsseissä, eli pienempiä kryptovaluuttoja ostetaan yleensä Bitcoinilla tai Ethereumilla.

Valitse oikeasta ylänurkasta [BTC] jos haluat ostaa jotain kryptovaluuttaa Bitcoineilla. Sen jälkeen valitse listasta haluamasi kryptovaluutta, ja saat keskelle ruutua laatikon (alla oleva kuva).

Voit ostaa kryptovaluuttoja kolmella eri tavalla:
* Limit: aseta hinta jonka haluat maksaa ja syötä haluamasi määrä
* Market: syötä vain haluamasi määrä
* Stop-Limit: voit asettaa ostopyynnön, joka tulee voimaan, kun hinta nousee tietylle tasolle (kokeneemmille käyttäjille).

binance pörssi

Jos pörssit eivät ole sinulle tuttuja, niin valitse Market -vaihtoehto (kuten yllä olevassa kuvassa). Silloin teet kaupat sen hetkisellä markkinahinnalla. Painamalla 100% -nappia saat laatikkoon automaattisesti maksimimäärän kryptovaluuttaa, jonka voit ostaa.

Jos yrität ostaa maksimimäärää ja saat ilmoituksen order failed [x] insufficient balance , se johtuu siitä, että markkinahinta on muuttunut juuri ennen osto-nappulan painamista. Kokeile siinä tapauksessa klikata 100% uudelleen tai tee pieni vähennys ostettavaan määrään. Jos maksimimäärä on vaikkapa 100 kolikkoa, niin korjaa määräksi 99,5 kappaletta, jolloin osto menee läpi.

Kryptovaluuttojen myynti tapahtuu täsmälleen samalla tavalla kuin osto. Voit siis myydä mitä tahansa kryptovaluuttaa ja saada valintasi mukaan joko Bitcoinia, Ethereumia, Binance Coinia tai tietyissä tapauksissa Tetheriä. Jos pörssit eivät ole sinulle tuttuja, niin valitse myös myynnissä Market -vaihtoehto. Silloin teet kaupat sen hetkisellä markkinahinnalla. Painamalla 100% -nappia saat myyntilaatikkoon automaattisesti maksimimäärän virtuaalivaluuttaa, jonka voit kaupata.

Jos olet käyttänyt limit-vaihtoehtoa eikä haluamaasi hintaa ole saavutettu, löydät avoimet kaupat ylävalikon Orders -> Open Orders -sivulta. Sieltä voit myös perua avoimet pyynnit.

Kokemuksia Binancesta ja yleisiä huomioita

Binance on yleisesti ottaen varmatoiminen pörssi. Jos sivustolla on teknisiä ongelmia, niistä informoidaan todella hyvin eri kanavia pitkin. Binancen Support -sivun (löytyy ylävalikosta) lisäksi Binancen Twitter ja Reddit-sivut ovat myös aktiivisia.

Binancen kotiutukset ja talletukset käsitellään nopeasti, ja käyttötuki vastaa suuresta asiakasmäärästä huolimatta ripeästi. Jos koet sivustoa käyttäessäsi teknisiä ongelmia, suosittelen katsomaan ensin edellä mainitut informaatiokanavat läpi. Jos vastaava ongelma on muillakin käyttäjillä, se todennäköisesti korjaantuu pian itsestään.

Tärkeää! Jos käytät Binancea aktiivisesti, pidä tilillä pieni määrä Binancen omaa kryptovaluuttaa eli Binance Coinia. Valitse tämän jälkeen tilisi asetuksista kohta: Using BNB to pay fees (kts. alla oleva kuva). Tilisi asetukset tulevat näytöllesi automaattisesti aina kirjautumisen jälkeen.

Pörssin välityspalkkio maksetaan normaalisti kaupanteon kohteena olevassa valuutassa. Jos maksat sen Binance Coinilla, saat peräti 50% alennuksen. Näin ollen maksat välityspalkkiota vain 0,05% jokaisesta treidistä. Säästät siis paljon rahaa ajan mittaan, eikä Binance Coineja tarvitse olla tililläsi kuin pieni määrä.

Voit kotiuttaa Binancelta ilman tilin varmennusta kahden (2) Bitcoinin edestä yhtä päivää kohti. Tämä riittää hyvin peruskäyttäjälle. Jos haluat liikutella enemmän rahaa, joudut varmentamaan henkilöllisyytesi normaaliin tapaan.

Binancen turvallisuus

Parannat omaa tietoturvaasi aktivoimalla heti alussa 2FA:n eli kaksivaiheisen autentikoinnin, kuten artikkelin alussa ohjeistettiin. Binancen kirjautuminen saattaa hämmentää aloittelevaa käyttäjää. Kirjautumissivun jälkeen ruudulle tulee alla olevan kuvan mukainen palapeli:

Binance kirjautuminen

Sen ideana on estää kirjautumiskomponentin koneellinen spämmi sekä varmistaa, että kirjautumista yrittää todellinen henkilö. Vedä nuolella merkittyä palloa vasemmalta oikealle siten, että palapelin pala sijoittuu kuvassa näkyvällä tavalla oikeaan kohtaan. Tämän jälkeen sinulta kysytään vielä Google Authenticator -koodia.

Kaikki maailman kryptovaluuttapörssit ovat kuitenkin alttiita hakkeroinneille. Bitcoinkeskus ei suosittele säilyttämään kryptovarallisuutta missään pörssissä. Ostojen jälkeen varat on syytä siirtää turvallisempaan lompakkoon pitkäaikaista säilytystä varten. Lue lisää eri lompakkovaihtoehdoista tästä artikkelista.

Jos sinulla ei ole vielä tiliä Binancelle, voit avata sen tästä linkistä! 

Alla olevasta listasta löydät myös muita suosittuja kryptovaluuttapörssejä. Lue myös artikkeli: Binancen rankka päivä todisti yhtiön olevan markkinoiden ykkönen.

Kauppapaikka Info Arvosana       Linkki
Luotettava markkinajohtaja
Todella laaja valikoima
Pienet kulut Binance Coinilla
Helppokäyttöinen pörssi
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Pankkisiirrot & luottokortti
Sopiva aloittelijalle
Tarjolla kryptovaluuttabonus
Avaa tili
Paras vaihtoehto aloittelijalle
Nopeat pankkisiirrot
Suomenkielinen tuki
Vain Litecoin ja Bitcoin
Avaa tili
Laajin valikoima valuuttoja
Kilpailuja somessa
KuCoin Shares tuo osinkoa
Kaipaisi lisää volyymia
Avaa tili
Ainutlaatuinen social trading
Toiminut jo vuodesta 2007
Aloittelijalle paljon apua
Ei kryptojen kotiutusta
Avaa tili
Markkinoiden suurin volyymi
Ammattimaiset työkalut
Käytössä jopa 100:1 vipu
Ei suositella aloittelijoille
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2013
Sopii myös aloittelijalle
Nopea käyttötuki
Tarjonnan laajuus
Avaa tili
Euroopan johtava pörssi
Toiminut jo vuodesta 2014
Tukee pankkisiirtoja
Tarjonta ei Binancen tasoa
Avaa tili
Tarjoaa Bitcoin-futuureja
Käytössä jopa 100:1 vipu
Vaihtoehto ammattilaisille
Vain Bitcoin-treidaus
Avaa tili
Sis. harvinaisia kryptoja
Toiminut jo vuodesta 2014
Uusi design toimii
Hieman huono maine
Avaa tili
Toiminut jo vuodesta 2011
Tukee pankkisiirtoja
Laaja valikoima + vipu
Todella huono maine
Avaa tili
Todella helppo ja nopea
Eurojen reaaliaikainen siirto
Ei kryptojen siirtoja
Asiakaspalvelun huono maine
Avaa tili
Mahtava palkkiojärjestelmä
Helppokäyttöinen
Pieni valikoima
Uusi toimija markkinoilla
Avaa tili
Todella paljon altcoineja
Sis. harvinaisia kryptoja
Varsin tuntematon toimija
Ei erityisen hyvä maine
Avaa tili
Helppo & nopea osto
Ostot omaan lompakkoosi
Vain Bitcoin & Ethereum
Korkeat kulut
Avaa tili
Suomalainen palvelu
Osta vaikka käteisellä
Ei suositella aloittelijalle
Pörssin palvelut puuttuvat
Avaa tili
P2P-kaupankäynti
Paljon eri maksutapoja
Kulut tällä hetkellä 0%!
Vain Bitcoin ja Litecoin
Avaa tili

Tule keskustelemaan aiheesta lisää Bitcoinkeskuksen foorumille!

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*