Cardano on vakavasti otettava kilpailija Ethereumille

cardano

Nimi Cardano on noussut otsikoihin parin viime päivän aikana johtuen sen rakettimaisesta noususta kryptovaluuttojen top 10 -listalle. ADA-nimisen tokenin kurssi on noussut artikkelin kirjoitushetkellä yli 100% viimeisen 24h aikana. Kasvua on viikossa yli 300 prosenttia. Mistä tässä projektissa on oikein kyse?

Aivan ensin on syytä ymmärtää, että Cardano ei ole kryptovaluutta. Kyse on samasta asiasta kuin NEO:n ja Ethereumin kohdalla. Jos Ethereum-platform ei ole sinulle tuttu niin lue ensin tämä opas, niin ymmärrät paremmin myös Cardanon idean.

Cardano on siis oma universuminsa Ethereumin tapaan, jonka sisällä toimiva token on nimeltään ADA. Cardano sisältää luonnollisesti myös oman lohkoketjunsa, mikä ei liity esimerkiksi Bitcoiniin millään tavoin.

Projektin pääkehittäjä Charles Hoskinson on yksi Ethereum-platformin perustajista. Cardanon ICO tapahtui vuonna 2016 ja projektia on kehitetty viimeisen vuoden ajan kaikessa hiljaisuudessa.

Cardano lupaa tarjota käytännössä paremman version Ethereumista. Se tukee kilpailijoiden (ETH, NEO, QTUM etc.) tavoin älysopimuksia, tarjoaa nopeammat transaktiot ja äärettömän luotettavan lohkoketjun, joka on suojattu myös mahdollisia kvanttitietokoneiden hyökkäyksiä vastaan. Kvanttitietokonetta pidetään mahdollisena aseena esimerkiksi Bitcoin-lohkoketjun murtamiseksi lähitulevaisuudessa.

ICO-dokumentaation mukaan Cardanon käytännön sovelluksia tulevat olemaan mm. kasinot sekä mobiilipelit. Tarjolle tulee myös Cardano debit card, jonka avulla ADA-tokenia voi käyttää ostosten maksamiseen ympäri maailman.

ADA-tokenin omistajat pääsevät vaikuttamaan myös suoraan Cardanon kehitykseen.

“Token holders can vote on how to change the protocol, capturing stakeholder intent and reducing the potential for fragmentation. Updates to the software will need to be made through soft forks. Governance has been carefully designed, and every ADA holder can take part.

Cardano uses a treasury system, which allocates a percentage of the block reward into a pool of capital for costs deemed necessary for the network, and a voting system for stakeholders to decide what to fund. This could include competing development teams; marketing efforts; hackathons; venture capital.”

Cardano-projekti pyörii käytännössä kolmen eri tahon yhteistyössä. Cardano Foundationin rooli on asettaa standardeja lohkoketjuun sekä sen applikaatioille, toimia promoottorina sekä levittää informaatiota Cardanosta.

Teknisen toteutuksen takana on IOHK, jonka ovat perustajajäsenet ovat edellä mainittu Charles Hoskinson sekä Jeremy Wood. Yrityksen taustalla on todella vahva tiimi asiantuntemusta. IOHK:lla on sopimus blockchainin rakentamisesta vuoteen 2020 saakka.

Kolmas palanen on Emurgo, joka toimii business partnerina. Sen roolina on tukea startup-yrityksiä, jotka kehittävät applikaatioita Cardanon lohkoketjuun.

Aivan äskettäin ADA-tokenin treidaus otti ison askeleen eteenpäin, kun se lisättiin Bittrex-pörssiin. Kyseessä on yksi maailman tunnetuimmista kryptovaluuttojen pörsseistä. Ei mikään ihme, että ADA on ollut kovassa nousussa. Reaaliakainen kurssi:

Kyseisen tokenin säilyttämiseen löytyy ainakin Daedalus-niminen lompakko osoitteesta daedaluswallet.io/.

Tätä altconia on syytä pitää silmällä!

Artikkelin lähde: thecryptosyndicate.com (linkin takaa paljon lisätietoa) | Katso myös: whycardano.com | Kuva: kuvakaappaus iohk.io -sivusta.

Tule keskustelemaan aiheesta lisää Bitcoinkeskuksen foorumille!

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*